Ήθελα πολλά πράγματα και ταυτόχρονα. Κατ' αρχήν ήθελα να γίνω μουσικός, όχι απαραίτητα για να παίζω σε μπροστά σε κόσμο αλλά απλώς για να το ευχαριστιέμαι εγώ. Αλλά μαζί με το πιάνο ήθελα να υπάρχει ένα επάγγελμα που να έχω πρόσβαση σε όση περισσότερη μουσική μπορούσα, ραδιόφωνο, δίσκους, κασέτες, παρτιτούρες. Μέσες-άκρες τα κατάφερα και τα δύο, δεν έχω παράπονο. Επίσης μέχρι τα 10 ήθελα να γίνω ή αεροσυνοδός ή πιλότος (δεν νομίζω ότι ήξερα μέχρι τότε καμιά γυναίκα πιλότο αλλά λίγο μ' ένοιαζε). Οτιδήποτε από τα δύο προέκυπτε αρκεί να ταξίδευα με αεροπλάνο (στο οποίο μέχρι τα 21 δεν είχα μπει ποτέ). Είχα και μια μανία με τη γεωγραφία, κι ακόμη έχω, και κάθε φορά άνοιγα το χάρτη, έκλεινα τα μάτια κι όπου έπεφτε το δάκτυλο εκεί ήθελα να ταξιδέψω. Μέχρι τα 12 είχα βάλει στη λίστα όλη την γη! Επίσης μέχρι τα 12 είχα πλέον ξεκαθαρίσει ότι δε με ένοιαζε τελικά να γίνω πιλότος αρκεί να ταξίδευα πάρα πολύ και να μάθαινα για καινούργιους πολιτισμούς και συνήθειες άλλων λαών. Κι αυτό το κατάφερα αλλά η δουλειά μου το επέτρεψε κυρίως εντός συνόρων. Καλά είναι κι έτσι!
Επίσης, όπως η Λώρα πιο πάνω ήθελα να γίνω ντετέκτιβ και γενικά να λύνω μυστήρια. Κάτι ο Θησαυρός της Βαγίας που ήταν το αγαπημένο μου βιβλίο, κάτι τα άπαντα της Enid Blyton που τα είχα ξεκοκκαλίσει κάμποσες φορές, δεν ήθελα και πολύ. Ακόμη και τώρα που διαβάζω τους Τρεις Ντετέκτιβ με πιάνει αυτή η έξαψη να λύσω το μυστήριο πριν το τέλος του βιβλίου.
Συγγραφέας δεν ήθελα ποτέ να γίνω αν και έγραφα πάντα μανιωδώς. Πάντως αν τελικά γινόμουν, θα έγραφα "προχωρημένα" Άρλεκιν!
Ήθελα και πρακτικά πράγματα. Οτιδήποτε χειρωνακτικό και χρήσιμο, από κατσαβίδια, κάβουρες και πριόνια (ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, ξυλουργός) μέχρι βελόνες, κουτάλες, πινέλα (μοδίστρα, σεφ, μακιγιέζ). Όχι για επάγγελμα, αλλά για να ασχολούμαι. Κάποια τα καταφέρνω πάντως.
Το μόνο που πραγματικά δεν ήθελα με τίποτα ήταν να γίνω καθηγήτρια. Με αυτά που σπούδασα ήταν μαθηματικώς βέβαιο ότι εκεί θα κατέληγα κανονικά και θα ήταν χαρούμενοι κι οι γονείς, αλλά πώς τα έφερε η ζωή και το γλύτωσα την τελευταία στιγμή!
Τώρα πια όταν μεγαλώσω κι άλλο θέλω να συνεχίσω να ταξιδεύω (όχι τώρα με την κορόνα, μετά, όταν θα περάσει και θα ησυχάσουμε) αλλά ονειρεύομαι να βρεθεί μια δουλειά που να πληρώνομαι για να ταξιδεύω και να δοκιμάζω -πεντάστερα κατά προτίμηση- ξενοδοχεία και μετά να τους κάνω κριτική! Υπάρχει άραγε κάτι τέτοιο;