Ταινίες με την Γκέλλυ Μαυροπούλου

Δυστυχώς, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα κρατικά κανάλια, το πρόγραμμα τροποποιήθηκε και δεν μεταδόθηκε από τη ΝΕΤ το "Έγκλημα στο Κολωνάκι" με την Γκέλλυ. Λυπάμαι εάν, άθελά μου, "παραπλάνησα" κάποιους φίλους!
 
atanasio είπε:
Δυστυχώς, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα κρατικά κανάλια, το πρόγραμμα τροποποιήθηκε και δεν μεταδόθηκε από τη ΝΕΤ το "Έγκλημα στο Κολωνάκι" με την Γκέλλυ. Λυπάμαι εάν, άθελά μου, "παραπλάνησα" κάποιους φίλους!
atanasio μεταδοθηκε η ταινια Εγκλημα στο Κολωνακι με τη Γκελλυ σημερα το μεσημερι απο τη ΝΕΤ απλως την εβαλαν νωριτερα απο την προβλεπομενη αρχικα ωρα.
 
Αφιέρωμα στη Γκέλλυ Μαυροπούλου φαίνεται να κάνουν αυτή την εβδομάδα τα κανάλια με αλλεπάλληλες μεταδόσεις ταινιών της. Χτες το βράδυ το STAR είχε τη "Θεία από το Σικάγο", σήμερα το μεσημέρι η ΕΤ 1 είχε το "Φιντανάκι" και αύριο το μεσημέρι στις 12 πάλι η ΕΤ 1 θα μεταδώσει το "Κάθε λιμάνι και καημός" (1964) του Όμηρου Ευστρατιάδη, με τους Γκέλλυ Μαυροπούλου, Στέφανο Στρατηγό, Πυθαγόρα, Ερρίκο Μπριόλα, Βασιλάκη Καϊλα. Βάζω μια φωτογραφία από το "Κάθε λιμάνι και καημός", με τους Μαυροπούλου, Πυθαγόρα και Καϊλα.

Mavropoulou-Kathe-limani-kai-kaimos-2.jpg
 
Καλά ο Πυθαγόρας έπαιζε και σε ταινίες? Χαοτική αυτή η ελληνική σώου μπιζ...
 
Ο Πυθαγορας ως ηθοποιος ξεκινησε. Στις αρχες της δεκαετιας του '50 φοιτησε στη Δραματικη Σχολη του Ωδειου Αθηνων και μαλιστα αποφοιτησε με αριστα. Αργοτερα διαπιστωσε ομως οτι ειχε μεγαλυτερη κλιση και αγαπη στους στιχους.
 
Μια από τις τελευταίες εμφανίζεις της Γκέλλυς Μαυροπούλου στον κινηματογράφο είναι και η "Έξοδος κινδύνου" (1980) του Νίκου Φώσκολου, ταινία "καλτ" της δεκαετίας του '80. Διανομή: Όλγα Καρλάτου, Γιώργος Φούντας, Νίκος Κούρκουλος, Γκέλλυ Μαυροπούλου, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Σωτήρης Τζεβελέκος, Ανέστης Βλάχος, Ελένη Φιλίνη. Όπως πολύ σωστά έχει ήδη επισημάνει η bambinella, πρόκειται για τη μοναδική ταινία όπου η Γκέλλυ παίζει ρόλο κακιάς: υποδύεται, άκρως πειστικά, την Κάτια Θεοχάρη, μια λαθρέμπορο ναρκωτικών, που σκοτώνει τον τοξικομανή εραστή της Τάσο Μπεκίρη (Εσκενάζυ) και καταδιώκεται από την αστυνόμο Νταίζη Αλεξίου (Καρλάτου). Να σημειώσω ότι η Μαυροπούλου και ο Κούρκουλος εμφανίζονται εδώ ως "γκεστ σταρς". Βάζω μια φωτό της Μαυροπούλου από το εν λόγω φιλμ.

