Τechno (τέλη '80/αρχές '90 εώς μέσα '90)

prisma είπε:
Το euro αφορά την ηπειρωτική Ευρώπη (Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο κλπ). Η Αγγλία επηρεάστηκε σε ένα βαθμό αλλά όχι σημαντικά, εφόσον πάντα είχε άλλες επιρροές και άλλη κουλτούρα. Τώρα αυτό που λες για τα συνθεσάιζερ, so what? Και το italo disco είχε... και όχι δε μπερδεύομαι καθόλου. Μάλλον τα έχετε μάθει λάθος, αλλά με το να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι δεν αλλάζει η ουσία. Πάλι κρέας είναι. Βέβαια δεν αντιλέγω ότι στο χώρο της dance γίνεται ένας χαμός με τα sub genres (υποκατηγορίες) αλλά να λέμε το "Push the feeling on" euro (αν και ανυπόστατο όπως είπες) ε, οκ δεν έχει σχέση με τη πραγματικότητα. Και όντως δεν υπάρχει "μαλακή" & "σκληρή" όπως το εννοείς, αν και όρος "hardcore" υφίσταται εν μέρη. Απλά το euro (ναι υπήρξε) ήταν καθαρά mainstream, πιο εύπεπτο και πιο radio friendly σε σχέση με ένα μεγάλο ποσοστό της pure techno.
Συμφωνώ απολύτως σε όλα !!!

Και βεβαίως υπήρχε eurohouse, όπως άλλο είναι η italo house, κλπ, μικρές διαφορές αλλά διαφορές. Τι διάολο ? θα ξεχάσουμε και τα χρόνια που ζήσαμε και τις μουσικές που ακούγαμε ?

Δεν ξέρω για τα άλλα παιδιά πόσο χρονών είναι, αλλά αυτά δεν μπορείς να τα γράφεις αν ήσουν εκεί αυτές τις εποχές.
 
αν εννοεις ευρω το πολυ εμπορικο το δεχομαι

αλλα κ παλι techno ητανε

οπως κ κατι mainstream trance του 2000 κ 2001 δεν μοιαζουνε κ τοσο στη παλια trance του 1995 που ητανε πιο σκληρη κ underground trance

τα πολλα vocals κ η εμπορικοτητα φερνει μια αλλαγη στο ειδος παρολαυτα οι 2 unlimited δεν ητανε eurodance

γιατι εκτος απο ενα single που ειχε reggae στοιχεια το the one ολα τα αλλα ητανε καθαρη εμπορικη techno ας πουμε

δεν ητανε σαν κ αυτο

το μπασταρδεμα disco,rap,pop,techno,reggae λενε eurodance

ωραιο το documentary αλλα τα παντα ξεκινησαν με την disco θα επρεπε να ειχε τιτλο disco history

μετα ηρθανε τα technopop αρχες 80ς italodisco hi-nrg κ προς το τελος των 80ς house & techno μετα 90ς rave,trance,drum n bass,garage,big beat..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μέχρι στιγμής από όσα post έχεις γράψεις μπορώ να πώ ότι με αυτό με βρίσκεις σε πολύ μεγάλο βαθμό σύμφωνο.

Οσο για το documentary μιλάνε για την μετέπειτα εποχή της disco, άρα για τις απαρχές της house μουσικής and beyond, μιας και κατι hi-nrg και διάφορα αλλά από τα 80's είχαν επιρροές κατευθείαν από την disco.

Και οση ώρα εμείς γράφουμε ότι να'ναι, εξελίζεται θρίλερ για την εθνική μας !!!
 
αυτο με την εθνικη αμαν αν κ δεν το βλεπω ουρλιαζουνε ολοι κ ειναι σαν να το βλεπω!!!

καπως ετσι το μπερδεμα γινεται οταν το ειδος γινεται πολυ εμπορικο κοινως σουπα!

γιατι αλλιως ξεκιναει ενα ειδος αλλιως καταληγει μην μιλησω για σημερα που επικρατει το απολυτο μπαχαλο

λενε progressive house κ δεν ξες τι εννουνε..ειδικα η trance κ house υπαρχει θεμα τι πραγματικα ειναι

σημερα γιατι απο το 2000 η trance εγινε ενα πραμα σαν techno κ dance με ηχο καμια σχεση με 90ς 1992-1998

κ η house σημερα γιατι εγινε μεγαλο μπερδεμα με την electro,techno μονο στην αγγλια βγαζουνε κανονικη house εν ετη 2014 που το ειδος εκανε

comeback

https://www.youtube.com/watch?v=kcZMCMI24g

αυτη η βλακεια ειναι νουμερο 1 στην αγγλια γιαυτη την εβδομαδα!

αυτο ναι ειναι house...αν κ βγαινω εκτος οριων (1995) με αυτο το κομματι του 2014 ομως θελω να δειξω ποσο βλακωδες ειναι η μουσικη σημερα συγκριτικα με 80s k 90s
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω από την άλλη επειδή δεν ζώ Ελλάδα δεν ακούω τίποτα...

Ασε το σήμερα και γενικώς όπως λές από το 2000, ούτε κάν...

Προσωπικά μόνο deep house και nu disco την σήμερον εποχή.

Από μουσική εδώ πάντως στην Αγγλία, άστα, πιο commercial πεθαίνεις, κρίμα την ιστορία τους.
 
Οσον αφορά τους 2Unlimited δεν ξέρω αν τους θεωρώ Techno, υπήρχαν βέβαια πολλά κομμάτια τους τα οποία τα κάνανε techno mix όμως γενικά ήταν κάπως "χαρούμενα" και mainstream για να τα βάλω στο ίδιο είδος με κάτι του στυλ Dominator, Miro - Energy, Holy Noise και λοιπά.

Και υπήρχε και το αντίστροφο, δηλαδή να παίρνουν original Techno κομμάτια και τα τα μιξάρουν σε κάτι πιο mainstream και χαρούμενο με vocals και λοιπά, όπως το Injected with a Poison που το original ήταν πολύ "underground" και σκοτεινό ενώ το μιξάρισμα (το οποίο κυκλοφόρισε σε περισσότερες συλλογές) ήταν για να το βάζεις σε παιδικά πάρτυ (πάντως μου αρέσουν και οι δύο εκδόσεις).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
jdc είπε:
Από μουσική εδώ πάντως στην Αγγλία, άστα, πιο commercial πεθαίνεις, κρίμα την ιστορία τους.
Στο ραδιόφωνο οι Άγγλοι είναι όντως η χαρά του mainstream από παλιά. Βέβαια όλη η ιστορία της dance δεν έχει να κάνει με το ραδιόφωνο αλλά με τα clubs. Και εκεί είναι που η Αγγλία (όπως και οι ΗΠΑ) είχαν βγει μπροστά.
 
Ειδικά αυτό το BBC RADIO ONE, παναγία μου !

Εν τω μεταξύ ΌΛΟΙ το ακούνε, λες και ζω σε καμία χώρα κομμουνιστική με έναν σταθμό !

Ας είναι καλά τα streaming radios.

Oσο για αυτό που ανάφερες παραπάνω ότι και στην Ελλάδα ακούστηκαν καλές μουσικές, εννοείται.

Όπως και να έχει οι περισσότεροι από τους σταθμούς ενημερωνόμασταν, και σε αυτό το κομμάτι είχαμε καλούς σταθμούς την δεκαετία του '90 τουλάχιστον στην Αθήνα.

Ποιος δεν θα ξεχάσει σταθμούς όπως τον life ( παρεπιπτόντως υπάρχει ακόμα σαν ιντερνετικός σταθμός ) τον blue sky, τον energy, τον jeronimo που πολλούς από εμάς μας μύησε στην ηλεκτρονική μουσική και μέχρι το '94 τουλάχιστον για εμένα ήταν πολύ καλός, με πολλά κομμάτια που στην συνέχεια αποδείχτηκαν και ιδιαιτέρως σπάνια στο να τα βρώ. Και άλλοι ακόμα μικροί σταθμοί που ξεπηδούσαν και μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα έκλειναν, ακόμα και ο kiss όταν πρωτοάνοιξε αρχές '94 μια χαρά μουσική έπαιζε αν και πιο εμπορική, αλλά σίγουρα καλύτερες επιλογές από ότι τα τελευταία... πολλά χρόνια.

Ολα αυτά όμως ανήκαν στην μειοψηφία, μην ξεχνάς ότι πάντα υπήρχε και ο μεγάλος "αντίπαλος" της ελληνικής μουσικής.

Και μετά όλα εκείνα τα clubs τα οποία είχαν γεμάτο πρόγραμμα κάθε εβδομάδα με πλειάδα dj's, μέχρι και τους altern 8 είχαν φέρει στο tessera εκείνα τα παλιά χρόνια !

Από την άλλη όμως είχαμε τα "λαγονικά" τους δημοσιογράφους όπου μέσα 90'ς σπίλωσαν το όνομα της ήλ, μουσικής με γελιότητες και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η κατρακύλα.
 
ωραιο το Injected with a Poison αλλα προτιμω την ρεμιξ 92 εκδοση που εχει κ το κλιπ δηλαδη την πιο γρηγορη ειναι πιο πορωτικη


η αργη ειναι πιο techno


η καλυτερη περιοδος των 90s ητανε 1991 εως κ το καλοκαιρι του 1996

απο το φθινοπωρο του 1996 σταδιακα αρχισε να χαλαει το πραμα

αρχισε η boring ηλεκτρονικη μουσικη ειδικα στην αγγλια

το 1997 οι chemical brothers με την δικη τους techno/big beat ον λιγον περιεργη μουσικη, η εναλλακτικη trip hop η βαρετη technotrance η garage

+ κατι λατιν dance κ ποπ dance φερανε το τελος σημερα η αγγλια ειναι στα χειροτερα της μονο η nu disco αξιζει καλα γερμανια ιταλια κ γενικα η ευρωπη εχει πιασει αποπατο μηδεν παραγωγη τα πιο πολλα σημερα ειναι απο τις ηνωμενες πολιτειες λολ!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επειδή μου θυμίσατε τους praga khan, πάρτε και ένα κομμάτι από εμένα, όχι όμως από αυτό το σχήμα αλλά από ένα άλλο δικό τους, από τα δεκάδες projects που είχαν βγάλει σε πολλές περιπτώσεις με ακριβώς τον ίδιο ήχο.

Αυτό είναι κάτι που το έχω συναντήσει πολλάκις, ο ιδιος καλλιτέχνης να κυκλοφορεί 15 διαφορετικά projects που στην τελική ο ήχος να είναι ακριβώς ο ίδιος, λες και φτιάχνει διαφορετικές εταιρίες για να γλυτώνει την φορολογία ένα πράγμα...

channel x - rave the rhythm

[video=youtube;k3-uluEYsVw]

Από την άλλη είναι ευκαιρία να αναρωτηθούμε, όντως χάλασε η μουσική στην συνέχεια ή ήταν ευκαιρία να ξεκολλήσουμε και να ανανεωθεί ο ήχος ?

Τα περισσότερα κομμάτια εκείνες τις εποχές ήταν φούλ στα φωνητικά samples ή μουσικά riffs, τα οποία επαναλαμβανόντουσαν κάποιες φορές σε επίπεδο γελοιότητας, το ίδιο και τα ίδιο sample σε 15 διαφορετικά κομμάτια τα οποία τις περισσότερες φορές ερχόντουσαν από παλαιότερα house κομμάτια των 80'ς.

Επίσης μην ξεχνάμε δύο πράγματα, πρώτον σε πολλές περιπτώσεις ο ίδιοι οι καλλιτέχνες που τους είχαμε συνδέσει με κάποιο είδος στο παρελθόν στην συνέχεια της πορείας τους αλλάξαν και οι ίδιοι το στυλ τους. Κάποιες φορές σε καλύτερο και κάποιές φορές... άστα !

Και ότι πλέον καινούργιοι καλλιτέχνες έμπαιναν στα παιχνίδι με φρέσκα μυαλά και νέες αντιλήψεις.

Οσο και να έχω βαθειά εκτίμηση στα 90'ς, ( έχει να κάνει και με τις εποχές αθωότητας του καθενός ! ) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βρίσκω και φρικτά λάθη στην εκείνη μουσική εποχή, σε γενικές γραμμές από κάθε εποχή πάντα ανακαλύπτω κάτι καλό. Ακόμα και στα τέλη των 90'ς όταν κυριαρχούσε η disco house η garage η French house η soulful house κλπ ( Εύχομαι να μην αρχίσουμε πάλι με τα είδη :p ) πάλι κυκλοφόρησαν κάποια καλά κομμάτια.

Μιλάω ωστόσο για πιο εμπορικές μουσικές μιας και εκείνη την εποχή έτσι και αλλιώς καλά κρατούσε ακόμα η trance σε όλες τις μορφές της, που παρεπιπτόντως λίγες μορφές της μου αρέσουν, συνήθως οι πιο μελωδικές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ναι αυτοι ειχανε πολλα προτζεκτ τα πιο γνωστα channel x,praga khan,the immortals,lords of acid ωραια κομματια ειχανε κ rave μεσα κ τα εκανε σουπερ

εγω παλι θυμαμαι τελη 90ς big beat κ techno (τυπου chemical brothers) κ οχι discohouse

κ trance θυμαμαι τα disco ξεκινασαν πιο πολυ οταν μπηκε το millenium

γενικα δεν συγκρινοντε τα 1991 - 1996 με τα 1997,98,99

που τις θεωρω χαλια χρονιες για μενα ητανε σουπερ τα 1991,1992,1993,1994,1995,1996 καθε 2 ετια ειχε κ ενα ειδος 1991-92 αγριο techno κυριως βελγικο κ αγγλικη rave

το 1993-94 εμπορικη techno σε ολο το μεγαλειο με λιγο πιο λαιτ ηχο κ 1995-96 πολυ νταπα ντουπα rave πολυ γρηγορα κομματια αλλα χαρουμενα αλλα λιγοτερο απο ολλανδια κ γερμανια κ ολα ητανε smash hits σε ολη την ευρωπη εεε μετα το 97 επεσε καπως το πολυ νταπα ντουπα οχι τοσο σε γερμανια κ ολλανδια που κανανε τρελα παρτιες ολο το 1997 αλλα σε μερικες αλλες χωρες τις ευρωπης,στην ελλαδα κ σε μερικες αλλα χωρες πηρε κεφαλι η goa το 97-98

καπως ετσι κυλησαν τα πραγματα!

atlantic ocean classic
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Areti88 είπε:
γενικα δεν συγκρινοντε τα 1991 - 1996 με τα 1997,98,99

που τις θεωρω χαλια χρονιες
Mέχρι και το 1998 (αν και εκτός ορίων) έγιναν σημαντικά πράγματα στη dance και δεν ήταν καθόλου χάλια χρονιές. Μετά το 1998-99 που έγινε το τελευταίο μεγάλο μπαμ στη χορευτική με τη disco house για 2-3 χρόνια, άρχισε να ξεφουσκώνει το πράγμα.

Πάντως σε κάθε εποχή υπάρχουν αξιόλογες μουσικές. Αντίθετα, ακόμα και στη χρυσή εποχή της dance τώρα που τα βλέπω από χρονική απόσταση υπήρχε πολύ σαβούρα. Απλά τότε όλο αυτό το σκηνικό έφερε ένα ρεύμα ανανέωσης στη μουσική πολύ δυνατό (μιλάω για τέλη 80s/αρχές 90s).
 
δεν θα συμφωνησω οχι στο θεμα γουστου που ειναι υποκειμενικο αλλα θεωρω οτι μετα το 1995-6 η μουσικη επαναλαμβανεται απλα με πιο φρεσ ηχο

κ τα 80ς φερανε νεο αερα συγκριτικα με τα 70ς αλλα κ Tα 90ς επισης κατι διαφορετικο (εως 1995)

το μονο ειδος της dance που εφερε νεο αερα μετα απο πολλα χρονια ητανε η dubstep ολα τα αλλα απο το 1996 μεχρι κ 2009 ητανε αναμασημενη τροφη

δεν λεω οτι δεν βγηκανε κ καλα κομματια ολα αυτα τα χρονια αλλα σιγουρα δεν εχουνε την παλια δυναμικη κ την προτοτυπια των 80s k 90s
 
Areti88 είπε:
δεν θα συμφωνησω οχι στο θεμα γουστου που ειναι υποκειμενικο αλλα θεωρω οτι μετα το 1995-6 η μουσικη επαναλαμβανεται απλα με πιο φρεσ ηχο
Nαι, με τη διαφορά ότι δεν είναι θέμα γούστου αλλά ενημέρωσης των πραγμάτων εκ των έσω...

Επίσης κάνεις το λάθος και βάζεις στο ίδιο καλάθι μια περίοδο από το 1996 έως το 2009 που εκ των πραγμάτων είναι άτοπο.

Μια περίοδος 13 ετών, σε οποιαδήποτε εποχή είναι πολύ για να ειναι άμεσα συγκρίσιμη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Areti88 είπε:
εγω παλι θυμαμαι τελη 90ς big beat κ techno (τυπου chemical brothers) κ οχι discohouse

κ trance θυμαμαι τα disco ξεκινασαν πιο πολυ οταν μπηκε το millennium
Προσπαθώ να σταματήσω να γράφω στο συγκεκριμένο θέμα μιας και αυτή η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά, και δεν με αφήνεις !

Πρώτα από όλα ένα συγγνώμη από τους mod's που αναγκαστικά πρέπει να ξεφύγουμε από τα όρια του forum για να αποκατασταθεί η αλήθεια, θα είμεθα σύντομοι... Οσο μπορώ...

Αν ζούσες στην Ελλάδα στα τέλη των 90's δεν υπάρχει περίπτωση να μην άκουγες από παντού discohouse, ακόμα και στο στρατό που ήμουν στην Κομοτηνή εκείνο τον καιρό είχαν σταθμούς που έπαιζαν τέτοιες μουσικές.

Προσωπικά αυτό το είδος το έχω συνδέσει με την εποχή του χρηματιστηρίου και γενικώς της high class κατάστασης που είχε περιέλθει η κοινωνία μας, τρομάρα μας ! Που ο καθένας φορούσε και ένα κοστούμι για να δείξει ότι έχει ανέβει κοινωνικά, αλλά το ταμπελάκι από την εταιρία που είχε κατασκευάσει το κοστούμι ήταν ακόμα ραμμένο στο μανίκι ! Μιλάμε για μεγάλες εποχές τότε.

Η discohouse λοιπόν ξεκίνησε δειλά το '95 - '96 με συγκροτήματα όπως the bucketheads και lisa marie experience οπου ξεκίνησαν να παίρνουν samples από κομμάτια disco της δεκαετίας του '70 και να τα μιξάρουν σε house ρυθμούς, και το 98-99 κατ' εμέ πέρναγε την καλύτερη φάση της. Την τετραετία '00 - '03 πέρναγε το εμπορική της φάση, και όπως ξέρουμε όταν ένα είδος περνάει την εμπορική της φάση σημαίνει ότι πρίν 1 με 2 χρόνια τουλάχιστον περνάει την καλή της περίοδο. Οπως δηλαδή έγινε και με την eurohouse το '95 - '96 που δεν ακουγόταν, σε σχέση με το '93 - '94 που βγήκαν και τα καλύτερα κομμάτια.

Υπάρχει ακόμα και σήμερα η discohouse, το ποιος την ακούει δεν ξερώ και να σου πώ, μαγκιά του.

Όπως πάντα σε μία εποχή δεν αναπτύσσετε ένα μόνο είδος, αλλά πολλά, οπότε την ίδια εποχή βεβαίως και αναπτύχθηκε και η big beat και άλλα. Ποιος δεν θα ξεχάσει κομμάτια από chemical brothers όπως hey boy hey girl ! ( αν και πάντα προτιμούσα το setting sun, διαολεμένο κομμάτι ) ή π.χ τον fatboy slim που όποια πέτρα και αν σήκωνες εκείνη την περίοδο ήταν από κάτω.

Τώρα να σου πω, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "techno τύπου chemical brothers" και δεν θα ήθελα να το αναπτύξουμε εδώ που τα λέμε, γιατί προτιμώ να χρησιμοποιώ όρους που ισχύουν και όχι όρους που ο καθένας δημιουργεί.

Την techno μάλιστα εκείνης της εποχής ( η οποία techno αυτή και αν έχει περάσει φάσεις και φάσεις ακόμα και στην διάρκεια των 90's ) την θυμάμαι κατά κύριο λόγο από Γερμανούς καλλιτέχνες και μάλιστα να είναι αρκετά μινιμαλιστική, μονότονη, επαναλαμβανόμενη.

Από την άλλη, βεβαίως και υπήρχε trance, η οποία δεν σταμάτησε να υπάρχει ήδη από τα πρώτα χρόνια των 90'ς, απλώς περνούσε από διαφορετικές φάσεις. Μια ματιά στις συλλογές global underground που ήταν από τις πιο αντιπροσωπευτικές συλλογές του είδους και θα διαπιστώσεις ότι ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στα τέλη των 90'ς, για να μην πω για την σωρεία άλλων συλλογών που κυκλοφόρησαν κυρίως oakenfold, sasha, digweed, κλπ. Μέχρι και ταινία είχε βγεί, kevin & perry go large, τελειωμένη ταινία η αλήθεια είναι, που κυκλοφόρησε το 2000 αλλά τα κομμάτια που περιέχει τα περισσότερα ήταν τέλη '90'ς, αλλά και του 2000 να ήταν σιγά τα πολλά που είχαν αλλάξει μέσα σε μια χρονιά.

Ωστοσο όταν μιλάω για trance πιάνω και τα παραγωγά της, όπως progressive trance, goa trance και... progressive house, ο οποίος όρος είναι ανάμεσα στην progressive trance και την tech house... και σε όσους αρέσει αυτός ο όρος, ο οποίος στέκει ΑΠΟΛΥΤΑ.

Και ναι είναι η μετέπειτα ονομασία που είχε δοθεί ως leftfield από το συγκρότημα leftfield που πραγματικά έφερε επαναστατικό και διαφορετικό ήχο ήδη από τα early 90'ς ( γιατί κάποια πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε και από τις εποχές που αναπτύχθηκαν ). Λέω ωστόσο να μην ανεβάσω πάλι link για να προσπαθήσω να επιβεβαιώσω αυτά που λέω μιας και ότι έχω ανεβάσει μέχρις στιγμής το ένα ξινίζει και το άλλο βρομάει, λές και όλοι πιά που γράφουν στα wikipedia ή στα discogs δεν ξέρει τι τους γίνεται. Τουλάχιστον δεν έχω δει εκεί να περιγράφει κανένας σε στυλ "κομμάτια με λίγο rave και λίγο house" ή με "λίγο jungle και λίγο techno" κλπ, λες και φτιάχνουμε σάλτσα.

