Τι ακούω απόψε ...

Ξαναείδα την ταινία απόψε, μια που ήταν η σειρά της (τις έχω πάρει από την αρχή), κι εξακολουθώ να τη θεωρώ την πιο αγαπημένη μου. Άλλωστε όπως συζητούσαν και τα παιδιά κάποτε στο σχετικό thread είναι ο James Bond της γενιάς μας. Όσο για το video clip όταν έχεις Moore και Duran Duran μαζί σε ένα 4λεπτο τι άλλο να ζητήσεις;

Duran Duran- A view to a kill (1985)

 
Έκανα πολύ βαρετή δουλειά στο εργαστήριο νωρίτερα και μια που είχα και το λαπιτόπι μου μαζί είπα να ακούσω μουσικούλα και επειδή νωρίτερα, από μια πολύπλοκη διαδοχή σκέψεων, είχα θυμηθεί τη φράση "Γιατί την ανακάλυψε αυτή τη γη ο Κολόμπος" που θα πει Καφέ Αμάν Αμέρικα είπα να βάλω να το ακούσω. Και προς μεγάλη μου χαρά είδα ότι στο Youtube δεν υπήρχαν μόνο οι σχετικά πρόσφατες εκτελέσεις αλλά και αρκετές παμπάλαιες που δεν τις είχα ακούσει.


Πρώτα πρώτα βέβαια θα βάλω το Κολομβικό άσμα
 
Απο τότε που βγάλανε τις διαφορες αποκαλύψεις ξεχάστηκε ο Μιχαλάκης.. Του άφησαν την ρετσινιά και έκαναν τον κόσμο να ντρέπεται να ακουει τα τραγούδια του!

Παρατήρησα επίσης ότι δεν άκουγα τόσο συχνά έως και καθόλου τα τραγούδια του σε ραδιοφωνικους σταθμούς ή και σε μαγαζιά με 80's μουσική. :(

Εγώ πιστεύω ότι και ολα τα 80's hits της εποχής εκείνης να ακούσεις άμα δεν έχει τραγούδι του Μιχαλάκη κάτι δεν θα κολλάει καλά!

Σίγουρα πέρα από όλα αυτά που λένε υπάρχει και κάποιο άλλο συμφέρον και έχει να κάνει με τα δικαιώματα αλλά και τα χρήματα απο τις πωλήσεις (θέλουν μάλλον χαμηλές πωλήσεις για να υπάρχει ροκανισμα απο κάποιους στη διαχείριση της περιουσίας του μετά το θάνατο του).
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για μενα οι ανθρωποι που δεν μπορουν να ξεχωρίσουν τον καλλιτέχνη απο το εργο του ειναι σαν αυτους που δεν μπορουν να ξεχωρισουν τον ηθοποιο απο το ρολο του. Σαν κατι θλιβερές θείτσες που πετυχαίνουν εναν ηθοποιο στο δρομο και του την λενε γιατι ο χαρακτήρας που παιζει στην σαπουνόπερα εκανε κατι που δεν το εγκρίνουν.

Δεν ακουω μουσικη επειδη μ' αρεσουν οι μουσικοι. Ακουω μουσικη γιατι μου αρεσει η μουσικη.

Προσωπικα δεν πιστευω οτι οι καλλιτεχνες διαφερουν σε οτιδηποτε απο τους υπολοιπους ανθρωπους. Απλα εχουν ταλεντο σε κατι. Συνεπως αδιαφορώ τοσο για το τι κανουν εκτος της τεχνης τους, οσο αδιαφορω για το τι κανει οποιοσδήποτε άλλος τυχαίος άνθρωπος.

Προτεινω σε οσους δεν το εχουν δει, να ριξουν μια ματια στο κλασσικο ντοκυμαντερ "The Decline of Western Civilization Part II: The Metal Years". Οι μουσικοι μπορει να ειναι μεγαλα μηδενικά, αλλα η μουσικη τα σπαει.

 
Κάτι διαφορετικό σήμερα αλλά μέσα στο πνεύμα των ημερών (καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα - για διακοπές δε θα το έλεγα λόγω συνθηκών αλλά ας μην γκρινιάζω μέρα που είναι) και αρκούντως νοσταλγικό.

Percy Faith and his orchestra - Theme from A summer Place (1960)

 
Κάτι διαφορετικό σήμερα αλλά μέσα στο πνεύμα των ημερών (καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα - για διακοπές δε θα το έλεγα λόγω συνθηκών αλλά ας μην γκρινιάζω μέρα που είναι) και αρκούντως νοσταλγικό.
Percy Faith and his orchestra - Theme from A summer Place (1960)
Πριν απο καιρο ειχα βαλει κι εγω αυτο το κομματι εδω. Ειναι ονειρεμενο! Αλλα και τι ασχημο ακουσαμε ποτε απο τον Percy Faith και τη διασημη ορχηστρα του;
Ενα χειμωνιατικο βραδυ πριν απο περιπου οκτω χρονια οδηγουσα απο Σουνιο προς Αθηνα και σε ολη τη διαδρομη ο σταθμος που ακουγα ειχε αφιερωμα σ' αυτον τον υπεροχο μουσικο. Eφτασα στον προορισμο μου χωρις να το καταλαβω και με ενα γλυκο φτερουγισμα στην καρδια....
Τον αγαπω!
 
Πίσω
Μπλουζα