Τεχνητή νοημοσύνη: θα είναι κάποτε εφικτή;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας demis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μια ειναι η απαντηση σε αυτο. Ουτε ρυθμισεις, ουτε απενεφγοποιησεις. Καταργηση του Gmail, ΟΛΟΙ και τελος

Aυτή είναι η σωστή απάντηση (και μεταφορά σε proton mail και proton drive για προφανείς λόγους)

αλλά...ΑΛΛΑ...

8 στους 10 χρήστες δεν ντρέπονται να ανεβάζουν χαζοηλίθιες φωτογραφίες "καλοπέρασης" στα social
-ενώ βρωμάνε τα χνώτα τους- διαφημίζοντας την αμορφωσιά και ΔΕΝ τους νοιάζει καν
πως τους "πουλάει" η Google.

Έχει εκπαιδευτεί μια κρισιμη μάζα ανθρώπων που έχει το επίπεδο του χιμπατζή.

Και πολλοί από αυτούς ζούν ανάμεσα μας

Τελευταία επεξεργασία:
Μια ειναι η απαντηση σε αυτο. Ουτε ρυθμισεις, ουτε απενεφγοποιησεις. Καταργηση του Gmail, ΟΛΟΙ και τελος
Kαμια υπηρεσία email δεν ειναι ασφαλης. Εδω βάζουν χερι σε υπηρεσιες IM, γιατί οχι και στο email.

Η μονη σιγουρη λύση είναι ατομικά ο καθενας να κάνει κρυπτογραφηση στα μηνηματα του με gpg... αλλα εκει διαπιστωνεις οτι.εισαι ο μόνος που ενδιαφέρεται για τετοια θεματα. :)

ΟΚ και κλειδαμπαρομενος στο σπιτι σου δεν εισαι ασφαλης. (ο νομος σου απαγορευει ετσι κι αλλιως να αποθησεις τον οποιον εισβολεα). Αν ειναι ομως να εχω μια υπηρεσια, κρυπτογραφησης/αποκρυπτογραφησης, για; να στειλω ενα μειλ στο φιλο μου η αντε ενα "πονηρο" μυνηματακι στην κοπελα μου, να το βρασω το μειλ την ευκολια του και το καλο του.
Εκτος κι αν εισαι, σαν εμενα που, στα παλαιοτερα των υποδηματων μου, (για να μην πω στα πατζαρια μου), αν μαθευτουν τα μυστικουλια μου!
Θα μου πεις, κι ολοι αυτοι που πληρωνουν υπηρεσιες email, για επαγγελματικους λογους κτλ κτλ? Καιρος ειναι μου φαινεται να επιστρεψουμε, στο χαρτακι με πενες καλλιγραφιας και απλο η συστημενο "ΕΛΤΑ". Πρωτου μας "μαμησει" η ΑΙ
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!

Να προσέχετε οσοι έχετε γραφτεί σε τίποτα περίεργα sites... Όπως ας πούμε σε τίποτα ιστοσελίδες με ταινίες, προβολές ή παιχνίδια ή σε τίποτα.. αχ/βαχ και εσκορντς.. :biglaugh:

Προσέχετε γιατί η ΑΙ Ρουφ παραμονεύει παντού και τώρα και στο personal email του καθενός... αυτό που έχουμε δώσει στην ΑΑΔΑΕ καί στο Gov και στο ΕΦΚΑ και στις τράπεζες και στα δάνεια και στις εξοφλήσεις και κάποιοι και στον ΟΠΑΠ για να παίζουν τυχερά παιχνίδια που δεν φορολογείται και κάποιοι μπορεί και για συναλλαγές και χρήματα που δεν θέλουν να είναι φανερά.

Τελευταία επεξεργασία:
Η τεχνητή νοημοσύνη πήρε τη θέση 45 υπαλλήλων στη μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας – Οι εργαζόμενοι είχαν «προπονήσει» το ΑΙ!

