CRT Gaming

Ναι αυτο εννοειται ειναι το καλυτερο για crt gaming αλλα δυστυχως δεν υπαρχει.
 
Κάτι σχετικό με τις arcade οθόνες αφού και αυτές καθόλα crt ήταν όλες.

Εδώ στην χώρα μας που είχαμε αποκλειστικότητα τα νανάκια και τις λοιπές κατασκευές της πλάκας, όλα είχαν κατώτερες οθόνες από τα γνήσια arcade. Είχαν b ή ακόμη και c grade. Grade A είχαν μόνο τα γνήσια arcades. Η b και c grade ήταν οθόνες όχι 100% άψογες στην κατασκευή τους. Για αυτό αν θυμάστε ήταν πιθανό να έβλεπες τότε κάποια ελαφρά διαφορά στα χρώματα σε ίδιο παιχνίδι σε διαφορετική καμπίνα. Ακόμη έβλεπες και σε μερικές οθόνες την γεωμετρία να είχε κάποιες διαφορές. Οι περισσότεροι κατασκευαστές τότε αγόραζαν οθόνες από Ιταλία και κατασκεύαζαν το σασί εδώ. Φυσικά οι Α grade οθόνες ήταν πανάκριβες και οι Β grade ήταν ιδανικές (οικονομικά) μαζί με τα κορεάτικα bootleg (αντίγραφα) παιχνίδια. Οι καλύτερες γνήσιες οθόνες Α grade ήταν οι Hantarex και μετά ξεπεράστηκαν με τις Nanao που υπήρχαν 2 μοντέλα, 25khz και 31khz.
 
Ρετρο αιθουσα με arcades στο Λονδινο εν ετη 2022 για υψηλου επιπεδου retro gaming μιας και εχουν προτιμησει να βαλουν CRT οθονες στο μαγαζι ετσι ωστε οι πελατες να εχουν την πραγματικη ρετρο εμπειρια στα παλια παιχνιδια με τις οθονες φωσφορου.

Μεχρι και το final fight μπορει να παιξει εκει καποιος με την αυθεντικη του αναλυση στην CRT :thumbup::thumbup::thumbup: Ρετρο μαγεια :thumbup::thumbup::thumbup:

 
Τελευταία επεξεργασία:
Eφτασε ο καιρος να αρχισω επιτελους το επομενο και τελευταιο gran turismo στο ps2.Το τελευταιο που ειχα παιξει αρκετα και για πολλα χρονια στην κονσολα ηταν το gran turismo 3.

Gran turismo 4.Tι να πρωτοπουμε για αυτο το παιχνιδι?Μετα την επιτυχια του gran turismo 3 η polyphony digital καταφερε και αυτη την φορα να μας δωσει αλλο ενα racing διαμαντι.To gameplay ειναι ευχαριστο και μπορει να εξοικειωθει καποιος γρηγορα με το gamebad για τον χειρισμο των οχηματων.Τα γραφικα δειχνουν τρομερα και με το δυνατο hardware του ps2 η polyphony digital αυτη την φορα καταφερε να μας δωσει γραφικα που φτανουν μεχρι και σε φωτορεαλιστικα επιπεδα κανοντας το σαγονι μας να φτασει στο πατωμα οταν παιζουμε σε καλη CRT TV.

