Computer Κανέλλης

:bow: Ωραίο θέμα το συγκεκριμένο..είχα κάνει μια αναζήτηση το 2003, ίσως λίγο νωρίτερα και ο Θανάσης είχε website...μεταξύ μας με τον αδερφό μου του είχαμε κολλήσει το παρατσούκλι χαϊδευτικά "κούνελος", και όσο καιρό πήγαινα στο μαγαζί του και είχαμε πάρε-δωσε από το falcon που είχα πάρει είχαμε πολύ καλές συναλλαγές και εξυπηρέτηση...όσο για το γεγονός ότι ήταν φωτιά και λαύρα σε τιμές, ..τι να πώ, αυτά έχει το εμπόριο κτλ. κτλ. όλα τα ηλεκτρονικά/ηλεκτρικά κτλ ήταν ανεβασμένα(άλλες εποχές) - Κατά τα άλλα μου ήταν μια συμπαθή φυσιογνωμία με τα συν και τα πλην του όπως όλοι μας άλλωστε...θα θελα να ήξερα τι κάνει το παλικάρι αυτό σήμερα... ανεβάζω κάτι καλούδια που έδινε διαφημιστικά...ακόμα και στους αναπτήρες ήταν πολύ μπροστά-αυτό το "τσουνάκι" που βλέπετε είναι για πίπες για τον καπνό etc. - δείτε τώρα ο τυπάς,,όχι απλό αναπτηράκι αλλά και για πίπες. Φυσικά ο αναπτήρας είναι μάχιμος αν και δεν καπνίζω ...κάπου άκουσα τη φήμη ότι πίσω από το καινούριο apple center που βρίσκεται στο πρώην χώρο του βρίσκεται αυτός..αλλά πιστεύω ότι είναι απλά φήμη..anyway

DSC00160.jpg


DSC00159.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απίθανα τα items που ανέβασες αγαπητέ @t@ri_f@lconO3O! :clap:

Πολύ εύλογη η απορία τι να έχει απογίνει τελικά αυτό το παλικάρι....
 
Λέω να αποταθούμε φίλε Turrican στη Νικολούλη μήπως και ρίξει φώς στο τούνελ, ή στον Χαρδαβέλλα να ανοίξει τις πύλες της ανεξήγητης εξαφάνισης του φίλου Θανάση :D ...Σε χθεσινή αναζήτηση στο google, παίζει κάτι το ανεξήγητο... :wait2: εμφανίζει τίτλο Computers Κανέλλης, αλλά η περιγραφή αναφέρεται και το λινκ παραπέμπει σε άλλη επιχείρηση μιας και το domain ανήκει σε άλλον Κανέλλη τα τελευταία χρόνια...αν ποτέ πέσεις στο thread Θανάση, δώσε τουλάχιστο σημεία ζωής..Και όσοι φυσικά ξέρετε κάτι παραπάνω ενημερώστε μας..
 
επίσης χαρακτηριστικό γνώρισμα του Κανέλλη οι τιράντες , σχεδόν πάντα φορούσε τιράντες αντί για ζώνη έτσι μερικοί από εμάς τον αναφέραμε και ως "τιράντας", πάντως θυμάμαι ότι δεν υπήρχε κάτι για Atari που να μην το έχει στο μαγαζί ! και φυσικά όπως ανέφερες φίλε falcon030 τιμές απαγορευτικές.
 
photos από το πρώην κατάστημα Κανέλλη...προχθές πέρασα και απAθανάτησα (σωστός gapan, thanks για τη διόρθωση σου - δε γίνεσαι σπαστικός καθόλου) τη στιγμή με το κινητό στα γρήγορα...ίσα που διακρίνεται το 23 στην είσοδο της πολυκατοικίας.....

DSC00162.jpg


DSC00163.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και στον σκουπιδοντενεκέ, μπροστά, οι Φαλκον... :`(
 
@t@ri_f@lconO3O είπε:
προχθές πέρασα και αποθανάτησα τη στιγμή με το κινητό στα γρήγορα..
Συγγνώμη που θα γίνω σπαστικός αλλά είμαι σίγουρος ότι τη στιγμή δεν την αποθανάτησες, αλλά μάλλον την απαθανάτησες. :tease:


απαθανατίζω ή αποθανατίζω; Το σωστό είναι απαθανατίζω, δηλαδή από + αθανατίζω (< αθάνατος), δηλώνοντας τη σημασία «καθιστώ κάποιον/κάτι αθάνατο». Το αποθανατίζω, προϊόν ανομοιώσεως των αλλεπάλληλων -α- και παρασυσχετισμού προς τα πολλά σύνθετα με απο- (απο-θαρρύνω, απο-θησαυρίζω, απο-βλέπω κ.τ.ό) θα σήμαινε περισσότερο το «αποτελειώνω κάποιον, του αφαιρώ κάθε ίχνος ζωής»!


Μπαμπινιώτης
 
Gryzor είπε:
Και στον σκουπιδοντενεκέ, μπροστά, οι Φαλκον... :`(
Ναι, έτσι ακριβώς βρήκε έναν ο Geoanas! :D

teasing mode

Υπήρχαν Falcon πουθενά αλλού εκτός από μέσα σε σκουπιδοντενεκέδες;

/teasing mode
 
από τον συγκεκριμένο είχα αγοράσει ένα blitter για τον 520stfm μου γιατί κάπου είχα δεί ένα amiga-emulator για ατάρι και απαιτούσε μπλίτερ για να δουλέψει. φυσικά ποτέ δεν δούλεψε. το μπλίτερ μου ήρθε αντικαταβολή σε πακετάκι όταν πήγαινα τρίτη γυμνασίου. πάντως ήταν τόσο έντονη η παρουσία του με διαφημίσεις στο πίξελ που όταν κάποια στιγμή ένας γνωστός με ρώτησε αν ξέρω κανένα δρόμο στη Θεσσ/κη εγώ του είπα την Αγγελάκη
 
από το χρονοντούλαπο μου....ιστορική επαγγελματική κάρτα!

...Φίλοι μου.. ο τύπος έκανε και εξαγωγές :cheers: ...
 
Όμορφες αναμνήσεις

Ψάχνοντας τίς λέξεις Pixel Compupress στο google, βρέθηκα σε αυτή την σελίδα. Η σελίδα αυτή είναι για μένα από τις καλύτερες στιγμές μου στο internet και θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που με τα σχόλια σας μου θυμήσατε τόσα.

 


Από τον Θανάση αγόρασα έναν Atari 1040 STE. Πάνω σε αυτό τον υπολογιστή και με monitor μια φορητή ασπρόμαυρη τηλεόραση (που λεφτά για κανονικό monitor εκείνη την εποχή) που με δυσκολία τα έβγαζε πέρα με 640x200 (αυτή ήταν αν θυμάμαι καλά η ψηλή έγχρωμη ανάλυση του Atari) έμαθα προγραμματισμό σε γλώσσα C και assemply. Έφτιαξα δικό μου driver για εναλλαγή Ελληνικού/Αγγλικού πληκτρολογίου και επίσης μια βιβλιοθήκη C που μιμούνταν τα windows και πολλές άλλες εφαρμογές, για προσωπική πάντα χρήση, τότε ήμουν ερασιτέχνης προγραμματιστής.


 


Ο Θανάσης ήξερε πολύ καλό προγραμματισμό για τον Atari και με βοήθησε πολύ. Κάποια στιγμή όταν πλέον ο Atari είχε πεθάνει εμπορικά στην Ελλάδα ο Θανάσης έβαλε PCs στο μαγαζί και σιγά σιγά σταμάτησε να ασχολείτε με τον Atari. "πούλησα" τον Atari στον Θανάσση (20.000 δραχμές) και πήρα ένα PC. Κάποια στιγμή μετά από απο χρόνια πήγα στο μαγαζί του ξανά με την ελπίδα να έχει κανένα παλιό Atari αλλά δυστηχώς δεν είχε.


 


Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που αισθάνομαι μετά από τόσα χρόνια για μια μηχανή, αλλά λίγα πράγματα θυμάμαι με τόση νοσταλγία όσο εκείνον τον Atari.

Δεν ξέρω που είναι και με τι ασχολείται ο Θανάσης σήμερα, αλλά θα ήθελα κι εγώ πολύ να το μάθω.
 
Γειά σου φίλε atari lover!

Όπως έχω ξαναπεί εδώ στο forum, είναι μια ιδιαίτερη στιγμή όταν συναντάς (έστω και ηλεκτρονικά) έναν Atari user!

Respect από μένα αφού πάλευες Assembly και C, στον Atari!

Η υψηλή ανάλυση ήταν 640X400, στο μονόχρωμο monitor.

Στα τόσα χρόνια, αν δεν απέκτησες άλλον ST, με εμάς που έμπλεξες μάλλον θα το κάνεις σύντομα! :)

Η Ataroπαρέα εδώ, είναι μεγάλη! Θα τα λέμε!
 
Κανελλειάδας .. συνέχεια.....διαφημιστική καταχώρηση στο περιοδικό ΜΟΥΣΙΚΗ..το συνήθιζε την εποχή εκείνη...λάτρευα τις διαφημίσεις του με το ATARIκό design τους..
 
Γεια σας,

Είμαι νέος στο forum και πήρα αφορμή να γράψω σε αυτό το thread σχετικά με τον φίλο μου και συνεργάτη κ. Κανέλλη Αθανάσιο που σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει πια εδώ και 4 χρόνια περίπου.

Θα σας διηγηθώ την δική μου ιστορία γιατί ίσως είμαι ο κατάλληλος για να μιλήσω γι' αυτόν, γιατί τον ήξερα 20 ολόκληρα χρόνια. Τον Θανάση τον γνώρισα από το 1ο μαγαζί που είχε το 1985 στην Αγγελάκη 3. Η αφορμή που γνωριστήκαμε ήταν ότι ήταν ακριβώς κάτω από το σπίτι μου. 10 χρονών εγώ τότε πιτσιρικάς, έκανα το μαγαζί του στέκι. Από εκεί ξεκινάει και η ιστορία μου με τους υπολογιστές Αtari 800XL->Atari 520ST->Atari 1040ST->Atari FALCON 030.

Έχω δουλέψει στην εταιρεία του σαν τεχνικός και κάναμε πολύ παρέα όλα αυτά τα χρόνια. Ο Θανάσης ήταν πρωτοπόρος στην εποχή του, μια διάνεια στους υπολογιστές. Ήταν ο 1ος μου δασκαλός στα πρώτα βήματα μου στον προγραμματισμό σε γλώσσες όπως Ansi C, Megamax C, Pure C. Το μαγαζί του ήταν κέντρο ανταλλαγής απόψεων πάνω σε θέματα της πληροφορικής, βοηθούσε πολύ κόσμο και αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε, και ιδιαίτερα τα Αtari. Σπούδασε την Γερμανία ηλεκτρονικός και ήξερε άψογα τα Γερμανικά, αυτό τον βοήθησε πολύ στις εισαγωγές που έκανε από τη Γερμανία. Σταμάτησε την συνεργασία με την ΕΛΚΑΤ όπου κρατούσε έναν συντηρητικό χαρακτήρα και έκανε ένα βήμα μπροστά φέρνοντας νέα πρωτοποριακά περιφερειακά από Γερμανία όπως πχ την κάρτα Videodigitaizer όπου μπορούσες να συνδέσεις σήμα από video κάμερα και να τη δείξεις στον Atari ST. Στις πρώτες εκθέσεις της Infosystem 1990-1992 ο Θανάσης πήρε μέρος εκθέτοντας νέες ιδέες και φρέσκες τεχνολογίες γύρω από τον Atari ST. Τότε η Infosystem έδειχνε ωραία πράγματα όχι όπως τώρα internet games και προσφορές PC μόνο. Δυστυχώς όταν πλάκωσαν τα PC αναγκάστηκε και αυτός να μπει σε αυτή την αγορά με βαριά καρδιά θα λέγαμε.

Το μαγαζί το κράτησε μέχρι που απεβίωσε γύρω στο 2004. Δυστυχώς δεν υπήρξε διάδοχος της επιχείρησης γιατί τα παιδιά του ήταν μικρά και δεν μπορούσαν να αναλάβουν.

Ο Θανάσης για μένα ήταν η αφορμή που ασχολήθηκα με τον προγραμματισμό και θα τον θυμάμαι για πάντα.

Θανάση να' σαι καλά εκεί που βρίσκεσαι.

Λευτέρης.
 
Ως ένας άλλος που τον ήξερε... RIP.
 
Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και πραγματικά κρίμα που χάθηκε ο άνθρωπος...

Φίλε leftmtps, καλοσώρισες στο retromaniax.

Ελπίζουμε να μοιραστείς μαζί μας και άλλες ιστορίες.

Έχουμε περίπου κοινή πορεία (800XL-ST).

Αλήθεια, τα μηχανήματα τα έχεις κρατήσει;
 
Πραγματικά δεν ήξερα ότι ο Κανέλλης "έφυγε" , ειλικρινά λυπάμαι ! κατάφερε να κάνει το όνομά του συνόνυμο με τον Atari και ότι είχε σχέση με αυτόν.
 
Φιλε leftmtps να σαι καλα για τις πληροφοριες που μοιραστηκες μαζι μας...
 
Τρομερά λυπηρό....
 
Πίσω
Μπλουζα