Mavropoulou-Exodos-kindynou-1.jpg
 
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες - αν και λιγότερο γνωστές - ταινίες της Γκέλλυς Μαυροπούλου είναι "Το παραστράτημα μιας αθώας", ένα πολύ ωραίο μελόδραμα του Κώστα Ανδρίτσου (σκηνοθεσία, σενάριο), γυρισμένο το 1959 και βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιωάννας Μπουκουβάλα - Αναγνώστου (εδώ έχει ήδη γίνει αναφορά στην ταινία αυτή, νομίζω από την Αριάδνη). Η Γκέλλυ Μαυροπούλου υποδύεται μια νέα κοπέλα, η οποία, μετά από έναν άτυχο έρωτα με έναν πλέι-μπόι (Ανδρέας Μπάρκουλης), παντρεύεται έναν μεγαλύτερο σε ηλικία μηχανικό, αλλά πέφτει θύμα συκοφαντίας και καταλήγει στον δρόμο. Η Γκέλλυ είναι πραγματικά έξοχη σε αυτό το έργο και το ίδιο ωραία παίζουν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Μπάρκουλης, ο Ανδρέας Φιλιππίδης και η Ρίτα Μουσούρη (στον ρόλο της κακιάς πεθεράς). Παλαιότερα, η ταινία προβαλλόταν από το ΜΕΓΚΑ, αλλά έχω αρκετά χρόνια να τη δω.

mavropoulou-parastratima-1.jpg

mavropoulou-konstantaras-parastratima-2.jpg
 
Δεν βλέπω κίνηση στις σελίδες της Γκέλλυς τις τελευταίες μέρες! Προτείνω λοιπόν να θυμηθούμε μια από τις πιο γνωστές (και πολύ συχνά μεταδιδόμενες και από τα τηλεοπτικά κανάλια) ταινίες της, την κωμωδία του Κώστα Ανδρίτσου "Ευτυχώς τρελάθηκα" (1961), που βασίζεται σε θεατρικό έργο του Γεωργίου Ρούσσου. Σε αυτή την κλασική κωμωδία πρωταγωνιστούν ο Νίκος Σταυρίδης, στον ρόλο του έμπορου Χαρίλαου Μαραζιώτη, που παριστάνει τον τρελό για να γλυτώσει από τα χρέη, και η Γκέλλυ Μαυροπούλου, στον ρόλο της Ηρώς Λεκάκη, της αφοσιωμένης γραμματέως και μνηστής του. Μαζί τους ο Θανάσης Βέγγος, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Σταύρος Παράβας, η Τζόλυ Γαρμπή, ο Δημήτρης Νικολαϊδης (στον ρόλο του ψυχίατρου), ο Άγγελος Μαυρόπουλος και ο Αλέκος Σπάθης, που τραγουδάει το ωραίο τραγούδι "Κι αυτό είναι στο δικό σου χέρι". Η Μαυροπούλου όχι μόνο παίζει έξοχα κωμωδία, αλλά και κάνει ένα ωραίο χορευτικό εδώ, μαζί με τον Σταυρίδη και την Καραγιάννη.

Mavropoulou-Eftixos-trelathika2.jpg

Mavropoulou-Paravas-Stavridis-Eftixos-trelathika-1.jpg
 
IMG_1042.jpg

Η Γκέλλυ Μαυροπούλου (στον ρόλο της Τόνιας) στη δεύτερη μόλις ταινία της, "Η ωραία των Αθηνών" (1954). Μαζί της ο Μίμης Φωτόπουλος (στον ρόλο του Νότη). Σεναριογράφος και σκηνοθέτης ο Νίκος Τσιφόρος και παραγωγός εταιρεία η Φίνος Φιλμ. Εκτός από την αέρινη Μαυροπούλου και τον Φωτόπουλο, πρωταγωνιστούν και η Γεωργία Βασιλειάδου (Αριστέα), ο Βασίλης Αυλωνίτης (Ζάχος), ο Νίκος Σταυρίδης (Κοσμάς) και η Σπεράντζα Βρανά (Κλάρα), που τραγουδάει και το θρυλικό "Μάμπο Μπραζιλέιρο". Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου!!!
 
Αφιερωμένο στην Αριάδνη, η οποία σε άλλο θέμα θυμήθηκε ότι η Γκέλλυ Μαυροπούλου έκανε την πιο "ξανθιά" εμφάνισή της στην ωραία κωμωδία του Γρηγόρη Γρηγορίου "Ο ανακατωσούρας" (1967), με συμπρωταγωνιστές τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Νίκο Σταυρίδη, τη Μαρίκα Κρεββατά και τον Κούλη Στολίγκα. Ο Ηλιόπουλος παίζει έναν δειλό ανθρωπάκο, που επινοεί έναν σωσία για να δείξει στη γυναίκα του (Μαυροπούλου) και στην πεθερά του (Κρεββατά) ότι αξίζει.

Mavropoulou-Anakatosouras-poster.jpg
 
θεα...και ξανθια καιλα εισαι μεγάλος φαν..πολυ μεγάλος!!
 
Και μια φωτογραφία από το έγχρωμο φινάλε της ταινίας "Ο ανακατωσούρας" του Γρηγόρη Γρηγορίου (συνήθως το κόβουν όταν η ταινία μεταδίδεται από την τηλεόραση). Εικονίζονται από αριστερά: Περικλής Χριστοφορίδης, Μαρίκα Κρεββατά, Νίκος Σταυρίδης, Γκέλλυ Μαυροπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κούλης Στολίγκας.

Anakatossouras.jpg
 
Αν θέλετε να δείτε την Γκέλλυ Μαυροπούλου όχι σε παλιά ταινία, αλλά σε (σχετικά) πιο πρόσφατη τηλεοπτική σειρά, δείτε το "Ποιος σκότωσε τον Άβελ", που μεταδίδεται σε επανάληψη από την ΕΤ1 κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για αστυνομική-δραματική σειρά του 1988, πλούσια παραγωγή, με λαμπρό καστ: Άγγελος Αντωνόπουλος, Γκέλλυ Μαυροπούλου, Πέτρος Φυσσούν, Ελένη Χατζηαργύρη, Δέσπω Διαμαντίδου, Φίλιππος Σοφιανός, Κατερίνα Αποστόλου, Γιώργος Μούτσιος, Καίτη Πάνου, Δημήτρης Τάρλοου, Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη. Η Γκέλλυ εμφανίζεται εδώ μάλλον ξανθιά!
 
Άκυρη η πληροφορία που έδωσα παραπάνω για τη σειρά "Ποιος σκότωσε τον Άβελ". Η ΕΤ1, τελικά, δεν τη μεταδίδει σε επανάληψη, αν και το είχε ανακοινώσει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Στη θέση της παίζεται η σειρά "Οι γυναίκες της ζωής της". Συγνώμη!
 
Από την περασμένη Δευτέρα καθημερινά στις 1.00 μετά τα μεσάνυχτα η ΕΤ1 επαναπροβάλλει το "Ποιος σκότωσε τον Άβελ;" με τη Μαυροπούλου, τον Αντωνόπουλο, τον Φυσσούν, τη Διαμαντίδου, τη Χατζηαργὐρη και πολλούς άλλους!
 
Προς το παρον βεβαια δεν εχει εμφανιστει η Γκελυ , για να δουμε τι ρολο θα εχει...
 
Από ό,τι θυμάμαι, στο "Ποιος σκότωσε τον Άβελ;" η Γκέλλυ υποδύεται την πρώην γυναίκα του Φυσσούν και μητέρα του Τάρλοου. Έχει σχέση με τον πολύ νεοτερό της Μπέζο και παίζει κομβικό ρόλο στην εξιχνίαση του εγκλήματος.
 
Η Γκέλλυ Μαυροπούλου είχε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της κινηματογραφικής καριέρας της με την ταινία "Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα" (1963), που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Κώστας Καραγιάννης. Στο έργο αυτό η Μαυροπούλου έπαιξε τη Χριστίνα, μια καλόκαρδη πόρνη, η οποία προσπαθεί να μεγαλώσει το παιδί της, αλλά βρίσκεται μπλεγμένη σε μια υπόθεση δολοφονίας. Στο πλευρό της Γκέλλυς συμπρωταγωνιστούσαν ο Κώστας Κακκαβάς, ο Στέφανος Στρατηγός, η Μαριάννα Κουράκου και ο Ανέστης Βλάχος.

Mavropoulou-Dromos.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα