Amstrad 464 χωρις κασσετοφωνο! [αλλο ενα "ZX vs CPC" thread]

Γιατι ειχε ο Sinclair μυρωδια απο υπολογιστες πριν ξεκινησει.

Να πατε να δειτε την ταινια του,κομπιουτερακια και τσιμπιδακια εφτιαχνε.
 
l8bit είπε:
Δεν είναι τυχαίο που μόνο η Amstrad είχε οθόνη και αποθηκευτικό μέσο μαζί με το μηχάνημα, αλλά γνώρισε επιτυχία μόνο σε Ελλάδα και Ισπανία.
Βασικα ξεχνας την Γαλλια, Γερμανια και Αγγλια. Εκτος αν κοιταμε μονο νουμερα απολυτων πωλησεων και τα θεωρουμε επιτυχια. Για εμενα προσωπικα, επιτυχια ειναι το να εχεις ενα μηχανημα που να μην σου δινει αφορμη να κοιταξεις οτιδηποτε αλλο. Να εχεις οτι μπορεις να εχεις, χωρις να εξαρτασαι απο 15 διαφορετικους third party vendors για να το εξοπλισεις και να λες οτι εχεις ενα λειτουργικο μηχανημα. Σε αυτο τον τομεα ο CPC σκοτωνε και εσφαζε, και ας ειχε κανει επιτυχια μονο στo τετραγωνο της γειτονιας μου for all I care.

O Clive σιγουρα δεν ειχε κανενα οραμα, η μαλλον ετρεχε τον κακομοιρο τον Chris Curry που ειχε τολμησει να τον πρηξει με την ιδεα ενος υπολογιστη. Η μετεπειτα φιλοσοφια του Clive ηταν ενα μηχανημα σε καθε σπιτι και ας μην ειχα ιδεα τι να το εκαναν. Αρκει να πουλουσε. Αν δεν υπηρχε ο Chris Curry τον Clive θα τον θυμομασταν σαν ενα τρελο μπαγλαμα καβαλα σε ενα ηλεκτρικο πατινι.

Ο Sugar οντως ηταν εμπορος και σε στυγνη μορφη, αλλα παρολα αυτα κατορθωσε να δωσει ενα εξωπραγματικο αποτελεσμα απλα με την δικια του φιλοσοφια οτι "θα τα παρεις ολα απο εμενα". Πετυχε? Απολυτα, και η σειρα CPC εβαλε ταφοπλακα στο stone age που ειχαν βυθισει το home computing οι προκατοχοι του. Δεν εφευρε τον τροχο, αλλα τον τελειοποιησε. Ειχε ιδεα απο υπολογιστες? Ποιος νοιαζεται? Εδωσε ενα αποτελεσμα που ο Clive σιγουρα θα φωναξε bloody fuckin hell οταν ειδε τι μπορουσε να δωσει ο Sugar και σε τι κοστος. Και σιγουρα καποιος φουκαρας στην Sinclair θα εφαγε και το τηλεφωνο στο κεφαλι. Το οτι χρεωκοπησε και τα πουλησε ολα στον Sugar μετα λεει πολλα για το "μπασμενο" και "προιδεασμενο" background του Clive σχετικα με υπολογιστες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρ' όλο που κι δυο (Clive, Alan) τους είχαν όραμα καταλήξαν στ' αποτυχημένα ποδήλατα ο ένας και στ' αποτυχημένα τηλέφωνα/κασετόφωνα/κλπ ο άλλος. Που πήγαν αυτά τα οράματα; Μπας και οι καινοτομίες δεν ήταν δικές τους; Γιατί δεν ξανα-καινοτόμησαν;
 
Ε εντάξει το πήγες λίγο μακριά και εσύ τώρα :)

Ας δούμε πότε βγήκαν οι ZX80 και ΖΧ81, μετά ο Spectrum 16KB και αργότερα ο 48Κ. Μιλάμε για πολλά χρόνια πριν και εκείνη την εποχή κάθε χρόνος που πέρναγε γινόντουσαν άλματα στην πληροφορική.

Το να λέμε ότι ο Clive δεν είχε όραμα είναι λίγο .. περίεργο το λιγότερο. Όταν έφτιαχνε υπολογιστή οι managers που ξέρανε τι ήταν αυτά κουτάκια ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.

