Φαινονται πολυ σοκαριστικα ολα αυτα σημερα,λογω της περιρρεουσας αποστειρωμενης και politically correct εποχης.Για το τοτε ηταν απλα ωμα και ρεαλιστικα.Αν αναλογιστεις ποσα πραγματα απαγορευονται η διωκωνται ποινικα σημερα,που για το τοτε ηταν ασημαντα,θα καταλαβεις τη διαφορα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν τοποθετήθηκα με το πρίσμα του politically correct. Απλώς, έχω την εντύπωση ότι ακόμα και για την τότε εποχή, η ωμότητα και ο ρεαλισμός, όπως πολύ εύστοχα αναφέρεις, ήταν στοιχεία πρωτόγνωρα για τότε και αν σκεφτούμε ότι σε πολλά πράγματα, ακόμα και τώρα υπάρχει συντηρητισμός, σκέψου 30 χρόνια πριν τι συνέβαινε, θέλω να πω, φαντάζομαι πιθανές αντιδράσεις που μπορεί να προκάλεσε τότε ένα τέτοιο θέαμα, για μια κοινωνία η οποία ενδεχομένως δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο, αντίστοιχα προγράμματα με τις ανάλογες δόσεις σοκ, δεν ξέρω αν υπήρξαν πριν από το συγκεκριμένο και την "Ανατομία ενός εγκλήματος". Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ακόμα, το πρώτο ηχηρό χαστούκι στην κοινωνία, εκείνο που έδειξε ότι όλα δεν ήταν αγγελικά πλασμενα, ήταν εκείνο το καλοκαίρι του '89, με το γνωστό σκάνδαλο συνεπώς, για τους περισσότερους, όλα ήταν ρόδινα οπότε, με εκείνο να αποτελεί στην ουσία, το μοναδικό Σκωτσέζικο ντους, νομίζω ότι η κοινωνία, ήταν ακόμα σε μια άλλη φάση, στα σύννεφα συνεπώς, το να προβάλλεται κάτι τόσο ζοφερό, που προβάλλει το τι γίνεται στην καθημερινότητα μας, κατω από τη μύτη μας, όταν μας απασχολούσε το "Τσοβόλα, δώστα όλα" η μάλλον το πιο επίκαιρο τότε, τα του Μακεδονικού, ήταν μεγάλη τόλμη για τότε, να δείξει κάποιος ότι η πραγματική φρίκη, βρίσκεται αλλού.
Παρόλα αυτά, θαυμάζω το γεγονός ότι μια σειρά ηλικίας 30 χρόνων πλέον, συνεχίζει να σοκάρει, σερβίροντας σου την ασχήμια της πεπτωκυίας ηθικής, κατάμουτρα, ίσως αυτό είναι το σοκαριστικό, το πόση έκπτωση έχει υποστεί η ηθική, φαινόμενο που υπήρχε και τότε αλλά, το σοκ είναι ότι ακόμα και τώρα, μετά λύπης διαπιστώνεται ότι η ηθική, είναι στα τάρταρα, μην πω και χειρότερα.
Αν εξετάσουμε το γεγονός ότι η σειρά, είχε ως στόχο να σοκάρει, προκειμένου να αφυπνίσει, τότε ναι, έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά στην υπόληψη μου, γιατί, έδειξε πολύ εύστοχα, αυτό που διαπιστώνουμε ακόμα και τώρα, ότι οι πραγματικά επίφοβοι, είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και αυτό, είναι ένα μεγάλο σοκ, οι υπεράνω υποψίας, να κάνουν τερατώδεις και κτηνώδεις πράξεις.