Εγω παντως στα ιδια περιπου χρηματα που ειχε ο OSSC το 2019 ειχα παρει και μτχ ολοκληρωμενο pc με i5 επεξεργαστη με 4gb ram και 500 gb hd σε εξαιρετικη κατασταση ετοιμο απο μαγαζι της περιοχης μου με 2 χρονια εγγυηση και την καρτα ati 4350 για soft15khz για συνδεση με vga to scart rgb crt tv και ειμαι κομπλε με το retro gaming.To εχω μονιμα συνδεδεμενο σε επιπεδη trinitron 21" για 240p αναλυσεις.Ισως με κανεναν OSSC να γινεται δουλεια και σιγουρα καλυτερη απο το composite που εχουμε τωρα.
Ποιος θα τα δωσει τα λεφτα ειναι το θεμα ,λολ.
Μεγάλη θυσία για σχετικά μικρό κέρδος για μας. Οσο ασήκωτη και να είναι μια τηλεόραση, μία φορά θα την σηκώσεις. Και άλλη μια όταν μετακομίσεις. Οπότε για τις δύο αυτές φορές που η τηλεόραση θα είναι στον αέρα θα ταλαιπωρηθείς πόσο, 2 λεπτά μέσα σε 10 χρόνια? Αρα για αυτά τα 2 λεπτά, θα έχεις χειρότερη ποιότητα για 10 χρόνια. Δεν μου φαίνεται να αξίζει.Ενταξει, θυσιαστηκε η οποια ποιοτητα με κερδος την μειωση του ογκου και του βαρους. Η τελευταια CRT που ειχα μια 33αρα 4:3 Philips PT, ολοκληρο μπαουλο και ασηκωτη, ρε παιδι μου. Kατι παρομοιο με τον ηχο, δισκοι βυνιλιου και CD.
Μεγάλη θυσία για σχετικά μικρό κέρδος για μας. Οσο ασήκωτη και να είναι μια τηλεόραση, μία φορά θα την σηκώσεις. Και άλλη μια όταν μετακομίσεις. Οπότε για τις δύο αυτές φορές που η τηλεόραση θα είναι στον αέρα θα ταλαιπωρηθείς πόσο, 2 λεπτά μέσα σε 10 χρόνια? Αρα για αυτά τα 2 λεπτά, θα έχεις χειρότερη ποιότητα για 10 χρόνια. Δεν μου φαίνεται να αξίζει.
Αξίζει όμως για τους κατασκευαστές. Αυτοί θα μεταφέρουν πολλές περισσότερες τηλεοράσεις και κάθε μέρα. Πόσα λες να κερδίζουν από το πολύ μικρότερο βάρος σε σχέση με πριν? Συν λόγο της σημαντικής μείωσης κόστους παραγωγής που έχουν τα σύγχρονα panels σε σχέση με την CRT τεχνολογία (που δεν είχαν άλλη επιλογή τότε), έχουν και από εκεί μεγαλύτερο εύρος για κέρδος.
Ο λόγος που δεν φτιάχνουν πια CRTs, ούτε καν σαν δεύτερο option, είναι γιατί δεν τους συμφέρει, όχι γιατί δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση ή γιατί οι LCD είναι καλύτερες για σένα και για μένα. Ναι, έχουν και οι LCD κάποια πλεονεκτήματα για εμάς, αλλά αυτά είναι απλώς παράγωγα των πλεονεκτημάτων που καρπώνονται οι ίδιοι.
Οσο για τον ήχο, βινύλια και CD βγαίνουν ακόμα. Δεν έχουν καταργηθεί τελείως όπως οι CRT τηλεοράσεις. Αλλά και πάλι, ισχύει το ίδιο με τα πλεονεκτήματα. Το σημερινό standard, δηλαδή το streaming, βγήκε γιατί ήταν η μόνη λύση κατά της πειρατείας, δηλαδή πρόσφεραν ευκολία για να μπορέσουν να σε πείσουν να δώσεις κάνα φράγκο στους εκδότες. Ήθελαν να λύσουν ένα δικό τους πρόβλημα δηλαδή. Και θέλουν να κάνουν το ίδιο και στο Gaming που το streaming είναι το όνειρο όλων των εκδοτών αφού εκεί θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα αρχεία. Αυτοί βέβαια θα στο πουλήσουν ως δικό σου πλεονέκτημα (δεν θες hardware, είναι πιο εύκολο κλπ) αλλά ο πραγματικός λόγος που πάνε προς τα εκεί είναι ότι θέλουν να έχουν τον ελεχγο αυτοί και να βασίζεσαι πάνω τους, οταν καταργηθούν τα local files.
Βγήκα λίγο offtopic αλλά είναι κάτι που αφορά τις περισσότερες αλλαγές στις τεχνολογίες, όπως από CRTs σε TFT/LCD κλπ. ΠΑΝΤΑ ότι αλλαγές κάνουν σε ήδη υπάρχοντα standards, τα κάνουν πρώτα για αυτούς και μετά για εμάς.
Δεν διαφωνω, σε κατι απο ολα οσα ειπες. Και ας σημειωθει οτι για αρκετα χρονια αφ'οτου κυκλοφορησαν οι LCD, καποιοι επαγγελματιες, π.χ. γραφιστες, εξακολουθουσαν να χρησιμοποιουν CRT και ισως τα χρησιμοποιουν ακομα. Εχω κρατησει ενα 17αρι sony trinitron μονιτορ crt που το μονο που υστερει απο 2 24αρια lcd, που εχω ειναι το μεγεθος της οθονης. Συγκρινοντας το με ενα 17αρι 4:3 LG flatron, το sony εχει πιο ζεστα χρωματα και πιο καθαρη εικονα. Μιλαω παντα απο την πλευρα του απλου χρηστη/θεατη, δεν ειμαι τεχνικοςΒγήκα λίγο offtopic αλλά είναι κάτι που αφορά τις περισσότερες αλλαγές στις τεχνολογίες, όπως από CRTs σε TFT/LCD κλπ. ΠΑΝΤΑ ότι αλλαγές κάνουν σε ήδη υπάρχοντα standards, τα κάνουν πρώτα για αυτούς και μετά για εμάς.
Πολυ ασχημες οι scanlines για το παιχνιδι στην 2η και τριτη φωτο στην σειρα.Ποιο φυσιολογικα 90s crt tv γραφικα σε εξομοιωση στην τελευταια φωτο δεξια.
Επιτελους καταφερα να παρω καινουργιο gaming pc
Aπο hardware ειμαι με gtx 1050 ti 4gb gddr5 - AMD Ryzen 5 2600 - 16GB 3200MHz
Καινουργιο για μενα.Οταν λες καινουριο, εννοεις καινουριο για σενα;
Γιατι ο επεξεργαστης ειναι 4 ετων και η καρτα γραφικων 6...