Ακόμα και ο Tramiel που τον θεωρώ τον χειρότερο CEO απ'όλους είχε όραμα, πρέπει να βάλουμε την εποχή μέσα στο context στο οποίο κρίνουμε τα μηχανήματα και τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

Συγκρίνουμε τον 48άρη με τον 464 που βγήκε 2 χρόνια μετά και υπό άλλες συνθήκες; Όταν βγήκε ο Spectrum ο στόχος ήταν να φτιαχτεί ένα ΠΟΛΥ φθηνό μηχάνημα για να αγοραστεί μαζικά από το BBC και να μπει στα σχολεία. Για το λόγο αυτό δεν είχε ούτε καν power switch!

O 464 ανοίκει σε άλλη εποχή με παρόμοιο όμως hardware, δεν πούλησε ούτε καταδιάνοια τα νούμερα του Spectrum και βασίστηκε κυρίως στα κανάλια διάθεσης και προώθησης που είχε η Amstrad σε κάποιες χώρες.

Η Sinclair απέτυχε γιατί ο Clive είχε εμμονές, C5 π.χ οπότε έχασε το focus του.
 
Θέματα που έχουν ξαναμανασυζητηθεί ad nauseam, αλλά η πρώτη πρόταση του Phil είναι τόοοοσο μα τόσο σωστή, κι ας κάνουν οι Σπεκτρουμάδες πως δεν το ξέρουν.
 
Δεν εφευρε τον τροχο, αλλα τον τελειοποιησε!!!Amstrad cpc 6128!

σωστοςςς
 
Μιλάμε για 1985-1987 δηλαδή?

Οπου τα PCs και Amiga-ST υπήρχαν στην αγορά?

Ναι, o CPC ήταν συμφέρουσα επιλογή ως η φθηνότερη ολοκληρωμένη επιλογή!

Τι δουλειά έχει εκεί ο ΖΧ80 του 1980 ή ο ΖΧ48Κ του 1982 ??? Ισως επειδή πούλαγε ακόμα και κάποιους τους "πονάει" ???
 
Το "φθηνότερο" είναι σχετικό, γιατί για τα τότε ελληνικά δεδομένα ακόμα και ο μαύρος ήταν πανάκριβος!
 
45000 ο πράσινος το '85 που τον πήρα. Σε καμμία περίπτωση φτηνός με την έννοια "να πάρουμε να έχουμε" αλλά κελεπούρι. Και δεν είχαμε οικογενειακά και καμμία άνεση...
 
Ο CPC 6128 κυκλοφορησε στην Ευρωπη τα Χριστουγεννα του 1985 αν θυμαμαι καλα (στις 299 λιρες για τον πρασινο συμφωνα με το wikipedia). Εδω πρεπει να ηρθε το 1986. 1988 ξεκινησε η 16bit era...

Εμεις χαιρομασταν τα micros απο το 1982 :)
 
l8bit είπε:
Τι δουλειά έχει εκεί ο ΖΧ80 του 1980 ή ο ΖΧ48Κ του 1982 ??? Ισως επειδή πούλαγε ακόμα και κάποιους τους "πονάει" ???
Απαντούσα πρακτικά στον Phil_vr. Δε πιστεύω ότι ο Sir Clive Sinclair δεν είχε όραμα όταν έφτιαχνε τον ZX80 για παράδειγμα σε μια εποχή που κανείς δεν ήξερε τι είναι οι υπολογιστές. Όπως επίσης δε μπορούμε να μιλάμε για το χαμηλό κόστος του CPC από τη στιγμή που βγήκε πολύ αργότερα, το καιρό που η Sinclair ήθελε να πάει στα 16bits και προς τα εκεί έριχνε τα resources της.

Όλοι θα έβγαζαν αργά ή γρήγορα υπολογιστή με drive ενσωματωμένο και monitor.

Η Amstrad έβγαλε ένα μηχάνημα χωρίς κανένα τεχνολογικό ατού εν έτη 1985. Να πω ότι ήταν φθηνό; Μα είχαν φθηνήνει όλα τα parts εκείνη την εποχή. Φορούσε τα ίδια ολοκληρωμένα σχεδόν με τον Spectrum που είχε κλείσει 2 χρόνια. Στον ήχο, στην επεκτασιμότητα και σε κάποιους τομείς στα γραφικά όπως τα hardware sprites τα πήγαινε χειρότερα από τον Commodore που κι αυτός είχε 2 χρόνια στην πλάτη του.

Φυσικά και θα ήταν φθηνός, πως θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι!

Για να μην παρεξηγηθώ και εγώ σε Amstrad κατέληξα αφού πέρασα μια βόλτα από Spectrum αλλά δε το έκανα για τα super-duper χαρακτηριστικά του.

