Τι ακούω απόψε ...

Μόλις διάβασα ότι πέθανε η Juliette Gréco στα 93 της. Δεν φανταζόμουν ότι ζούσε ακόμη, για να είμαι ειλικρινής, μια που έγινε γνωστή τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια (κι εννοώ Β' παγκόσμιο πόλεμο) κι όλος ο κύκλος των διανοούμενων με τον οποίο είχε συνδεθεί τ' όνομά της, από τον Σαρτρ μέχρι τον Καμύ έχουν πεθάνει εδώ και δεκαετίες. Σπίτι έχω κάμποσα άλμπουμ της, αλλά εδώ στο κάτεργο έβαλα ν' ακούσω κάποια τραγούδια της από το Youtube. Φυσικά μόνο ασπρόμαυρα, κι αν μπορούσα να τα δω και μεσα από σύννεφα καπνού τσιγάρων θα ήταν ακόμη καλύτερα.



Παρά το όνομά της η σχέση της με την Ελλάδα ήταν πολύ μακρυνή. Ο πατέρας της ήταν από την Κορσική όπου από αιώνες είχαν μεταναστεύσει κάποιοι Έλληνες. Όμως όπως και άλλες γνωστές Γαλλίδες τραγουδίστριες είχε ερμηνεύσει τραγούδια του Γιάννη Σπανού που είχε ζήσει χρόνια στη Γαλλία. Να ένα γνωστό του

 
για απόψε έβαλα στο cd player αυτό το album των The The απ' το 1986,με τίτλο "Infected":


R-13590900-1557271472-7934.jpeg.jpg:
 
Μαρια Πολυκανδριωτη - Βρεχει κι ειμαι ερωτευμενη, συμμετοχη στον δισκο "Εντελώς Τυχαία…" (1988)


Παλευω με τον τοιχο με τις κονσολες και ξαφνικα επιασε βροχη.

Το θυμαμαι να παιζει στο ραδιοφωνο την εποχη εκεινη. Ειχα την εντυπωση οτι ηταν επιτυχια, το οποιο ειναι αποδειξη του ποσο ασχετος ειμαι σχετικα με την ελληνικη μουσικη.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα