.. για ημερήσια εκδρομή, ( όπως μας πηγαίνανε στο γυμνάσιο Ναύπλιο-Τολό),
Ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο,ε? Καλά ήταν.. Εμάς θυμάμαι,όταν ήμουν τρίτη δημοτικού,μας πήγαν ημερήσια εκδρομή σε ένα μικρότερο χωριό από την κωμόπολη μας, 13 χιλιόμετρα βόρεια της (όλο το δημοτικό). Δεκατρία χιλιόμετρα ταξίδι! Και όχι μόνο αυτό,αλλά εγώ επειδή ζαλιζόμουν εύκολα στα λεωφορεία,πρόλαβα και τα.."έβγαλα" στα μισά της διαδρομής! Αχ, παιδικά τραύματα!
Το ωραίο είναι ότι την επόμενη χρονιά, μας πήγαν σε ένα ακόμα πιο μικρό χωριό,ανατολικά της κωμόπολης μας αυτή τη φορά.
Απόσταση από την κωμόπολη: 3,5 (!!!) χιλιόμετρα μακρυά! Το πιστεύεις? Ημερήσια εκδρομή,από το πρωί εώς το απόγευμα!
Αφού στην επιστροφή,δεν προλάβαμε να φωνάξουμε το κλασσικό " Τρέξε,τρέξε οδηγέ, και άμα τους περάσουμε,μπύρα θα κεράσουμε".
Μέχρι να ολοκληρώσουμε τη φράση,είχαμε ήδη φτάσει πίσω!
Φυσικά και εγώ ψηφίζω Βιέννη! Θα πάρω το καινούριο αμάξι που μου έχουν υποσχεθεί τα άστρα και θα ανηφορίσω για εκεί! Μάλλον,θα περιμένω την Bajar και την domniki, να ανέβουν με τις καινούριες αμαξάρες τους εδώ σε μένα, και όλοι μαζί να ξεκινήσουμε κομβόι από εδώ,για την Αυστρία!