Το έκανα για την τιμή του και γιατί στην Ελλάδα όπως και στην Γαλλία και την Ισπανία ήταν το mainstream της εποχής. Αν οι φίλοι μου, τα μαγαζιά και γενικά όλοι είχαν Oric Atmos (λέμε τώρα) και είχε προσιτή τιμή μάλλον Oric Atmos θα είχα.
 
χαιρομασταν τα micros αφου ειχαμε αγορασει και ενα σωρο παρατραγουδα κασετοφωνα ανταπτορες για joysticks κλπ...

τραγωδια..

εγω εχω να πω οτι σε οτι σπιτι εμπαινα εβλεπα amstrad και δισκετες 3αρες ..

παντως αρκετοι ψαγμενοι απο πολυτεχνεια φοιτητες ,αυτοι που βλεπουμε σε φωτογραφιες αρχες 80 με τις μουστακες και του κοκαλινους σκελετους γυαλιων ειχαν sinclair...
 
Wally είπε:
Εμεις χαιρομασταν τα micros απο το 1982 :)
Μας δουλεύεις κανονικά έχω την εντύπωση... :p

Τον plus δεν είχες αγοράσει; (Ο οποίος plus είχε κυκλοφορήσει το '84)

Εκτός αν εννοείς ότι χαιρόσουν τα micros σε φίλους και γνωστούς απο το '82-'83. Διότι αν το πάρουμε έτσι, και εγώ με αυτόν τον τρόπο τα χαιρόμουν πριν αγοράσω δικό μου υπολογιστή. :tease:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μιλουσα για την Sinclair παρακαταθηκη βεβαιως βεβαιως.

Αυτη που εν ετει 1982 πυροδοτησε ακομα και στην Ελλαδα την κυκλοφορια ειδικου Τυπου (Micro, Ηλεκτρονικη και Computer κτλ).

Tο 1986/87 ηταν στον οριζοντα η αλλαγη του era.
 
Και οι cpc υμνήθηκαν απο τον ελληνικό ειδικό τύπο όμως. (και ας μην ξεχνάμε ότι το home computing στην Ελλάδα ήταν σε εμβρυϊκό στάδιο μέχρι το '83).

Επιπλέον δεν είδα κανένα περιοδικό να γράφει "μην αγοράσετε τους υπολογιστές αυτούς γιατί το έτος παραγωγής τους είναι το '84/'85, και αυτό τους καθιστά αυτόματα obsolete - όπως και όλα τα οκτάμπιτα απο εδώ και μπρος. Hail γομολάστιχα". (αν και είμαι σίγουρος πως αν ήσουν εσύ συντάκτης, έτσι ακριβώς θα τα έγραφες :p )
 
Shock είπε:
Απαντούσα πρακτικά στον Phil_vr. Δε πιστεύω ότι ο Sir Clive Sinclair δεν είχε όραμα όταν έφτιαχνε τον ZX80 για παράδειγμα σε μια εποχή που κανείς δεν ήξερε τι είναι οι υπολογιστές. Όπως επίσης δε μπορούμε να μιλάμε για το χαμηλό κόστος του CPC από τη στιγμή που βγήκε πολύ αργότερα, το καιρό που η Sinclair ήθελε να πάει στα 16bits και προς τα εκεί έριχνε τα resources της.Όλοι θα έβγαζαν αργά ή γρήγορα υπολογιστή με drive ενσωματωμένο και monitor.
Eπαναλαμβανω οτι το οραμα που ειχε ηταν κυριως οικονομικο για να ξελασπωσει με τα δανεια που ειχε παρει για το ηλεκτρικο του πατινι, παρα εδραιωσης της εταιρειας του στο computing. Το κομματι των υπολογιστων του εδινε αυτο εκριβως το οικονομικο μαξιλαρι για να μπορεσει να ορθοποδησει και να κανει αργοτερα τα δικα του (μακρια απο τον χωρο του computing) οραματα. Oταν κυκλοφορησε ο ΖΧ80 μπορει να ηταν οτι φθηνοτερο κυκλοφορουσε αλλα και τι προσφερε ετσι? Ουτε ηχο, ουτε χρωματα, το πληκτρολογιο ηταν για τεσταρισμα της ανθρωπινης αντοχης πριν προβει καποιος στον μοναχισμο, και παλι εξαρτιοταν απο ενα σωρο περιφερειακα που "λογικα" θα υπηρχαν σε καθε σπιτι για να δουλεψει. Την ωρα που κοστιζε πολυ χαμηλοτερα απο τον ανταγωνισμο του (κυριως απο αμερικανικους υπολογιστες), δεν θα μπορουσε να το πλαισιωσει απο τα απαραιτητα προκειμενου με ενα λογικο κοστος να δωσει ενα πιο ανθρωπινο μηχανημα? Αυτο που οραματιστηκε ηταν ενα στριπαρισμενο μηχανημα που του ελειπαν ακομα και τα βασικα με σκεπτικο "ας κοψουν το λαιμο τους και ας τραβανε πριζες", πρακτικη που συνεχιστηκε στα ΖΧ81, ΖΧ Spectrum, ZX Spectrum + κλπ. Για τον ΖΧ80 και 81 μπορω να συγχωρησω τετοια πρακτικη λαμβανοντας υποψη την εποχη, αλλα με τα υπολοιπα μηχανηματα του εκει απλα ξεζουμουσε το κοινο που τον στηριξε και αγοραζε τα μηχανηματα του με ευτελη τροπο.

