Φωτογραφίες και βίντεο από τη ρετροσυλλογή μου

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Mr.Computer
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
πρέπει να γίνει σωστό up-scalling για μεγάλο μέγεθος αφίσας

@Blue Max
Ναι, το είχα πάρει γύρω στο '93 που είπα να τσεκάρω και την Assembly του 68000 στην A500. Είχα κοπιάρει και το Dev Pac από γνωστό μαγαζί... ανέβηκα τη σκάλα! ;)

AML1-fb.jpg

Να και δύο που είχα για C:

C-books.jpg

Το ωραίο με την Amiga ήταν ότι ασχολήθηκα με διάφορες γλώσσες και προγράμματα, που δεν είχα τη δυνατότητα στον Spectrum.
Βέβαια, στο Πανεπιστήμιο έμαθα πράγματα που δεν θα μάθαινα σε καμία περίπτωση μόνος μου, ειδικά σε θέματα αρχιτεκτονικής, ανάλυσης και σχεδιασμού. Αν κι έγραφα κώδικα μικρός ως χομπίστας, θεωρώ ότι εκεί έμαθα πραγματικά προγραμματισμό.

Να κι ένα πρόχειρο βιντεάκι με το ROM Kernel Manual και απλή BASIC, επειδή με είχε ρωτήσει κάποιος αν χρησιμοποιείται μόνο για C κτλ.

@Blue Max
Ναι, το είχα πάρει γύρω στο '93 που είπα να τσεκάρω και την Assembly του 68000 στην A500. Είχα κοπιάρει και το Dev Pac από γνωστό μαγαζί... ανέβηκα τη σκάλα! ;)
Ποιο να ναι άραγε, μήπως αυτό που πήρα την AMOS από εκεί... :lol:

Υπέροχο βίντεο, φέρνει πολλές αναμνήσεις, είχα ασχοληθεί αρκετά με Amiga BASIC, αργότερα έκανα C σε PC.
Δυστυχώς, εκείνη την εποχή ελάχιστα θέματα προγραμματισμού Amiga υπήρχαν στα Ελληνικά έντυπα, μόνο σε ξένα περιοδικά ή από βιβλία.

Υ.Γ. Γίνεται να υπάρχει βιβλιοθήκη πληροφορικής χωρίς κόπια του βιβλίου "H Γλώσσα προγραμματισμού C";
Η δική μου κόπια από τα 90s, σε άριστη κατάσταση (το έχω 2 φορές).

1730309292816.png

Πίσω
Μπλουζα