areti88 σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πώ ότι δεν "το έχεις", μια χαρά τα γνωρίζεις τα πράγματα, απλώς σου ξεφεύγουν κάποια μικρά τα οποία και υπεραμύνεσαι χωρίς να αφήνεις κανένα ενδεχόμενο ότι μπορεί και να μην είναι έτσι. Δεν ξέρω αν ζείς στην Ελλάδα ή στην Γερμανία ( μιας και την αναφέρεις συνέχεια ) και αν επειδή σου αρέσαν κάποιες συγκεκριμένες μουσικές δεν είχες αυτιά για άλλες, αλλά πίστεψέ με ούτε έξυπνος προσπαθώ να το παίξω, ούτε να σε κάνω να αλλάξεις γνώμη, στην τελική και να συνεχίσεις να αντιλαμβάνεσαι την μουσική με τον δικό σου τρόπο και να αναφέρεις τα είδη όπως εσύ θέλεις, ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ και κανείς δεν μπορεί να σου πεί τίποτα. Εδώ ούτε και οι ίδιοι καλλιτέχνες δεν πολυασχολούνται με το τι είδος είναι αυτό που βγάζουν, μη σου πώ ότι μπορούν και να το περιγράφουν χειρότερα από ότι εμείς.

Και ότι γράφω, τα γράφω γιατί σίγουρα το αντικείμενο με ενδιέφερε πάρα πολύ όταν πολύ λίγοι είχαν αναπτύξει κάποια κουλτούρα στην ηλεκτρονική μουσική, αλλά και γιατί είχα την καλή τύχη από μικρή ηλικία να βρεθώ μέσα στα ραδιόφωνα και για ένα χρονικό διάστημα 4 χρονών 94-98 να έχω την δικιά μου εκπομπή και guess what τι έπαιζα !

Επειδή όμως θεωρώ ότι το έχουμε "ξεχειλώσει" το θέμα όσο δεν πάει, και πάνω από όλα έχουμε ξεφύγει από τα χρονικά περιθώρια που καλώς ή κακώς πρέπει να τα τηρούμε, οπότε ζητώ και πάλι συγγνώμη από τους mod's, λέω εγώ να αποχωρήσω οριστικά αυτή την φορά από την συζήτηση για τα είδη. Προτιμώ να ανεβάσω κανένα κομματάκι παρά να χαλάμε τις καρδιές μας ( τρόπος του λέγειν )

Και λέω να σας αφήσω με ένα κομμάτι - ύμνος από τις πάλαι ποτέ καλές εποχές όταν και εγώ ήμανε μικρό παιδάκι και κοιτάζοντας τον ουρανό ονειρευόμουν, όταν τα όνειρα ηταν πιο αγνά, πιο δυνατά, σχεδόν μπορούσες να τα ζήσεις.

Γιατί στην τελική η μουσική μπορεί να σε ταξιδεύσει σε απίστευτα μονοπάτια.

What were the skies like when u were young?

they were long and clear and there

were lots of stars, at night.

the most beautiful skies as a matter of fact, the sunsets were purple and red and

yellow and on fire and the clouds would catch the colours everywhere,

thats, its neat because I used to look at them all the time when i was

little. You don't see that.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατανοώ ότι σας ενδιαφέρει πολύ το θέμα, αλλά έχουμε ξεφύγει από τα χρονολογικά όρια του φόρουμ.

Το επόμενο ποστ που θα ξεπερνάει το 1995, θα διαγραφεί ως εκτός θέματος / εκτός χρονολογικών ορίων.

Αν πιστεύετε ότι θέλετε να το συζητήσετε, μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα μέσω προσωπικών μηνυμάτων και όχι σε δημόσιο ταμπλό.

Κρατήστε τους τόνους χαμηλά, σας παρακαλώ και ξαναγυρίστε στο επιθυμητό όριο.

Thanks! :)
 
''Το ξέρεις ότι το firestarter το είχαν soundtrack για μένα? :D Τόσο καλή και ήσυχη, ήμουν στα νιάτα μου!''


εκτος οριων το firstarter βγηκε μεσα 1996!!


 




δεν συμφωνω σε αρκετα πραγματα γιατι ακουσα πολλα cds εκεινης της εποχη ολων των 90s τα τελευταια 2 χρονια ας ειναι καλα ο ξαδελφος κ το internet

ειδικα με τα γερμανικα αυτα που λες δεν ισχiηει καθολου παντα ενεργητικη techno με synthesizers ειχανε οι γερμανοι κ οχι μινιμαλ

oi chemical brothers ειναι techno γκρουπ το εχουνε πει κ οι ιδιοι απλα εχουνε κ καπιες πινελιες απο big beat

eurohouse δεν καταλαβαινω τι εννοεις κ γενικα δεν εχω βρει κανενα 90ς cd με τις λεξεις eurodance k eurohouse

τα πιο πολλα λενε techno η σκετο dance κ εχουνε μεσα corona dj bobo 2 unlimited κτλ

ας προτινω κ εγω κατι το εχω πετυχει σε αρκετες συλλογες κυριως rave κ μαρεσει πολυ


ειναι του 1995



Dune - Hardcore Vibes





 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Areti88 είπε:



δεν συμφωνω σε αρκετα πραγματα γιατι ακουσα πολλα cds εκεινης της εποχη ολων των 90s τα τελευταια 2 χρονια ας ειναι καλα ο ξαδελφος κ το internet

ειδικα με τα γερμανικα αυτα που λες δεν ισχiηει καθολου παντα ενεργητικη techno με synthesizers ειχανε οι γερμανοι κ οχι μινιμαλ

oi chemical brothers ειναι techno γκρουπ το εχουνε πει κ οι ιδιοι απλα εχουνε κ καπιες πινελιες απο big beat

eurohouse δεν καταλαβαινω τι εννοεις κ γενικα δεν εχω βρει κανενα 90ς cd με τις λεξεις eurodance k eurohouse

τα πιο πολλα λενε techno η σκετο dance κ εχουνε μεσα corona dj bobo 2 unlimited κτλ
Mε όλο το σεβασμό, αλλά είναι άλλο πράγμα να να έχεις ακούσει κάποια cd μέσα σε 2 χρόνια και άλλο να έχεις ζήσει μια ολόκληρη μουσική σκηνή για 10 ή 15 ή περισσότερα χρόνια.

Anyway.

Όσο για το eurohouse

Cappella - You got 2 let the music

http://en.wikipedia.org/wiki/Cappella_(Eurodance_group)

Κλπ κλπ

Ας μη κρίνουμε λοιπόν αβίαστα από τι έχουμε ακούσει σε προσωπικό επίπεδο, ούτε από τα εξώφυλλα των cd, ειδικά όταν πρόκειται για συλλογές του "συρμού".
 
Αυτοι ολοι που αναφερεις ητανε techno groups καμια σχεση με house

οι ιδιοι αυτοχαρακτηριζοντουσαν techno σε συνεντευξεις αν δεις το youtube

το wikepedia μη μου το αναφερεις ως πηγη δηλαδη ελεος

http://en.wikipedia.org/wiki/Move_on_Baby εδω λεει οτι ειναι techno group

το συγκεκριμενο group house εβγαλε μονο το 1989 ενα house album ολα τα αλλα των 90s ητανε techno ειδικα το u got 2 let the music

oi masterboy επισης ξεκινησαν με πιο technohouse k house ηχο κ γινανε techno απο το 1992 κ το feel the heat of the night ητανε μια μιξι

disco με techno,επισης οι culture beat ξεκινησαν ως house τελη 80s κ το 1993 το γυρισανε σε techno το συγκεκριμενο κομματι got to get it επισης ειναι

μιξ techno με disco beat....euro house αν υπαρχει τετοιος ορος (κανενας dj δεν τον εχει αναφερει ποτε) ειναι κατι τετοιο

WHIGFIELD - Another Day [Official Video]

[video=youtube;Oe-Jb33oI_4]

καμια σχεση μαυτα που δειχνεις
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα