Disco των 80's!!!!!

μολις που ειχα προλαβει barbarella και dorian gray.πιο πολυ πηγαινα Mercedes - loft και φυσικα agora.ολα τα λεφτα ηταν η τοτε διασκεδαση.

χορευαμε και διασκεδαζαμε με ολη τη σημασια της λεξεως.τωρα ξενερωμα.
 
Divina στο Εμπορικό της Κηφισιάς και Rich στο Κεφαλάρι για εμάς τους "βόρειοι"
 
αρπαχται ενα για προθερμανη....[ame=http://www.youtube.com/watch?v=8IQUpoJPrCI]YouTube - Jeanny - Falco
 
Pooky είπε:
Λοιπόν παιδιά, ότι και να κάνω δεν μπορώ να ξεχάσω την αίσθηση του να πηγαίνεις σαββατόβραδο στη Barbarella!!!!
Τα κλασσικά πικάπ βινυλλίου, τα strobolights, οι σφαίρες στην οροφή, τα μηνήματα καπνού και οι εκπληκτικές αμφιέσεις της εποχής, η μανία με τις "χιλιάρες", οι απίστευτες ατάκες, όλα αυτά έχουν γράψει ιστορία.

Εσάς ποιό ήταν το αγαπημένο σας "στέκι" των 80's; Όσο και αν ακούγατε metal ε, δεν μπορεί για χάρη του ωραίου φύλλου (καμάκι σε συμμαθήτριες) όλο και θα συχνάζατε σε κάποιο τέτοιο μέρος!!!!
ok eyxaristo
 
Ενώ δεν έζησα αυτή την ομολογουμένως χρυσή εποχή, πάντα κάτι με τράβαγε στο να τη μελετήσω. Έτσι μία μέρα, μια παρέα μεγαλύτερών μου σε ηλικία, με συνόδεψε σε μία από τις τελευταίες ντίσκο που έχουν μείνει και η αλήθεια είναι πως μαγεύτηκα πραγματικά από το όλο σκηνικό.
 
Λοιπον ειμαι απο Πειραια και γεννημενος στα μεσα του 70.

η πρωτη μου βολτα για καφε ηταν στο πασαλιμανι στα καφε που ειχε τοτε η πλατεια και μετα...

disco Serenade (kastella)


disco boom boom (kastella)



καναλι κλαμπακι στο πασαλιμανι τελη 80 με αρχες 90



hollywood κλαμπ πασαλιμανι και στο προηγουμενο και εκει καναμε και διαγωνισμο χορού.


 


:flower:


 
Disco των 80's!!!!!

Starbuck είπε:
πιστεύω πως θα μπορούσες να το κυνηγήσεις δικαστικά για διάκριση βάσει φύλου.. κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να τα αφήνουμε αυτά να πέσουν κάτω..
Ναι αμε μέχρι Άρειο πάγο να πας.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 
«Έχει είσοδο; Θα φάμε πόρτα;»

Κλασική αρχή διαλόγου πριν εξορμήσουμε νεούδια, στη νυχτερινή Αθήνα. Ξέχωρα από το πόσο κόστιζε (που δεν θυμάμαι πια) να μπεις στα μαγαζιά της παραλιακής ή του κέντρου, έκδηλο ήταν και το άγχος για το αν «θα φάει πόρτα» κάποιος, όπως έχει ήδη περιγραφεί γλαφυρά σε προηγούμενα ποστ.

Περιζήτητες ήταν οι κοριτσοπαρέες (ξαδέλφες, αδελφές και φίλες αυτών) που μπορούσαν να συνοδέψουν τα αγόρια έτσι ώστε τα τελευταία να μην φαίνονται μπακουροπαρέα και να μπουν.

Ενδυματολογικοί κώδικες ανάλογα με την περίσταση (προσωπικά δεν με απασχόλησε ποτέ) αν και θυμάμαι το χοντρό γέλιο που είχε πέσει σε δύο περιπτώσεις:

α. όταν εμφανιστήκαμε με βερμούδες και τσόκαρα κατευθείαν από ολοήμερη παραμονή στη θάλασσα

β. μετά από ατελείωτο αγώνα βόλεϊ (εκτός έδρας) που δεν προλάβαμε να αλλάξουμε, μας πήρε η νύχτα και εκτός από τις φόρμες που φορούσαμε, οι μισές μυρίζαμε ακόμα θερμαντική. (Μέρα που είχε βρει και ο άνθρωπος να κάνει τα γενέθλιά του …)

Αυτή πάλι η αναμονή έξω από την είσοδο, η λαοθάλασσα που ενίοτε συναντούσες, η δυνατότητα του να κλείσεις τραπέζι (ο γνωστός, του γνωστού, κ.λπ.), τα τηλεφωνήματα δυο και τρεις μέρες πριν …. μα τι βλακείες κάναμε όταν ήμασταν νέοι.

Σταδιακά τα πράγματα έστρωσαν, μεγαλώσαμε και εμείς. Τώρα δεν ξέρω τι παίζει, έχω αρκετό καιρό να πάω σε τέτοια μαγαζιά, αν και κάτι μου λέει ότι τουλάχιστον η παραλιακή ακόμα καλά κρατεί ….

IMG_0304.jpg
IMG_0305.jpg





Υ.Γ. Το απόκομμα από τον Κάββουρα & Phase 2 εμφανίζονται ως συλλεκτικά κομμάτια και ουδεμία σχέση έχουν με το παρόν θέμα



 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι άνοιξη του 1988, πήγαινα Β' Γυμνασίου στη Σαλαμίνα και μας πήγαιναν εκδρομή-περίπατο με αστικά λεωφορεία σε ντισκοτέκ !!!! Μία απ' αυτές νομίζω λεγόταν "Aphrodite"... Χαμός, όλο το σχολείο μέσα στη ντίσκο πρωι πρωι και να χορεύουμε μετά μανίας υπό τους ήχους του "Susanna", "Girls want to have fun", "Bad", "Life is life" κλπ... Αξέχαστες εποχές...
 
VAGBITH είπε:
Θυμάμαι άνοιξη του 1988, πήγαινα Β' Γυμνασίου στη Σαλαμίνα και μας πήγαιναν εκδρομή-περίπατο με αστικά λεωφορεία σε ντισκοτέκ !!!! Μία απ' αυτές νομίζω λεγόταν "Aphrodite"... Χαμός, όλο το σχολείο μέσα στη ντίσκο πρωι πρωι και να χορεύουμε μετά μανίας υπό τους ήχους του "Susanna", "Girls want to have fun", "Bad", "Life is life" κλπ... Αξέχαστες εποχές...
φαντάζομαι κάπου στο Αιάντειο...
 
Στα 90s είχα πάει σε ντίσκο,αρκετές φορές γύρω στο 92-97 όταν ήμουν από νηπιαγωγείο ως τέλοςδημοτικού!Κυρίως για αποκριάτικα πάρτυ!Δεν ξέρω πως ήταν η disco στα 80s πάντως καλύτερα ήταν στα 90s σε σχέση με τα σημερινά clubs!Κυρίως έπαιζαν ξένα dance στην αρχή,και μετά ελληνικά pop/dance.Από το 1995 που μπήκαν τα ελληνάδικα κομμάτια,άρχισε να χαλάει η έννοια της disco!
 
VAGBITH είπε:
και στο Αιάντειο αλλά και στα Σελήνια. Να υποθέσω οτι ήσουν και συ εκεί ;;;...
όχι δυστυχώς...απλά έχω εξοχικό στην ...Σαλαμύκονο και έρχομαι πολύ συχνά!
 
Φωτό από την Αυτοκίνηση, παρμένη από το γκρουπ retromaniax στο facebook. Λεπτομέρεια: αυτός τέρμα κάτω στη φωτογραφία με το ριγωτό μπλουζάκι πρέπει να είναι ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναικού, του Άρη και της Εθνικής, Δημήτρης Κοκολάκης!!!!

autokinisi.jpg

Και μια επιλογή από σχετική μουσική που μπορείτε να ακούσετε στην ενδιαφέρουσα σελίδα που βρίσκεται εδώ.
 
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάω σε καθαρόαιμη ντίσκο την εποχή εκείνη. Μόνο στο Βινύλιο έχω πάει στη Γλυφάδα πριν καμιά 10ριά χρόνια αλλά μου άρεσε. Πόσο μάλλον λοιπόν στην εποχή της...
 
Τις ντίσκο μόνο από τις βιντεοταινίες τις γνώρισα. Θα πρέπει να είχαν ωραία ατμόσφαιρα.
 
ναι φιλε μου ειχαν ομορφη ατμοσφαιρα και πανω απ ολα ομορφη μουσικη :)
 
Πίσω
Μπλουζα