Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Κοίτα εγώ θα την συμπεριέλαβα και αυτήν στις ταινίες για το 21' σαμπως ο γέρος δεν ήταν ή μέγιστη φιγούρα του αγώνα; Βλέπουμε πως του φέρονται μετά οι συμπατριώτες του για το ευχαριστώ, είναι σαν το σίκουελ του 21'! Αυτήν την στιγμή το Μακεδονια τιβι έχει μία σύγχρονη ταινία για το 21' την" πολιορκια" ! Όποιος θέλει την βλέπει.Μα έχει σχέση με το 21 αυτή η ταινία αυτή? Αναφέρεται στις πολιτικές ίντριγκες της Οθωνικής περιόδου, ή μάλλον της αντιβασιλείας. Απλώς τα πρόσωπα της υπόθεσης περιλάμβαναν (πρωτ)αγωνιστές της επανάστασης και πολλοί φοράνε φουστανέλλες.
Προδομένος λαός, Μαντω μαυρογενους!Μαντώ Μαυρογένους η Κάτια Δαναδουλάκη βέβαια στη σειρά. Χθες το Open πρόβαλε και την ταινία με την Τζένη Καρέζη και τον Πετρο Φυσσούν, αγαπημένη ταινία κι αυτή.
Αριάδνη ,Φίλε μου θα διαφωνησω κατά την γνώμη μου δεν είναι καθόλου ωραία ταινία" ή μπαλάντα για έναν δαιμονα" εκτός και αν θέλει να τιμήσει τον τίτλο της...
Δεν μπορώ να φανταστώ τόσο σκοτάδι σε έναν τόπο με τόσο ήλιο. Τουλάχιστον οι άλλες ταινίες που απορρίπτεις είχαν κάποιες ευαισθησίες εδώ καμιά και μιλάμε για έναν διάσημο ποιητή.
Λογικό να μην το αναγνωρίσεις. Το Επαναστατικό Μεσολόγγι καταστράφηκε ολοσχερώς από αμείλικτους δολοφόνους μισθοφόρους . Κάποιο πρόβλημα θα υπήρχε εαν η ταινία έδειχνε οικεία μέρη. Δεν πρόκειται για φιλμάκι του ΕΟΤ αλλά για την σκληρή, ωμή αλήθεια, κάτι που ο Κούνδουρος δεν κόλωσε να δείξει και στο "1922" , προς ενόχληση "πολλών και διαφόρων" που από τότε μεθόδευαν αφηγήματα "στριμώγματος στην προκυμαία". Επιπλέον : το Μεσολόγγι του Βύρωνα είναι το σκοτεινό Ηλύσιο Πεδίο μίας ελεγειακής αλληγορίας - το εικαστικό doppelganger των "φωτεινών" καρέ της ανεγκέφαλης επιφάνειας (ο...προαναφερθείς ΕΟΤ).Όταν ξεκίνας να κάνεις μία ταινία βρίσκεις πρώτα ανάλογο πρωταγωνιστη! Να φέρνει και στο φυσικ και στον ψυχισμό του ηρωα. Ιδού πορτραίτο του λόρδου Βυρωνα, ο άνθρωπος ήταν Άγγλος, αριστοκρατης ρομαντικος ποιητης τι δουλειά έχει ένας ηθοποιός με καθαρά μεσογειακά χαρακτηριστικά; Επίσης έχω πάει πολλές φορές στο Μεσολλογγι πουθενά στην ταινία δεν το αναγνωρισα. Μάλλον το πας στο ασυνείδητο , συμβολικό στοιχείο και όχι στην καθαυτή ιστορική στιγμη