Δεν ξέρω, αλλά από τις σκηνές που είδα εδώ, η σειρά μου φάνηκε....cheesy να το πω, κωμική να το πω....ίσως να την αδικεί το βιντεάκι...
Το βιντεάκι την αδικεί εντελώς,
RIO...
Και εγώ, όταν το πρωτοείδα, είχα ακριβώς την ίδια
(κακή) εντύπωση για τη σειρά, πως πρόκειται για μια πρόχειρη, κακοστημένη σειρά, με "γελοίο" σενάριο και γενικά πως πρόκειται περί σκουπιδιού. Διαβάζοντας, όμως, την περίληψη στη RetroDB, είπα να της δώσω μια ευκαιρία. Και τότε κατάλαβα πόσο λάθος έκανα... Από πού να αρχίσω;
α) Το σενάριο είναι πάρα πολύ καλό! Παρόλο που έχει αρκετούς χαρακτήρες, εντούτοις, δεν "μπερδεύεσαι", διότι ο Σ. Πατατζής
(ο σεναριογράφος της σειράς, όπως και της αρχικής "Σκοτεινές Δυνάμεις") ξεκαθαρίζει ποιος είναι ποιος και ποια είναι η "δουλειά" του/ιδιότητά του/σκοποί του.
Και μ' αυτό, πάμε στο δεύτερο θετικό:
β) Δεν μπορείς να 'πάρεις" το μέρος κανενός! Διότι, ο κάθε χαρακτήρας έχει κάνει τη "λαδιά" του. Δηλαδή:
(RIO, αν δεν την έχεις δει, σου προτείνω να μη διαβάσεις το σπόιλερ που ακολουθεί)
Για παράδειγμα, η Νατάσα Γουϊλθορπ (Τόνια Καζιάνη), φαίνεται πως είναι "καλός" χαρακτήρας. Όμως, είναι και αυτήν μπλεγμένη με την ψεύτικη δολοφονία του Ακολούθου (Γιώργου Τσιτσόπουλου). Ο δικηγόρος Νάκας (Σπύρος Μαβίδης), φαίνεται πως είναι ο "κακός" και "πανούργος" δικηγόρος, που θέλει να μπλέξει στην υπόθεση την "αθώα" Νατάσα. Στην εξέλιξη της υπόθεσης, καταλαβαίνει πως βρίσκεται με το μέρος των λάθος ανθρώπων, πράγμα που τον οδηγεί σε σύντομη σχέση με τη Νατάσα, και έπειτα στην απαγωγή του από τον Ακόλουθο, τη φυλάκισή του σε ένα καράβι, και εν τέλει τη δολοφονία του. Δεν συνεχίζω άλλο σεναριακά γιατί θα γράφω μέχρι το πρωί.
γ) Τα σκηνικά είναι πολύ καλοσχεδιασμένα και περιποιημένα, με προεξέχων το γραφείο της Αγγελίδου
(Μάρθας Βούρτση). Φαίνεται, δηλαδή, ότι "έριξαν" λεφτά στην παραγωγή, ότι δεν ήταν μια "ξεπέτα". Το προηγούμενο το επιβεβαιώνει το ότι έγιναν γυρίσματα σε ξένες χώρες
(Γαλλία και Μαρόκο) πράγμα που δεν το βλέπουμε και πολύ συχνά σε εγχώριες παραγωγές.
δ) Τέταρτο αλλά όχι τελευταίο θετικό, είναι το καστ. Δεν έχω να πω τίποτα για τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τους ρόλους!
Μερικά από τα θετικά ήταν τα παραπάνω.
Το μόνο αρνητικό κατ' εμέ, είναι η χρήση του green screen, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Αν και μερικές φορές φαίνεται καλό, σε μερικές σκηνές, ειδικά σ' αυτές με αυτοκίνητα, φαίνεται ψεύτικο και "κακό". Αυτό, όμως, δεν χαλάει την γενικότερη εικόνα της σειράς.
Και κάτι που είναι θέμα γούστου: Λατρεύω το γεγονός ότι η υπόθεση έχει και σχέση με πυρηνικά υλικά, θέμα σπάνιο για τα Ελληνικά δεδομένα. Γενικότερα, οι μικρές "υπερβολές" δεν είναι απαραιτήτως κακές
Εν κατακλείδι, την συνιστώ ανεπιφύλακτα στους λάτρεις των σειρών μυστηρίου