Τechno (τέλη '80/αρχές '90 εώς μέσα '90)

ελληνιδα το κοριτσι πολυ καλο! κ ολο το αλμπουμ της μαρεσει

αυτα ητανε κ underground κ εμπορικα μαζι
 
παλιοι καλοι...

Prodigy - Everybody In The Place

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι ? δεν θα τσακωθούμε άλλο ???

Πλάκα κάνω. :p

Προς mod's : το ντοκιμαντέρ που είχα ανεβάσει και επειδή ήταν ολόκληρο το κόψατε, αν ανεβάσω π.χ μόνο το ένα μέρος, μπορώ ή πάλι θα θεωρηθεί άκυρο ? Γιατί μπορεί κάποιος να θέλει να μάθει μέσα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες κάποια πράγματα...

Επίσης άλλο ένα λινκ που ίσως βοηθήσει... http://www.eurokdj.com/ αν και... δεν το νομίζω, κάτι θα βρείτε να πείτε πάλι, αυτή την φορά θα πείτε ίσως ότι αυτός που έφτιαξε το site είναι χεβιμεταλάς και θέλει να σπείρει διχόνοια στην ηλεκτρονική μουσική !

Δηλαδή δεν το καταλαβαίνω βρε παιδιά από την Γερμανία, επειδή εσείς εκεί βαπτίσατε αυτά τα κομμάτια που έβγαζαν συγκροτήματα όπως scooter και marusha στα μέσα 90'ς και τα ονομάσατε rave πρέπει σώνει και καλά να ακολουθήσουμε όλοι εμείς την ορολογία σας ?

Δεν είμαστε χαζοί, είμασταν παρόν εκείνες τις εποχές, το ξέρουμε ότι έτσι τα λέγατε, άσχετα που εγώ δεν την ακολουθούσα επ'ουδενί. Η διαφωνία όμως ξεκίνησε από τι σημαίνει ο όρος rave σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι τι σημαίνει για εσάς μόνο.

Και εμείς λοιπόν αν το πάμε έτσι, εδώ στην Αγγλία ( που ζω πιά ) αυτά τα κομμάτια που για εσάς είναι rave, τα ονομάζανε happy hardcore μιάς και rave ονομάζανε κομμάτια τύπου praga khan την περίοδο 90-92. Μεταφορικά λοιπόν τα λέγανε rave μιας και όπως εχουμε πεί πολλάκις τι σημαίνει rave.

Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με την techno, στην Αγγλία όλα αυτά που θεωρείτε techno εσείς, εδώ τα λέγανε eurohouse και eurodance μιας και techno για εδώ ήταν κομμάτια όπως

dave angel - free flow:

[video=youtube;NNkoprEgU-4]

σε πιο detroit techno ή

cybersonic - technarchy :

https://www.youtube.com/watch?v=9geLYS1o4l4

Οπότε, όλη αυτή η διαφωνία έχει να κάνει πώς αποκαλούσαμε τα είδη σε κάθε χώρα ? και πώς καταγράφηκε στην κουλτούρα της κάθε χώρας ?

Δηλαδή κομμάτι σαν αυτό

ursula hubsch - orgasm :

https://www.youtube.com/watch?v=We3g8ZD7BkU

που είναι και γερμανικό και από εκείνη την εποχή πώς το βαπτίζετε ? techno techno ? ή θα δώσετε καμία ονομασία τρελή όπως σκληρό techno μα λίγη δόση από... ξέρω και έγώ !

Δηλαδή αν εδώ στην Ελλάδα τα ονομάζαμε τσοπανοrave και ήταν τσάμικα στα 180 bpm θα πρέπει να το καταγράφαμε σε παγκόσμιο επίπεδο ότι αυτή είναι ή rave ? Και για την Ελλάδα λοιπόν τα rave party είχαν να κάνουν με psychedelic & goa trance, οπότε τώρα εδώ τι γίνετε ? τελικά η rave είναι trance ??? ή απλώς χρησιμοποιούν τον όρο rave για τέτοιου είδους πάρτυ που χαρακτηρίζεται από τέτοιες μουσικές ?

Καλώς ή κακώς λοιπόν έχει μείνει παγκοσμίως οτι τουλάχιστον στην ηλεκτρονική μουσική η Αγγλία προπορεύεται, και οι όροι της είναι αυτοί που μετράνε.