Τα CPC οντως εγιναν mainstream καθως επιασαν ενα μεγαλο μεριδιο και στην επαγγελματικη αγορα με τις δυνατοτητες τους και επειδη ηταν τα πρωτα που συμπεριλαμβαναν ενα drive και ενα monitor για την χρηση αυτη. Δεν ειχαν τις super duper δυνατοτητες και κανενας δεν το ισχυριζεται αυτο. Απλα εφαρμοσαν κατι που ο εδραιωμενος μεχρι τοτε Sinclair δεν ηθελε να υλοποιησει. Αν ειχε βγαλει ο Sinclair ενα μηχανημα σαν τα +2/+3 αντι για την σειρα + (που στην ουσια ηταν λιγο: + παρτε λιγο παραπανω πλαστικο γιατι οτιδηποτε αλλο δεν σας δινω) ισως η εταιρεια του να μην ειχε παρει την κατρακυλα. Αλλα αρκεστηκε στο να συνεχισει να προσφερει την ιδια ξαναζεσταμενη συνταγη. Hταν φθηνος ο ΖΧ+ εν ετη 1984? Ναι ηταν. Εξακολουθουσες να χρειαζεσαι interface για τα joystick, εξακολουθουσες να χρειαζεσαι interface για εκτυπωτη, εξακολουθουσες να χρειαζεσαι κασσετοφωνο, εξακολουθουσες να χρειαζεσαι monitor.. να ξαναρωτησω αν ηταν φθηνος ο ΖΧ+ εν ετη 1984? Αρχιζω να το ξανασκεπτομαι σοβαρα.

Τα CPC μπορει να μην ηταν τα τεχνολογικα θαυματα, αλλα ενσωματωσαν απο πολυ νωρις για οικιακη χρηση οτι εμελε να ερθει πολυ αργοτερα και να γινει standard στο θεμα προσωπικος υπολογιστης. Δεν ειχε υπεροχη καπου, απλα εκανε τα παντα με τον καλυτερο δυνατο τροπο. Δεν υπηρχε απλα ανθρωπος που να εβλεπε τα CPC και να ηθελε να ξαναγυρισει σε οτιδηποτε αλλο χρησιμοποιουσε μεχρι τοτε. Εκτος αν δεν υπηρχε δυνατοτητα να τον αποκτησει οποτε εμπαινε στην μεση η πλυση εγκεφαλου του στυλ I hate what I cant have.. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
phil_vr είπε:
Eπαναλαμβανω οτι το οραμα που ειχε ηταν κυριως οικονομικο για να ξελασπωσει με τα δανεια που ειχε παρει για το ηλεκτρικο του πατινι, παρα εδραιωσης της εταιρειας του στο computing.
Εδώ είναι το θέμα που ενώ συμφωνούμε... διαφωνούμε. Όλοι ξέρουν για την εμμονή που είχε με το C5. Μια άλλη εμμονή θα ήταν το μπαρμπούτι για παράδειγμα :)

Θα μπορούσε να έτρωγε όλα του τα χρήματα εκεί, να πούλαγε το σπίτι του και να έβγαζε στο πεζοδρόμειο κάποιο από τα μοντέλα με τα οποία έβγαινε.

Δεν διαφωνούμε σε αυτό αλλά στο αποτέλεσμα. Μιλάμε για έναν άνθρωπο θρύλο στον χώρο του που έφερε τους υπολογιστές στα σπίτια του κοσμάκη που δεν είχε τα χρήματα για αγορά γνωστών Αμερικάνικων υπολογιστών.