Και μερικα απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα του PS2 που εκμεταλλευτηκε στο επακρο η polyphony digital ωστε να μπορεσει να μας δωσει πολυ αληθοφανη γραφικα.
  • CPU: Emotion Engine clocked at 300 MHz
  • Memory: 32 MB RDRAM(system), 4MB eDRAM(video)
  • Storage: 8 MB memory card
  • Sound: SPU1, SPU2 2MB 44.1 kHz or 48 kHz, 48 Channels, PCM, Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
  • Video/GPU: Graphics Synthesizer running at 147 MHz, 4 MB
Εννοειται πως τα γραφικα στην CRT τηλεοραση μου δειχνουν πολυ καλυτερα και ρεαλιστικοτερα σε σχεση με τις παρακατω φωτογραφιες που εβγαλα με το αρχαιο κινητο μου.Ουτε καν τα λαμπερα χρωματα φωσφορου που εχω δεν μπορουν να αποτυπωθουν στις φωτογραφιες.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Συνδεσα το pc με hdmi to composite για συγχρονο gaming αλλα δυστυχως δεν φτανει σε καμια περιπτωση την εικονα που εχω στο ps2 και xbox 360 παλι με composite.Χανουν πολυ τα γραφικα και δεν απεικονιζονται οι λεπτομερειες οπως στο xbox 360.Mεγαλο προβλημα ειναι και οι αναλυσεις των πιο συγχρονων παιχνιδιων που δεν πεφτουν κατω απο 800x600 και 1024x768 και δημιουργει προβληματα και στον μετατροπεα που μπορει να τον αχρηστεψουν με την συνεχομενη ενναλαγη σε πιο υψηλες αναλυσεις απο 640x480.Μεσα σε 40 λεπτα χαλασε η λειτουργια του και ανεβοκατεβαινε η οθονη στην crt.

Αν το o μετατροπεας ειχε την εικονα που εχω στο xbox 360 και ολα τα παιχνιδια επεφταν σε 480i για μενα η crt τηλεοραση μου θα ηταν η καλυτερη οθονη ολων των εποχων για συγχρονο gaming αλλα δυστυχως μας το χαλασε με τα συγκεκριμενα προβληματα.

Μονη λυση τωρα για να ευχαριστηθω το συγχρονο gaming πιστευω ειναι ενα ποιοτικο crt pc monitor 19"- 21" Ειχα παλια ενα με λιγες ωρες λειτουργιας και μου το πεταξανε :mad:

Εχω παιξει και σε συγχρονη οθονη 4k καινουργια παιχνιδια και οκ εχω τερμα αναλυσεις και τερμα καθαροτητα αλλα δε με καλυπτει σε αυτα που θελω οπως τον φωσφορο για τα χρωματα στο περιβαλλον των 3d παιχνιδιων οπως πχ στο μπλε.Στο μπλε του ουρανου που οταν βλεπω την λαμψη του μπλε φωσφορου μου δινει διαφορετικη εικονα στο βαθος του χρωματος που προσθετει μεγαλυτερο ρεαλισμο στα γραφικα και γενικα δινει πιο αληθοφανες αποτελεσμα..Δεν κρινω τον οπτικο τομεα των συγχρονων παιχνιδιων μονο απο τις αναλυσεις ωστε να πω α ωραια εχει 4k με hdr ειναι και το καλυτερο.
 
Ισως με κανεναν OSSC να γινεται δουλεια και σιγουρα καλυτερη απο το composite που εχουμε τωρα.
Ποιος θα τα δωσει τα λεφτα ειναι το θεμα ,λολ.
 
To παλεψα παλι με το hdmi to composite σε ntsc 60 hz 480i και ξανα ρυθμισα τις αναλυσεις στα παιχνιδια και το contrast - χρωμα - ευκρινεια της crt τηλεορασης και το αποτελεσμα βελτιωθηκε στα παιχνιδια που εβαλα.

To crysis 2 του 2011 με το mod που βαζει νεες ρεαλιστικες υφες ηταν φοβερο οσο το επαιξα.Σαν να βλεπεις ταινια στην crt tv.Διαφορετικη εμειρια σε σχεση με τις συγχρονες οθονες.

Playable και το πρωτο crysis που επαιξα αρκετη ωρα στην crt tv και οι φωτισμοι της crt προσθετουν πολλους ποντους στον οπτικο τομεα και παρολο που δεν υπαρχει η αναλυση της lcd δειχνει εντυπωσιακο.