Και να μην θέλατε να γίνει έτσι, ας μην είχαν αγγλικούς στίχους τα περισσότερα κομμάτια, να μην χρησιμοποιούσαν Αμερικανούς ή Αγγλους rappers ή Αγγλίδες τραγουδίστριες. Συν τοις άλλοις ότι πρώτα στην Αγγλία πήδηξε ολη αυτή η φάση και στην συνέχεια πέρασε στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Και όπως έχω ήδη γράψει παραπάνω, την κατηγορούν κυρίως οι παραγωγοί εξ Αμερικής ότι άρχισε να μπερδεύει πολύ το πράγμα από νωρίς.

Εγω ξέρω να πώ οτι όσα link και αν έχω ανεβάσει προς επιβέβαιωση αυτών που γράφω ή ο prisma, ( τον οποίο δεν το γνωρίζω το παιδί, για να μην νομίζετε ότι φτιάχνουμε και συμμαχίες, άσχετα αν συμφωνώ μαζί του ) όλα τα έχετε βρεί σκάρτα. Απο την άλλην ότι γράφετε είναι καθαρά και μόνο όπως εσείς τα έχετε λάβει υπόψη σας ή μέσω των σχόλιων του utube ( αν έχεις τον θεό σου ) ή ότι κάποιος μου είπε ή κάπου διάβασα.

Επίσης εύχομαι τουλάχιστον να συμφωνούμε ότι τότε αρχές 90'ς όλα τα ονομάζαμε techno χωρίς όμως και να ήταν, απτά παραδείγματα ότι ακόμα και κομμάτια όπως c&c music factory - everybody dance now τα θεωρούσαμε techno........................ να περιμένω σχόλιο μετά, ε ??

Σιγά σιγά όμως ήρθε η ωρίμανση της μετέπειτα εποχής ώστε να αρχίσουν να μπαίνουν όλα σε μία σειρά. μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όλα τότε ξεκινούσαν και ακόμα ούτε οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δεν ήξεραν πώς να ονομάσουν τα είδη.

Οσο για αυτό που λές DamisSmrs oτι ο prisma τα βλέπει από μια 80'ς άποψη, όλα πρέπει να έχουν μια αρχή, δεν μπορείς να πιάνεις κάτι από την μέση, και η διάρκεια της δεκαετίας του '90 ηταν μια συνεχόμενη εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής, καμία σχέση με το τώρα πχ που έχουν κατασταλάξει πολλές μουσικές και αρχίζουμε να ακούμε καινούργιες μουσικές που να πατάνε πάνω σε φόρμες που ακούγαμε παλιά.

Στην τελική θα προτιμούσα να μου λέγατε ότι όλα ξεκίνησαν από την Γερμανία με τους kraftwerk και μετά επηρεαστήκαν όλοι τους, παρά να προσπαθείτε να επιβάλετε τους Γερμανικούς όρους πάνω στην ηλεκτρονική μουσική, ( Εχουν επιβληθεί με άλλο τρόπο στην Ελλάδα... ) ...πλάκα κάνω για το πολιτικό της υπόθεσης...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οι ιδιοι οι 2unlimited εχουνε lyrics με techno λες να μην ξερανε τι βγαζουνε οι ιδιοι που τα βγαζανε?

η αγγλια ητανε πισω απο την γερμανια κ βελγιο στην εξελιξη της μουσικης εκει στο 1989 οποτε η αγγλια ακολουθησε το ρευμα

της techno οσο αφορα τα βινυλια κ διαφορες συλλογες απο αγγλια τα λεγανε techno κ rave k οχι eurodance αν ειναι δυνατον μια ευρωπαικη

χωρα να λεει eurodance! dave angel δεν ειναι techno αλλα μια πειραματικη βλακεια σαν ambient,η γερμανια κ ολη ευρωπη τα ελεγε techno


η rave οχι μονο η γερμανια happy hardcore ειναι κατι αλλο κ το λεγανε μονο στην ολλανδια στην αγγλια τα λεγανε rave η bouncy techno αυτα τα πολυ γρηγορα



