Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
"Το παραμυθάκι μου" μαζί με το "Ιστορία μου Αμαρτία μου" της Ρίτας Σακελλαρίου ακούγονται στην ταινία ΕξορκιστήςΓιαννης Καλατζης - Παραμυθακι μου
Καταπληκτική σύμπτωση... αυτές τις μέρες λόγω των αφιερωμάτων στον Μίκη Θεοδωράκη ήταν αδυνατο να μη θυμηθώ και τον Λάκη Καρνέζη, ο οποίος έχει παίξει το ένα από τα μπουζούκια σε δίσκους του Μ.Θ. και τον οποίο τόσες φορές έχω δει σε συναυλίες του (μαζί με τον Κώστα Παπαδόπουλο, με το ζευγάρι από μακρυά να μοιάζουν ο ένας σαν αντικαθρέφτισμα του άλλου αφού ο ένας ήταν αριστερόχειρας και κρατούσε το μπουζούκι "ανάποδα"). Κι αυτό μου έφερε στο νου ένα γνωστότατο στον καιρό του παλιό τραγούδι που ήταν σύνθεση του Καρνέζη. Όχι ότι το ήξερα τότε, δεν είναι άλλωστε το είδος του τραγουδιού που μου αρέσει, αλλά το έπαιζαν πολύ συχνά οι εκπομπές των εταιρειών τω καιρώ εκείνω και μου είχε εντυπωθεί. Δεκαετίες μετά, που είχα αρχίσει να ασχολούμαι με μουσικά φόρουμ, το ξανάκουσα και τότε έμαθα ότι είναι του Καρνέζη, πράγμα που με έκανε να πέσω από την καρέκλα μου από έκπληξη, μια που δεν ήξερα ότι ο Λ.Κ. είχε συνθετικές φιλοδοξίες. Το ξαναξέχασα μετά, αλλά χτες που το θυμήθηκα είπα "δεν κοιτάω στο youtube μήπως υπάρχει?" και το βρήκα. Το έχουν πει και άλλοι αργότερα, (μέχρι και η κα. Παπαρίζου) αλλά στην παλιά του εκτέλεση το έλεγε η Βούλα Γεωργούτη, όνομα που παντελώς αγνοούσα μέχρι χτες. Σκέφτηκα λοιπόν να το βάλω εδώ σήμερα, αν και το άκουσα χτες. Και τι είδα μόλις μπήκα στο σχετικό θέμα? Τραγούδι με αυτήν...ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ - ΓΙΩΤΑ ΛΥΔΙΑ - ΒΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΟΥΤΗ