Τώρα με το Brexit...

Ηρθε χωρις απροοπτα και επιπλεον αφαιμάξεις. :vampy:

Αυτο που ειχα ξεχασει (τα ατιμα τα γεραματα :fafoutis: ) να αναφερω ειναι οτι ηρθε με το Global Shipping Program. Δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο.
 
Ψεκασε το και με λίγο απολυμαντικό για να είσαι και σίγουρος. Ευτυχώς εμείς εδώ ήμαστε καθαροί και δεν έχουμε τέτοια θέματα οποτε δεν χρειάζεται ανησυχία (Άλλωστε Εγγλέζοι ήμαστε και εμείς για αυτό και γίναμε "κολλητήρια" με τον Εγγλεζο κορόνα.. ) :fafoutis::p
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ακόμα δε μας είπες τί πήρες όμως. Πήρες κάτι, το πλήρωσες, το απολύμανες, αλλά τί; Μη μας κρατάς σε αγωνία! Αν και σίγουρα θα κανεις review αν είναι κάτι από τα γνωστά μπιχλιμπίδια σου.
 
Ααααα το'χεις βάλει αλλού! Ε πού να φανταστώ ρε. Εσύ βάζεις κάθε μερα και ένα διαφορετικό απόχτημα. Θελουμε ευρετήριο αποχτημάτων μονο για πάρτη σου. Θα βάλουμε το Blue Max να φτιάξει ένα στη hobby basic.
 
Εγω εχω ενα bookmark που μου δειχνει τα νεα post. Οταν θελω να μπω στο forum το παταω, ανοιγω οτι με ενδιαφερει σε tabs και παταω mark forums read για να καθαρισει τα υπολοιπα.

Ετσι καθε φορα που μπαινω βλεπω ολα τα νεα post και ειναι αδυνατο να μου ξεφυγει κατι.

Βεβαιως το forum μας δινει πολλους διαφορετικους τροπους να αντιμετωπισουμε το προβλημα. Μπορεις πχ να κανεις follow αυτους που σε ενδιαφερουν. Δεν ειμαι σιγουρος πως ακριβως δουλευει, γιατι δεν μου εχει χρειαστει.

Για να δεις παλιοτερα πραγματα που μπορει να σου εχουν ξεφυγει χωρις να ψαχνεις ολα τα υποφορουμ, μπορεις να μπεις πχ στο προφιλ μου και να πατησεις Postings > find > find all threads και θα σου δειξει ολα τα threads που εχω ξεκινησει.

Τωρα δεν εχεις καμια δικαιολογία και την επομενη εβδομαδα θα εχουμε διαγώνισμα. :eek: Θα εξεταστείς εφ' ολης της υλης. :anim_roll::icon_lol::biglaugh:
 
Τώρα έπεσα πάνω του, πάει και η Κίνα δηλαδή.

Μετά την επίσημη εφαρμογή του BREXIT από 1/1/2021 αλλά και το νέο ενισχυμένο Τελωνειακό Σύστημα Ελέγχου, ICS2 Import Control System που βρίσκεται σε ισχύ από τις 15 Μαρτίου, τον Ιούλιο αναμένουμε ακόμη μία αλλαγή, την κατάργηση των De Minimis.

Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή;

Ουσιαστικά, πρόκειται για την κατάργηση του De Minimis των 22€, με αποτέλεσμα από τον Ιούλιο 2021 όλες οι εισαγωγές από χώρες εκτός Ε.Ε. προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, να υπόκεινται σε διαδικασία τελωνειακού ελέγχου και επιβολής φόρου (τώρα και μέχρι τον Ιούνιο 2021 αποστολές με αξία μικρότερη των 22€ δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ).
Το χειρότερο είναι ότι μέχρι τώρα τα μικροπραματα στα έφερνε ο ταχυδρόμος σπίτι ,τώρα για ένα κατσαβίδι θα πρέπει να πηγαίνεις ταχυδρομείο στις ουρές να πληρώσεις 10 ευρω για να παραλάβεις οτιδήποτε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εχεις το link για αυτο το κειμενο;

Προσωπικά, αν εξαιρέσεις τα δυο kit που ειχα παραγγείλει απο 8bitdo, εχω απο τελη 2019 να παραγγείλω οτιδήποτε απο Κινα, γιατι πραγματικά εχω μπουχτίσει με δαύτους.

Παντως δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να ελέγξουν πράγματα απο το Aliexpress κλπ που ενας θεος ξερει με τι κομπίνα τα βαπτίζουν ευρωπαϊκά πολυ πριν τα ελληνικά σύνορα...
 
Tα όρνια οι εκτελωνιστές δεν χορταίνουν χρήμα. Το έχουν ξεφτυλίσει εντελώς.
 
Oχι δεν εχω λινκ απο φορουμ ειναι, αν δεν ηταν σημερινο θα ελεγα οτι ειναι πρωταπριλιατικο που μακαρι να ειναι.
 
@freaktmp , σε αυτό εδώ το link το αναφέρει:

Non-EU Marketplace Compliance​

Non-EU businesses selling to EU consumers will now have to collect and pay VAT. In addition, there will no longer be a €22 de minimis for small imports. In short, all goods entering the EU will now be liable for VAT.
 
Like να βαλω, Sad να βαλω;

Τελικα θα βαλω:

:banghead::banghead::banghead::bananafuck::bananafuck::bananafuck:
 
Πολλες Ευρωπαικες χωρες εχουν κανει δημερεις συμφωνιες. Χωρες σαν την Τσεχια γινονται κινεζοαποθηκες και οχι μονο, και κονομανε. Εμεις σε πολυ καλυτερο γεωγραφικο σημειο, τα ακουμπαμε στους εκτελωνιστες. Τα βοδια εδω κοιμουνται. Ας δανειστω το τιτλο ρετρο σειρας...Σιγα η Πατριδα κοιμαται.
 
Και τωρα με το Brexit...τα δεματα αργουυυυυυυυν.
Περιμενω ενα arcade plate (χωρις tracking) και ειμαι στην 4 βδομαδα αναμονης.
Απο Γαλλια μου ηρθαν σε 6 μερες

Αγγλια Χ
 
1.5 μήνα περίμενα για να παραλάβω από amigakit (Αγγλία). Τέλος για μένα αγορές από Αγγλία. Αν είναι να πληρώνω φπα και κερατιάτικα έξοδα εκτελωνιστή (που σε κάθε περίπτωση σε χρεώνουν όσο θέλουν) να μου λείπει.
 
Καλα στο amigakit εχουν χασει την μπαλα, ισως και πριν το brexit και τον κορονοιο. Αν εκανες μονο 1.5 μηνα να λαβεις κατι, τυχερος εισαι!
 
Να 'χαμε και ενα amazon.gr ωραια θα ηταν!
 
μπα είναι πολύ μικρή η ελληνική αγορά. ήθελα να παραγγείλω ένα βιβλίο για φωτογραφία από το βρετανικό amazon και κανείς δεν έστελνε Ελλάδα! και τελικά το πήρα από το αμερικάνικο! λέτε τα προϊόντα Ilford (φωτογραφικά) να ακριβύνουν: (καθένας τον καημό του και ο μυλωνάς τη δέση).
 
Πίσω
Μπλουζα