ωραιοι οι prodigy κ το everybody in the place κλασσικο rave κομματι το εχω το πρωτο αλμπουμ των c + c music factory κ ναι ειναι techno κ στα lyrics αναφερουνε την λεξη αλλα κ το πισω μερος του εξωφυλλου λεει
http://www.discogs.com/viewimages?release=2247019 rock + soul + funk + pop + techno κ ναι τα ειχανε ολα αυτα μεσα τα τραγουδια τους κατα βαση ητανε αμερικανικο techno
 
jdc είπε:
Οσο για αυτό που λές DamisSmrs oτι ο prisma τα βλέπει από μια 80'ς άποψη, όλα πρέπει να έχουν μια αρχή, δεν μπορείς να πιάνεις κάτι από την μέση, και η διάρκεια της δεκαετίας του '90 ηταν μια συνεχόμενη εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής, καμία σχέση με το τώρα πχ που έχουν κατασταλάξει πολλές μουσικές και αρχίζουμε να ακούμε καινούργιες μουσικές που να πατάνε πάνω σε φόρμες που ακούγαμε παλιά.
Σωστό... δεν έγινε παρθενογένεση στα 90s. Anyway η Αγγλική χορευτική μουσική σκηνή άνοιξε το δρόμο (όσον αφορά την Ευρώπη). Αλήθεια μήπως επειδή ζούμε στην Ευρώπη είναι χαζό να ονομάζουμε το νόμισμά μας Euro???? :rofl:
 
Οκ, οκ, τα ίδια πάλι, τώρα χρησιμοποιούμε και το discogs και για να επιβεβαιώσουμε, ενώ πρίν ήταν άσχετο...

Τοτε γιατι στο discogs λέει οτι ο dave angel είναι techno producer ???

Πουθενά δεν αναφέρει ambient, κατά τα άλλα δεν δημιουργείτε μόνοι σας είδη ?

Επίσης το να αναφέρουν στα lyrics την λέξη techno, και τι με αυτό ?

Δηλαδή ότι τα κομμάτια των c&c music factory είναι τελείως διαφορετικά από τα αντίστοιχα των 2 unlimited, αλλά ωστόσο και τα δυο θεωρούνται techno εκείνη την εποχή δεν σου κάνει καμία αίσθηση ότι ο όρος τότε ήταν συγκεχυμένος ?

Αφού ήταν ανέκαθεν ευρωπαική χώρα ή Αγγλία, τότε γιατί μέχρι και σήμερα έχει το δικό της top 20, ξεχωριστό από της υπόλοιπης Ευρώπης ? Πόσο μάλιστα που τότε έπαιζε και πιο σημαντικό ρόλο στην μουσική αγορά.

Θα μου πείς ότι και η κάθε χώρα έχει το δικό της top 20, αλλά οπως και να το κάνουμε ανέκαθεν ηταν σημαντικότερο το πώς πάει ένα κομμάτι στο αγγλικό top 20.

Αρα κομμάτια όπως από marrs - pump of the volume από το 1987 (αγγλικό συγκρότημα ) δεν μας κάνει. θα το θεωρήσουμε πολύ house ?

πολύ 80'ς ? καμία σχέση με το ότι έχετε πάρει και μιλάτε για αυτά τα είδη από την μέση και μετά ?
 
παιδια ειμαι σιγουρος οτι αν σας ακουγα να μιλατε back to the 90 s θα χαρακτηριζατε τα παντα σαν rave και τα eurodance σαν techno.και αυτη ηταν η αγνοτητα της εποχης εκεινης.βεβαια αυτη ηταν και η αδυναμια αυτης της μουσικης,εδω στην ελλαδα,οτι ολα τσουβαλιαστηκαν κατω απο μια ονομασια,ενω ο κοσμος που την ακουγε δεν ειχε βασεις ετσι ωστε να κρατηθει σ αυτη τη μουσικη.γι αυτο μοιραια μετα απο 2-3 χρονια "πηδαγε"σε αλλα ειδη.το 95 % των τοτε "ravers" δεν εχει σχεση πλεον.και αυτη ειναι η μεγαλη διαφορα με το metal.στο μεταλ απαξ και βαρεσες την ενεση,δεν ξεκολλας ποτε(εκτος λιγων εξαιρεσεων)
 
εγω αλλα θυμαμαι στην αγγλια των late 80ς κατι discovia κομματια των stock aitken waterman πουλουσανε κ αυτη ητανε η μοδα η disco με pop

λιγα κομματια house κ techno ειχανε μπει στα αγγλικα charts εως το 1990 σε αντιθεση με βελγιο που αρχισαν να μπαινουνε στα charts τα techno κομματια το 1989 μαζικα

marrs - pump of the volume ειναι house κ η αγγλια επισης ειναι ευρωπη τι θα επρεπε δηλαδη να το λεμε eurohouse?


εγω την λεξη euro ποτε δεν την ακουσα στην γερμανια κ ουτε την εχω συναντηση ποτε μονο αν παω στο περου παιζει να ακουσω την λεξη euro


σε γενικες γραμμες σε ολα τα 90s για house,techno,rave,trance,drum n bass κτλ λεγανε συγκεκριμενα πραγματα δεν υπηρχε συγχυση σημερα υπαρχει

αυτοι που ακουγαν house δεν υπηρχε περιπτωση να ακουσουνε cappella,ultra sonic,scooter,2 unlimited
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
jdc είπε:
Προς mod's : το ντοκιμαντέρ που είχα ανεβάσει και επειδή ήταν ολόκληρο το κόψατε, αν ανεβάσω π.χ μόνο το ένα μέρος, μπορώ ή πάλι θα θεωρηθεί άκυρο ? Γιατί μπορεί κάποιος να θέλει να μάθει μέσα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες κάποια πράγματα...
Πάλι και το μισό να ανεβάσεις jdc θα γίνει edit λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Μπορείς να βάλεις ένα ολιγόλεπτο απόσπασμα που να μην ξεπερνάει τα 10 λεπτά αν θες. Επίσης όποιος πραγματικά ενδιαφέρετε να το ψάξει για να μάθει κάτι παραπάνω ο τίτλος και μόνο του ντοκιμαντέρ, αν το δώσεις, αρκεί :)

@ DamisSmrs Μην κάνεις συνεχόμενα ποστ σε παρακαλώ. Ή απαντάς με multy quote στα διάφορα ποστ ή πατάς την επιλογή edit κάτω από το ποστ σου και συμπληρώνεις αυτό που ξέχασες να πεις.
 
Επίσης τα άλλα δύο κουλά που έχω διαβάσει να επαναλαμβάνετε συνέχεια, το ότι, ότι περιλαμβάνει synthesizer είναι techno, ήμαρtον ! Αρα να θεωρήσουμε και αυτό techno ?

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ - Δεν σε πιστεύω


Και το δεύτερο, έχω διαβάσει πολλές φορές να χρησιμοποιείτε τον ορο disco ! για κομμάτια από τις αρχές κυρίως των 90'ς. Που ? Πότε ? Πώς ? Που είναι χωμένο έστω κάτι που να θυμίζει disco ?

Επιτέλους αποδείξτε αυτά που λέτε εμπεριστατωμένα έστω και μία φορά και όχι αφηρημένα.

Ξέρω ότι αυτή την στιγμή, όπως λέμε και εδώ στην Αγγλία ''we splitting hair'' αλλά το προβλημά μου είναι ότι τουλάχιστον να έχουν βάση ότι λέμε και όχι να βγάζουμε σκάρτες όλες τις πηγές και να εμμένουμε στην δική μας άποψη ή κρίση.

Συμφορουμίτη manowar-4 οσο και να έχω σεβασμό στην heavy metal ( αν και δεν την ακολούθησα ποτέ, φταίει προφανώς η ψυχοσυνθεσή μου ) και γενικώς οποιαδήποτε μουσική ακούει ο καθένας, μιας και αν μη τι άλλο δεν είμαι κολλημένος μονο με την ηλεκτρονική μουσική, αγαπάω εξίσου χίλιες άλλες ακόμη μουσικές, ακόμα και τότε πάλι θα προσπαθούσα να προφέρω τα πράγματα όπως ονομαζόντουσαν, και όσο και να φωνάζουν ότι δεν υπάρχει ό όρος eurohouse κλπ, τότε ή πρέπει εκείνη την εποχή να είχα πάρει πολλά ναρκωτικά και να τον έβγαλα μόνος μου, πράγμα αδύνατο ( μιλάμε 93-94 ) ή πρέπει τα αυτιά μου να κάνανε πουλάκια.

Techno τα λέγαμε και τα βάζαμε σε ένα τσουβάλι όλα, άντε και μέχρι το '92 από εκεί και πέρα αρχίσαμε να τα τοποθετούμε το καθένα με το ονομά του.