Για το λόγο αυτό έγινε και Sir. Χάρη σε αυτόν κάποιοι μπήκαν στο χώρο και όχι χάρη στον Alan Sugar το 1985.

phil_vr είπε:
Oταν κυκλοφορησε ο ΖΧ80 μπορει να ηταν οτι φθηνοτερο κυκλοφορουσε αλλα και τι προσφερε ετσι? Ουτε ηχο, ουτε χρωματα, το πληκτρολογιο ηταν για τεσταρισμα της ανθρωπινης αντοχης πριν προβει καποιος στον μοναχισμο, και παλι εξαρτιοταν απο ενα σωρο περιφερειακα που "λογικα" θα υπηρχαν σε καθε σπιτι για να δουλεψει.
-Μιλάμε για έναν υπολογιστή kit από αυτούς που μπορούσες να τον αγοράσεις σαν εξαρτήματα και να τον συναρμολογήσεις μόνος σου.

-Μιλάμε για το 1980 σε μια ανύπαρκτη αγορά. Πως αλλιώς να το πω, εκείνη την εποχή στην Αγγλία δεν υπήρχε τίποτα, αυτός που ξεκινάει, που κάνει την αρχή, πέρνει αποφάσεις χωρίς να βασίζεται σε υφιστάμενες καταστάσεις.

phil_vr είπε:
Την ωρα που κοστιζε πολυ χαμηλοτερα απο τον ανταγωνισμο του (κυριως απο αμερικανικους υπολογιστες), δεν θα μπορουσε να το πλαισιωσει απο τα απαραιτητα προκειμενου με ενα λογικο κοστος να δωσει ενα πιο ανθρωπινο μηχανημα? Αυτο που οραματιστηκε ηταν ενα στριπαρισμενο μηχανημα που του ελειπαν ακομα και τα βασικα με σκεπτικο "ας κοψουν το λαιμο τους και ας τραβανε πριζες", πρακτικη που συνεχιστηκε στα ΖΧ81, ΖΧ Spectrum, ZX Spectrum + κλπ. Για τον ΖΧ80 και 81 μπορω να συγχωρησω τετοια πρακτικη λαμβανοντας υποψη την εποχη, αλλα με τα υπολοιπα μηχανηματα του εκει απλα ξεζουμουσε το κοινο που τον στηριξε και αγοραζε τα μηχανηματα του με ευτελη τροπο.
Μα ο σκοπός ήταν να είναι φθηνά. Πολύ φθηνά, κάθε τι που προστίθετω αύξανε το κόστος.

Ο ZX80 κόστιζε 100 λίρες το 1980 και άνοιξε μια αγορά. Πολύ πιθανό αν κόστιζε παραπάνω να μην μπορούσε να "δοκιμαστεί" από τον πολύ κόσμο, την μάζα.

Πρακτικά το ίδιο έγινε και εδώ στην Ελλάδα. Δεν αγοράζαμε spectrum γιατί είχε φοβερά specs ή μας φαίνονταν τόσο cute οι γομολάστιχες, αλλά γιατί με 33.000 είχες έναν υπολογιστή. Από κει και πέρα κασσετόφωνο και τηλεόραση θα τα βόλευες. 33000 εκείνη την εποχή ήταν έτσι κι αλλιώς πολλά χρήματα, πόσο εύκολα ένας γονιός θα τον αγόραζε για το καμάρι του αν κόστιζε 55000 γιατί είχε και μια τηλεόραση και ένα κασσετόφωνο μαζί?

Ας κάνουμε Fast Forward δύο-τρία χρόνια μετά. Η αγορά έχει αλλάξει, ο Sinclair έχει πρακτικά πεθάνει από τις εμμονές του και ήρθαν τα 16bits.