Μερικες φωτο αλλα στις φωτο ως συνηθως χανουν τα γραφικα και ο φωτισμος.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG
 
Ισως με κανεναν OSSC να γινεται δουλεια και σιγουρα καλυτερη απο το composite που εχουμε τωρα.
Ποιος θα τα δωσει τα λεφτα ειναι το θεμα ,λολ.
Εγω παντως στα ιδια περιπου χρηματα που ειχε ο OSSC το 2019 ειχα παρει και μτχ ολοκληρωμενο pc με i5 επεξεργαστη με 4gb ram και 500 gb hd σε εξαιρετικη κατασταση ετοιμο απο μαγαζι της περιοχης μου με 2 χρονια εγγυηση και την καρτα ati 4350 για soft15khz για συνδεση με vga to scart rgb crt tv και ειμαι κομπλε με το retro gaming.To εχω μονιμα συνδεδεμενο σε επιπεδη trinitron 21" για 240p αναλυσεις.

Παντως ο ανταπτορας hdmi to composite που τον τσεκαρα και στο mame χανει πολυ σε σχεση με το rgb scart και οι διαφορες ειναι μεγαλες αλλα οκ παιζονται ομως ευχαριστα τα παιχνιδια με εικονα 90s feeling.Ειχα γραψει πιο παλια για την ρυθμιση bitmap prescaling για την εξοδο svideo της καρτας γραφικων και του ανταπτορα vga to composite αλλα με τον ανταπτορα hdmi βλεπω γινονται χειροτερα τα παιχνιδια γιατι εχει ηδη μεγαλυτερη οξυνση στην εικονα.Στον emulator του wii - gamecupe που τσεκαρα λιγο μου εβγαλε πολυ καλη εικονα.Επαιξα το kirby's epic yarn και εχει εξαιρετικη εικονα για τα δεδομενα του composite στην crt tv.Δεν το περιμενα.

Ο μετατροπεας τιμιος θα ελεγα.Παιζει μια χαρα και σκοπος τωρα ειναι το πιο συγχρονο gaming σε crt tv.Feeling εποχης dreamcast για τα 3d σε crt τηλεοραση αλλα με γραφικα που δεν εχω δει ποτε σε crt tv.
 
Εγώ πρόσφατα έκανα μια μετακόμιση (άλλαξα όροφο :p ) και αφού έχω περισσότερο χώρο, ειπα να χρησιμοποιήσω την Sony CRT τηλεόραση που έχω, όχι όμως για το PC αλλά για τις κονσόλες XBOX και Wii.

To Wii το είχα πάντα με σύγχρονα panels. Με καλώδιο component ώστε να δείχνει 480p, που είναι και η καλύτερη ποιότητα που μπορείς να έχεις. Είπα όμως να το δοκιμάσω στην CRT με απλό composite και το αποτέλεσμα ήταν.... απίστευτο. Οχι απλά είναι καλύτερο από την LCD (μοντέλο 2020), μιλάμε η ποιότητα απέχει. Ειδικά η κίνηση είναι τοσο ομαλή και καθαρή που νομίζεις ότι θα βάλεις το χέρι σου και θα πιάσεις θα 3D αντικείμενα. Κοίτα τι είχαμε τόσα χρόνια και δεν το ξέραμε δηλαδή.

Έβαλα και το Metroid Prime 3 που τρέχει στα 60fps. Αυτό το frame rate στην CRT είναι η τελειότητα. Ναι, οκ έχεις λίγο flickering αλλά η καθαρότητα στην κίνηση ξεπερνάει ακόμα και το 240hz monitor που έχω όταν παίζω παλιά games στα 240fps. Ναι, καλά διαβάζεις, τα 60fps στην CRT έχουν λιγότερο motion blur από τα 240fps σε γρήγορο LCD monitor. Καλά, δεν μιλάμε καν για το πως φαίνονται τα 60fps σε οποιοδήποτε LCD panel. Τόση θολούρα λες και έχεις πιει 2 μπουκάλια βότκα πριν βάλεις να παίξεις ένα παιχνίδι. Το "sample and hold" στα σύγχρονα panel είναι κάτι σαν την ταφόπλακά τους.

Εγώ ζηλεύω τις νέες γενιές που δεν είχαν προλάβει τις CRT και δεν ξέρουν τι έχασαν. Παίρνουν μια εντυπωσιακή καινούρια τηλεόραση ή monitor και πιστεύουν ότι είναι όλα OK. Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι ένα πράγμα. Κι εμείς που ξέρουμε τι χάσαμε τι μπορούμε να κάνουμε? Οι CRT οθόνες οσο πάνε και εξαφανίζονται σιγά σιγά αφού δεν βγαίνουν καινούριες. Κρίμα. Μια "εξελιξη" της τεχνολογίας που μας πήγε πίσω αντί για μπροστά.
 
Ενταξει, θυσιαστηκε η οποια ποιοτητα με κερδος την μειωση του ογκου και του βαρους. Η τελευταια CRT που ειχα μια 33αρα 4:3 Philips PT, ολοκληρο μπαουλο και ασηκωτη, ρε παιδι μου. Kατι παρομοιο με τον ηχο, δισκοι βυνιλιου και CD.
 
Ενταξει, θυσιαστηκε η οποια ποιοτητα με κερδος την μειωση του ογκου και του βαρους. Η τελευταια CRT που ειχα μια 33αρα 4:3 Philips PT, ολοκληρο μπαουλο και ασηκωτη, ρε παιδι μου. Kατι παρομοιο με τον ηχο, δισκοι βυνιλιου και CD.
Μεγάλη θυσία για σχετικά μικρό κέρδος για μας. Οσο ασήκωτη και να είναι μια τηλεόραση, μία φορά θα την σηκώσεις. Και άλλη μια όταν μετακομίσεις. Οπότε για τις δύο αυτές φορές που η τηλεόραση θα είναι στον αέρα θα ταλαιπωρηθείς πόσο, 2 λεπτά μέσα σε 10 χρόνια? Αρα για αυτά τα 2 λεπτά, θα έχεις χειρότερη ποιότητα για 10 χρόνια. Δεν μου φαίνεται να αξίζει.

Αξίζει όμως για τους κατασκευαστές. Αυτοί θα μεταφέρουν πολλές περισσότερες τηλεοράσεις και κάθε μέρα. Πόσα λες να κερδίζουν από το πολύ μικρότερο βάρος σε σχέση με πριν? Συν λόγο της σημαντικής μείωσης κόστους παραγωγής που έχουν τα σύγχρονα panels σε σχέση με την CRT τεχνολογία (που δεν είχαν άλλη επιλογή τότε), έχουν και από εκεί μεγαλύτερο εύρος για κέρδος.

Ο λόγος που δεν φτιάχνουν πια CRTs, ούτε καν σαν δεύτερο option, είναι γιατί δεν τους συμφέρει, όχι γιατί δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση ή γιατί οι LCD είναι καλύτερες για σένα και για μένα. Ναι, έχουν και οι LCD κάποια πλεονεκτήματα για εμάς, αλλά αυτά είναι απλώς παράγωγα των πλεονεκτημάτων που καρπώνονται οι ίδιοι.

Οσο για τον ήχο, βινύλια και CD βγαίνουν ακόμα. Δεν έχουν καταργηθεί τελείως όπως οι CRT τηλεοράσεις. Αλλά και πάλι, ισχύει το ίδιο με τα πλεονεκτήματα. Το σημερινό standard, δηλαδή το streaming, βγήκε γιατί ήταν η μόνη λύση κατά της πειρατείας, δηλαδή πρόσφεραν ευκολία για να μπορέσουν να σε πείσουν να δώσεις κάνα φράγκο στους εκδότες. Ήθελαν να λύσουν ένα δικό τους πρόβλημα δηλαδή. Και θέλουν να κάνουν το ίδιο και στο Gaming που το streaming είναι το όνειρο όλων των εκδοτών αφού εκεί θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα αρχεία. Αυτοί βέβαια θα στο πουλήσουν ως δικό σου πλεονέκτημα (δεν θες hardware, είναι πιο εύκολο κλπ) αλλά ο πραγματικός λόγος που πάνε προς τα εκεί είναι ότι θέλουν να έχουν τον ελεχγο αυτοί και να βασίζεσαι πάνω τους, οταν καταργηθούν τα local files.

Βγήκα λίγο offtopic αλλά είναι κάτι που αφορά τις περισσότερες αλλαγές στις τεχνολογίες, όπως από CRTs σε TFT/LCD κλπ. ΠΑΝΤΑ ότι αλλαγές κάνουν σε ήδη υπάρχοντα standards, τα κάνουν πρώτα για αυτούς και μετά για εμάς.
 
Μεγάλη θυσία για σχετικά μικρό κέρδος για μας. Οσο ασήκωτη και να είναι μια τηλεόραση, μία φορά θα την σηκώσεις. Και άλλη μια όταν μετακομίσεις. Οπότε για τις δύο αυτές φορές που η τηλεόραση θα είναι στον αέρα θα ταλαιπωρηθείς πόσο, 2 λεπτά μέσα σε 10 χρόνια? Αρα για αυτά τα 2 λεπτά, θα έχεις χειρότερη ποιότητα για 10 χρόνια. Δεν μου φαίνεται να αξίζει.

Αξίζει όμως για τους κατασκευαστές. Αυτοί θα μεταφέρουν πολλές περισσότερες τηλεοράσεις και κάθε μέρα. Πόσα λες να κερδίζουν από το πολύ μικρότερο βάρος σε σχέση με πριν? Συν λόγο της σημαντικής μείωσης κόστους παραγωγής που έχουν τα σύγχρονα panels σε σχέση με την CRT τεχνολογία (που δεν είχαν άλλη επιλογή τότε), έχουν και από εκεί μεγαλύτερο εύρος για κέρδος.

Ο λόγος που δεν φτιάχνουν πια CRTs, ούτε καν σαν δεύτερο option, είναι γιατί δεν τους συμφέρει, όχι γιατί δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση ή γιατί οι LCD είναι καλύτερες για σένα και για μένα. Ναι, έχουν και οι LCD κάποια πλεονεκτήματα για εμάς, αλλά αυτά είναι απλώς παράγωγα των πλεονεκτημάτων που καρπώνονται οι ίδιοι.

Οσο για τον ήχο, βινύλια και CD βγαίνουν ακόμα. Δεν έχουν καταργηθεί τελείως όπως οι CRT τηλεοράσεις. Αλλά και πάλι, ισχύει το ίδιο με τα πλεονεκτήματα. Το σημερινό standard, δηλαδή το streaming, βγήκε γιατί ήταν η μόνη λύση κατά της πειρατείας, δηλαδή πρόσφεραν ευκολία για να μπορέσουν να σε πείσουν να δώσεις κάνα φράγκο στους εκδότες. Ήθελαν να λύσουν ένα δικό τους πρόβλημα δηλαδή. Και θέλουν να κάνουν το ίδιο και στο Gaming που το streaming είναι το όνειρο όλων των εκδοτών αφού εκεί θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο στα αρχεία. Αυτοί βέβαια θα στο πουλήσουν ως δικό σου πλεονέκτημα (δεν θες hardware, είναι πιο εύκολο κλπ) αλλά ο πραγματικός λόγος που πάνε προς τα εκεί είναι ότι θέλουν να έχουν τον ελεχγο αυτοί και να βασίζεσαι πάνω τους, οταν καταργηθούν τα local files.

Βγήκα λίγο offtopic αλλά είναι κάτι που αφορά τις περισσότερες αλλαγές στις τεχνολογίες, όπως από CRTs σε TFT/LCD κλπ. ΠΑΝΤΑ ότι αλλαγές κάνουν σε ήδη υπάρχοντα standards, τα κάνουν πρώτα για αυτούς και μετά για εμάς.

Ό τρόπος και η ταχύτητα που εξαφανίστηκαν οι CRT τηλεοράσεις και μόνιτορς ήταν οπωσδήποτε αξιοπερίεργα ταχύτατος και καθολικός. Ίσως ήταν και περιβαλοντολογικοί κανονισμοί που ανάγκασαν όλους τους κατασκευαστές να εγκαταλείψουν την παραγωγή τόσο γρήγορα.
 
