Τα Windows 7 40-100% ακριβότερα στην Ευρώπη;

Μην το κάνετε και τόσο δράμα! Το όλο θέμα ήταν η τιμή! Το τι είναι καλύτερο είναι άλλη ιστορία. Όποιος θέλει βάζει ότι θέλει...
 
Το θέμα είναι το οτι κόσμος ΠΛΗΡΩΝΕΙ για λειτουργικό που δεν είναι αξιόπιστο. Αν τα δώσουν τσάμπα, αλλάζει το θέμα.... Τα XP τους έφταιγαν σε τίποτα???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
vagosgta3 είπε:
Η πλακα ειναι οτι ο βασικος εχθρος της Microsoft ειναι τα ιδια τα XP μετα ερχονται Linux και Mac-OS,ηδη εχω δει οτι πολλοι υπολογιστες και ειδικα τα netbooks βγαινουν με ΧΡ αλλα και με Linux,και οσους ξερω με τα Vista Δεν ηταν ευχαριστημενοι και γυρισαν στα XP
Πολύ σωστός ! ;)
 
@falcon030gr

Γιατι; Δοκίμασες τα 7 και διαπίστωσες ότι δεν είναι αξιόπιστα; Τα Vista τα βρήκες αναξιόπιστα ή απλά ποιο βαριά από τα ΧΡ;

Καλά δε λέω, ωραία θα ήταν να τα έδιναν όλα τζάμπα...

@manos426f & vagosgta3

δοκίμασα τα 7 στο lenovo s10 και πήγαιναν καλύτερα από τα XP (με μερικά services απενεργοποιημένα)!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
nkarytia

Εγω εβαλα τα 7 σε μηχανημα με XP που το εχω μονο για internet στην αρχη ολα πηγαιναν θαυμα αλλα οσο παιρνουσε η ωρα με χρηση μονο browser αρχιζαν σιγα σιγα ολα να σερνoνται μεχρι και η "εναρξη",και πριν στο ιδιο μηχανημα ειχα vista και δεν ειχα τετοιο προβλημα αλλα το ειχα βγαλει γιατι χρησιμοποιουσα πολλα προγραμματα μαζι και δεν ελεγε μεσω vista.
 
vagosgta3 είπε:
nkarytia
Εγω εβαλα τα 7 σε μηχανημα με XP που το εχω μονο για internet στην αρχη ολα πηγαιναν θαυμα αλλα οσο παιρνουσε η ωρα με χρηση μονο browser αρχιζαν σιγα σιγα ολα να σερνoνται μεχρι και η "εναρξη",και πριν στο ιδιο μηχανημα ειχα vista και δεν ειχα τετοιο προβλημα αλλα το ειχα βγαλει γιατι χρησιμοποιουσα πολλα προγραμματα μαζι και δεν ελεγε μεσω vista.
Αυτό μάλον δείχνει bug (ή μάλλον memory leak) του browser στα 7 (που υπ' όψην ότι ακόμα είναι σε beta).
 
falcon030gr είπε:
Μάλλον να αρκεστεί στο ΧΒΟΧ και να αφήσει τα λειτουργικά. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Linux (Mint για τα Atariα μας... :) )Και σιγά μη τους πληρώσω το (δυσ)λειτουργικό....άρε UBUNTU που θέλετε!!!
Μπα. Ούτε στο ελάχιστο. Δεν με ενδιαφέρουν οι κονσόλες. Gaming = PC και πάλι PC.

Τώρα, πόσο θα κάνουν τελικά τα "7"; 200; 250; Όσο και να κάνουν θα τα πάρω. Σιγά μη μείνω στα XP, ειδικά με το τέρας που σκέπτομαι να στήσω σε λίγο καιρό.