Σχεδόν όλοι οι υπολογιστές που βγαίνουν έχουν και drive μαζί. Τα 8bits πλην του αιωνόβιου C64 που σταμάτησε τη δεκαετία 90 να βγαίνει είχαν drive γιατί είχε φθηνήνει. Ο C128D τέλος 85 αρχές 86 είχε drive.

phil_vr είπε:
Τα CPC οντως εγιναν mainstream καθως επιασαν ενα μεγαλο μεριδιο και στην επαγγελματικη αγορα με τις δυνατοτητες τους και επειδη ηταν τα πρωτα που συμπεριλαμβαναν ενα drive και ενα monitor για την χρηση αυτη. Δεν ειχαν τις super duper δυνατοτητες και κανενας δεν το ισχυριζεται αυτο. Απλα εφαρμοσαν κατι που ο εδραιωμενος μεχρι τοτε Sinclair δεν ηθελε να υλοποιησει. Αν ειχε βγαλει ο Sinclair ενα μηχανημα σαν τα +2/+3 αντι για την σειρα + (που στην ουσια ηταν λιγο: + παρτε λιγο παραπανω πλαστικο γιατι οτιδηποτε αλλο δεν σας δινω) ισως η εταιρεια του να μην ειχε παρει την κατρακυλα. Αλλα αρκεστηκε στο να συνεχισει να προσφερει την ιδια ξαναζεσταμενη συνταγη. Hταν φθηνος ο ΖΧ+ εν ετη 1984? Ναι ηταν. Εξακολουθουσες να χρειαζεσαι interface για τα joystick, εξακολουθουσες να χρειαζεσαι interface για εκτυπωτη, εξακολουθουσες να χρειαζεσαι κασσετοφωνο, εξακολουθουσες να χρειαζεσαι monitor.. να ξαναρωτησω αν ηταν φθηνος ο ΖΧ+ εν ετη 1984? Αρχιζω να το ξανασκεπτομαι σοβαρα.
Φυσικά και ήταν φθηνός ο ZX+, αποδυκνείεται τρανά από τον κόσμο εδώ μέσα. Επίσης διαφωνώ με τις επαγγελματικές δυνατότηες του CPC αλλά δεν είναι εδώ το κατάλλη thread γι' αυτή την κουβέντα μιας και έχουμε να πούμε πολλά.

phil_vr είπε:
Τα CPC μπορει να μην ηταν τα τεχνολογικα θαυματα, αλλα ενσωματωσαν απο πολυ νωρις για οικιακη χρηση οτι εμελε να ερθει πολυ αργοτερα και να γινει standard στο θεμα προσωπικος υπολογιστης. Δεν ειχε υπεροχη καπου, απλα εκανε τα παντα με τον καλυτερο δυνατο τροπο. Δεν υπηρχε απλα ανθρωπος που να εβλεπε τα CPC και να ηθελε να ξαναγυρισει σε οτιδηποτε αλλο χρησιμοποιουσε μεχρι τοτε. Εκτος αν δεν υπηρχε δυνατοτητα να τον αποκτησει οποτε εμπαινε στην μεση η πλυση εγκεφαλου του στυλ I hate what I cant have.. :)
Μα το 1985-6 είναι πολύ νωρίς; Τα 8bits είχαν ήδη πεθάνει! Έβλεπε κανείς CPC και δεν ήθελε να πάει σε Atari ST + color για παράδειγμα; Μήπως δεν ήθελε να πάει σε IIGS αν είχε τα "μπικικίνια"?

Και μη σου φαίνεται παράξενο δεν είναι όλοι οι άνθρωποι "μισώ ότι δεν μπορώ να αγοράσω", υπάρχουν και αυτοί που απλά δεν μπορούν να το αγοράσουν :) Εγώ αν είχα τα χρήματα φυσικά και ΔΕΝ θα πήγαινα σε spectrum και Amstrad. Θα είχα χρόνια πριν τον Apple II, αργότερα τον C64 με ένα drive και δεν θα έμπλεκα με την Ευρωπαική σχολή. Μισώ τα 2 αυτά μηχανήματα που δεν απέκτησα ποτέ? Όχι βέβαια!
 
Dont you just love this guy? (Αναφερομαι στον Shock που μαζι του αξιζει να συζητα κανεις για ωρες!!!) :)

Which brings in mind.. καλοκαιριασε που καλοκαιριασε, κανονιστε καμια συναντηση πρωινη/μεσημβρινη σε νεκρη μερα που να ενδυκνειεται για καφε και συζητησο-μακελειο!!! Μονο απο εδω μεσα θα σφαζομαστε? :)
 
Όποτε θέλετε στη διάθεση σας, αν κι από τότε που ο τελετάρχης την κοπάνησε έχουν μειωθεί τα έσοδα του "Αθηναίον" :)
 
Δεν έκλεισα ποτέ σε κανένα Αθήναιον. Αθηναίων, ναι! :p

Εχει αναλάβει άλλος τα σκήπτρα, ή μάλλον, άλλη. :D
 
Πίσω
Μπλουζα