phil_vr είπε:
Eνα απο τα παιχνιδια που λατρεψα στον ST ηταν το Starglider, και ενα μεγαλο λογο σε αυτο ηταν η μουσικη στην εισαγωγη του. Ενα επιβλητικο sample που ελεγε "Staaaaarglider... from Rainbird.. rainbird.. rainbird.. rainbird..!". Ηξερες ποιο ηταν το παιχνιδι και ποιος το εφτιαξε!
Σε αντιθεση η μουσικη στην εισαγωγη που εχει η Αmiga ειναι κατι εντελως αδιαφορο και ασχετο..
To Starglider είναι απο τα αγαπημένα μου παιχνίδια (απο τον καιρό του Amstrad), και το έχω παίξει αν όχι σε όλες, στις περισσότερες εκδόσεις.
Phil, σε διαβεβαιώ ότι το samplάκι του ST "Starglider, from Rainbird", υπάρχει και στην έκδοση της Amiga, αλλά δυστυχώς το είχαν βάλει στην αρχή, όταν φόρτωνε το παιχνίδι. Ομολογώ, πως και εγώ θα το προτιμούσα σε άλλη "θέση"
- και αυτό είναι το μόνο "μείον" της amiga version.
Επίσης, η μουσική που ακούς στην Amiga, δεν είναι άσχετη. Αυτή είναι η 2η μουσική του Starglider, αλλά δεν υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις (θυμάμαι σίγουρα πως υπήρχε στην 128k έκδοση του spectrum - σε χειρότερη εκτέλεση φυσικά).
phil_vr είπε:
Επισης ποτε δεν καταφερα να αγαπησω την μουσικη της amiga στο pacmania...
(ST) :
Παιχνιδιαρα και καταλαβαινεις πως παιζεις παιχνιδι. Eχω παιξει απειρες φορες το παιχνιδι απλα και μονο επειδη η μουσικη του με παρακινουσε να το βαζω ξανα και ξανα..
(Amiga) :
Εδω ειναι λες και πηγα να αγορασω αρμονιο β διαλογης και μου το εβαλαν σε demo να δω τι μπορει να κανει...
Χαχαχα !!
Phil, η μουσική στον ST είναι πολύ καλή (θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη του amstrad μου), αλλά στην Amiga μου ακούγεται ελαφρώς πιό επαγγελματική σαν εκτέλεση.
Επειδή στο βίντεο του youtube για Amiga που παρατέθηκε δεν βγαίνει τόσο καθαρή (ίσως επειδή ακούγονται ταυτόχρονα και τα εφφέ),
την έγραψα σε mp3 απο τον υπολογιστή μου για όποιον θέλει να την ακούσει "ατόφια".
Επίσης έγινε λόγος και για την "σπασμωδική κίνηση" του scrolling στην Amiga - πράγμα που όμως δεν ισχύει, αφού η κίνηση στην Amiga είναι "smooth as silk" !! Παρακαλώ *μην* συγκρίνετε παράγοντες όπως η ομαλή (ή μη) κίνηση, με βάση τα... βίνδεα του youtube !!
Shock είπε:
Billy έχεις μνήμη ελέφαντα! Το blood money είναι για μένα ένα από τα καλύτερα tunes της Amiga αν και "θλιμμένο" όπως λες.
Kάτσε, και θα σου βρώ και το (ιστορικής σημασίας πλέον), thread όπου το ανέφερες.
Εδώ είσαι.