Φωτογραφίες και βίντεο από τη ρετροσυλλογή μου

Ιδού μια οικογενειακή πόζα με τον BBC Master 128. Ωραίος κομπιούτορας (αλλά εγώ είμαι πιο γλυκούλης). Πρέπει να τον είχα πάρει από Αγγλία τέλη '90 με αρχές 2000. Δεν θυμάμαι πια. Σίγουρα πριν το 2005 πάντως.

bbc.jpg

Για βιντεάκια θα πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμα. Έχω μερικά (που σχετίζονται με το θέμα) υπό κατασκευή αλλά, ως συνήθως, μου βγάζουν το λάδι...
 
Ιδού μια οικογενειακή πόζα με τον BBC Master 128. Ωραίος κομπιούτορας (αλλά εγώ είμαι πιο γλυκούλης). Πρέπει να τον είχα πάρει από Αγγλία τέλη '90 με αρχές 2000. Δεν θυμάμαι πια. Σίγουρα πριν το 2005 πάντως.

Προβολή συνημμένου 244992
Υπέροχο BBC Master. Πολύ καιρό έχω να δω τέτοιο μηχάνημα σε λειτουργία Mr.Computer.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Blue Max
Ετοιμάζω βιντεάκι με τον BBC, αλλά δεν έχω ξεκινήσει ούτε τις λήψεις ακόμα :)
Είναι πολλά που θέλω να κάνω αλλά λίγος ο χρόνος. Πιστεύω να το τελειώσω μέσα στο καλοκαίρι πάντως, οπότε θα τον ευχαριστηθείς!
 
Σε καταλαβαίνω, προσπαθώ να γράψω κάτι για την HB αλλά όλο κάτι συμβαίνει και μένω πίσω. Πάει για δεύτερη εβδομάδα μετά από γράψε σβήσε δεκάδων γραμμών ξανά-βρίσκομαι σε άδειο Notepad.
 
Να κι ο Commodore 128. Ήταν από τα τελευταία μηχανήματα που έβαλα στη συλλογή μου, το 2008... πιθανότατα ήταν το τελευταίο.
Commodore128-nofb.jpg
 
θυμάμαι σε μια σχολή υπολογιστών στα '80ς που έκανα Pascal & Basic, είχαμε commodore 128!!! τελικά ασχολήθηκα με τα ηλεκτρολογικά και όχι με υπολογιστές αλλά δεν πειράζει. ήταν η σχολή του περίφημου Μηνά Τσικριτζή.
 
Σήμερον, ένα δροσιστικό βιντεάκι για την καταπολέμηση του καύσωνα


Midwinter (καταχείμωνο ελληνιστί) για τον Atari ST. To βίντεο περιέχει unboxing, περιγραφή του παιχνιδιού και σύγκριση με τις εκδόσεις για Amiga και PC.
Μίξη στρατηγικής και δράσης πρώτου προσώπου, με πολύ καλά τρισδιάστατα γραφικά που προσφέρουν μια αρκετά πειστική αναπαράσταση του χιονισμένου αναγλύφου.
Το παιχνίδι ήταν γενικώς ατμοσφαιρικό και χαλαρωτικό (αν δεν έβαζες τ' αεροπλάνα να σε ζαλίζουν κάθε 2 λεπτά).
 
Πολύ ωραίο βίντεο Mr.Computer.
Το Midwinter είναι παιχνίδι που ευχαριστήθηκα σε 1040 STE. Έπαιξα και το δεύτερο μέρος, το Flames of Freedom ακόμα περισσότερο.
Μαγικούς κόσμους σε 2 δισκέτες έφτιαχναν τότε οι προγραμματιστές.
 
@Blue Max
Ναι ήταν ωραία παιχνίδια, που σε απορροφούσαν για ώρες! Εγώ τα έπαιζα στην Amiga, αλλά περισσότερο είχα ασχοληθεί με το Midwinter.

Αφού ανέφερες και το Flames of Freedom, τα έβγαλα μια αναμνηστική φωτογραφία δίπλα-δίπλα :)

Midwinter1-2-nofb-720.jpg
 
@Blue Max
Ναι ήταν ωραία παιχνίδια, που σε απορροφούσαν για ώρες! Εγώ τα έπαιζα στην Amiga, αλλά περισσότερο είχα ασχοληθεί με το Midwinter.
Αφού ανέφερες και το Flames of Freedom, τα έβγαλα μια αναμνηστική φωτογραφία δίπλα-δίπλα :)
Έχεις και τo Flames Of Freedom γνήσιο! Τέλεια φώτο.
 
Σήμερον, Eye of the Beholder

Ώπα, λάθος... ΑΥΤΟ:

Το πρώτο του Legend Series, βασισμένο ως συνήθως, για παιχνίδι της SSI, στο Advanced Dungeon & Dragons.
Πολλά παιχνίδια προσπάθησαν ν' αντιγράψουν το θρυλικό Dungeon Master, όμως αυτό είναι μάλλον το πρώτο που τα κατάφερε επιτυχώς.
Εξαιρετικά γραφικά, σαφώς βελτιωμένα σε σύγκριση με το DM, ωραία ηχητικά εφέ και μουσική, gameplay στα επίπεδα του DM με διάφορες προσθήκες και βελτιώσεις.
Το βιντεάκι περιέχει unboxing της έκδοσης για Amiga, μια σύντομη σύγκριση με το Dungeon Master και το πρώτο μέρος playthrough στην Amiga 500 μου, που διαδραματίζεται στο 1ο επίπεδο του υπονόμου (κοινώς, πρώτη πίστα).

