Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Για την ώρα ομως το πρότζεκτ παγώνει.Aν θες έχω κάνα δύο CRT monitors που τα χαρίζω. Αν μένεις κοντά (Βορεια Προάστεια, Αθήνα) μπορείς να έρθεις να διαλέξεις και να πάρεις (πάρτα και όλα αν θες). Θα με βοηθήσεις κι εμένα που θέλω να τα ξεφορτωθώ αλλά όχι να τα πετάξω. Λειτουργούν κανονικά με οποίες ατέλειες λόγο ηλικίας.
Μας έπεισαν οι εταιρίες να αλλάξουμε τις CRT με τις φτηνότερες σε παραγωγή LCD γιατί είναι και πιο ελαφριές και δεν πιάνουν χώρο. Ετσι είναι ο κόσμος, προτιμάει την άνεση από την ποιότητα.Έχουμε γίνει εδώ χάκερ αυτοδίδακτοι για 5 απλά πράγματα που ορισμένοι τα κάναμε στο αψε σβήσε με παλιότερο hardware.
Aν ηταν ακομα στην αγορα οι crt θα ειχαν εξελιχθει παρα πολυ τωρα.Οπως εγραψα και στο iamretro οι οθονες crt τωρα ειναι για το μουσειο. Περασε το τρενο.Και εγω σε καμια περιπτωση δεν θα γυρνουσα παλι σε crt τηλεορασεις για να βλεπω τηλεοραση και στα crt pc monitors αφου τωρα ολες οι μοντερνες οθονες/τηλεορασεις συνδεονται με hdmi και εχουν υψηλες αναλυσεις.Μας έπεισαν οι εταιρίες να αλλάξουμε τις CRT με τις φτηνότερες σε παραγωγή LCD γιατί είναι και πιο ελαφριές και δεν πιάνουν χώρο. Ετσι είναι ο κόσμος, προτιμάει την άνεση από την ποιότητα.
Εγώ πάντως με τον αντάπτορα από HDMI σε VGA δεν είχα κανένα θέμα με την 1060 και το παλιό CRT monitor που είχα μέχρι πρόσφατα. Φαντάζομαι ότι και οι νεότερες κάρτες συνεχίζουν να έχουν HDMI.Εδώ λέμε δεν συνδέονται καν σε CRT monitor οι νέες κάρτες.
Εμ ετσι ειναι παντου φιλε matalcandyman και οχι μονο για τα retro παιχνιδια που γραφουμε εδω.Παρολα αυτα παιζω τα παντα σε lcd οθονες απο παλιες κονσολες μεχρι mame και γενικα τα παντα και δεν με απασχολει απολυτως τιποτα απο ολα οσα γραφετε ασε που τα μισα δεν τα καταλαβαινω κιολας.
Ενίσταμαι! Εγω εχω plasma.Ολοι εχουμε led τηλεορασεις
Για να δειχνουν τα φιλτρα πιο κοντα σε crt πχ στο mame χρειαζονται και τον βαρυ φωτεισμο του φωσφορου που ειχαν και στην πραγματικοτητα τα arcades την δεκαετια του 80 - 90.Κανένα shader δεν φτάνει πολύ κοντά σε CRT και όλα χάνουν φωτεινότητα που ήδη έχεις λιγότερο από crt χωρίς shader επειδή τα έχω δίπλα δίπλα και βλέπω.