Μόνο κάποιοι που είχαν μείνει στις εξελίξεις πίσω και ως γνωστόν όταν αποδοθεί κάποια ονομασία την πρώτη φορά, δύσκολα φεύγει η "ρετσινιά" αυτό λοιπόν είχε γίνει και εκείνη την εποχή, με αποτέλεσμα να βλέπεις να κυκλοφορούν συλλογές του "σωρού" και να "ισοπεδώνουν" όλες τις ονομασίες.

Τελος πάντων για να μην παρεξηγούμαστε, δεν έχω τίποτα με τον DamisSmrs και ούτε με την Γερμανία που είναι και η χώρα που γεννήθηκα, απλώς ζητώ εμπεριστατωμένες απόψεις που να στέκουν με σωστή ανάλυση.

Αλλωστε οσες διαφωνίες και να γίνουν, οι μισές απαντώνται και εν συνεχεία γεννούν άλλες χωρίς νόημα.

Το ιατρικό είναι να γυρίσουμε πίσω στο να ανεβάζουμε κομματάκια κάτι που την ώρα που ανέβαζα το post μου δεν διαπίστωσα ότι είχε κοπεί η ροή της διαφωνίας και το χάλασα, ζητώ συγγνώμη γι'αυτό .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[edit] Κατεβάστε τους τόνους της συζήτησης [edit]

κανεις δεν ειπε οτι τα 90s κ ειδικα οι αρχες ητανε disco αν κ υπηρχε ακομα αλλα λεμε γυρω στο 1993,1994,1995,1996 που βγηκανε καπια κομματια που ητανε μιξ disco με techno

Nevada - Take me to heaven

κ μην μου πεις οτι δεν ακους ενα disco beat απο κατω περα απο τα techno synths rap k vocals ρεφρεν

οσα σχολια λενε eurodance στο youtube ειναι απο περου κ γενικα λατινικη αμερικη κανενας απο ευρωπη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια προειδοποίηση στις προηγούμενες σελίδες έπεσε. Αυτή είναι η δεύτερη! Κατεβάστε τους τόνους σας.
 
καλα δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα ουτε αντιπροσωποι μουσικων ρευματων ημαστε αν πληρωνομασταν μπορει!

προταση το βρηκα πριν 2 εβδομαδες μαρεσε αρκετα χαρακτηριστικο τους ειδους κ early 90ς

Twin EQ - I Like Techno

https://www.youtube.com/watch?v=z14SwnHD6qQ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και δεν θέλω να το συνεχίσω επ'ουδενί, ειλικρινά όμως, το τόνισα παραπάνω.

Θα ήθελα να πώ σε κάποιους να αφήσουν τις εξυπνάδες μέσω προσωπικών μνημάτων που έχει σχέση με το θέμα. Πόσο μάλιστα όταν έχει κλειδωμένο το δικό του messenger για να μην λαμβάνει απαντήσεις. Πόσο pathetic πια...

Το ξέρω ότι είναι λίγο προσωπικό και... γελοία θα έλεγαν κάποιοι έτσι όπως εξελίχθηκε αυτή η διαφωνία, και συγγνώμη από τους mod's αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να το δει και να αναρωτηθεί ότι τέτοιες πρακτικές γίνονται μόνο άπο άτομα χωρίς... ή όπως αλλιώς τα λένε στην χώρα τους.
 
Ρε παιδιά, αφήστε τα μιση και πιάστε το... παρακάτω κομμάτι, να ρθούμε στα ίσα μας.

Dirty Mind - The Killer (Techno Mix)

 
Αθάνατη Italian style production ! Τι κυκλοφόρησε και από εκεί... από πολύ σαβούρα μέχρι κομματάρες.

