Bibi-bo Μέρος 4ο

Καλημέρα! Ραπουνζέλ μου, αυτά τα ρούχα είναι όνειρο, πραγματικά! :)

Αμαλία μου, αν είναι πραγματικά πολύ κολλημένα εγώ θα σου έλεγα να μην αποπειραθείς να τα ανοίξεις για να μην διακινδυνεύσεις να σου χαλάσουν. Αλλιώς, δεν είναι τίποτα που θα πρέπει να φοβάσαι, προσπάθησέ το. :)
 
bibi-bo

Amalia34 μου θα της ξεκολλήσεις τα πόδια.Με ένα μικρό ψαλιδάκι νυχιών θα κόβεις το λιωμένο πλαστικό και θα τα ανοίξεις.Μάλιστα καλό είναι να τα περάσεις εκεί που έλιωνε τα σημεία με κόλλα logo,όχι για χαρτί,για να κάψει το πλαστικό και να μην ξανακολλήσει.

Σου βάζω ξανά τι να κάνεις:

Εαν τώρα αγοράσετε μια bibi-bo λόγω παλαιότητας έχει υποστεί φθορές. Το σημαντικότερο είναι τα κολλημένα πόδια με το υπόλοιπο σώμα και τα ρούχα καθώς και οι τρύπες στο σώμα ψηλά εκεί που ξεκινάνε τα χέρια. Συνήθως έχουν μεγαλώσει πολύ και πέφτουν τα χέρια. 'Αλλο σημαντικό πρόβλημα είναι στις πρώτες bibi-bo που τα χεράκια έβγαιναν από τον καρπό.

1. Βγάζετε την κούκλα από το κουτί,εαν είναι μέσα στο κουτί, και της αφαιρούμε όλα τα ρούχα. Εαν έχουν κολλήσει τα τραβάτε ελαφρά να βγουν.Εαν δε βγαίνουν τα κόβετε με το ψαλιδάκι των νυχιών. Θέλουμε την κούκλα, αυτό είναι το σημαντικό.

2.Παίρνετε το ψαλιδάκι νυχιών και κόβετε ότι λιωμένο πλαστικό έχει, γύρω από τα χέρια και γύρω από τα πόδια. Προσπαθήστε από κάτω να ανοίξετε τα πόδια τραβώντας σιγά σιγά και βλέποντας να μην χωρίζει το πόδι με το εσωτερικό ημικύκλιο που μπαίνει μέσα στο σώμα. Εαν δεν ανοίγουν κόβετε λίγο λίγο το λιωμένο πλαστικό με το ψαλιδάκι χώνοντας το προς τα μέσα και τραβάτε με δύναμη κατά διαστήματα. Με επιμονή κι υπομονή ανοίγουν. Μετά με το ψαλιδάκι θα κόψετε κάθε λιωμένο πλαστικό. Για να μην ξανακολλήσει θα βάλεις uhu super glue ή logo γύρω γύρω από τα πόδια, όπου είχε κολλήσει. Η κόλλα καίει το πλαστικό εκεί και δεν το αφήνει να κολλήσει ξανά.

3.Εαν και τα χέρια θέλουν επιδιόρθωση. Κόψετε και εκεί το λιωμένο πλαστικό και εαν μεγαλώσει πολύ η τρύπα βάζετε βαμβάκι μέσα στην τρύπα ,αρκετό βαμβάκι ,με μια οδοντογλυφίδα και μετα βάζετε πάνω στο βαμβάκι κόλλα αρκετή και αυτή. Κόλλα logo ή uhu super glue , όχι αυτές που κολλάνε χαρτιά μόνο. Η κόλλα πετρώνει το βαμβάκι και έτσι μικραίνει η τρύπα και κουνιέται το χέρι.

4.Εαν την πλύνετε μόνο σε κρύο νερό. Σκεφτείτε ότι μέσα στην κούκλα υπάρχει το κεντρικό λάστιχο που ήδη είναι επιβαρυμένο από τα χρόνια. Το ζεστό νερό μπορεί να του κάνει κακό!Εαν δεν ανοίγουν κόβεις λίγο λίγο το λιωμένο πλαστικό με το ψαλιδάκι χώνοντας το προς τα μέσα και τραβάς κατά διαστήματα να δεις εαν ξεκόλλησε το πόδι. Τέλος εαν δεν περάσεις με κόλλα εκείνα τα σημεία που έκοψες με τον καιρό θα ξανακολλήσουν τα πόδια!

5. Τα χεράκια που βγαίνουν από τον καρπό τα κολλάτε βάζοντας εσωτερικά μια σταγόνα κόλλα και τα κολλάτε στο στρογγυλό του υπόλοιπου χεριού που ήταν βαλμένο πριν. Έτσι θα γυρνάνε κιόλας!

Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί δίνεις παραπάνω ζωή στην κούκλα σου! :)

Υ.Γ.fraoulitsa σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rapunjel μου να σε ρωτήσω;; Άμα το εσωτερικό ημικύκλιο φαίνεται να έχει ξεκολλήσει από το υπόλοιπο πόδι τι κάνουμε; :( :( :(

Επίσης, νομίζω το έχω ξαναπεί κιόλας, το λάστιχο το εσωτερικό θέλει υγρασία. Ο λόγος που σπάει είναι γιατί ξεραίνεται. Μία κυρία που ασχολείται πολλά χρόνια με συντήρηση κούκλων μου είχε πει ότι είναι καλό να βάζουμε την όποια Bibi-bo (το σώμα της μόνο) σε ένα λεκανάκι με νερό χλιαρό για μερικές ώρες μία φορά κάθε ξέρω 'γω 2 ή 3 μήνες. Αυτό θεωρητικά βοηθάει να μη σπάει το λάστιχο και να μη λιώνουν πολύ τα πλαστικά.
 
συμφωνω μαζι σου φραουλιτσα μου εγω που το κανω καθυστερει αρκετα το να χαλασουν.....
 
bibi-bo

fraoulitsa θα το κολλήσεις το εσωτερικό ημικύκλιο με το πόδι με uhu super glue ή logo.Για τα λάστιχα συμφωνώ ότι θέλουν υγρασία όπως και ότι θέλουν άλλαγμα γιατί έχουν χαλαρώσει με τα χρόνια.Σε τρεις bibi-bo τα έχω αλλάξει και σιγά σιγά και στις άλλες θα το κάνω.Τα πλαστικά άμα έχουν περαστεί στην ένωση τους με τα πόδια και τα χέρια με κόλλα δεν λιώνουν πια γιατί η κόλλα καίει το πλαστικό,του αλλάζει τη σύνθεση και δεν το αφήνει να λιώσει ξανά.Αυτό εφαρμόζω εγώ στις bibi-bo μου.
 
Bibi-bo28, με γεια το avatar πρώτα απ'όλα! Σ'ευχαριστώ γιατί εσύ μου υπενθύμισες αυτό για τα λάστιχα και την υγρασία, εγώ το είχα ξεχάσει τελείως! :D :D :D

Ραπουνζέλ μου, σε ευχαριστώ για τις οδηγίες. Θα προσπαθήσω να το κάνω κι άμα τα κάνω θάλασσα θα ποστάρω στο θέμα της Συντήρησης για να τα δούμε αναλυτικότερα.. :xm:

Εγώ αυτό που κάνω είναι αυτό που με συμβούλευσε εκείνη η κυρία. Δεν βλέπω να λιώνουν πια τα πλαστικά μου, ευτυχώς! :D
 
bibi-bo

fraoulitsa καλή επιτυχία!Ότι χρειαστείς θα βοηθήσουμε και όλα θα πάνε καλά!!! ;)
 
Ευχαριστουμε Ραπουνζέλ για τη βοήθεια.

Φραουλίτσα σε ευχαριστώ και για τη συμβουλή με το χλιαρό νερό για τα λάστιχα. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου :)

Επιτέλους τα κατάφερα να της ξεκολλήσω λίγο τα πόδια και να τη βάλω να καθίσει, γιατί την είχε φάει η ορθοστασία τόσον καιρό :)

Ραπουνζέλ μου χίλια ευχαριστώωωωωωωωωωωωωω!

picture.php


Επιτέλους και καθιστή η Bibibo! Εδώ φοράει παπούτσια της κούκλας Στέφι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo

Amalia34 μου μη με ευχαριστείς.Δεν έκανα κάτι.Χαρά μου σε ότι μπορώ να σε βοηθήσω... :D

Υπέροχη η κούκλα σου,υπέροχα τα παπούτσια της και τα ρούχα της!!!

