Χτυποκάρδια στο Μπέβερλυ Χιλς (Beverly Hills, 90210)

LIONHEART είπε:
Πρωσοπικα ποτε δεν μου αρεσε η σειρα και ουτε τα εβλεπα δεν ειχε κατι που να με τραβαει... μονο θυμαμαι την τρελλα των κοριτσιων στην ταξη μου ...αν και γενικα τετοιου ειδους σειρες της απεχθανομαι....
Επιτελους αντιλογος :D

Στο κατω κατω ήταν απλά μια τρέντικη Αμερικανιά με 16χρονους να οδηγούν κάμπριο και να τα φτιάχνουν μα άλλο άτομο σε κάθε επεισόδιο :sure:
 
Και εγώ δεν ήμουν ποτέ φανατικός του "Μπερβελίδια...". Θυμάμαι όλα τα κορίτσια στο σχολείο το βλέπανε και συζητούσαν για αυτο την άλλη μέρα. Πιστεύω ότι το παρακάνανε από ένα σημείο και μετά. Όλοι τα φτιάξανε με όλους και όλοι πήραν έστω και μια φορά ναρκωτικά.

Θυμάμαι ότι ντόρος μεγάλος είχε πέσει με την Ντόνα που ήταν παρθένα στους πρώτους κύκλους του σήριαλ νομίζω.

Τώρα το βλέπω καμιά φορά που το βάζει ο Alpha και γελάω με τα 90's στυλιστικά ντυσίματα και κουρέματα των πρωταγωνιστών.
 
Όχι!!!! Να...επαναληφθεί το τεστ....βγήκα να είμαι ο ξανθομπάμπουρας ο Στήβ!!!!Δεν τολμώ να πω τι βγήκα μετά...... :cry:
 
Εμένα μου βγήκε ο Dylan....

Χμμμμ... Ίσως κατά το ήμισυ..... :wait2:
 
Οταν είχε ξεκινήσει να το παίζει δεν το έβλεπα γιατι ήταν κοριτσίστικο και οπως όλοι ξέρουμε τα κορίτσια ήταν κουρέλες. Το έβλεπε όμως η καθηγήτρια αγγλικών μας και τελείωνε το μάθημα πιο νωρίς για να μήν χάσει επεισόδιο. Τελεικά το είδα στις μεταμεσονύκτιες επαναλύψεις (οπου ήμουν τόσο λιώμα που έβλεπα οτι μου έβαζαν μπροστά) αλλα πάλι έχασα τα πρώτα επεισόδεια. Η αλήθεια είναι παντως οτι πέραν της Τίφανι Αμπερ Θιέσεν και μερικες ακόμα οι βασικές πρωταγονίστριες ποτε δεν μου άρεσαν όπως και οτι Dylan rulez!!
 
Ποτε δεν το συμπαθησα. Κανενας χαρακτηρας δεν μου αρεσε. Ή χαλβαδες ή αληταραδες. Αντιστοιχα και οι γυναικες μυξοπαρθενες ή τσουλια. Αυτο που μου την εδινε ομως πανω απ ολα ηταν αυτη η και καλα διδακτικη αισθηση που πηγαιναν να περασουν. Η οικογενεια του Μπραντον πανω απ ολα. Μιλαμε οτι ηθελα να τους σπασω τα μουτρα οταν επαιρναν αυτο το συγκαταβατικο υφος που παντα τελειωνε με ενα i love you.

Παρολα αυτα ομως ειδα καποιες σκηνες στα πεταχτα με πολυ νοσταλγια. Οχι για την σειρα αλλα γιατι μου εφεραν στο μυαλο μια ιδιαιτερη εποχη στην ζωη του καθενος. Την εφηβεια. Αν θυμαμαι καλα το προβαλαν 6 η ωρα καθε σαββατο. Ηταν η ωρα που προετοιμαζοσουν για την σαββατιατικη εξοδο. Μιλαμε για την απιστευτη τελετουργια. Συνηθως 7 η ωρα ηταν το ραντεβου με την παρεα. Οποτε την ωρα που αρχιζε η σειρα ηταν η φαση που εχεις κανει μπανιο, στεγνωνεις και χτενισεις το μαλλι (100 ωρες) και απλα περιμενεις να περασει ο νεκρος χρονος μεχρι την εξοδο. Φυσικα χαζευοντας ντυνεσαι τα τελευταια 10 λεπτα τρεχοντας σαν ηλιθιος..
 
N΄αρχίσω να ανυσηχώ;;; :wait2:

Βγήκα "Μπράντον"... :xm: και μετά "Ντύλαν"... :precry:

Δε λέω... παλιότερα ένας φίλος με φώναζε "Γιαννάκη" αλλά εδώ... :angry:

Anyway, από το έργο είχα δει μερικά επεισόδια μόνο... Εκείνη η Dona πρέπει να έβαζε πάνω της όλη την Max Factor και τη Revlon μαζί...

Εκτός... και αν το εκρού του νεκρού ήταν το φυσικό της, οπότε έπρεπε να το πάνε το κοριτσάκι για μιά γενική αίματος...

Ο μόνο που μου άρεσε ήταν αυτός που είχε το φαστφουντάδικο όπου δούλευε ο Μπράντον... ::)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα με λέγανε άρρωστο γιατί από όλες τις γυναίκες της σειράς μου άρεσε η Άντρεα!!!!
 
κι εγω Ντυλαν βγηκα

το παρακολουθουσα μικρουλης που ημουν και μαρεσε
 
Το έβλεπα και εγώ βέβαια και μου άρεσαν οι κοπελιές που ήταν λίγο αλλού. Θυμάστε την καημένη την Εμιλι, αμόρε του Μπράντον που κατέληξε στο ψυχιατρείο; Πολύ την συμπαθούσα. Νομιζω πως έκανε comeback αργοτερα για ενα δυο επεισοδια. Μετά μου άρεσε η Βαλερι που αν και μεγάλη bitch ειχε θέληση και τσαγανο. Αγαπημένη σκηνή ειναι εκεί που η Ντόνα και η Κέλι (η Μπρεντα πήγε στην Ευρώπη και η Αντρεα μικροπαντρευτηκε) βλέπουν την Βάλερι να κάνει προωθηση προιόντων σε σουπερ μάρκετ. Η Βάλερι ασπριζει και τις παρακαλά να μην πουν τίποτα και η Κέλι της ριχνει μια ματιά δηλητηριο και της λέει πως ποτέ δεν θα παραδέχοταν πως γνωρίζει μία κοπέλα που κάνει ᾽αυτή τη δουλειά᾽. Μετά λένε την Βάλερι κακιά που τους πήρε τα boyfriends. Απο αγορια δεν μου άρεσε κανεις, ισως λίγο ο Λατίνος ακαδημαικος αγαπημένος της Αντρεα. Πολύ κλίκα ομως αυτή η παρέα, νομιζω πως στην αρχή ένας φιλος του και καλά ραπερ που τα χε με την Ντόνα (ο Ντεηβιντ νομιζω - που ο πατέρας του παντρευτηκε ένα φεγγαρι την μαμα της Κελι) δεν αντεξε το ολο κλίμα και αυτοκτόνησε και έτσι ο Ντεηβ μπήκε στην παρέα γιατί τον καλουσαν στα παρτι απο οικτο.

Η αποφοιτηση της Ντόνα Μάρτιν έχει αποκτησει καλτ στάτους!

Επίσης η Αντρεα ειχε κολλημα με την παρθενιά της και θυμάμαι το επεισόδιο που αποφασίζει να την χαρίσει στον Μπράντον αλλά αυτός δεν ενθουσιάζεται και καταλήγουν σε καρουζέλ σε λούνα παρκ πάνω σε ρετρό, κιτς αλογάκια!!!! Πολύ με ειχε προβληματισει αυτό δεν καταλάβαινα τι ειχαν πάρει και μίλαγαν έτσι! Ακου εκει ᾽Να σου χαρισω την παρθενιά μου᾽- ουτε σε χωριο στην Ελλάδα οχι στο Μπέβερλι Χιλς.

Το θυμάται άλλος κανεις αυτό;

Επίσης το preppy ντυσιμο ειχε συγκλονισει τις συμμαθήτριες μου (και αρκετά αγόρια επισης) και το αντέγραφαν φανατικά πράγμα που μου φαινοταν σιχαμένο απο τότε. Παντως ηταν ολοι πολύ χλωμοι για Μπέβερλι Χιλς -το μεικ απ στόκο τι το ήθελαν με τοσο ήλιο;

Ερωτηση

Τι απέγιναν τα τζην Edwin που διαφημιζαν τα παιδιά;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ομολογώ ότι έβλεπα τακτικά τη σειρά, αν και ορισμένα "στερεότυπα" με εκνεύριζαν αρκατά.

Π.χ. το γεγονός ότι η Άντρεα ήταν η μόνη που δεν ήταν "νορμάλ" (δεν έκανε βλακείες, ναρκωτικά, ποτά, γκομενιλίκια, κλπ) , ήταν δραστήρια "δημοσιογράφος", παντρεύτηκε νωρίς κλπ, νομίζω ότι συνδέεται άμεσα, τόσο με την δική της (υποτιθέμενη, στο σίριαλ) εθνικότητα όσο και με την (πραγματική) εθνικότητα του παραγωγού.
 
Κι ο Ντέιβιντ βέβαια (το κλασικό, με μικρά διαλείμματα, ταίρι της Ντόνα) την ίδια θρησκεία με την Άντρεα είχε και τις βλακείες δεν τις απέφυγε :p

Άσε που η Άντρεα βρήκε τον δάσκαλό της από την my big fat mexican family του καλού της Τζέσε που μέχρι σταυρό κρεμάσανε στη νεογέννητη κόρη της και φρικάρισε εντελώς η δόλια μάνα ;)

Την σειρά την έβλεπα φανατικά όσο υπήρχε το ζευγάρι Μπρέντα - Ντύλαν. Αυτή η Σάνον Ντόχερτι έκανε τους ρόλους της να μοιάζουν ζωντανοί βρε παιδί μου! Την τσαντίλα που πήρα όταν την μεν Μπρέντα την ξενίτεψαν, τη δε Πρου (από το Charmed) την έστειλαν στας αιωνίους μονάς :( :( :(

edit: exetlaios η ηθοποιός που έπαιζε την Άντρεα είναι και στην πραγματικότητα Εβραία. Και "πατριωτάκι" (ανάλογα με τον ορισμό που κάνεις στον όρο "έθνος" βέβαια :) ). Gabriel Carteris ονομάζεται, κόρη Ελληνοεβραίου εστιάτορα εκ Θεσσαλονίκης. Σχετικά ανακατεμένη και στα ομογενειακά μάλιστα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
retrofan είπε:
Κι ο Ντέιβιντ βέβαια (το κλασικό, με μικρά διαλείμματα, ταίρι της Ντόνα) την ίδια θρησκεία με την Άντρεα είχε και τις βλακείες δεν τις απέφυγε :p
edit: exetlaios η ηθοποιός που έπαιζε την Άντρεα είναι και στην πραγματικότητα Εβραία. Και "πατριωτάκι" (ανάλογα με τον ορισμό που κάνεις στον όρο "έθνος" βέβαια :) ). Gabriel Carteris ονομάζεται, κόρη Ελληνοεβραίου εστιάτορα εκ Θεσσαλονίκης. Σχετικά ανακατεμένη και στα ομογενειακά μάλιστα.
Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα αναφέρεις !

Για την (αληθινή) άντρεα, πρώτη φορά το ακούω.

Ο Ντείβιντ ήταν και αυτός εβραίος στο σήριαλ ; Ήταν ένας ψηλός ξανθός, που τον έπαιζε κάποιος Ian Ziering (ή κάπως έτσι) ;

Αυτόν τον "πήγαινα" πολύ ! Μου φαινόταν ο πιό συμπαθής χαρακτήρας στο σήριαλ.
 
έβλεπα τη σειρά (κόλλημα με τον Jason Priesley), άσχετα αν δεν καταλάβαινα τι γινόταν...μου άρεσαν οι τίτλοι έναρξης...!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
exetlaios είπε:
Ο Ντείβιντ ήταν και αυτός εβραίος στο σήριαλ ; Ήταν ένας ψηλός ξανθός, που τον έπαιζε κάποιος Ian Ziering (ή κάπως έτσι) ;
Αχ πώς φαίνονται οι γκεστ τηλεθεατές απ' αυτούς που έχουν λιώσει παντελόνια στον καναπέ :D

Αυτός που λες ήταν ο Στηβ, ο ψηλός ξανθός, υιοθετημένος γιος πασίγνωστης ηθοποιού και λίγο άτυχος στον έρωτα μια και όλα τα κορίτσια της παρέας τον ψιλοφτύνανε :cool:

Ο Ντέιβιντ ήταν ο μικρούλης καστανούλης, υπεύθυνος του ραδιοφωνικού σταθμού του σχολείου που έχει δύο όνειρα: να γίνει popular και να τον προσέξει η γόησσα Κέλλι. Στις πρώτες seasons γυρνούσε μ' έναν άλλον ξανθούλη που σκοτώνεται κάπου στην πορεία. Τελικά βέβαια εντάσσεται στην παρέα, γίνεται το μόνιμο φλερτ της αειπάρθενης Ντόνα και τελικά την παντρεύεται στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς. Όσο για την Κέλλι, καταλήγουν θετά αδέλφια καθώς ο οδοντίατρος πατέρας του Ντέιβιντ παντρεύεται την πολλαπλώς ατυχήσασα γαμηλίως και ερωτικώς μητέρα της Κέλλι :p

Για την Γκαμπριέλ - Άντρεα, είχα δει το όνομά της στους τίτλους, μου είχε ελληνοφανεί και το γκουγκλάρισα :) . Μ' άρεσε κι ο χαρακτήρας της (λόγω φυτουλίασης που είχαμε ως κοινό χαρακτηριστικό προφανώς #) ) αλλά μου τα χάλασε το μη σμίξιμό της με τον Μπράντον :(
 
Να υποθέσω δηλαδή πως την Εμιλυ και την Βαλερι που αναφέρω παραπάνω μονο εγώ τις συμπαθούσα; Ο φιλος του Ντεηβιντ απο οτι θυμάμαι αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε τοση κλικα και κοινωνικο ρατσισμό και έτσι ο Ντέηβιντ εγινε γνωστος στο σχολειο ως ο ᾽φιλος αυτου που αυτοκτονησε που παιζει μουσική και δεν τον καλουμε στο παρτυ να κάνει τον ντι τζει να ξεχασει τον πονο του ο έρμος;᾽ και μετά χώθηκε στην παρέα για τα καλά.

Θυμάμαι πως ενώ το να σνιφάρεις κοκα ηταν ένα απλως δυσάρεστο γεγονος της ζωής (και μερικοι απο τους γονεις βλ. μανα της Κέλι ρουφούσαν με το κιλό) το να καπνιζεις ή να πινεις ηταν κάτι φοβερό. Θυμάμαι το σοκ του Μπράντον οταν πιανει την Μπρέντα με τσιγάρο!