Τώρα, δεν κατάλαβα και πολύ καλά. Ξαφνικά τα "7" από ... τα λειτουργικά, εν μέσω ανακοίνωσης τιμής, έγιναν ένα μάτσο χάλια σε μια μέρα; :)

Είτε κοστίσουν 200, είτε 300, δεν είναι και τόσο μεγάλη διαφορά. Από αύριο που θα εξοικονομείτε ευρά λόγω του ότι θα σας αναγκάσουν να κόψετε το κάπνισμα, άνετα θα μπορείτε να τα αγοράσετε.

Μάλιστα αν τα πάρετε OEM με κάποιο νέο μηχάνημα, π.χ. laptop, δεν θα σας κοστίσουν τόσο.

Προσωπικά θα κάνω τη μετάβαση την πρώτη μέρα. Όσο και αν κοστίζουν, δεν αξίζει το κόπο να μπουν πειρατικά σε καμία περίπτωση, μια και θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και τα updates μου στην ώρα τους και κομπλάν. Τώρα, βέβαια, το κόστος τους για μένα είναι αμελητέο, αλλά γνωρίζω ότι ο πολύς κόσμος θα αναγκαστεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ να καταφύγει σε πλαγίους τρόπους.

Αυτές οι μεγάλες εταιρείες δεν θα μάθουν ποτέ το μάθημά τους....... :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
250-300 ευρώ για λειτουργικό είναι πολλά βρε Γιώργο....
 
Το γνωρίζω πολύ καλά ρε bro ότι είναι πολλά.

Αλλά αν είναι μονόδρομος ή τα σκας ή πειρατικά, αξίζει να πάνε χειρότερα από τα Vista μπας και πάρουν κανένα μάθημα.

Βέβαια, η μεγάλη τιμή, και η πολιτική της M$ θα ανοίξει αυτόματα το δρόμο για εξαιρετικά scene releases. Και δεν το λέω γιατί υποστηρίζω την πειρατεία (εδώ τα Vista 64 bit Ultimate τα έχω γνήσια) αλλά γιατί τα μεγάλα "κεφάλια" δεν καταλαβαίνουν ότι με την τιμολογιακή πολιτική αυτή, στην ουσία σκάβουν το λάκκο τους.
 
Μα δε μπορώ να τους καταλάβω !

119 $ για την Home έκδοση ακούγεται μια πολύ καλή τιμή,δηλαδή ήμαρτον,τους χαλούσε να τα πάρουν αυτά τα λεφτά κι από ένα τρομακτικά μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων που σε μια τέτοια τιμή σίγουρα θα αγοράζανε το λειτουργικό ;!;
 
Ρε θα ανάψουν οι DSL. Ο κόσμος δεν έχει να διαθέσει μισό μηνιάτικο για λειτουργικό. Δεν καταλαβαίνουν μερικοί - μερικοί. Λες και ζούνε σε άλλο πλανήτη.

Μα το Θεό, φαντάζομαι τι θα γινόταν αν δεν είμασταν σε "κρίση" αν και με αυτά που βλέπω με πιάνει "κρίση" μια και καλή......
 
Παιδιά η Microsoft επίτηδες βάζει τέτοια τιμή.Δεν αγοράζουν όλοι τα Windows αυθεντικά.Έχει όμως ένα σταθερό κοινό που τα αγοράζει αυθεντικά και εκεί ποντάρει για αυτό βάζει ΤΕΤΟΙΕΣ τιμες.Οι υπόλοιποι θα τα βρουν πειρατικά και το ξέρει πολύ καλά.

Μια χαρά αξιόπιστα είναι τα Windows από εποχή XP και μετά.Το θέμα είναι πόσο αξίζει να κάνει κανείς την αλλαγή.Όλο Linux ακούω αλλά προσωπικά δεν βρίσκω λόγο να μεταβώ.Αφού κάνω την ίδια δουλειά με XP μια χαρά είμαι.Και εκεί απέτυχαν για μένα τα Vista.Δεν έφερναν κάτι καινούργιο που να με κάνει να αλλάξω και συν τοις άλλοις ήταν απίστευτα πιο βαριά σε μια εποχή που ο περισσότερος κόσμος είχε Pentium 4.