Το Dungeon Master το είχα τερματίσει, αλλά αυτό το έφτασα μέχρι μια πράσινη πίστα αν θυμάμαι καλά. Ελπίζω αυτή τη φορά να το τερματίσω! :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εξαιρετική παρουσίαση (όπως πάντα) για ένα μαγικό παιχνίδι με τρομερή ατμόσφαιρα!!!!

Διαμάντι για την Amiga το συγκεκριμένο παιχνίδι.
 
@Omenforever
Έχω βάλει μια που είχα τραβήξει παλιά στο πρώτο post αν θέλεις να δεις, με εξομοιωτές. Θα ψάξω το απόγευμα και μια που είχα βγάλει την βιβλιοθήκη, αλλά δεν φαίνονται καλά γιατί είναι το ένα πίσω απ' τ' άλλο.
Από δεκ. 80 μέχρι το 2010 περίπου, που σταμάτησα να μαζεύω, συγκεντρώθηκαν γύρω στα 200. Για φωτογραφία πρέπει να τα βγάλω όλα, να τα φωτογραφίσω, και μετά να τα ξαναστριμώξω στα ντουλάπια! :)
Αργότερα που θα έχω χρόνο θα βγάλω μερικές.
 
Υπέροχο βίντεο Mr. Computer. Με πάνε πολύ πίσω αυτά τα βίντεο. Dungeon Master, Eye of the Beholder, Bards Tale, Captive, Bloodwych, και πολλά που έπαιξα σε Amiga.
 
@Always Somewhere
Ακριβώς όπως το είπες. Είναι όντως, διαμαντάκι!

@Blue Max
Καλά, τρελές παιχνιδάρες, και τα 5. Μόνο με το Bloodwych δεν είχα ασχοληθεί. Το είχα βάλει μια δυο φορές να το δω, αλλά δεν με τράβηξε. Το Dungeon Master όμως, το είχα τερματίσει. Παιχνίδι μύθος τότε. Και το Bard's Tale μαγευτικό για την εποχή του.
 
Το Dungeon Master όμως, το είχα τερματίσει. Παιχνίδι μύθος τότε.
Μπράβο σου! Εγώ όχι, δεν τα κατάφερα. Pixel τεύχος 43 το review του Dungeon Master σε Atari ST.
Το Dungeon Master παραμένει μύθος.
  • Special Award for Artistic Achievement awarded in 1988 by Computer Gaming World
  • Adventure Game of the Year, 1988UK Software Industry Awards
  • Best Selling Atari ST Title, 1988 — UK Software Industry Awards
  • Best Role Playing Game, 1988PowerPlay Magazine (German)[43]
  • Best Role Playing Game, 1988Tilt Magazine
  • Best Sound Effects, 1988Tilt Magazine
  • Game of the Year, 1988Computer Play Magazine
  • Best Atari ST Game, 1988Computer Play Magazine
  • Game of the Year, 19884th Generation Magazine (French)
  • "Golden Sword" Award, 1988 — The Adventurer's Club of the UK
  • Best Role Playing Game, 1988 — The Adventurer's Club of the UK
  • "Beastie Award", 1988Dragon Magazine
  • Best Atari ST Title, 1988Dragon Magazine
  • Best Game, 1989Amiga World Magazine
  • Best Role Playing Game, 1989Amiga World Magazine
  • Best Amiga Game, 1989Game Player's Magazine
  • Best Amiga Game, 1989Datormagazin (Swedish)
  • "Beastie Award" Best Apple //GS Title, 1989Dragon Magazine
  • Best Game, 1989Info Magazine
  • Best of the Amiga, 1989Compute magazine
  • Inducted as an original member in the Computer Gaming World Hall of Fame in 1989
  • Designated as one of the 100 Best Games by PowerPlay Magazine (German, January 1990)[44]
  • 16th best game of all time in Amiga Power (May 1991)[45]

Mr. Computer, βγαίνω λίγο off-topic για να θυμίσω ακόμα δύο υπέροχους τίτλους, το Heimdall και το Cadaver, δύο ισομετρικά action rpg. Από τα ωραιότερα που έχω παίξει στην Amiga. Όταν τα σκέφτομαι με στεναχωρεί που δεν τα προχώρησα πολύ τότε.

1661893502673.png

1661893524641.png
 
@Blue Max
Φοβερά παιχνίδια και τα δύο, ειδικά το Heimdall. Το είχα προχωρήσει πολύ, αλλά δε θυμάμαι να το τελείωσα. Μου άρεσε που οι χαρακτήρες ήταν λίγο σαν μικυμάους και οι δοκιμασίες που περνούσες στην αρχή.
Το Cadaver είναι από τα παιχνίδια που έμειναν στα υπ' όψιν. Φοβερά γραφικά, αλλά δεν ασχολήθηκα τελικά. Τί να πρωτοπρολάβει κανείς σ' αυτήν την παιχνιδιάρικη ζωή; Ίσως κάποτε!
 
@Blue Max
Το Cadaver είναι από τα παιχνίδια που έμειναν στα υπ' όψιν. Φοβερά γραφικά, αλλά δεν ασχολήθηκα τελικά. Τί να πρωτοπρολάβει κανείς σ' αυτήν την παιχνιδιάρικη ζωή; Ίσως κάποτε!
Κρίμα που τέτοια παιχνίδια ξεχνιούνται, είτε χάνονται μέσα στον αδηφάγο χρόνο. Λογικό είναι, αλλά κρίμα. Μένουν οι αναμνήσεις τους στην γενιά που τα έπαιξε τότε. To Cadaver, (των Bitmap Brothers παρακαλώ) σε δύο δισκέτες κάπου 350 δωμάτια με γρίφους, παγίδες, μπόλικους χαρακτήρες, μουσικές και dungeon ατμόσφαιρα. Ναι αμέ, ίσως κάποτε! (και για μένα ισχύει αυτό).
 
Πίσω
Μπλουζα