Φωτογραφίες από το αρχείο της ΕΡΤ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Προσπαθώ να βρω τον Βάκχο και δε μπορώ! Να ήταν στα Γλυκά Νερά;

επίσης αυτή η σχολή Λευκονόης τι μπορεί να ήταν;

tonytony είπε:
...και στην πρώτη φωτογραφία πάνω δεξιά δίπλα στην πόρτα βλέπουμε το ρολόι της ΔΕΗ και τον πίνακα (πιθανόν μαρμάρινος).(που πήγε το μάτι μου πάλι! :P )

Και παρατηρώ ότι για τη σχολή Λευκονόης δίνει σχεδόν συντεταγμένες σαν πρωτόγονο GPS αφού δε λέει απλώς την απόσταση αλλά και το υψόμετρο.

Στη σελίδα του Α' Γυμνασίου Γλυκών Νερών διαβάζω "ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ...[εικόνα]..δομήθηκαν στα χνάρια του Αρχαίου Δήμου της ΛΕΥΚΟΝΟΗΣ" αλλά η Βικιπαίδεια διαφωνεί και βάζει τη Λευκονόη στα σύνορα Περιστερίου-Ιλίου και απορρίπτει την παλιότερα προτεινόμενη θέση στα Ανατολικά του Υμηττού.

Πού είναι τα τζίνια του "Πού γυρίστηκαν οι ελληνικές ταινίες" που θα αναγνώριζαν τη γλάστρα από το φυτό αριστερά και από κει θα μας έβρισκαν πού και πώς είναι ο Βάκχος σήμερα και την ημερομηνία γέννησης του ταβερνιάρη... :bow2:

Οπωροπωλείον, κρεοπωλείον, ιχθυοπωλείον. Σωστό σούπερ μάρκετ της εποχής. (Ο ναύτης μοιάζει να αναρωτιέται από πού ξεφύτρωσε ο φωτογράφος).

Οι τρεις πρώτες φωτογραφίες πρέπει να είναι παρμένες την ίδια μέρα, διότι και τα τρία μαγαζιά είναι διακοσμημένα με βάγια. Αλλά ποια μέρα? Εθνική εορτή? Δεν έχει σημαίες. Κυριακή των Βαΐων? Παραμονή Μεγάλης Βδομάδας δεν νομίζω να είχαν τόσα πολλά πουλερικά κρεμασμένα. Πρέπει να είναι Χ"γεννα διότι μοιάζουν γαλοπούλες. Αλλά τότε πού κολλάνε τα βάγια?

Άλλη απορία... τι είναι αυτό το μαγαζί δίπλα στο δεύτερο μαναβοκρεοπωλείο που έχει ξεχωριστή "Είσοδο Κυρίων" (ή το πιθανότερο, "Κυριών")? Θέλω να πω, μπορεί κάποια μαγαζιά να είχαν ξεχωριστή είσοδο για προμηθευτές ή για τα δουλικά, αλλά τότε θα βάζανε επιγραφή "είσοδος υπηρεσίας" σ' αυτήν. Ο σκοπός ήταν να μην μπει η πλεμπάγια από την πόρτα των εκλεκτών, όχι να περιορίσουν τα αφεντικά :P

Ιστορίες που λένε αυτές οι παλιές φωτό!

Πίσω
Μπλουζα