Τελευταία επεξεργασία:
Και λενε εμενα κλεφτη και εγκληματια, καταδικαζοντας με προστιμο 750 Ε, χωρις απολογια, γιατι ειδα μια ταινια τσαμπα στο ιντερνετ. Ε ρε ΑΙ που τους χρειαζεται!

Tα ΑΙ "εργαλεία" σχεδόν διπλασιάζουν τον φόρτο εργασίας σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Σιγά τα νέα θα μου πείτε...από την αρχή φαινόταν ότι στην πλειοψηφία τους τα ΑΙ εργαλεία παράγουν τσαπατσοδουλειές που χρειάζεσαι
διπλάσιο χρόνο να τις διορθώσεις.

Διπλή δουλειά και Απώλεια παραγωγικότητας

Καθώς τα εργαλεία AI γίνονται πιο προσβάσιμα, οι εργαζόμενοι είναι όλο και πιο ικανοί να παράγουν γρήγορα καλαίσθητα αποτελέσματα: καλά μορφοποιημένες διαφάνειες, δομημένες παρουσιάσεις, φαινομενικά εύγλωττες περιλήψεις ακαδημαϊκών εργασιών από μη ειδικούς, ακόμα και κώδικες προγραμματισμού. Ωστόσο, ενώ ορισμένοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν αυτή την ικανότητα για να βελτιώσουν την καλή εργασία, άλλοι τη χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν περιεχόμενο που είναι στην πραγματικότητα άχρηστο, ελλιπές ή στερείται απαραίτητων στοιχείων σχετικά με το εκάστοτε έργο. Το workslop μετατοπίζει ύπουλα τον εργασιακό φόρτο, από πάνω προς τα κάτω, αναγκάζοντας τον παραλήπτη του να το ερμηνεύσει, να το διορθώσει ή να ξανακάνει την ίδια δουλειά από την αρχή.
Υπάρχει πλέον και ορολογία για το φαινόμενο αυτό : Workslop

Eτσι κι αλλιως, απο οπου και να παρεις ντοματες, ακομα και απο τον πιο μικρο συνοικιακο περιβολαρη, μεταλλαγμενες, χωρις πρωτοτυπια, αρωμα και θυμησες γευση ειναι. Ποιος ειναι σε θεση να κανει την συγκριση? Στοιχημα οι περισσοτεροι, δεν θυμουνται το μαναβη που περνουσε απο τις γειτωνιες φωναζοντας "Βραωνας εχω ντοματες" (μιλαμε για ντοματαρες, οχι μπαρμπουτσαλα), εμεις οι παλαιοι Β' κατηγοριας ηντα, ξερουμε.
Ετσι και σε ολους τους τομεις τσαπατσοδουλεια η οχι της ΑΙ ποιος θα γνωριζει για να κρινει? Αφου οποιες γνωσεις και ναχουν οι παραμορφωμενοι, προιοντα ΑΙ θα ειναι.

H δεύτερη σωστότερη περιγραφή για τα εργαλεία του ΑΙ είναι αυτό με τις ντομάτες.

Κοκκινες γυαλιστερές και ομοιόμορφες απ εξω αλλά
όταν τις δαγκώνεις άνοστες, άγευστες και λόγω των φαρμάκων επικινδυνες.

Η πληρέστερη και για μένα η σωστότερη περιγραφή για την αρλούμπα
της ψευτονοημοσυνης των ΑΙ προγραμματών είναι του Noam Chomsky

“Το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι,
όπως το ChatGPT και τα παρόμοια του,
μια λαίμαργη στατιστική μηχανή για την αναγνώριση δομών,
που καταπίνει εκατοντάδες terabytes δεδομένων και αρπάζει
την πιο εύλογη απάντηση σε μια συνομιλία ή την πιο πιθανή σε μια επιστημονική ερώτηση.”

Το αντίστροφο…
το ανθρώπινο μυαλό είναι ένα εκπληκτικά αποτελεσματικό
και κομψό σύστημα
που λειτουργεί με περιορισμένο αριθμό πληροφοριών.