Βγήκα λίγο offtopic αλλά είναι κάτι που αφορά τις περισσότερες αλλαγές στις τεχνολογίες, όπως από CRTs σε TFT/LCD κλπ. ΠΑΝΤΑ ότι αλλαγές κάνουν σε ήδη υπάρχοντα standards, τα κάνουν πρώτα για αυτούς και μετά για εμάς.
Δεν διαφωνω, σε κατι απο ολα οσα ειπες. Και ας σημειωθει οτι για αρκετα χρονια αφ'οτου κυκλοφορησαν οι LCD, καποιοι επαγγελματιες, π.χ. γραφιστες, εξακολουθουσαν να χρησιμοποιουν CRT και ισως τα χρησιμοποιουν ακομα. Εχω κρατησει ενα 17αρι sony trinitron μονιτορ crt που το μονο που υστερει απο 2 24αρια lcd, που εχω ειναι το μεγεθος της οθονης. Συγκρινοντας το με ενα 17αρι 4:3 LG flatron, το sony εχει πιο ζεστα χρωματα και πιο καθαρη εικονα. Μιλαω παντα απο την πλευρα του απλου χρηστη/θεατη, δεν ειμαι τεχνικος
 
Παντως ποσο τυχερος νιωθω που εχω βρει ποιοτικες crt τηλεορασεις και τις εχω ετοιμες για gaming στο σπιτι δεν λεγεται.:happyjump::happyjump::happyjump:Aντε να φτιαξω τον χωρο σιγα σιγα να ξεκινησω και συγχρονο gaming σε crt μιας και μετα τις δοκιμες που ειχα κανει το σαγονι μου εφτασε στο πατωμα.Ειχα δοκιμασει και την γνωστη πλακετιτσα vga σε composite που την πουλανε χωρις καλυμμα αλλα εχει πολυ θολη εικονα στην crt tv οποτε τελικα θα μεινω στο πιο βολικο hdmi to composite.

Xθες πηγα και μια βολτα στα arcades μιας και ειχα να παω αρκετο καιρο και οι CRTs στο sega rally 2 ηταν ακομα μαχιμες.Οποτε μιας και ειχε CRT το μηχανημα ριξαμε κερματα με τον αδερφο μου για διπλο sega rally 2.

Ειχε και το cruis'n blast (2017) διπλα με μεγαλες lcd οθονες 16:9 και ειναι σχεδον 20 χρονια πιο καινουργιο arcade αλλα μολις συγκρινες τα γραφικα με το sega rally 2 δεν εβλεπες καποια εξελιξη της προκοπης με τα σχεδον καρτουνιστικα γραφικα που εβαλαν στο cruis'n blast.Και τα γραφικα του sega rally 2 arcade (1998) εδειχναν ποιο ρεαλιστικα στις CRT. 20 χρονια μετα τα γραφικα αντι να πανε μπροστα πανε προς τα πισω.Ετσι οπως πανε μεχρι το 2030 στα συγχρονα arcades θα βλεπουμε γραφικα στο στυλ του ps1 και του ps2 χαχαχα.

sega rally 2.JPG
 
Πολυ ασχημες οι scanlines για το παιχνιδι στην 2η και τριτη φωτο στην σειρα.Ποιο φυσιολογικα 90s crt tv γραφικα σε εξομοιωση στην τελευταια φωτο δεξια.

Καλα το πρωτο ναι σιγουρα.Αν καποιος ειναι πανεξυπνος σιγουρα νομιζει οτι ετσι βλεπαμε στις τηλεορασεις μας τα παιχνιδια γιατι τοτε ειχαμε ολοι στα 80ς - 90ς τον framemeister - retrotink 5x - ossc upscaler για τις κονσολες με συνδεση HDMI καλωδιο και full hd οθονες lcd - led oled 720p - 1080p.Και καποιοι συγγενεις μας στα σπιτια τους την δεκαετια του 80 θα ειχαν και 4κ οθονες στο σαλονι τους.
 
Επιτελους καταφερα να παρω καινουργιο gaming pc μετα απο πολλα χρονια ωστε να μπορω να παιζω περισσοτερα συγχρονα παιχνιδια και να το εχω μονιμα συνδεδεμενο στην crt tv μονο για gaming.Σαν να ειναι κονσολα δηλαδη.

