johnny19818
Retromaniax Thread Excavator!
- Αντιδράσεις
- 2.217
Ναι σε αυτήν αναφέρομαι. Μόνο τη χελώνα θυμάμαιcloud είπε:Λογικά αναφέρεσαι στην γλώσσα προγραμματισμού Logo.
Ναι σε αυτήν αναφέρομαι. Μόνο τη χελώνα θυμάμαιcloud είπε:Λογικά αναφέρεσαι στην γλώσσα προγραμματισμού Logo.
Πήγαινες μήπως σε ιδιωτικό σχολείο των Ν. Προαστίων;johnny19818 είπε:Το πρώτο μου PC το απεκτησα το 2001 οπότε δεν πιάνεται ως ρετρό. Θα πω λοιπόν για τον πρώτο υπολογιστή που θυμάμαι να έχει ένας συμμαθητής μου και στις κοπάνες παίζαμε Bubble Bobble ανελέητα. Φυσικά θυμάμαι και στην Α' γυμνασίου (1994) τους υπολογιστές στο μάθημα της πληροφορικής που δεν ήταν έγχρωμοι και είχανε μια χελωνίτσα σε κάποιο πρόγραμμα ζωγραφικής νομίζω.
Όχι, δεν έβγαλα σχολείο στην Αθήνα.markk είπε:Πήγαινες μήπως σε ιδιωτικό σχολείο των Ν. Προαστίων;
Μαλλον εννοεις δισκετες ε?panos80s είπε:Λοιπόν, το πρώτο μου pc ήταν ένα Atari ST 520 το οποίο διέθετε ...κασσέτες για φόρτωση προγραμάτων και παιχνιδιώνΑργότερα ένας θείος μου αγόρασε έναν schneider euro pc (9.54mhz, 512kb ram, cga, fdd 3.5" 720k, οθονη 14αρα ) το οποίο θυμάμαι bootαρε από floppy το ms dos 6.22 Θυμάμαι ακόμα το κόλπο που κάναμε με κάτι δισκέτες που ανοίγαμε μια τρυπούλα στο πλάι κάτω δεξιά για να διπλασιαστεί η χωρητικότητα της χωρίς πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Και τα 2 pc υπάρχουν πλήρως λειτουργικά στην αποθήκη μου (με αξαίρεση την οθόνη του euro pc που έχει μειωθεί αισθητά η φωτεινότητα της). To euro p συνόδευε ένας εκτυπωτής olivetti dot matrix.
Κι όμως θυμάμαι οτι έπαιρνε κάτι κασετούλες σαν κασετοφώνου, μάλιστα υπήρχε θυμάμαι χαρακτηριστικά το μηχάνημα υποδοχής ήταν αρκετά μεγάλο σε μέγεθος. Είχα και μερικά παιχνίδια που έβγαιναν σε κασέτες τοτε αλλά δυστυχώς τα πέταξα σε κάποια εκκαθάριση.Wally είπε:Μαλλον εννοεις δισκετες ε?
καλησπέρα, αυτές τις τέσσερις χρωματιστές δισκέτες του amstrad 1640 ή 1512 τις είχα δεί και εγώ στην σχολή computer το 1990 αλλά τότε μαθαίναμε τον 6128 . περιείχαν την GWBASIC και την δισκέτα του DOS 3.22? επίσης τις είχα δει σε κάποιο μηχάνημα hyndai super ste 8088 με τα δύο φλοππυ τών 5 1/4 360ΚΒ ή απλά έβγαιναν και σε διάφορα χρώματα. Εγώ δεν είχα στον 286 AVAX 16mhz ολες ηταν μαύρες.Αν και απαντώ "λίγο" αργά σε αυτό το θέμα, μια και είμαι νέος εδώ, Χουανίτα, από την περιγραφή του μηχανήματός σου, μήπως είχες amstrad 1640; Εμένα αυτός ήταν ο πρώτος μου υπολογιστης, εν έτει 1987...τα πρώτα μου παιχνίδια εκεί ήταν το karateka, pcman, alley cat, τα οποία έτρεχα πολλές φορές, κάποια εξ αυτών τουλάχιστον, με την βοήθεια ενός προγράμματος "color-g"... Επίσης είχα 4 χρωματιστές δισκέτες 5 1/4 με τις οπίες έτρεχα προγράμματα όπως basic2, οπου έφταιχνα ομόκεντρους κύκλους και τους γέμιζα με σχέδια, και gempaint (με την εικόνα του τίγρη)...Παρεπιπτόντως, προσπάθησα να "ανεβάσω" μία σχετική εικόνα από τον σκληρό μου δίσκο, αλλά δέχεται μόνο εικόνες από url...μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως ανεβάζουμε εικόνες; Ευχαριστώ...