Αυτό είναι όντως αξιοσημείωτο. Ας μου επιτραπεί χωρίς να παρεξηγηθώ να αναφέρω απλά δύο σημεία! Ελπίζω να μη φάω μπαν.Μετά το 1999 άλλαξαν αρκετά πράγματα στη διοίκηση του Mega! Ο μέχρι πρότινος διευθυντής προγράμματος Τζώννυ Καλημέρης αποχώρησε και τη θέση ανέλαβε ο μέχρι σήμερα διευθυντής Π. Μπούτος... Άρα η πρώτη σου παρατήρηση για τη χρονολογία είναι πάρα πολύ σωστή! Εύγε!
Το Ρετιρέ, οι Μικρομεσαίοι κτλ είναι σήριαλ με πολλά πολλά επεισόδια. Τα δύο πρώτα επιλέχθηκαν για να γεμίζουν, όπως και πάλι πολύ σωστά παρατηρείς τις καλοκαιρινές πρωινές ατελείωτες ώρες, και τα δύο άλλα να γεμίζουν τις απογευματινές χειμωνο-ανοιξιάτικες ατελείωτες ώρες.
όσο για τη μακέτα φέτος ύστερα από πολλά πολλά χρόνια για όποιον παρατήρησε μετά το 10ο επεισόδιο του Λόγω Τιμής έπεσε το παλιό πολύχρωμο σήμα "Το Mega Παρουσιάζει" (βλ. συνημμένο) και πραγματικά εξέπληξε τους πιο παρατηρητικούς...
Μία σκέψη απλά, ότι ίσως με την επάνοδο της νέας διοίκησης να θέλησαν να αποποιηθούν τις παλιές επιτυχίες (το ξέρω το έχω χιλιοειπωμένο, καταντώ κουραστική, αλλά δε θα σταματήσω να το λέω άμα δεν αποδειχθεί το αντίθετο)... Ξέρετε είναι σημαντικό να υμνούνται τα δικά μας "έργα και ημέρες" από τον τύπο και να ξεχνάμε στιγμές του παρελθόντος. Δεν υπονοώ μόνο από πλευράς προγραμματισμού, αλλά από μια σφαιρικότερη άποψη...
Δεν προβλήθηκαν ποτέ σειρές όπως: Αναστασία, Απών, Αίθουσα του Θρόνου (κόπηκε σε δύο βδομάδες η μοναδική επανάληψη), Φρουροί Αχαΐας και άλλες μεγάλες επιτυχίες του μέγκα ΠΡΟ ΤΟΥ 1 9 9 9 (Το τονίζω). Φέτος,η ψηφοφορία πρέπει να ναι ο φόβος και ο τρόμος των υπευθύνων του καναλιού... Μπορεί να μην εισακουγόμαστε εντελώς (με την έννοια ότι δεν έχουν βάλει ακόμα όσα έχουμε ζητήσει), αλλά σας διαβεβαιώ παρακολουθείται ό,τι γράφεται και λέγεται εκεί μέσα κ αρκετοί έχουν πάρει το μήνυμα που θέλουν να δώσουν οι πιο... έμπειροι τηλεθεατές... Το ζήτημα κάποια στιγμή είναι να ιδρώσει το αυτί τους.