Amiga vs Atari ST

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Shinobi
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Βρήκα ευκαιρία πριν λίγο, και έβαλα να ακούσω και εγώ το Xenon !!

Ομοίως με τον Σπύρο, παλιά στον Αmstrad η μουσική μου είχε φανεί καλή, αλλά στους 16μπιτους μοιάζει τουλάχιστον μέτρια (σε κάποια σημεία γίνεται και ελαφρώς εκνευριστική...). Φαντάζομαι το ίδιο (πλέον) θα συμβεί αν την ξαναακούσω στον Αmstrad.

Μάλλον το συγκεκριμένο tune, δεν "γέρασε" καλά - δεν εξηγείται αλλιώς... :(

Πάντως η Amiga version μου επιφύλασσε ορισμένες ευχάριστες εκπλήξεις, όπως κάποια "κιθάρα" που μπήκε ξαφνικά στο ρυθμό...

Ασχετα απο αυτό, επειδή στο βιντεάκι σαν να μου φάνηκε πως η μουσική διακόπτεται όταν υπάρχουν εφφέ (στην έκδοση για ST), αποφάσισα να φτιάξω δύο ακόμα mp3 με καθαρή μουσική, χωρίς να μπλέκονται μέσα εφφέ. Τιμήστε τα !! :D (πρώτο-δεύτερο).

Επιπλέον, έφτιαξα μερικά mp3 ακόμα, απο άλλα παιχνίδια. (απέφυγα να βάλω sampled θέματα απο ST, ώστε να ακουστεί "αυθεντική" σύνθεση του τσιπακίου)

Δεν θα κάνω σχόλια για τα μουσικά θέματα και την ποιότητά τους. Απλά κλικάρετε, και ακούστε. Νομίζω είναι προτιμότερο έτσι, παρά να να τα ψάχνετε στο youtube σε απόδοση αμφιβόλου ποιότητας... (και επαναλαμβάνω πως αξίζει να ακουστούν μέχρι τέλους :) )

1) http://k003.kiwi6.com/hotlink/g7masg7ldf/turrican_2_amiga.mp3

2) http://k003.kiwi6.com/hotlink/j8bu8d56sd/turrican_2_st.mp3

1) http://k003.kiwi6.com/hotlink/824g1m914o/cannon_fodder_amiga.mp3

2) http://k003.kiwi6.com/hotlink/9ax24p9sr4/cannon_fodder_st.mp3

1) http://k003.kiwi6.com/hotlink/xvbldvy3f3/space_crusade_amiga.mp3

2) http://k003.kiwi6.com/hotlink/p0s0r16nah/space_crusade_st.mp3

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εσύ τους "σκοτώνεις" με το βαμβάκι...εγώ συνήθως με το γιαταγάνι... :P :D

spyros_s είπε:
Η ιδέα του billy πάντως να φέρει ξένους προς τις 2 πλατφόρμες κριτές είναι εξαιρετική!
Χεχε...

Δεν είναι καθόλου εξαιρετική η ιδέα, θα μου επιτρέψετε να πω... :)

Την εποχή του CD, MP3, I-POD, I-PHONE, I-χάσου μυρμηγκάκι, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να βάλεις κάποιον να ακούσει τα "μπλιμπλίκια" της εποχής μας...

Εμείς εδώ μιλάμε με βάση τα δικά μας κριτήρια, όπως τα ζήσαμε τότε...

Να ευχαριστήσω μια ακόμα φορά τον billy, για τον κόπο του, αν και οι μουσικές που επέλεξε ήταν αναμενόμενες! :)

σίγουρα δεν θα τους εντυπωσιάσει...αλλά...

Στην ερώτηση "πιο είναι καλύτερο" όμως την απάντηση την ξέρουμε όλοι... :)

Αυτό σου γράφω και ΦΥΣΙΚΑ ( * ) δεν παραδέχεσαι...

( * ) Αν το παραδεχτείς χάνει την πλάκα του το vs...

Amiga vs Atari = Ferrari vs Porsche

Καλη η Porsche αλλα........

