Rygar
Apple Lover
- Αντιδράσεις
- 3.783
Ενώ τώρα τα έχουν χύμα εντελώς και οι μαθητές εχουν τους καθηγητές γραμμένους, σηκώνουν κινητό στο μάθημα. Ασε ρε Ντων!Shock είπε:Σιγά ρε συ! Λυπάσαι κι όλας!
Να σου πω κάποια πράγματα που ίσως δεν έχεις σκεφτεί ή δεν έχεις ζήσει.
-Στο σχολείο μας έπεφτε πολύ ξύλο από τον δάσκαλο. Θυμάμαι για έναν, τιμωρούσε όλη την σειρά, ανοίγαμε τα χέρια και αυτός πέρναγε από τον πρώτο ως τον τελευταίο.
Ε και, τί να ζηλέψω απ'αυτό; Στο σχολείο που πηγαινα, 35 ημασταν και 35 είναι και τώρα. Αυτός που προσέχει και θελει να ειναι καλος μαθητής, θα μάθει και ανάμεσα στους 1000Shock είπε:-Είμασταν 30-35 παιδιά στην τάξη και 4 τμήματα! Σήμερα είναι 15-20 άντε σε extreme περιπτώσεις 25 και το πολύ 2 τμήματα. Στη μικρή μου κόρη είναι ένα τμήμα με 14 άτομα, ούτε σε κολλέγιο τέτοια αναλογία.
Οντως δεν είναι τόσο στόκοι, απλώς ενδιαφέρονται λιγότερο για τους μαθητές τους. "Αντε να παω να κανω το 5ωρο μου και βουρ στο σπίτι...ουφ πια με τα σκασμενα!". Εχω μανα καθηγήτρια απογοητευμένη από τη νεα γενιά καθηγητών. Πρώτος ξαδερφός μου ειναι υποδιευθυντής σε δημοτικό και τσακώνεται με τους πιτσιρικάδες δασκάλους γιατί ακουει συνεχεια παραπονα από τους γονείς για τον τρόπο που φέρονται στα παιδιά. Βεβαια και τα παιδιά εχουν αποθρασυνθεί πολύ από τους ίδιους τους γονείς τους!Shock είπε:-Οι δάσκαλοι από πλευράς εκπαίδευσης δεν είναι τόσο στόκοι όσο παλιά, και πλέον έστω και στο σπίτι τους έχουν μέσα. Από το τύμπανο με το ανάποδο καρμπόν που γράφαμε για να βγάλουμε μερικά αντίγραφα, έχουμε φτάσει οι δάσκαλοι να μπορούν να κατεβάσουν από το internet πιο "μελετημένες" ασκήσεις και να τις μοιράζουν στους μαθητές τους.
Αυτό που θελω να πω είναι ότι τότε υπήρχε πολύ αυστηρότητα, ενώ τώρα "μπατε σκυλοι αλέστε" . Δεν υπάρχει δηλαδή μεση οδός, ή του ύψους ή του βαθους. Αλλα αυτό δε μας χαρακτηρίζει πλέον και ως λαό;;
Συμφωνώ, αλλα και παλι δε ζηλεύω γιατί μιλάς ως πατέρας και όχι ως μονάδα.Shock είπε:-Ιατρική. Δεν έχετε παιδιά και μάλλον δεν έχετε θέματα υγείας. Αν είχατε όμως θα χαιρόσασταν που υπάρχει έστω αυτό το χάλι που λέγεται "Παίδων" και σήμερα βγάζετε μια άκρη (μη πάμε την κουβέντα στο φακελάκι ). Πριν 40 χρόνια για πολλές ασθένειες θα νιώθατε ανήμποροι να του προσφέρετε την φροντίδα που χρειάζεται. Να μη πω για τους προγεννητικούς ελέγχους που σήμερα "πιάνουν" πράγματα που παλιά ήταν αδιανόητα. Πολλά παιδιά μεγαλώνουν σήμερα υποφερτά ενώ τότε....
Σωστά, η καθε εποχή εχει τα συν και τα πλην της, μονο που όσο πιο παλια, τόσο πιο αγνά ήταν τα παιδικά χρόνια των ανθρώπων. Από την αλλη υπήρχε και πολύ μεγάλη αυστηρότητα από την οικογένεια. Γι'αυτο και επαναστάτησαν τα παιδιά και περασαν στο αλλο άκρο, το θράσος και την ασέβεια. Ασε Ντων, δε με πείθεις. Ναι δεν έχω παιδιά, όμως δεν είμαι απ'αυτούς που λένε ότι δε θελουν να κανουν γιατί "Σε τί κοινωνία να φέρω παιδί;;;". Μου τη σπάει όταν το ακούω αυτό!!! Η κοινωνία είναι ΜΕΣΑ στο σπίτι σου ρε! Αν μαθει το παιδί σωστά στην κοινωνία του σπιτιού, αν εξοπλιστεί σωστά μεχρι τα 6-7 του χρόνια, δεν εχεις να φοβάσαι τίποτα!!!Shock είπε:-Πληροφορία. Τα παιδιά έχουν απίστευτη πληροφόρηση που όμως είναι υποχρέωση των γονιών να τους δείξουν πως θα τη χειριστούν. Αν τα αφήσουμε στον αυτόματο, το αποτέλεσμα φυσικά και θα είναι χειρότερο από "τότε". Το πως μεγαλώνει ένα παιδί ανεξαρτήτως εποχής είναι πρακτικά και θέμα γονέων.
-Οι οποίοι σήμερα έχουν και αυτοί μεγαλύτερη πληροφόρηση που ανάλογα με την CPU που κουβαλάνε αξιοποιούν ή όχι. Πάλι το αποτέλεσμα είναι σχετικό με τον άνθρωπο.
Καταλαβαίνετε που το πάω φαντάζομαι. Δεν είναι μόνο οι αλάνες και η αμπάριζα, η κάθε εποχή εχει τα + και τα - της
ΥΓ. Να σου πω κάτι απλό;;;; Τότε βγαίναμε έξω και οι μανάδες μας ήταν ήσυχες ότι δε θα μας κλέψουν για να μας πουλήσουν, για να μη συνεχίσω πιο πέρα επί του θέματος