Θυμηθείτε λίγο τις διαφορές Win98 και XP και μετα θα καταλάβετε τι εννοώ.

Να δούμε τώρα με τα 7 τι θα γίνει.Προσωπικά δεν ψήνομαι αρκετά για την αλλαγή.
 
Πάντως ΑΝ τελικά τα DX-11 βγουν επίσημα και για XP, δεν θα υπάρχει λόγος για μετάβαση.

Τα "7" είναι τα Vista όπως θα έπρεπε να έχουν βγει. Τα Vista την πάτησαν γιατί ήταν, κατά τη γνώμη μου, λανθασμένα, ή αν θέλετε άτσαλα ρυθμισμένα. Έτρεχαν ένα σωρό πράγματα από κάτω που δεν θα υπήρχε λόγος ούτε στο παραμικρό.

Προσωπικά δεν ψήνομαι, καίγομαι για μετάβαση. Πάντοτε μου άρεσε ο νέος κόσμος που ένα νέο λειτουργικό φέρνει. Τα Vista, όπως τα έχω ρυθμίσει πάνε σφαίρα ακόμα και στο laptop μου με 5400 rpm δίσκο. Βέβαια, στο μηχάνημα αυτό θα παραμείνουν όλα ως έχουν.
 
Φυσικά,το γιατί "πρέπει" να λείπει ο ΙΕ από τα Ευρωπαϊκά "7" κανείς δε το εξηγεί με σαφήνεια....
Και ομως Μανο εχει εξηγηθει παμπολες φορες και με μεγαλη σαφηνεια.

Στις Ηνωμενες Πολιτειες ο Αντιμονοπωλιακος νομος ειναι σαφης και μιλαει παντα για ποσοστα επι του συνολικου τζιρου μιας συγκεκριμενης αγορας. Δεν μπορεις δηλαδη να υπερβεις ενα οριο (ως εταιρεια) ελεγχου των ανταγωνισμου. Δεν μπορεις να δηλαδη να κατεχεις το 70% των εταιρειων που συμμετεχουν σε ενα κομματι της αγορας.

Η m$ την εχει πατησει καμποσες φορες οταν προσπαθησε στο παρελθον να αγορασει εταιρειες που δραστηριοποιουνταν σε νεο (αρα παρθενο) τεχνολογικο τομεα. Αν υπηρχαν 3 εταιρειες και ηθελε να τις παρει ολες ή τις 2 - τοτε επεφτε πανω στον Αντιμονοπωλιακο νομο.

Στη Ευρωπη τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα.

Φυσικα και ισχυουν τα ιδια ΣΥΝ το οτι ελεγχεται και η συμπεριφορα της εταιρειας με βαση τον χαρακτηρισμο των προιοντων της.

Δηλαδη στην EU δεχονται οτι τα windows ειναι ενα λειτουργικο συστημα - το βασικο προγραμμα για να λειτουργησει ενας ηλεκτρονικος υπολογιστης - και μεχρι εκει.

Για τα υπολοιπα προγραμματα που πρεπει να πλαισιωσουν τη λειτουργια του, η κατασκευαστρια εταιρεια του λειτουργικου πρεπει να συναγωνιστει στα ισια ολους τους ανταγωνιστες κατασκευαστες. Αυτο σημαινει οτι πρεπει να μοιραστει την ιδια ακριβως τεχνογνωσια.

Αν λοιπον εγω θελω να φτιαξω το retrooffice 2009 πρεπει να εχω ολες τις πληροφοριες και τα χαρακτηριστικα του λειτουργικου που θα μου χρειαστουν για να φτιαξω ενα ανταγωνιστικο προιον του m$office 2009. Αν θελω να φτιαξω εναν retroserver2009 πρεπει να εχω ολες τις πληροφοριες που σχετιζονται με τις δυνατοτητες server των windows ωστε να συναγωνιστω το IIs ή το m$SQL server κλπ κλπ κλπ.

