nick
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 581
Πόσο μάλλον ντοκιμαντέρ... Είμαστε μακριά γι' αυτά ακόμη. Σε τηλεπεριοδικό για την ώρα δεν το βλέπω, αλλά προς πώληση ξεχωριστά, θα μπορούσαν να τα διαθέσουν! Σε κάποιο box αν θέλεις τα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους! Το θέμα είναι να υπάρχουν ακόμη. Έχει δει κανείς να προβάλλονται τηλεοπτικά;tonytony είπε:Μπαααα πολλά ζητάς αγαπητέ Rapide! Αμφιβάλλω αν κυκλοφορήσουν και όλες οι μεγάλου μήκους....τις μικρού θα βγάλουνε????
με τι εχει να κανει η ταινια για να την παρω αν ειναι!! ειναι κατι σαν τα μυστικά τςη αμαρτωλής Αθηνας αν δεν κάνω λάθος!!atanasio είπε:Δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με την ταινία του Παύλου Τάσιου "Παράνομοι πόθοι" (1965), που έδωσε σήμερα το "Τηλέραμα". Εκτιμώ πολύ κάποιες από τις μεταγενέστερες ταινίες του Τάσιου (ειδικά το "Βαρύ πεπόνι" και την "Παραγγελιά", με θέμα την υπόθεση Κοεμτζή), αλλά αυτή εδώ μου φάνηκε μέτρια και ξεπερασμένη, με έντονες επιρροές όχι μόνο από την κλασική ταινία "Η γέφυρα της αμαρτίας" με τη Βίβιαν Λη (κάτι που έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο Τάσιος), αλλά και από τα νεανικά δράματα του Δαλιανίδη και τα "αμαρτωλά" μελό της δεκαετίας του '60. Πέρα, όμως, από τη δική μου γνώμη για την ταινία, το ενδιαφέρον είναι ότι στην αρχή των τίτλων δεν εμφανίζεται το λογότυπο της "Φίνος Φιλμς" ή το γνωστό "Η Φίνος Φιλμς παρουσιάζει", αλλά το λογότυπο μιας άγνωστης σε μένα εταιρείας, "Τας Φιλμς" (εικάζω ότι πρόκειται για εταιρεία που είχε ιδρύσει ο Παύλος Τάσιος). Μόνο στο τέλος των τίτλων αναγράφεται "εκμετάλλευση Φίνος Φιλμς". Ίσως λοιπόν να πρόκειται όχι για καθαρόαιμη παραγωγή του Φίνου, αλλά για ανεξάρτητη ταινία που διένειμε στις κινηματογραφικές αίθουσες η "Φίνος Φιλμς" και κράτησε τα δικαιώματά της.
Εύχομαι στην επόμενη κασετίνα να υπάρχουν οι 2 ταινίες που έχουν πει ότι θα δώσουν της ΦΙΝΟΣ και οι υπόλοιπες 6 να είναι άλλες σημαντικότατες και σπανιότατες ταινίες άλλων εταιριών που δεν έχουν δοθεί ποτέ και από κανέναν (και μακάρι να είναι και επεξεργασμένες από την GRAAL). Παραθέτω μερικές:tonytony είπε:Πήρα τηλέφωνο σήμερα στο Τηλέραμα μήπως "ψαρέψω" κανένα μελλοντικό νέο. Μου απάντησε πως οι άπαιχτες ταινίες της Φίνος Φιλμ θα είναι μόνο 10 και εκτός από τις 8 που ήδη ξέρουμε θα ανακοινωθούν άλλες 2...τις οποίες φυσικά δεν ήξερε να μου τις πει...Άρα δυστυχώς πάλι θα μείνουν κι άλλες απ' έξω...
Δεν διαφωνώ σ' αυτό! Κι εγώ συλλέγω χρόνια διάφορα πράγματα και καταλαβαίνω τι εννοείς. Αλλά δε μου αρέσει με το που βλέπω να γίνεται κάποια θετική κίνηση, πριν καν αυτή ξεκινήσει να συμβαίνει (κυριολεκτικά!), να βλέπω γκρίνια του γιατί δεν βγήκαν όλα ή γιατί δεν βγήκαν αυτά που ήθελα περισσότερο κτλ. Αυτό που εισπράττει ένας τρίτος, είναι εγωισμό και πλεονεξία. Ας τελειώσει με το καλό η προσφορά και μπορεί πίσω απ' αυτήν να έρχεται άλλο "πακέτο". Μην τρελαίνεστε και μην πιέζετε καταστάσεις. Αν δείτε ότι καθυστερεί πολύ και ότι δεν υπάρχει συνέχεια, είμαι μαζί σας!spyrosd είπε:Δεν είναι θέμα απληστίας, αλλά αγάπης και σεβασμού στην κινηματογραφική ιστορία. Και ένας άνθρωπος που συλλέγει, θέλει να τα έχει όλα.