Ένα wallpaper με τη bibi-bo...

picture.php
 
Πολύ όμορφη και στα πράσινα η κούκλα σου. Τις μπουκλίτσες τις φτιάχνεις εσύ? Κρατάνε καιρό? Της πάνε πάρα πολύ!
 
bibi-bo

Amalia34 μου οι bibi-bo Α'περιόδου είχανε μπούκλες. Μπορείς όμως και στη δικιά σου αν θες να κάνεις μπούκλες.Η λατρεμένη Αναστασία έχει γράψει τον τρόπο

στo θρεντ η συντήρηση της bibi-bo σελίδα 1:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?t=11454

Σου βάζω μία παλιότερη φωτογραφία της Ανθισμένης που της είχα κάνει μπούκλες! ;)

picture.php
 
Γεια σας και απο μενα!! Οι κουκλες σας ειναι φοβερες! Amalia34 δεν ηξερα οτι κρυβεις τετοιο ταλεντο! Τρομερα τα συνολακια στην bibi-bo σου! Σας παραθετω καποιεςδικες μου φωτογραφιες απο τη δικη μου!

Η πρωτη φωτογραφια ειναι με δημιουργια δικη μου (μια προσπαθεια του

λαχιστον!)

Στη δευτερη το πανω μερος ειναι bibi-bo, το κατω μερος ειναι cindy (διοτι το κατω δεν το εχω)

Στην τριτη ειναι με φορεμα "τριανταφυλενια " και οικογενεια που μου προμηθευσε ο φιλος bibi-bo! :thanx2: :thanx2:
 
Veloudir, το πρώτο σου φόρεμα είναι πανέμορφο!!!!!!! Πραγματικά τέλειο!! Χίλια μπράβο!! :D :D :D :D :D Έχεις χρησιμοποιήσει υφασμάτινα πέταλα ή απλά φαίνεται έτσι?

Κι η οικογένεια πανέμορφη, να τη χαίρεσαι!

Να σε ρωτήσω κάτι? Το "καπέλο" της δεύτερης φωτογραφιας έχει το μαντήλι ραμμένο επάνω ή είναι ξεχωριστό;
 
bibi-bo

veloudir πολύ ωραία και ανοιξιάτικη η δημιουργία σου!!!Πολύ ωραία και τα άλλα σύνολα και υπέροχη η bibi-bo σου ,το μωράκι και ο Τζον Τζον σου!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ κι από μένα στο φίλο bibi-bo!!!

Ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ στη φίλη Candy4ever!!!

Η Ιωαλιάνα τρέχει με τη μηχανή που μου έστειλε η καλή φίλη Candy4ever! :D

picture.php
 
Veloudir σε ευχαριστώ πολύ κι εσένα για τα καλά σου λόγια κι εσύ όμως δεν πας πίσω πολύ όμορφο το φόρεμα με τα ροδοπέταλα πολύ παραμυθένιο και πρωτότυπο. Περιμένουμε να δούμε κι άλλες σου δημιουργίες. Η κούκλα σου είναι πανεμορφη το ίδιο και η οικογένειά της! Να τα χαίρεσαι όλα!

picture.php


Μια φωτογραφία με τη bibibo να φοράει ρούχα και μπότες μιας κούκλας που βγήκε και λέγεται Χάνα Μοντάνα the movie. Ευτυχώς της κάνουν μια χαρά.

Αφιερωμένη σε όλους εσάς που αγαπάτε αυτή την κούκλα.

:) :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo

Amalia34 μου, υπέροχη η κούκλα σου και τα ρούχα της!Έχεις τρομερό μεράκι και την κάνεις πανέμορφη!Χίλια μπράβο!!! ;)
 
Aμαλία μου, θα συμφωνησω με τη rapunjel! Η κούκλα σου είναι υπέροχη, η σαλοπέτα της πάει πάρα πολύ!! :D Εμένα μ' αρέσουν πολύ και τα σημεία που επιλέγεις κάθε φορά να τη φωτογραφίζεις! Μπράβο! :D
 
Eυχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια! fraoulitsa το φορεμα ειναι φτιαγμενο απο υφασματινα πεταλα που τα ενωσα ενα-ενα.Οσο για το καπελο ειναι ενιαιο κομματι. Rapunzel παρα πολυ ωραια η μηχανη! Εγω προσφατα βρηκα το παπινι της. Να τις βαλουμε να κανουν κοντρες καποια μερα!!
 
Σ' ευχαριστώ πολύ veloudir μου!!! :) Tο φόρεμα είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό, μπράβο και πάλι!!!!!! :D
 
bibi-bo

veloudir πολλά συγχαρητήρια για τη δημιουργία σου!Βάλε μας τη bibi-bo με το παπίνι να το δούμε,αν είναι εύκολο!Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τη μηχανή.

Η Ανθισμένη είναι έτοιμη και περιμένει για τις κόντρες... :D

picture.php
 
Πίσω
Μπλουζα