Όπως τα περίμενα και εγώ, με την "δοκιμαστική" έκδοση σε PC. Βαρύ για το παλιό μου μηχάνημα, αν και σε χαμηλή ανάλυση, παίζει και ultra ! (με λίγα frames φυσικά). Φούλ κονσολοποίηση, κάτι που με χάλασε, αφού άμα ήθελα joypad πήγαινα κατευθείαν στην κονσόλα. Έχω προμηθευτεί wireless 360 joypad (που κάνει και σε PC) , που είναι μεν εξαιρετικό, αλλά άμα είναι να πιάσω joypad...καναπές καλύτερα.
Με λίγα συγκριτικά που είδα, και ότι φυσικά μπόρεσα να δω με το αρχαίο μηχάνημα μου, επιβεβαιώνεται το ότι δεν είναι optimised για pc. Oι λεπτομέρειες στους φωτισμούς και τις σκιές φαίνονται στο ultra, χωρίς να είναι εξωπραγματικές. Στο νερό επίσης διακρίνονται τα καλύτερα εφέ και οι γυαλάδες, σε γενικές γραμμές όμως δεν μιλάμε για μεγάλες και ουσιαστικές διαφορές. Η βασική ατμόσφαιρα του παιχνιδιού οπτικά φαίνεται να αποδίδεται εξίσου και στις τρεις πλατφόρμες, και από low έως ultra, οπότε οι κόντρες των fanboyz δεν νομίζω να ανάψουν και πολύ στην προκειμένη.
Τώρα με την μια ωρίτσα που έπαιξα, τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Σίγουρα φαίνεται καλύτερο από το oblivion, έχει καλύτερη ιστορία , οι npc's είναι λίγο πιο φυσικοί και όχι τόσο αγγούρια (παίζει πάλι λίγο stiff animation) . Τουλάχιστον έχει απείρως καλύτερο voice acting, αυτό κάνει μπαμ και βοηθάει κατά πολύ την ατμόσφαιρα. Το GUI μου πήρε λίγο να συνηθίσω, μου αρέσει ιδιαίτερα το presentation (ακόμα και οι loading screens), μου λείπει το παλιό interface του oblivion λιγάκι αλλά μάλλον είναι λόγω συνήθειας. Τελικά αποφάσισα να το πάρω στο Ps3, και να το λιώσω εκεί, και να αναβάλλω για λίγο το καινούριο PC αφού τελικώς δεν φαίνεται να χάνω πολλά. Τελευταίο παιχνίδι για το οποίο είχα αγοράσει ολοκαίνουργιο PC ήταν το Half Life 2 !