elephadas
MultiDimensional RetroDivinitY
- Αντιδράσεις
- 14.835
Κάτεργο είναι η δουλειά. Οποιαδήποτε δουλειά, όχι μόνο η δική μου. Είναι ο λόγος που έχει γραφτεί το τραγούδι "Βουρκωμένη Δευτέρα", που έχει κλάψει ο Καζαντζίδης "Αχ να 'ταν η ζωή μας Σαββατόβραδο κι ο Χάρος νά 'ρχονταν μια Κυριακή το βράδυ", κλπ κλπ κλπ. Και αυτό που το κάνει κάτεργο δεν είναι οι φοιτητές, είναι τα αφεντικά. Διότι τους φοιτητές τους βρίζεις κι ησυχάζεις, άλλο αν αυτοί γελάνε όταν τους τα ψάλλω. Αλλά στα αφεντικά πρέπει να χαμογελάς, να είσαι οσφυοκάμπτης, να λές "Μάλιστα κύριε" και γενικώς να είσαι υπάκουος υπήκοος αυτών που σε εκμεταλλεύονται. Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν έρχομαι σε επαφή με τα πολύ μεγάλα αφεντικά, διότι ζωή νά 'χουμε από επίπεδα αφεντικών έχουμε μπόλικα. Υπάρχει μια μαμά εταιρεία που έχει ιδιοκτήτρια και ΔΣ που διατάζουν τον πρόεδρο της εταιρείας μας που διατάζει τον αντιπρόεδρο Γκλεν που διατάζει τον διευθυντή του εργαστηρίου μας Ντέιβ που διατάζει τον μάνατζέρ μας Τζιμ που διατάζει εμένα που δεν διατάζω κανέναν γιατί αυτή την περίοδο δεν έχω φοιτητή. Και υπάρχει και ο πρώην διεθυντής που μισοπήρε σύνταξη και έρχεται όποτε του κάνει κέφι αλλά λέγεται chief technology officer και διατάζει κι αυτός, κι έχουμε και τον προσωπάρχη που νομίζει ότι δουλεύουμε γι' αυτόν και επίσης διατάζει. Γι' αυτό είναι κάτεργο.