Τα ξενοδοχεία στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Το "Η θεία μου η Χίπισσα" με τη Βλαχοπούλου σε ποιο ξενοδοχείο ήταν γυρισμένο? Δεν θυμάμαι αν έδειχναν όνομα. Ένα μεγάλο μέρος της ταινίας διαδραματιζόταν σ' αυτό, οπότε έπαιζε σημαντικό "ρόλο" στην ταινία. Φυσικά τα δωμάτια μπορεί να ήταν ψεύτικα, στημένα σε στούντιο, αλλά όχι και οι σκηνές στους κοινόχρηστους χώρους.
 
Είμαι σχεδόν σίγουρος πως η όχι πολύ γνωστή ταινία "Ό,τι λάμπει είναι χρυσός" με τον Ντίνο Ηλιόπουλο έχει πολλές σκηνές γυρισμένες στο ξενοδοχείο "Ολύμπια" στη Θεσσαλονίκη. Στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου έχει και μερικές φωτογραφίες από παλιά.
 
Δανειζομαι μια φωτογραφια απο τον tonytony και τη βαζω εδω, γιατι στην ταινια Η νυφη το' σκασε υπαρχει ενα πολυ ωραιο επαρχιακο ξενοδοχειο.

Αν διακρινω σωστα την ταμπελα της εισοδου, το ξενοδοχειο λεγεται Το Αργολικον.

3.jpg
 
bambinella 100 είπε:
Δανειζομαι μια φωτογραφια απο τον tonytony και τη βαζω εδω, γιατι στην ταινια Η νυφη το' σκασε υπαρχει ενα πολυ ωραιο επαρχιακο ξενοδοχειο.Αν διακρινω σωστα την ταμπελα της εισοδου, το ξενοδοχειο λεγεται Το Αργολικον.

3.jpg
Βιβη ξερουμε μηπως σε ποια περιοχη βρισκοταν το ξενοδοχειο αυτο;
 
Λορένα είπε:
"To δολωμα", σε ποιο ξενοδοχειο γυριστηκε;
Και πολλες ταινιες εχουν γυριστει σε νησια το καλοκαιρι. Τα ξενοδοχεια ηταν παντοτε μεσα στην πολυτελεια.
Το ξενοδοχείο στα Κρητικά λεγόταν ''Ποσειδών'' και εδώ και λίγους μήνες έχει μετατραπεί σε υπερπολυτελές συγκρότημα κατοικιών! Για την ταινία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα όμως, διαφωνώ ότι το ξενοδοχείο ήταν το ''Grand Hotel'' (ρώτησα και μεγαλύτερους) και όλοι συμφωνούμε ότι ήταν μάλλον το ''Mira Mare'' στην Ιξιά.

Συγχαρητήρια για το θέμα, καταπληκτική η ιδέα!
 
Όποτε πέφτω σε ελληνική ταινία με ξενοδοχείο, όλο αυτό το thread μου έρχεται στο μυαλό!

Πρόσφατα υπέπεσαν στην αντίληψή μου δύο ακόμα: "Η βαλίτσα του παπά", 1978, με Ανδρέα Μπάρκουλη πρωταγωνιστή -και τον Στέφανο Ληναίο ρεσεψιονίστ να κλέβει την παράσταση- που είναι γυρισμένη στο Αβέρωφ Grand Hotel (πηγή: http://www.greektenies.com/plerophories/plerophories/balitsa-tou-papa.html) και το "Ραντεβού στην Κέρκυρα", 1960, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και την Τζένη Καρέζη στη ρεσεψιόν. Το ξενοδοχείο δεν το έπιασα όμως... κανένας Κερκυραίος/α να μας διαφωτίσει υπάρχει; :)
 
georgeikos είπε:
αλλα και στην ταινια "ραντεβου στην κερκυρα" με την καρεζη και τον αλεξανδρακη το ξενοδοχειο ειναι το corfu palace
Eχει απαντηθει η ερωτηση στο ποστ Νο 10.
 
Στην ταινια "Η Ωραια των Αθηνων" , κανονιζονται καποιες "συναντησεις" στο Ξενοδοχειο "Τα Πιτσουνια", στο -εξοχικο,τοτε- Γαλατσι!...

Γνωριζεται αν τα γυρισματα εγιναν σε πραγματικο Ξενοδοχειο;; Και αν ναι, ποιο το ονομα του;; :)

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χαχαχαχαχαχα
 
A οχι, δεν το ξεχασαμε.

Ο Aretara προτιμησε να μην το βαλουμε λογω της ονομασιας του! ;)
 
bambinella 100 είπε:
A οχι, δεν το ξεχασαμε.Ο Aretara προτιμησε να μην το βαλουμε λογω της ονομασιας του! ;)
Αυτό είναι που λέμε "Προληπτική λογοκρισία". :)
 
Ειδατε ποσο φρονιμα παιδια ειμαστε; :flower:
 
Ο Μάρλον Μπράντον, δε φιμώνεται ! ;)
 
Ξενοδοχείο Ομόνοια

Ο Γιάννης Βόγλης κόβει βόλτες στην Ομόνοια. Πίσω του διακρίνεται το ομότιτλο ξενοδοχείο. Ταινία: Όργια σε τιμή ευκαιρίας (1973). Ζητώ συγνώμη για την κακή ποιότητα της φωτογραφίας.

OMONIA.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
(Προ)χτες στην ΕΤ3 πέτυχα την ταινία "Ο εμίρης και ο κακομοίρης", με πολλά γυρίσματα στο Μον Παρνές. Χαρακτηριστικά είπε κι ο "εμίρης" Μίμης Φωτόπουλος "Ο Καραμανλέας το έχτισε;" ενώ βλέπω ότι στο ίδιο ξενοδοχείο έχουν γίνει και γυρίσματα του "Υιέ μου υιέ μου". Ένα μίνι αφιέρωμα - ιστορία του ξενοδοχείου μπορεί κανείς να διαβάσει στο http://www.sansimera.gr/articles/401.
 
Πω πω ενδιαφέρον το άρθρο! Θυμάμαι οτι στη ταινία ο εμίρης και ο κακομοίρης είχε ωραία πλάνα και φαινόταν καλό ξενοδοχείο. Μου θύμισε λίγο και την ιστορία των Ξενία
 
Ξενοδοχείο "Μέγας Αλέξανδρος" - Ομόνοια

Το νεώτερο μνημείο πλέον, πρώην ξενοδοχείο "Μέγας Αλέξανδρος" στη συμβολή των οδών Αθηνάς και πλατείας Ομονοίας, που εμφανίζεται και στην ταινία "Ξαφνικός έρωτας" (1984). Περισσότερα για το ξενοδοχείο διαβάστε εδώ.

hotelll.jpg
 
Οι ταινίες του Λάμπρου Κωνσταντάρα ο τρελοπενηντάρης και ο φαφλατάς έχουν γυριστεί στο ξενοδοχείο Ύδρα Beach. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.
 
εχει εγκαταλειφθει εδω και πολλα χρονια..αργοτερα ακριβως διπλα του εγινε το porto hydra
 
Πίσω
Μπλουζα