Bambinella
Extra Galactic RetroEntity!
- Αντιδράσεις
- 30.756
Δακης - Μια σου λεξη
Χρόνια έψαχνα το soundtrack της ταινίας αλλά μάταια. Είχα ψάξει μέχρι και τα 45άρια του Δάκη αλλά κι εκεί τίποτα. Αργότερα έμαθα ότι δεν κυκλοφόρησε ποτέ! Αλλά το κομμάτι είναι πολύ καλό για την εποχή του. Ο ημίγυμνος που χτυπιέται ούτε εγώ ξέρω ποιος είναι. Μπράβο πάντως που το ανέβασες Λώρα. Αν και τώρα με βάζεις στον πειρασμό για έναν μαραθώνιο Λάκη για μια ακόμη φορά...Βλέπω απο προχθές τα τραγούδια του Δάκη που εϊναι ρομαντικά και γλυκούλια και θυμήθηκα το τραγούδι που έπαιζε στο exploitation φιλμ Tango 2001 με τον Λάκη Κομνηνό. Ωραίος ο Λάκης, ωραίος ο Σπανός με μοντέρνα μουσική, ωραία ερμηνεία και ο Δάκης. Αυτός που χτυπιέται ημίγυμνος προσπαθώντας να αποδώσει το παρτιακό κλίμα του 70 δε ξέρω ποιός είναι. Δυστυχώς το τραγούδι στο you tube υπάρχει ως πολύ συντομο απόσπασμα της ταινίας.
Το κομμάτι είναι καλό, πρωτοποριακό για την ελληνική σκηνή της εποχής και δείχνει την "ευελιξία" του Σπανού. Εμένα μου αρέσει και η ταινία παρολο που το exploitation δεν μου αρέσει ως είδος. Και ο Κομνηνός ειναι ωραίος εκεί, με τα στυλάτα ρουχαλάκια του μια χαρά. Δεν μου αρέσει το μούσι σε γενικές γραμμές, αλλά πιστεύω ότι ο Κομνηνός είναι μια εξαίρεση. Ιδίως για την...ελληνική σκηνή. Ναι ο Κομνηνός είναι ωραίος. Αν δεν έχεις δει την ταινία, δες την δως της μια ευκαιρία, έχει μια πλοκή. Και στα καπάκια αν μπορείς δες και το αγγλικό "peeping Tom".Χρόνια έψαχνα το soundtrack της ταινίας αλλά μάταια. Είχα ψάξει μέχρι και τα 45άρια του Δάκη αλλά κι εκεί τίποτα. Αργότερα έμαθα ότι δεν κυκλοφόρησε ποτέ! Αλλά το κομμάτι είναι πολύ καλό για την εποχή του. Ο ημίγυμνος που χτυπιέται ούτε εγώ ξέρω ποιος είναι. Μπράβο πάντως που το ανέβασες Λώρα. Αν και τώρα με βάζεις στον πειρασμό για έναν μαραθώνιο Λάκη για μια ακόμη φορά...
Το έχω δει αρκετές φορές το Τango 2001 και όντως μου αρέσει κι εμένα η ταινία όχι μόνο για τον Λάκη αλλά και για το ότι η "μεταμόρφωση" του Βουλγαρίδη με άφησε με το στόμα ανοικτό όταν την πρωτοείδα.Το κομμάτι είναι καλό, πρωτοποριακό για την ελληνική σκηνή της εποχής και δείχνει την "ευελιξία" του Σπανού. Εμένα μου αρέσει και η ταινία παρολο που το exploitation δεν μου αρέσει ως είδος. Και ο Κομνηνός ειναι ωραίος εκεί, με τα στυλάτα ρουχαλάκια του μια χαρά. Δεν μου αρέσει το μούσι σε γενικές γραμμές, αλλά πιστεύω ότι ο Κομνηνός είναι μια εξαίρεση. Ιδίως για την...ελληνική σκηνή. Ναι ο Κομνηνός είναι ωραίος. Αν δεν έχεις δει την ταινία, δες την δως της μια ευκαιρία, έχει μια πλοκή. Και στα καπάκια αν μπορείς δες και το αγγλικό "peeping Tom".
Σχεδόν, αλλά στο μπαλκόνι. Ειχα βγει για να βγάλω μια σέλφι το χιόνι (αφου ως γνωστόν, το χιόνι δε μπορεί να κρατήσει κινητό) και παραλίγο να γλυστρήσω αφου ήμουν με τις παντόφλες.Rygar ωραίο το shine on με ωραίες αναμνήσεις. Έκανες τσουλήθρες στο χιόνι;
Δεν ξερω αν το πιο κάτω είναι ταγκο:παρόλο που όπως πολύ σωστά έχεις μαντέψει τα ταγκό είναι η μεγάλη μου αγάπη.
Σχεδόν, αλλά στο μπαλκόνι. Ειχα βγει για να βγάλω μια σέλφι το χιόνι (αφου ως γνωστόν, το χιόνι δε μπορεί να κρατήσει κινητό) και παραλίγο να γλυστρήσω αφου ήμουν με τις παντόφλες.
Δεν ξερω αν το πιο κάτω είναι ταγκο:
Οι madredeus δε θα ηταν τίποτα αν δεν είχαν την αγγελική φωνή της Τερέζας.
Μα στο μπαλκόνι βγήκα! Δεν το'ξερα ότι πρέπει να βγαίνω με χιονοπέδιλα. Απλά έπρεπε να προσέξω καλύτερα το πάτωμα.Με τις παντόφλες στο χιόνι, βρε; Με κάτι τέτοια οι ορθοπεδικοί από χθες τρέχουν και δεν προλαβαίνουν....
Απαντώ αντί για τη Λώρα, ελπίζω να μη θυμώσει. Το Alfama είναι εκπληκτικό τραγούδι αλλά αφενός δεν είναι tango το οποίο έχει άλλο ρυθμό (2/4 ή 4/4), οπότε δεν μπορεί να χορευτεί ως tango, αφετέρου είναι πορτογαλικό (η Alfama είναι γειτονιά της Λισαβόνας) και ανήκει στο παραδοσιακό είδος των fado, ένα είδος που οι Madredeus έχουν τιμήσει δεόντως με δικές τους ωστόσο προσθήκες.
Και για να με μισήσεις κι άλλο που ακούγομαι σαν δασκάλα (δεν το κάνω σκοπίμως), σου βάζω κι ένα ακόμη πασίγνωστο κομμάτι από την βασίλισσα των fado την Amalia Rodrigues όπως το τραγούδησε για το γαλλικό φιλμ Les amants du Tage (Οι εραστές της Λισαβόνας).