JimSachs_AmigaLagoon.gif

supacoopa είπε:
Amiga vs Atari = Ferrari vs Porsche
Καλη η Porsche αλλα........
Αν τα ειχες οδηγησει και τα δυο δεν θα το εγραφες ποτε αυτο. Αν και αμερικανικης σχολης, οι Porsche ειναι τα μονα ευρωπαϊκα sport αυτοκινητα που σεβομαι και με εχουν κερδισει. Επιδοσεις, απιστευτη ποιοτητα και μια all around φιλοσοφια που μπορεις να εισαι στην εθνικη ολη μερα με αυτα η να πηγαινεις στο μαρκετ για ψωνια. Τωρα αν σου αρεσουν τα Italian trash.. παω πασο! :)

@Billy / Spyros_s : Η μουσικη του Χenon στην Amiga εξακολουθει να ειναι μαυρο χαλι ρε παιδια!! Billy, καλη και υποφερτη η μουσικη οσο ειναι καθαρη μουσικη (αν και εξακολουθει να εχει ενα διακοπτομενο ρυθμο στην Amiga σε σχεση με το mellow κυμματισμα που εχει το κυριως tune στον ST που του δινει βαθος και το γλυκαινει), αλλα το blending με τα εφε.. εκει μπαινει κυριολεκτικα πατερας χασαπης νεαρας κορασιδος και αρχιζει το τεμαχισμα! Ειδικα οσο πλησιαζει στο πρωτο επιπεδο του μεγαλου κακου στο πρωτο level ειναι κυριολεκτικα ελεος για τα αυτια καθε ανθρωπου!!! Το κατα τα αλλα καλο εφε της κιθαρας ειναι τοσο ξεκαρφωτο και χαλαει οτι προσπαθει να γινει με τα υπολοιπα.

Τελικά νομίζω ότι είναι σχετικά υποκειμενικό τι είναι καλύτερο.

Σίγουρα οι καθαρά synthesized μελωδίες του Atari ST έχουν μεγαλύτερη retro αξία πλέον. Εκείνη την εποχή, όπως ήδη ειπώθηκε, ήταν αλλιώς τα πράγματα. Η μουσική της Amiga με τα δείγματα της, πλησίαζε όσο ποτέ μέχρι τότε, πραγματική μουσική και αυτό έκανε τη διαφορά.

Πίσω στις καλές μέρες θα υποστήριζα μετά βδεληγμίας την ανωτερότητα της Amiga. Τώρα, δεν με καίει καθόλου. Απολαμβάνω και τα δύο εξίσου.

Σωστή άποψη που όμως πρέπει να ανασκευαστεί διότι δεν προάγει το vs με τους αταράδες... ;)

Η σύγκριση φερράρι και πόρσε καλύτερα να μην γίνει στο παρόν θρετ...όποτε θέλετε ανοίξτε κάπου αλλού ένα να γράψουμε τις απόψεις μας.

Εγώ απλά χαίρομαι, γιατί είχαμε να κάνουμε τέτοια συζήτηση, μήνες... :D

attachment.php

:tease:

DINO είπε:
Εγώ απλά χαίρομαι, γιατί είχαμε να κάνουμε τέτοια συζήτηση, μήνες... :D
+100 κάθομαι αυτες της μερες με χαρα και διαβαζω τη γραφετε .. εγω αγαπω και τα 2 μηχανηματα αλλα η amiga ηταν και ειναι αλου οπως και να το κανουμε..

phil_vr είπε:
Αν τα ειχες οδηγησει και τα δυο δεν θα το εγραφες ποτε αυτο. Αν και αμερικανικης σχολης, οι Porsche ειναι τα μονα ευρωπαϊκα sport αυτοκινητα που σεβομαι και με εχουν κερδισει. Επιδοσεις, απιστευτη ποιοτητα και μια all around φιλοσοφια που μπορεις να εισαι στην εθνικη ολη μερα με αυτα η να πηγαινεις στο μαρκετ για ψωνια. Τωρα αν σου αρεσουν τα Italian trash.. παω πασο! :)

@Billy / Spyros_s : Η μουσικη του Χenon στην Amiga εξακολουθει να ειναι μαυρο χαλι ρε παιδια!! Billy, καλη και υποφερτη η μουσικη οσο ειναι καθαρη μουσικη (αν και εξακολουθει να εχει ενα διακοπτομενο ρυθμο στην Amiga σε σχεση με το mellow κυμματισμα που εχει το κυριως tune στον ST που του δινει βαθος και το γλυκαινει), αλλα το blending με τα εφε.. εκει μπαινει κυριολεκτικα πατερας χασαπης νεαρας κορασιδος και αρχιζει το τεμαχισμα! Ειδικα οσο πλησιαζει στο πρωτο επιπεδο του μεγαλου κακου στο πρωτο level ειναι κυριολεκτικα ελεος για τα αυτια καθε ανθρωπου!!! Το κατα τα αλλα καλο εφε της κιθαρας ειναι τοσο ξεκαρφωτο και χαλαει οτι προσπαθει να γινει με τα υπολοιπα.
Συγνωμη για το off topic αλλα αγαπητε phil εχεις αδικο περι Ferrari.

Το οτι δεν ειναι all around αυτοκινητα δεν τα μειωνει,αντιθετως τα κανει για λιγους,για εκεινους που δεν τους ενδιαφερει να πανε με αυτα στο σουπερ μαρκετ,αλλωστε δεν θα επρεπε.

Ωχ! Τώρα θα γίνονται διευκρινίσεις σχετικά με τα αυτοκίνητα που τελικά είναι η Amiga και ο Atari...

Δεν αλλάζετε τις μάρκες αυτοκίνητων καλύτερα με Niva και mini cooper μιας και τα δυο είναι πανάρχαια και σχεδόν ανύπαρκτα! :D

*Τα παραπάνω χιουμοριστικά τα γράφω για να μην παρεξηγηθώ κιόλας.

circleag είπε:
Δεν αλλάζετε τις μάρκες αυτοκίνητων καλύτερα με Niva και Lada μιας και τα δυο είναι πανάρχαια και σχεδόν ανύπαρκτα! :D
ουτε Lada ουτε Niva εγω λεω καλητερα Fiat 127:D

DINO είπε:
Να ευχαριστήσω μια ακόμα φορά τον billy, για τον κόπο του, αν και οι μουσικές που επέλεξε ήταν αναμενόμενες! :)
Dino, δεν έχει σημασία ο όποιος κόπος. Μου αρκεί που έκατσες και άκουσες τις μουσικές αυτές. Αυτό είναι για μένα πολύ σημαντικό. :)

Δεν θα αρνηθώ ότι επρόκειτο για μουσικές που τονίζουν περισσότερο την διαφορά ανάμεσα στα δύο μηχανήματα, αλλά είπα να τις προσθέσω για να υπάρξει μία κάποια ισσοροπία, αφού μέχρι τώρα επιλέγονταν για σύγκριση μουσικές του "άλλου είδους". ;)

phil_vr είπε:
Phil, δεν ξέρω αν στο έχω πεί, αλλά λατρεύω τις περιγραφές σου - με αποκορύφωμα το "mellow κυμάτισμα" :) (δεν κάνω πλάκα)

θα έλεγα πάντως ότι και στον ST είναι "διακοπτόμενη" η μουσική (είναι ο ρυθμός τέτοιος), αλλά στην Αmiga, το "σούρσιμο" του "drum" (αν μπορούμε να το πούμε έτσι), που συνοδεύει εκείνο το επαναλαμβανόμενο (και κάποιες φορές εκνευριστικό) "ding-ding-ding", είναι λίγο χαμηλότερης στάθμης απο τον αντίστοιχο ήχο του τσιπακίου του ST (ο οποίος είναι απο την "φύση" του πιό τσιριχτός και high-pitched), με αποτέλεσμα να "χάνεται" ελαφρώς μέσα στην μουσική, και να μοιάζει πιό δυσανάλογος ο ήχος αυτών των οργάνων μεταξύ τους.

Το θέμα με την κιθάρα (αν και ακούγεται ξεκάρφωτη όπως είπες), το βλέπω ανάποδα: Μου μοιάζει σαν η μόνη φιλότιμη προσπάθεια να "ανέβει" κάπως ένα μάλλον μέτριο και άσκοπα θορυβώδες κομμάτι.

Οπως και να'χει, προσωπικά θεωρώ τις δύο μελωδίες σχετικά "κοντά" σε απόδοση, και σίγουρα η εκτέλεση του κομματιού απο το τσιπάκι του ST είναι ιδανική, και "στα μέτρα του" (και ως εκ τούτου, πολύ καλή.. :) )

Συμπαθάτε με, αλλά είναι από τις φορές που θέλω να "βγάλω το καπέλο", στους Amiga users! :worship:

Billy εισαι μαστορας στις αναλυσεις εις βαθος, και να ευχαριστουμε τα μηχανηματα μας που μας εχουν φερει μεχρι σημερα εδω και μπορουμε να τα λεμε και να ανταλασουμε αποψεις (οσο και μαχαιρωματα!) και μας εχουν κανει μια ομορφη παρεα.