Ε αυτο δεν το δεχτηκε ποτε η m$ - και οχι μονο αυτο - αλλα πατενταρισε τοσες πολλες υπολειτουργιες των windows - που οι φημες θελουν ακομα και το return να εχει πατενταριστει και να μην το γνωριζουμε :p

Στη EU ομως δεν δεχονται defacto καμια πατεντα χωρις πρωτα να εξεταστει - και μεχρι η m$ να δωσει εστω και μια (μια) πατεντα προς εξεταση (απο τις χιλιαδες που εχει δηλωσει) αποφασιζουν οτι η συγκεκριμενη εταιρεια εξασκει μονοπωλιακη πολιτικη εμποδιζοντας τους ανταγωνιστες της να προσφερουν με ισους ορους τα προιοντα τους στην ελευθερη αγορα.

Οι προειδοποιησεις και τα προστιμα της EU ηταν αναποφευκτα.

2003 Προειδοποιηση για παραβιαση του Αντιμονοπωλιακου Νομου

Μαρτιος 2004 Φημες οτι το προστιμο θα φτασει τα 200 εκατ euros

Μαρτιος 2004 Προστιμο 613 εκατ δολλαριων

Ιουνιος 2004 Ανακληση προστιμου μεχρι να απαφασισει το Ευρωπαικο Ανωτατο Δικαστηριο

2007 H Μ$ χανει και την εφεση - το προστιμο των 613 εκατ δολλαριων ισχυει ξανα

2008 Με νεα αποφαση λογω μη συμμορφωσης το προστιμο φτανει τα 899 εκατ εuros

Το επισημο αρχειο της EU σχετικα με την υποθεση θα το βρειτε εδω

Σημειωτεων οτι τα προστιμα και η ολη υποθεση (μεχρι στιγμης) αφορα τη μη διαθεση πληροφοριων σε "κατασκευαστες" δικτυακων προιοντων ή η υπερβολικη κοστολογηση τους - με το ιδιο ακριβως αποτελεσμα. Γινεται και αναφορα στον Windows Media Player - αλλα η αποφαση ΔΕΝ αφορα τον windows internet explorer - για τον οποιο αναμενεται νεα αποφαση. Να και ο λογος της ξεχωριστης Ευρωπαικης εκδοσης των 7.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μόλις μίλησα με Πλαίσιο και Multirama.

Μου είπαν ακριβώς τα ίδια πράγματα και οι δύο. Τα "7" θα είναι διαθέσιμα από Οκτώβριο και σαν αγορά stand alone δεν θα είναι ακριβότερα από τις αντίστοιχες εκδόσεις των Vista που παίζουν αυτή τη στιγμή στα sites τους. Μάλιστα, το πιθανότερο είναι να είναι λίγο οικονομικότερα.

Κοιτώντας αυτή τη στιγμή, τα Vista Home Premium 64 bit στα 114 ευρώ, αν η τιμή των 7 είναι η ίδια, δεν θα με πειράξει καθόλου η αγορά ακόμα και δύο licenses για τα θηρία μου.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=947814&SOFTWARE_VERSION=DSP&category=1000000251&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE59F6DF1149D8E309127C6E891A40AC0F3350098CA7122417E8BD963E40439A59F59005835369072B4AF7D70F0BD457FDA8318071E002E7141443363208A4449208C0DF8F3444496336C77BF596097BD375C58249BE0BF0D01EEF3D905D06D8B876B16033E65A1F6718D31A1530A19CDA008F2331109C3474
 
Πέραν τούτου, η Ευρώπη δεν δέχεται πατέντες λογισμικού μιας και αντιστάθηκε η Πολωνία (οι δικοί μας να μην πω τι έκαναν.. )
 
Οι δικοι μας αντεδρασαν για μηνες οσο μπορουσαν Christo - εκτος αν εννοεις τους "δικους" μας που βρισκονταν στην αιθουσα της ψηφοφοριας .... δυστυχως αν γραψω και αλλα θα πρεπει να τα σβησω ως πολιτικη κουβεντα...
 