Μακράν από τις πιο αγαπημένες μου μαζί με την disco magic & zyx records.
 
jdc είπε:
Αθάνατη Italian style production ! Τι κυκλοφόρησε και από εκεί... από πολύ σαβούρα μέχρι κομματάρες.
Μακράν από τις πιο αγαπημένες μου μαζί με την disco magic & zyx records.
Εταιρίες που έκαναν πολύ κόσμο να χτυπηθεί στις πίστες. Αν και η ΖΥΧ παρότι κυκλοφόρησε (και) κομματάρες δεν ήταν και από τις αγαπημένες μου διότι συνήθως η ποιότητα εγγραφής της δεν ήταν ακριβώς ό,τι καλύτερο.
 
prisma είπε:
διότι συνήθως η ποιότητα εγγραφής της δεν ήταν ακριβώς ό,τι καλύτερο.
Άστο, μεγάλο θέμα έπιασες, τα ίδια και από τις ιταλικές δισκογραφικές. Βρε τί να φταίει ? η βελόνα ? σκόνη ? και άντε ξανασκούπισε τον δίσκο πάλι, πόσο μάλιστα να τα παίζεις και στο ραδιόφωνο και να μην βγαίνει τίποτα, και μετά να πέφτουν οι διαφημίσεις και να ακούγονται λες και γύρισες τo ραδιόφωνο από τα ΑΜ στα FM, τί μου θύμισες ?

Επίσης όσο γράφεις θυμάσαι... Άλλη αγαπημένη, XL recordings...

Και με την σειρά μου να βάλω και εγώ ένα που έχω πολύ καιρό να το ακούσω.

Ιδιαιτέρως μετά το πιάνο που σε προετοιμάζει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, μόλις ακούγεται ο στίχος "the rhythm is hot" το breakbeat που μπαίνει και δεν σε αφήνει μέχρι να τελειώσει το κομμάτι, είναι συγκλονιστικό.

M.A.N.I.C - I'm Coming Hardcore (Original 91 Version)


Πάντα σκεφτόμουν και έλεγα ότι αν έπαιζες σε ένα club και ξαφνικά κατέβαζες την μουσική, και μετά ξεκινούσες πάλι με αυτό το κομμάτι, έτσι σιγά σιγά όπως μπαίνει η εισαγωγή του κομματιού μέχρι να κορυφωθεί στο breakbeat, δεν γίνεται να άφηνες κανέναν ασυγκίνητο.

Τουλάχιστον... τότε, τώρα ? χλωμό.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
jdc είπε:
Πάντα σκεφτόμουν και έλεγα ότι αν έπαιζες σε ένα club και ξαφνικά κατέβαζες την μουσική, και μετά ξεκινούσες πάλι με αυτό το κομμάτι, έτσι σιγά σιγά όπως μπαίνει η εισαγωγή του κομματιού μέχρι να κορυφωθεί στο breakbeat, δεν γίνεται να άφηνες κανέναν ασυγκίνητο.

Τουλάχιστον... τότε, τώρα ? χλωμό.
Nαι, αυτό είναι για fade out/fade in αλλαγή, από άλλο είδος σε dance. Βέβαια σήμερα, κάτι τέτοια δε ξέρω κατά πόσο συγκινούν, εφόσον και το feeling θέλει το ανάλογο μαγαζί και το ανάλογο κοινό, πράγμα για το οποίο αμφιβάλω αν υπάρχει στα πρότυπα των 90s.

Όσο για την XL, ναι έχει γράψει ιστορία. Κατ'αρχήν εκπροσώπησε τους Prodigy αλλά και παραγωγούς όπως ο Johnny L.

Ένα από τα αγαπημένα της XL (από τα πρώτα της το 1989 με κωδικό 05) είναι και αυτό...

[h=1]Looney Tunes - Just As Long As I Got You (Original Mix)[/h]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και εδώ έχουμε ένα από τα κουλά με αυτό το κομμάτι, το βρίσκουμε από την ίδια την δισκογραφική εταιρία να έχει κυκλοφορήσει είτε ως 101 ή ως looney tunes. Και σε σχέση με το τι συνηθίζεται τα δύο αυτά συγκροτήματα δεν έχουν καμία σχέση, π.χ ίδιος παραγωγός ή άλλο project από ίδιο καλλιτέχνη.

Μάλιστα οι 101 είναι Βέλγοι και ένα από τα μέλη του είναι και ο δημιουργός των praga khan, ενώ από την άλλη οι looney tunes είναι ο Frankie bones ή Frankie Mitchell ( ίδιο πράγμα ) οπότε μιλάμε για Αμερική.

Ποιος κυκλοφόρησε άραγε πρώτος το κομμάτι μιας και τα δύο αναγράφουν ίδια χρονιά κυκλοφορίας ?

Θα μου πείς τι ψάχνεις τώρα... ?
 
Πίσω
Μπλουζα