Τι ? δεν θα τσακωθούμε άλλο ???
Πλάκα κάνω.
Προς mod's : το ντοκιμαντέρ που είχα ανεβάσει και επειδή ήταν ολόκληρο το κόψατε, αν ανεβάσω π.χ μόνο το ένα μέρος, μπορώ ή πάλι θα θεωρηθεί άκυρο ? Γιατί μπορεί κάποιος να θέλει να μάθει μέσα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες κάποια πράγματα...
Επίσης άλλο ένα λινκ που ίσως βοηθήσει...
http://www.eurokdj.com/ αν και... δεν το νομίζω, κάτι θα βρείτε να πείτε πάλι, αυτή την φορά θα πείτε ίσως ότι αυτός που έφτιαξε το site είναι χεβιμεταλάς και θέλει να σπείρει διχόνοια στην ηλεκτρονική μουσική !
Δηλαδή δεν το καταλαβαίνω βρε παιδιά από την Γερμανία, επειδή εσείς εκεί βαπτίσατε αυτά τα κομμάτια που έβγαζαν συγκροτήματα όπως scooter και marusha στα μέσα 90'ς και τα ονομάσατε rave πρέπει σώνει και καλά να ακολουθήσουμε όλοι εμείς την ορολογία σας ?
Δεν είμαστε χαζοί, είμασταν παρόν εκείνες τις εποχές, το ξέρουμε ότι έτσι τα λέγατε, άσχετα που εγώ δεν την ακολουθούσα επ'ουδενί. Η διαφωνία όμως ξεκίνησε από τι σημαίνει ο όρος rave σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι τι σημαίνει για εσάς μόνο.
Και εμείς λοιπόν αν το πάμε έτσι, εδώ στην Αγγλία ( που ζω πιά ) αυτά τα κομμάτια που για εσάς είναι rave, τα ονομάζανε happy hardcore μιάς και rave ονομάζανε κομμάτια τύπου praga khan την περίοδο 90-92. Μεταφορικά λοιπόν τα λέγανε rave μιας και όπως εχουμε πεί πολλάκις τι σημαίνει rave.
Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με την techno, στην Αγγλία όλα αυτά που θεωρείτε techno εσείς, εδώ τα λέγανε eurohouse και eurodance μιας και techno για εδώ ήταν κομμάτια όπως
dave angel - free flow:
[video=youtube;NNkoprEgU-4]
σε πιο detroit techno ή
cybersonic - technarchy :
https://www.youtube.com/watch?v=9geLYS1o4l4
Οπότε, όλη αυτή η διαφωνία έχει να κάνει πώς αποκαλούσαμε τα είδη σε κάθε χώρα ? και πώς καταγράφηκε στην κουλτούρα της κάθε χώρας ?
Δηλαδή κομμάτι σαν αυτό
ursula hubsch - orgasm :
https://www.youtube.com/watch?v=We3g8ZD7BkU
που είναι και γερμανικό και από εκείνη την εποχή πώς το βαπτίζετε ? techno techno ? ή θα δώσετε καμία ονομασία τρελή όπως σκληρό techno μα λίγη δόση από... ξέρω και έγώ !
Δηλαδή αν εδώ στην Ελλάδα τα ονομάζαμε τσοπανοrave και ήταν τσάμικα στα 180 bpm θα πρέπει να το καταγράφαμε σε παγκόσμιο επίπεδο ότι αυτή είναι ή rave ? Και για την Ελλάδα λοιπόν τα rave party είχαν να κάνουν με psychedelic & goa trance, οπότε τώρα εδώ τι γίνετε ? τελικά η rave είναι trance ??? ή απλώς χρησιμοποιούν τον όρο rave για τέτοιου είδους πάρτυ που χαρακτηρίζεται από τέτοιες μουσικές ?
Καλώς ή κακώς λοιπόν έχει μείνει παγκοσμίως οτι τουλάχιστον στην ηλεκτρονική μουσική η Αγγλία προπορεύεται, και οι όροι της είναι αυτοί που μετράνε.
Και να μην θέλατε να γίνει έτσι, ας μην είχαν αγγλικούς στίχους τα περισσότερα κομμάτια, να μην χρησιμοποιούσαν Αμερικανούς ή Αγγλους rappers ή Αγγλίδες τραγουδίστριες. Συν τοις άλλοις ότι πρώτα στην Αγγλία πήδηξε ολη αυτή η φάση και στην συνέχεια πέρασε στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Και όπως έχω ήδη γράψει παραπάνω, την κατηγορούν κυρίως οι παραγωγοί εξ Αμερικής ότι άρχισε να μπερδεύει πολύ το πράγμα από νωρίς.
Εγω ξέρω να πώ οτι όσα link και αν έχω ανεβάσει προς επιβέβαιωση αυτών που γράφω ή ο prisma, ( τον οποίο δεν το γνωρίζω το παιδί, για να μην νομίζετε ότι φτιάχνουμε και συμμαχίες, άσχετα αν συμφωνώ μαζί του ) όλα τα έχετε βρεί σκάρτα. Απο την άλλην ότι γράφετε είναι καθαρά και μόνο όπως εσείς τα έχετε λάβει υπόψη σας ή μέσω των σχόλιων του utube ( αν έχεις τον θεό σου ) ή ότι κάποιος μου είπε ή κάπου διάβασα.
Επίσης εύχομαι τουλάχιστον να συμφωνούμε ότι τότε αρχές 90'ς όλα τα ονομάζαμε techno χωρίς όμως και να ήταν, απτά παραδείγματα ότι ακόμα και κομμάτια όπως c&c music factory - everybody dance now τα θεωρούσαμε techno........................ να περιμένω σχόλιο μετά, ε ??
Σιγά σιγά όμως ήρθε η ωρίμανση της μετέπειτα εποχής ώστε να αρχίσουν να μπαίνουν όλα σε μία σειρά. μην ξεχνάμε άλλωστε ότι όλα τότε ξεκινούσαν και ακόμα ούτε οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δεν ήξεραν πώς να ονομάσουν τα είδη.
Οσο για αυτό που λές DamisSmrs oτι ο prisma τα βλέπει από μια 80'ς άποψη, όλα πρέπει να έχουν μια αρχή, δεν μπορείς να πιάνεις κάτι από την μέση, και η διάρκεια της δεκαετίας του '90 ηταν μια συνεχόμενη εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής, καμία σχέση με το τώρα πχ που έχουν κατασταλάξει πολλές μουσικές και αρχίζουμε να ακούμε καινούργιες μουσικές που να πατάνε πάνω σε φόρμες που ακούγαμε παλιά.
Στην τελική θα προτιμούσα να μου λέγατε ότι όλα ξεκίνησαν από την Γερμανία με τους kraftwerk και μετά επηρεαστήκαν όλοι τους, παρά να προσπαθείτε να επιβάλετε τους Γερμανικούς όρους πάνω στην ηλεκτρονική μουσική, ( Εχουν επιβληθεί με άλλο τρόπο στην Ελλάδα... ) ...πλάκα κάνω για το πολιτικό της υπόθεσης...