Δεν προσπαθεί
να τραυματίσει τις πρώτες συσχετίσεις από τα δεδομένα,
αλλά προσπαθεί
να δημιουργήσει εξηγήσεις. [… ]
Ας σταματήσουμε
να το αποκαλούμε ” Τεχνητή Νοημοσύνη “
και να το ονομάσουμε
αυτό που είναι:” λογισμικό λογοκλοπής.

Μην δημιουργείτε τίποτα,
αντιγράψτε υπάρχοντα έργα
από υπάρχοντες καλλιτέχνες
και αλλάξτε το αρκετά
για να ξεφύγετε από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Είναι η μεγαλύτερη κλοπή περιουσίας
από τότε που οι ιθαγενείς της Αμερικής
αφαιμάχθησαν από Ευρωπαίους εποίκους. “
Noam Chomsky,
New York Times – March 8, 2023″

:worship:

Το ερώτημα είναι αμείλικτό και ρωτάω αν και γνωρίζω την απάντηση.

Η συνεχής λογοκλοπή ΠΟΣΟ θα στοιχίσει στον παγκόσμιο πολιτισμό και την ανθρώπινη δημιουργία?

To AI σε κάποιες ερωτήσεις συγκεκριμένες κάνει δουλειά. Για παράδειγμα, όταν ήμουν μικρός ήθελα να μάθω για τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό. Αφού τότε το internet ήταν καθαρή φαντασία, γράφτηκα στην βιβλιοθήκη του δήμου και αναζητούσα πληροφορίες σε βιβλία. Το AI μπορεί να σου δώσει πληροφορίες πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Βέβαια, μπορεί να σου δώσει και πιο σοβαρές πληροφορίες για θέματα networking. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υπερ-τεχνολογία και που εξαρτόμαστε από αυτή. Ούτε πρέπει να την παίρνουμε τόσο σοβαρά λες και είναι ένα cyborg με δυνατότητες σαν τον εξολοθρευτή του Κάμερον.

Greece Ranks Second in Europe for AI Adoption by Businesses, Amazon Report Reveals

Φίλος μου εδώ στην Ελλάδα έδωσε συνέντευξη για εργασία σε ελληνική εταιρεία μέσω link και online σύνδεσης με AI HR για πρόσληψη (σε αντικαταστάτη του υπεύθυνου ανθρώπινου δυναμικού).

Καμία επαφή με ανθρώπινο παράγοντα.. Έστειλε βιογραφικό και του ήρθε email με link για online συνέντευξη με την HR ΑΙ.

Τελευταία επεξεργασία:
όταν ήμουν μικρός ήθελα να μάθω για τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό.
Εγω μικρος, εμαθα για τον Αιγυπτιακο πολιτισμο, απο ενα βιβλιο/περιοδικο, με ομορφη εικονογραφηση, που εδινε τοτε το απορυπαντικο ROL. Μεζευες τα κουπονια απο τεσσερα κουτια απορυπαντηκου, τα πηγαινες στο μπακαλικο και ο μπακαλης σου εδινε το βιβλιο. Γενικος τιτλος του βιβλιου "Ημουν κι εγω εκει". Μερικα απο αυτα, αρχαια Ρωμη, Μυκηναικος πολιτισμος, Κρητη και Μινοταυρος, με τους Ουννους του Αττιλα κ.α.
BTW γιατι να καταφυγω στην οποια ΑΙ και στο πως το λενε ΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥ τσατ, αν θελω να μαθω κατι? Εκτος απο τις πολλες εγκυκλοπαιδικες πηγες, εχουμε και τα διαφορα σαιτς, που γινονται σχετικες συζητησεις. Για παραδειγμα, περισυ που ειθελα να φτιαξω κομπιουτερ και οθονη και ρωτησα, σε δυο ημερες ειχα πανω απο δεκαπεντε γνωμες, ιδεες, αλλα και εμπειριες απο τους φιλους που απαντησαν. Τι παραπανω θα μου δωσει η ΑΙ δηλαδη?

Πίσω
Μπλουζα