billy είπε:
Phil, δεν ξέρω αν στο έχω πεί, αλλά λατρεύω τις περιγραφές σου - με αποκορύφωμα το "mellow κυμάτισμα" :) (δεν κάνω πλάκα)
Χαχαχα, να εισαι καλα ρε Billy! Ετσι ακριβως μου ακουγεται το blending που εχει γινει στην ομαλη ροη της μουσικης στον ST. Σαν μαγικο χαλι που ξετυλιγεται και δεν σταματα ποτε. Δεν θα σε απογοητευσω λοιπον στις περιγραφες καθως σου εχω αλλη μια: το εκνευριστικο ding-ding-ding που κανει ο ηχος της Amiga (που κατα τα αλλα ειναι μια χαρα σαν ηχος απλα πολυ εντονος) μου θυμιζει τον ηχο απο τα μπουκαλια που κοπανουσε ο Luther στο χερι του στην ταινια The Warriors στο τελος.. "Warriors.. come out to play!" :) Οταν επαιξα το Xenon μου θυμισε εντονα αυτη την σκηνη!

DINO είπε:
Συμπαθάτε με, αλλά είναι από τις φορές που θέλω να "βγάλω το καπέλο", στους Amiga users! :worship:
Mερσί αγαπητέ Dino !! Η φιλοφρόνησή σου με τιμά !!

phil_vr είπε:
Billy εισαι μαστορας στις αναλυσεις εις βαθος, και να ευχαριστουμε τα μηχανηματα μας που μας εχουν φερει μεχρι σημερα εδω και μπορουμε να τα λεμε και να ανταλασουμε αποψεις (οσο και μαχαιρωματα!) και μας εχουν κανει μια ομορφη παρεα.
Many thanks Phil, και φυσικά το ίδιο ακριβώς ισχύει και για εσένα !!

Εννοείται ότι πιό πολύ για την παρέα και τον χαβαλέ κάνω την κουβέντα, και όχι επειδή προσπαθώ να αποδείξω κάτι για τον ήχο της Amiga (διότι το ότι έχει φοβερό ήχο δεν χρειάζεται καν αποδείξεις, και θα πρέπει να αποτελεί πλέον κάτι σαν... "αξίωμα" !! :D )

phil_vr είπε:
Χαχαχα, να εισαι καλα ρε Billy! Ετσι ακριβως μου ακουγεται το blending που εχει γινει στην ομαλη ροη της μουσικης στον ST. Σαν μαγικο χαλι που ξετυλιγεται και δεν σταματα ποτε. Δεν θα σε απογοητευσω λοιπον στις περιγραφες καθως σου εχω αλλη μια: το εκνευριστικο ding-ding-ding που κανει ο ηχος της Amiga (που κατα τα αλλα ειναι μια χαρα σαν ηχος απλα πολυ εντονος) μου θυμιζει τον ηχο απο τα μπουκαλια που κοπανουσε ο Luther στο χερι του στην ταινια The Warriors στο τελος.. "Warriors.. come out to play!" :) Οταν επαιξα το Xenon μου θυμισε εντονα αυτη την σκηνη!
Πω πω, έχω κάτι χρόνια να τη δω αυτήν την ταινία !! (με πήγες πολύ πίσω Phil)

Την βάζω άμεσα στην to-do list, για μελλοντική θέαση !!

Οσο για το μουσικό κομμάτι, χρειάζεται *αμεσα* κάποιου είδους remix για να φύγει (ή να ελαττωθεί) η... "μπουκαλίλα". :D

Απο τα πιο ομορφα "vs threads" που εχω διαβασει μαγκες...

Πφφφ, όλο ανταλλαγή απόψεων, επιχειρημάτων και δημοκρατικός διάλογος είναι οι τελευταίες σελίδες. :P

Βριστείτε λίγο ρε να διασκεδάσουμε και εμείς οι ουδέτεροι! ;)

DINO είπε:
και εμείς σε αγαπάμε παρά τις κακές σου συνήθειες (βλ. αταρι στ).

( Ρε παιδιά δεν φταίω που ΔΕΝ έχει γίνει μπάχαλο το θέμα...τον προκαλώ όσο μπορώ κάθε φορά και αυτός δεν ανταποκρίνεται...με αναιρεί έτσι του το έχω πει και εκεινος επιμένει...)

Πίσω
Μπλουζα