Ομολογω πως δεν τα ειχα πολυσκεφτει αυτά με την θρησκεια των ηρώων, δεν μου φαινοταν να παιζει σημαντικο ρολο στη σειρά. Η (Ελληνιδα;;;!!!) Αντρεα πάντως νομιζω πως πρεπει να ηταν πιο μεγάλη απο τους άλλους, έμοιαζε γυρω στα 30, οπωσδηποτε οχι έφηβη.

Την Αντρεα δεν την πολυσυμπάθησα για τον απλουστατο λογο πως στο preppy σχολειο μου ολες οι δημοφιλης κοπέλες ηταν τυπου Ἀντρεα᾽. Τυπικά καλές μαθητριες απο καλές, ᾽νορμαλ᾽ οικογενειες με λεφτά (αν και η Αντρεα μένει με την γιαγια της αν θυμαμαι καλα, νομιζω ειναι ορφανη ή κατι τετοιο και οικονομικα δεν ειναι τοσο ανετη αν και δεν πεινάει βέβαια) με συντηρητικο, άνετο και χαλαρο ντυσιμο και πανταχου παρουσες στα κοινα και τις εκδηλώσεις του σχολειου. Οι ᾽Κελι᾽ θεωρουταν απλά ᾽χαζές ξανθές᾽ και δεν ειχαμε το αντιστοιχο της Μπρέντα η της Ντονα, μαλιστα θεωρουταν χαμηλού επιπέδου η επιτηδευμένη εμφάνιση και το να δινεις σημασια στο να δειχνεις ομορφη με απροκάλυπτο τροπο. Ειδικά το ντυσιμο της Αντρεα το αντέγραφαν ολες! Ισως και να ηταν βεβαια το πιο προσιτο λουκ απο αυτα της σειρας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Α ρε Κυριακή, α ρε Κυριακή :) Ατίθασο νιάτο που ήσουν :cool:

Την Έμιλυ δεν την θυμάμαι καν. Την Βάλερι λίγο. Έγραψα και παραπάνω ότι τη σειρά την παρακολουθούσα πολύ στα αρχικά της. Η αποχώρηση της Μπρέντα ήταν βαρύτατο πλήγμα και από τότε έβλεπα ένα επεισόδιο στο τόσο. Όταν μάλιστα έφυγε κι ο Ντύλαν για να παρηγορηθεί για τον θάνατο της γυναίκας του, το μια στο τόσο έγινε μια στο καθόλου!

Η Βάλερι πάντως σε σχέση με την Μπρέντα (εξάλλου για να καλύψει αυτό το κενό την φέρανε), δεν ήταν τόσο "συγκροτημένη" κακιά. Έκανε χοντρά πράγματα (απάτες, δεσμούς με σκοπό το κέρδος ή το να πληγώσει κάποιαν, χωρίς άλλη σκέψη και συναίσθημα), είχαν στερέψει φαίνεται και οι ιδέες στους σεναριογράφους κι όλο σε απίθανες ιστορίες την έμπλεκαν, χωρίς η ανάμειξή της να δείχνει συνοχή προσωπικότητας. Γενικώς την εντάσσω στη φάση του ξενερώματός μου με τη σειρά.

Περισσότερο βέβαια αντιπαθούσα την Κέλλι που ενώ ξεκίνησε η δημοφιλής ξανθιά, ρηχή αλλά με οικογενειακά θέματα που δικαιολογούσαν πολλά πράγματα, κατέληξε με φωτοστέφανο! Πάει το ενδιαφέρον του χαρακτήρα :(

