Τζέλα μου, είμαι εδώ για να απαλύνω τον πόνο σου! Αυτός που έφτιαξε τον πίνακα με τα γενέθλια διασήμων ή δεν ξέρει την τύφλα του ή είναι από αυτούς που βαριούνται να κάνουν μια αξιοπρεπή έρευνα.
23 Νοέμβρη είναι μια χαρά ημερομηνία για να γεννηθεί ένας διάσημος.
Τι θες;
Θες πρωθυπουργό;
Nicolás Maduro. Εντάξει η Βενεζουέλα δεν τον αγαπάει πια τόσο, ούτε και ο υπόλοιπος κόσμος, αλλά μια εξουσία την έχει και καθόλου άγνωστος δεν είναι.
Θες βασιλιά;
Όθων ο Α' της Γερμανίας (912 - 973). Όχι μόνο υπήρξε βασιλιάς της Γερμανίας αλλά μετά κατάφερε να γίνει και αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Θες Ηθοποιό;
1)
Vincent Cassel (προσωπικά τον βρίσκω εξαιρετικό ηθοποιό άσχετα αν έχει psycho βλέμμα. Άσε που κατάφερε μέχρι και την Μπελούτσι να τον παντρευτεί! )
2) πιο ρετρό ηθοποιό;
Franco Nero. Εκτός του ότι στα νιάτα του ήταν μανάρι, τα spaghetti westerns χωρίς αυτόν θα ήταν σαν μακαρόνια χωρίς σάλτσα . Κι όχι μόνο γουέστερν, και Buñuel έχει παίξει και Chabrol και Fassbinder και Κακογιάννη. Άξιος!
3) ακόμη πιο ρετρό ηθοποιό και μουσικό;
Harpo Marx. Δεν ξέρω αν σου αρέσει το είδος αλλά αυτός ο γλυκύτατος άνθρωπος που δεν έχουμε ακούσει σχεδόν ποτέ τη φωνή του (!) εκτός από απίθανος κωμικός ήταν κι ένας εξαιρετικός αρπίστας (αυτοδίδακτος! )
Και για να σε κάνω να νοιώσεις ακόμη καλύτερα σου στέλνω και ένα απόσπασμα από το "A night in Casablanca" όπου ο Χάρπο μόλις αγγίζει την άρπα μεταμορφώνεται από κοκκινομάλλικη καρικατούρα σε έναν πολύ εκφραστικό κι ευαίσθητο μουσικό. Enjoy!
Marx Brothers - Harpo Marx - A night in Casablanca (1946)