Φίλη αριαδνη,καταρχάς καλή χρονιά.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να γίνω κατανοητός.
Η Μέριλιν,δεν έγινε "μύθος" μετά το θάνατος της..Ήταν top,διάσημη,number one,sex symbol (βάλε όποιον χαρακτηρισμό θέλεις) όταν ζούσε!Δεν έγινε επειδή πέθανε νωρίς.ΌΛΟΙ οι χαρακτηρισμοί που της προσάπτουν ίσχυαν και ΠΡΙΝ τον θάνατο της.Δεν τους απέκτησε μετά.Αυτή είναι η ένσταση μου!..Στα μάτια μου (και τα γούστα μου) είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό, ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί..Όλοι τους.
Αφορμή για να ξαναγράψω "περί Μονρόε" και να επιχειρηματολογήσω για την κριτική μου (έστω και λίγο), ήταν αυτές οι τελευταίες φωτό που ανέβασες..Είναι από τις λίγες φωτό,που την βλέπω με κλειστό στόμα!..Εν αντιθέσει,με το 90% των φωτογραφιών της,που το ΄χει διάπλατα ανοικτό.
Αυτή ας πούμε,είναι και μία από τις αιτίες που δεν την θεωρώ top sex symbol για παράδειγμα.Εγώ π.χ. θεωρώ σέξι πρόσωπο,ένα "σοβαρό" πρόσωπο.Ένα "θυμωμένο" πρόσωπο.Ένα "άγριο" πρόσωπο.Ένα "αγέλαστο".Υπάρχουν βέβαια και αυτά με το "χαμόγελο".Αλίμονο, αν ένα μικρό χαμόγελο, ένα"πονηρό" χαμόγελο,δεν τα θεωρούσα σέξι!Φυσικά και τα θεωρώ και αυτά "σέξι".
Αλλά δεν θα χαρακτήριζα ΠΟΤΕ σέξι το γέλιο της Μονρόε.Διότι,στο 90% των φωτό της, ΓΕΛΆΕΙ..Ξεκαρδίζεται!..Αυτό δείχνουν όλες οι "γελαστές" φωτογραφίες της.Δεν χαμογελάει..Γελάει,ξεκαρδίζεται..Αυτό εμένα,δεν μου κάνει για σέξι!..Άλλο το "χαμογελώ" και άλλο το "ξεκαρδίζομαι".
Και όταν "ξεκαρδίζεσαι" (όπως απαθανατιζόταν σχεδόν σε όλες τις φωτό της η Μέριλιν), δεν είναι σέξι.Δεν είσαι "sex symbol".Είσαι για να διαφημίζεις οδοντόπαστες και την "ντίσνεϊλαντ" ..Ερωτικός πόθος ή "όνειρο" για κάθε άντρα πάντως,δεν είσαι.
Όσο για τις παραπάνω φωτό που ανάρτησες (αυτές με το κλειστό στόμα), πιο πολύ σε εμπνέει να της κάνεις δώρο στα γενέθλια της μια Barbie (η μια Bibi bo).Και σε καμία περίπτωση να την δεις σαν σέξι,ή ερωτικά τέλος πάντων.
υγ: για το "γήρας" τα ΄χω γράψει πιο πάνω,δεν θα τα επαναλάβω!..Μόνο αυτό: "Δεν σε απομυθοποιούν" τα γηρατειά.Όσο και να γεράσουν και να αλλάξουν όλα αυτά τα " όμορφα και σέξι διάσημα πρόσωπα" που έχουμε δει (και θα βλέπουμε),όταν ακούμε τα ονόματα τους,πάντα στο μυαλό μας έρχεται η εικόνα που είχαν στα νιάτα τους!Όταν ήταν στο προσκήνιο,στο ζενίθ τους..Τουλάχιστον,έτσι το βλέπω εγώ.