Paspartoo είπε:
Οι δικοι μας αντεδρασαν για μηνες οσο μπορουσαν Christo - εκτος αν εννοεις τους "δικους" μας που βρισκονταν στην αιθουσα της ψηφοφοριας .... δυστυχως αν γραψω και αλλα θα πρεπει να τα σβησω ως πολιτικη κουβεντα...
Εγώ πάντως την petition την είχα υπογράψει... Νομίζω ότι τώρα έγινε πιο σαφές ποιους εννοώ. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο σε τέτοια θέματα να ξεφύγεις από την πολιτική συζήτηση..
 
Χρήσιμη η πληροφόρηση Ηρακλή.Thanks.Αλλά και πάλι υφίσταται μια βασική ερώτηση....

Εμείς όλοι οι χρήστες δεν είμασταν αυτοί που λέγαμε ότι τα windows θα έπρεπε να έρχονται εξοπλισμένα με ένα utility για κάθε δουλειά κι από 'κει και πέρα να διαλέγει ο καθείς τι περαιτέρω θέλει να αγοράσει και να προσθέσει ;

Με λίγα λόγια,και τώρα οι χρήστες δε χρησιμοποιούν Firefox-Thunderbird-Spybot-Nero-Openoffice-VLC player-Opera-Gimp κτλ κτλ ;

Δεν υπάρχουν embedded μέσα στα windows αντικαταστάτες αυτών ;

(π.χ για Nero-VLC player-Opera-Firefox-Thunderbird)

Γιατί οι χρήστες προτιμούν αυτά;Πρέπει να υπάρξει κάποια αρχή,κάποιος νόμος,για να τους...βοηθήσει ν' ανοίξουν τα μάτια και να κοιτάξουν κι αλλού;

Άλλωστε η επιλογή σε browsers όλο και μεγαλώνει,ποιο μονοπώλιο είχε-έχει εδώ η MS ;

Επίσης,πόσοι browers πωλούνται;Ποια είναι η αγορά τους λοιπόν;

Sorry,αλλά εμένα αυτά μου φαίνονται "υστερίες" και δη Ευρωπαϊκές.Δηλαδή αύριο μεθαύριο θα της πούμε να σταματήσει να βγάζει λειτουργικά,μέχρι να εμφανιστούν και 2-3 άλλοι και να πουλήσουν κι αυτοί...το κατιτίς τους!Ασόβαρα πράγματα...

Εντάξει,κάνει τις υπερβολές της,τις πατατιές της,τις "βρωμιές" της αν θέλετε να το πούμε κι έτσι,αλλά να φτάσουμε να τιμωρούμε μια εταιρεία επειδή γιγαντώθηκε -και καλά έκανε- και μάλιστα σε ενα πεδίο που δεν υπάρχει κερδοφορία -η MS δε κερδίζει κάτι επιπλέον από τον ΙΕ-,αυτά εμένα μου κάνουν λίγο σε θέατρο του παραλόγου...

Και sorry ρε παιδιά,αλλά αν εγώ δεν έχω ΙΕ,πώς θα κατεβάσω δηλαδή με τη σύνδεσή μου,τον browser που επιθυμώ να χρησιμοποιήσω ;!;!;
 
Όχι Μάνο, η λογική είναι η εξής: Αν ήδη έχεις κάτι προεγκατεστημένο είναι πολύ λιγότερο πιθανό να εγκαταστήσεις κάτι άλλο στη θέση του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ποσοστό χρήσης του IE6 αυτή τη στιγμή. Αν όμως δεν υπάρχει ο χρήστης θα αναγκαστεί να ψάξει και να ενημερωθεί.
 
Πίσω
Μπλουζα