Ξεκινησα να παιζω χθες βραδυ στην crt tv και επαθα πλακα με την εικονα στην crt.

Aπο hardware ειμαι με gtx 1050 ti 4gb gddr5 - AMD Ryzen 5 2600 - 16GB 3200MHz.Πιο καλυτερα απο θεμα hardware δεν γινεται.Mονο αν κερδισω το τζοκερ.

Aισθανομαι λες και ειμαι στο 2003 και πηρα το Sega Dreamcast 2.Eπαιξα και mario odyssey και το παιχνιδι δειχνει απιστευτο και ομως αληθινο στην crt tv.Ενα πραγμα λες και επαιζα το mario 64-2 στην 512 bit κοnσολα της nintendo :fafoutis:

Tα παιχνιδια δειχνουν καλυτερα σε σχεση με την παλια μου καρτα hd 7770 στην crt tv και με πολυ πιο αληθοφανη γραφικα σε σχεση με την led 4k που δειχνουν πιο ψευτικα.

Ειχα να ενθουσιαστω τοσο πολυ με τα 3d παιχνιδια απο την εποχη του Dreamcast.Για μενα για τα βιντεοπαιχνιδια ρετρο και συγχρονα η crt τηλεοραση ειναι οτι καλυτερο εχει ο πλανητης.Αρκει βεβαια να ειναι η καταλληλη crt tv 60hz καλης ευκρινειας για συγχρονα παινιδια.O ανταπτορας vga to rca που δοκιμασα παντως εχει θολη εικονα και δεν κανει για συγχρονο gaming για μενα οποτε παιζω μονο με hdmi to rca.

Οι φωτο δυστυχως τα αδικουν τα παιχνιδια.Επαιζα και το παλιο crysis του 2007 και αν εβλεπε καποιος την οθονη της crt τηλεορασης θα νομιζε οτι εβλεπε σκηνες απο την ταινια predator του 1987.Για τοσο ρεαλισμο μιλαμε.Οι απιστευτοι φωτισμοι του φωσφορου ανεβαζουν αρκετα το επιπεδο αληθοφανειας στα παιχνιδια.



1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οταν λες καινουριο, εννοεις καινουριο για σενα; o_O

Γιατι ο επεξεργαστης ειναι 4 ετων και η καρτα γραφικων 6...
Καινουργιο για μενα.:fafoutis::fafoutis::fafoutis:
Οι τιμες για καινουργιο καλου επιπεδου gaming pc της εποχης ειναι πολυ ανεβασμενες οποτε για να γλιτωσω χρηματα πηγα σε πιο παλιο hardware που θα μπορουν να τρεξουν καλα καποια απαιτητικα συγχρονα παιχνιδια με την μεγιστη αναλυση 1024x768 που χρειαζομαι για να παιξω τα συγχρονα παιχνιδια στην crt τηλεοραση εστω και στις medium ρυθμισεις των γραφικων.

Οι τιμες παντως που εχω δει ειδικα στις καρτες γραφικων ειναι αστα να πανε.Πανακριβες για να 6gb μνημης και πανω.
 
Για τις χαμηλές αναλύσεις σε CRT TV μια χαρά ειναι η 1050 πιστεύω. Αλλά πως κατάφερες και την σύνδεσες?

Πάντως αν ήθελες ανάλυση 1024x768 θα μπορούσες να πάρεις ένα PC CRT monitor. Θα είχες και καλύτερη ανάλυση/λεπτομέρεια χωρίς scanlines αλλά και όλα τα καλά μιας CRT όπως η λάμψη, η καθαρότητα στην κίνηση, το χαμηλό input lag, κλπ.

Θεωρώ πως στην TV, η εικόνα γίνεται downscale και μαζί με τα scanlines χανεις σε λεπτομέρεια αλλά κερδίζεις στο ότι κρύβονται ότι ατέλειες. Mε πιο σύγχρονα παιχνίδια είναι σαν να βλέπεις κάτι από την πραγματικότητα μέσα από κάποια παλιά κάμερα. Είναι και αυτό καλό κολπάκι αλλά δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της CRT.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα