Γεια σας,
Είμαι νέος στο forum και πήρα αφορμή να γράψω σε αυτό το thread σχετικά με τον φίλο μου και συνεργάτη κ. Κανέλλη Αθανάσιο που σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει πια εδώ και 4 χρόνια περίπου.
Θα σας διηγηθώ την δική μου ιστορία γιατί ίσως είμαι ο κατάλληλος για να μιλήσω γι' αυτόν, γιατί τον ήξερα 20 ολόκληρα χρόνια. Τον Θανάση τον γνώρισα από το 1ο μαγαζί που είχε το 1985 στην Αγγελάκη 3. Η αφορμή που γνωριστήκαμε ήταν ότι ήταν ακριβώς κάτω από το σπίτι μου. 10 χρονών εγώ τότε πιτσιρικάς, έκανα το μαγαζί του στέκι. Από εκεί ξεκινάει και η ιστορία μου με τους υπολογιστές Αtari 800XL->Atari 520ST->Atari 1040ST->Atari FALCON 030.
Έχω δουλέψει στην εταιρεία του σαν τεχνικός και κάναμε πολύ παρέα όλα αυτά τα χρόνια. Ο Θανάσης ήταν πρωτοπόρος στην εποχή του, μια διάνεια στους υπολογιστές. Ήταν ο 1ος μου δασκαλός στα πρώτα βήματα μου στον προγραμματισμό σε γλώσσες όπως Ansi C, Megamax C, Pure C. Το μαγαζί του ήταν κέντρο ανταλλαγής απόψεων πάνω σε θέματα της πληροφορικής, βοηθούσε πολύ κόσμο και αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε, και ιδιαίτερα τα Αtari. Σπούδασε την Γερμανία ηλεκτρονικός και ήξερε άψογα τα Γερμανικά, αυτό τον βοήθησε πολύ στις εισαγωγές που έκανε από τη Γερμανία. Σταμάτησε την συνεργασία με την ΕΛΚΑΤ όπου κρατούσε έναν συντηρητικό χαρακτήρα και έκανε ένα βήμα μπροστά φέρνοντας νέα πρωτοποριακά περιφερειακά από Γερμανία όπως πχ την κάρτα Videodigitaizer όπου μπορούσες να συνδέσεις σήμα από video κάμερα και να τη δείξεις στον Atari ST. Στις πρώτες εκθέσεις της Infosystem 1990-1992 ο Θανάσης πήρε μέρος εκθέτοντας νέες ιδέες και φρέσκες τεχνολογίες γύρω από τον Atari ST. Τότε η Infosystem έδειχνε ωραία πράγματα όχι όπως τώρα internet games και προσφορές PC μόνο. Δυστυχώς όταν πλάκωσαν τα PC αναγκάστηκε και αυτός να μπει σε αυτή την αγορά με βαριά καρδιά θα λέγαμε.
Το μαγαζί το κράτησε μέχρι που απεβίωσε γύρω στο 2004. Δυστυχώς δεν υπήρξε διάδοχος της επιχείρησης γιατί τα παιδιά του ήταν μικρά και δεν μπορούσαν να αναλάβουν.
Ο Θανάσης για μένα ήταν η αφορμή που ασχολήθηκα με τον προγραμματισμό και θα τον θυμάμαι για πάντα.
Θανάση να' σαι καλά εκεί που βρίσκεσαι.
Λευτέρης.