Την Άντρεα την συμπαθούσα. Ήταν και η μόνη που ενδιαφερόταν για κάτι παραπάνω από αγόρια και φουστάνια ;) Δεν ήταν από πλούσια οικογένεια και είχε πλαστογραφήσει τη διεύθυνση του σπιτιού της για να μπορεί να πηγαίνει στο καλό σχολείο και να έχει περισσότερες πιθανότητες για καλό πανεπιστήμιο. Ίσως παραπάνω κολλημένη απ' ότι έπρεπε σ' αυτόν τον στόχο αλλά δεν μου φαινόταν να έχει και την πολυτέλεια για κάτι άλλο. Ή τους βαθμούς θα κυνηγούσε για να πετύχει την υποτροφία ή τους γκόμενους :cool: . Της πονούσε και το δοντάκι της για τον Μπράντον αλλά ένιωθε ότι δεν την πολυέπαιρνε και το είχε γυρίσει στο "φιλικό" (άλλο στοιχείο χαρακτήρα που καταλάβαινα πολύ καλά :) ). Η σκηνή στα αλογάκια μου είχε φανεί πολύ τρυφερή #) . Χωρίς πλάκα! Προσπαθούσε να το φέρει με τρόπο η δόλια πριν ο άλλος επιστρέψει στη Μινεσότα και της μείνει το απωθημένο και δεν της έβγαινε ... Μ' άρεσε και το ότι δεν προσπαθούσε ντε και καλά να της αναγνωρίσουν την αξία της οι κλίκες των "δημοφιλών" του σχολείου αλλά είχε την δική της άποψη και την υποστήριζε.

Όχι πως τελικά δεν θα της έκανε καλό η παρέα με την Κέλλι. Θα μάθαινε τίποτα για αντισύλληψη και δεν θα νοικοκυρευόταν τόσο νωρίς με τον Τζέσε :p . Νομίζω μάλιστα πως έκανε και μια έκπτωση στις σπουδές της (ήθελε ιατρική και κατέληξε να κάνει κάτι άλλο). Άδικο τέλος για την κοπέλα :xm:
 
Η απωλεια της Μπρεντα ηταν μεγάλο πληγμα διοτι ολες θελαμε να ειμαστε Μπρεντα! Βλεπετε η Μπρεντα ηταν ο χρυσος μεσος ορος -ομορφη αλλά οχι τοσο ωστε να την μισουν τα κοριτσια βλ. σαν την Κελι, καλή μαθητρια αλλά οχι φυτο βλ. Αντρεα, ταλαντουχα αλλά οχι τοσο εκεντρικη ωστε να μοιαζει αλλου βλ. Ντονα και ευκαστατη αλλα οχι προκλητικά πλουσια σαν τους αλλους. Επισης ειχε και καλα τους τελειους γονεις, αριστη σχεση με τον αδερφο της και γενικά ηταν η εφηβη-προτυπο. Που να την φτασει η Βαλερι μια απλη φιλοδοξη επαρχιώτισσα που νομιζε πως θα παει μπροστα με κυριο προσον την περιφέρεια στηθους;

Η Εμιλι ηταν η αποτυχημενη αποπειρα του κυριου Σπελιγκ για λιγο πειστικο ρεαλισμο. Ξανθο φλερτ του Μπραντον για μερικα επεισοδια και ελαφρως πειραγμενη. Παει την παρεα σε καλα παρακμιακο ροκαδικο οπου και βαζει κατι στο ποτο του Μπρεντον και αυτος κανει διάφορα και μετά η Εμιλι ζητα συγνωμη γονατιστη αλλα η παρεα την έχει διαγραψει δια παντος και αυτη κατηληγει στο τρελαδικο απο οπου και ανασυρεται μετανιωμενη και λογικη πολυ αργοτερα. Πολυ την λυπομουν αυτη την κοπέλα.

Επισης συμπαθουσα και την καημενη την Ντονα που ηταν πάντα γραφικη και λυπομουν την Τορι Σπελιγκ που ολοι της την επεφταν που ηταν η κορη του παραγωγου. Παντως την Ντονα την εσωζε το οτι ηταν πλουσια αλλιως κλαφτα μαυρη θα της ειχαν κανει την ζωή οι υπολοιποι!
 
Πίσω
Μπλουζα