Εδω κατα την διαρκεια αλλαγης πυκνωτων στο τροφοδοτικο. Πισω φαινονται οι παλαιοι. Προσοχη στην λεπτομερεια. Το κοκκινο logo <> επανακολληθηκε στον νεο κατα πολυ λεπτοτερο πυκνωτη.
Εδω καθαριζωντας και λιπαινωντας το floppy. Αφου αποσυναρμολογηθηκε
τελειως, καθαριστηκε και λιπανθηκε με γρασσο με βαση λιθιου, σε ελαχιστες ποσοτητες ωστε να μην βγαζει και τις δισκετες <<γρασσαρισμενες>>. Πιστευω πως ειναι αρκετα αθορυβο, αλλα δεν εχω και αποψη απο αλλον Αtari ωστε να μπορω να συγκρινω.
Εδω μια μικρη αναβαθμιση και οχι μοντα. Το καλωδιο που τροφοδοτει το floppy, ειναι αφημενο μεσα στο εσωτερικο ετσι ωστε σου θυμιζει το τραγουδι <<να με παιρνανε τα κυμματα>>. Και καλα θα αναρωτηθει καποιος, και τι σε πειραζει. Πειραζει στο οτι αν ριξει καποιος μια προσεκτικη ματια στο σημειο που ενωνεται με την μητρικη, κουνα-κουνα, στο τελος κοβετε. Εξ'ου και το τρικ.
Εδω αποκολληση της βασης απο τον controller του floppy, εφοσον δεν εχω βλεψεις για να το κανω 1,44. Καποια στιγμη θα μπει σκληρος δισκος. Οποτε καθαρισμος απο κολλησεις και επανατοποθετηση οπως ηταν απο το εργοστασιο.
Επισης καθαρισμος eproms, και καποιων αλλων ic απο κολλες και υπολειματα χαρτιων. Καποια στιγμη θα γινει και η μοντα με το boot σε διπλο TOS. Ηδη φοραω τις 32 pin eproms, και ετσι θα χρειαστει να τις σβυσω στον eraser και................ αλλα αυτο θα ειναι μια αλλη παροσιαση!
Απο δεξια προς τα αριστερα. 4 x 256, 4 x 512, 4 x 2024.
Το πρωτο σετ, φοραγε μεσα ο Atari οταν ηρθε. Το δευτερο σετ μου το εστειλε δωρο. Το τριτο σετ (που ιδεα δεν ειχα τι ειναι), το ειχα εξαρμωσει απο καποιες πλακετες x486 pc, που ειχε για πεταμα ο εργοδοτης μου. Μαζι με αυτο και καποιους επεξεργαστες amd486dx. Τελικα η τυχη ηταν με το μερος μου, γιατι και επιχρυσες ειναι αλλα και χωρις κοστος εκανα το TATARI μου 4 ΜΒ. Το αποκορυφωμα ειναι οτι εχω αλλο ενα σετ μαπο αυτες.
Ενα αναπαντεχο προβλημα που ανακαλυψα, ειναι οτι εχει σπασει ενα αυτακι απο την βαση των sims για τις μνημες. Ως αποτελεσμα ειναι να κρατιετε η sim μονο απο την μια πλευρα. Το μηχανημα δεν επηρεαζετε καθολου στην λειτουργια του, αλλα ειπαμε.......αρρωστος!
Οποτε αποκολληση και αναμονη αν θα το παραγγειλω απο το γνωστο site ανταλλακτικων ή στο παζαρι κανενα παλιο mobo και αποκολληση.
Και στο τελος το βλεπετε να δουλευει. Δεν ξερω κατα ποσο μετα απο ολα τα διαλυματα και το τριψιμο φαινετε να ασπρισε, αλλα εγω βλεπω εμφανη την διαφορα σε σχεση με το οταν πρωτοηρθε. Εκει κοντα και το 1084D1 βαμμενο πλεον ολο.
Εκρεμμει να ανοιξω και το sm124 για καθαρισμο πλυσιμο πλαστικων και αλλαγη πυκνωτων, θερμοεπαγωγικης και λιπανση ποτενσιομετρων, οπως και καθαρισμος του mouse. Επισης να φτιαξω και το περιφημο καλωδιο για την 1084sd. Αντε να παιξω και κανα παιχνιδακι επιτελους.