Emulation News - Νέες κυκλοφορίες

Εγω απο την αλλη θα ελεγα οτι το εχω παραμελήσει τελείως, γιατι ολα μου τα λεφτα πανε σε ρετρο τεχνολογία και δεν μπορω να αναβαθμίζω το παιδι μου (*) οσο συχνα θα ηθελα.

Ηδη το εχω 1.5 χρονο και λογικα θα μεινει τουλάχιστον αλλο τοσο πριν την επομενη μαζική αναβάθμιση.

(*) = το κεντρικο PC μου ειναι το παιδι μου.
 
nkarytia είπε:
Είδα τα νέα στην αρχή του ποστ σου κι έκανα τούμπες απ' τη χαρά μου. Μετά είδα και τις προδιαγραφές του υπολογιστή σου και μ' έπιασε κατάθλιψη (τι να σου κανει το core2duo με 4 gb ram; )!
:(
Μια χαρα εισαι φιλε και να μη σε πιανει καμια καταθληψη.Εγω ειχα κατι ακρες και με εφτιαξε ενας κολητος ενα ολοκαινουργιο pc σχεδον τζαμπα αλλα ουτε καν το εχω αναψει και χρεισιμοποιω τον παλιο μου αθανατο Pentium D με 2gb μνημη και την 9600gt.
 
:) Είναι και laptop το ρημάδι με intel γραφικά... :(
 
Κι εγώ έχω δύο pentium4 ό ένας στά 3.0 Mhz καί 2 gb ram μέ μία geforce 9700 άν θυμάμαι καλά.. μέ 512mb μνήμη 1080gb συνολικό σκληρό..(δύο 500άρηδες καί έναν 80άρη..)Τί τόν θέλω τόν 80άρη θά μού πείτε.. Πολύ απλά.. Επειδή στόν ένα 500άρη έχω vista ultimate επάνω (καί όσο νά ναι έχει προβλημα όποτε θέλω νά κάνω αναυγκρότηση) έχω περάσει στόν ογδοντάρη λοιπόν τά xp, καί όποτε θέλω ανασυγκρότηση, τήν κάνω μέσω τών xp μιά καί στήν ανασυγκρότηση έχει πρόβλημα μέ τά vista( ώωρες ολόκληρες καί τίποτα ακόμα..)Μέ τά xp όμως, σέ κανένα εικοσάλεπτο καί λιγότερο συνήθως τούς έχω ανασυγκρότήσει καί τούς τρείς δίσκους από 2 φορές τόν καθένα τουλάχιστον... ενώ ώρες ολόκληρες μέ τά vista ούτε τό 10% τού ενός δέν κάνει..

Άν εξεραίσουμε αυτό τό θεματάκι, σέ οτιδήποτε άλλο δέν έχω πρόβλημα μέ τά vista άς είναι παλιός ό υπολογιστής.. μιά χαρά τά πάει :)

Καί έχω άλλον έναν P4 επείσης, στά 2.8 ghz μέ 4 gb ram DDR2 μία saphir δέ θυμάμαι τό μοντέλο μέ 1gbddr3 επάνω της, (pci express) Έκανα κακή επιλογή Γιατί τά φτυσε η μητριτκή πού ήταν προβληματική άπ τή μάνα της κάι πήρα μία καινούρια άπ τό eshop ή οποία ήταν νέου τύπου γιά Ρ4 μέν αλλά μέ νέου τύπου υποδοχές κι έτσι όταν τό είδα αναγκαστικά μετά πήρα καί καινούρια κάρτα γραφικών καί μνήμες γιά νά σωθεί ό επεξεργαστής καί ή νέα πλέον μητρική μου.. Οπότε έχω δύο πανάρχαιους υπολογιστές.. Αλλά απ τή στιγμή πού δέν έχω σκληρές απαιτήσεις είτε από gaming είτε από άλλες εφαρμογές, μέχρι είτε νά τά φτύσουν είτε νά μή μπορούν νά σηκώσουν τά μελλοντικά windows καί τά office, θά τούς έχω κανονικά. Τώρα χρησιμοποιώ τόν παλιό μέ προσθήκη κάρτας sata καί είμαι οκ Ό αναβαθμισμένος έχει ενσωματωμένες θύρες sata καί δέν έχει ανάγκη.. Μέχρι νά μήν τά καταφέρνουν πλέον στίς ελάχιστες ανάγκες μου.. Δέν σκοπεύω νά τούς αλλάκω τούς μπαρμπάδες μου.. χαχα :) Μιά χαρά είναι.. Σιγά.. γιά νά παίαω mame νά χαζολογάω στό internet.. καί γιά απλή λογιστική χρήση office δέν αξίζει νά τούς αλλάξω.. :) Όσο αντέχουν.. θά τούς σιγοντάρω.. καί όσο πάνε.. Άν αργότερα αλλάξει τό πράγμα.. βλέπουμε.. μέχρι τότε όμως.. :) τούς αφήνω ώς έχουν.. :)
 
Πολύ καλά νέα!

Ο ePSXe 1.8.0 είναι γεγονός!

Download

As promised ePSXe 1.8.0 for windows has been released.
You can find it in the downloads section.

The main changes are:

Many fixes to the cd-rom decoder and core that fixed almost 150 games

Improved input devices support

On the fly memory card change

Fixed changedisc feature

Support for SBI subchannel files

Support for PBP disc images

Cheat codes support

We hope you will enjoy this release!

Regards,

ePSXe Team.
Δεν δοκίμασα ακόμα τίποτα, too excited for that...
 
Ωραία, θα πέσει πολύ testing. Ποιο είναι το τελευταίο/καλύτερο plugin για video όμως? Εχω καιρό να ασχοληθώ με PSX emulation. Και δεν βλέπω να έχει στο zip κάποιο default plugin...
 
Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε...

...το edgbla's Software Rendering Plugin 1.41 (gpuBladeSoft), που αν και λίγο "δύστροπο" στο configuration, δίνει τρομερά αληθοφανή αποτελέσματα, με το interlaced mode που διαθέτει και φυσικά το παλιό καλό Pete's OpenGL2 Plugin 2.09, αν σου αρέσουν τα hardware accelerated plugins.

Στο distribution του ePSXe 1.8.0, περιλαμβάνεται και το πολύ καλό, P.E.Op.S soft gpu plugin 1.18b, που είναι το αρχείο gpu.dat και μπορείς να το αλλάζεις on the fly, με το τρέχον plugin, με το πλήκτρο F7, καθώς και να το ρυθμίσεις από το μενού "Config Soft Video Plugin".

Τέλος σε σχετικά παλιό υπολογιστή, που δεν μπορεί να σηκώσει το OpenGL2 ή το software rendering θα πρότεινα το P.E.Op.s OpenGl plugin 1.78, που δίνει επίσης, πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, με κάποιους συμβιβασμούς...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ok, δηλαδή πάνω κάτω τα ίδια που είχα και στο 1.7.0. Εκτός από το edgbla's, αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.

Thanks.
 
Αλήθεια, ποιο plugin είναι καλύτερο για συμβατότητα; Δεν με αφορά να παίζω σε μεγαλύτερες (των native) αναλύσεις, θέλω την καλύτερη δυνατή συμβατότητα και "βασικά" γραφικά χωρίς βελτιώσεις.
 
Αυτά που ζητάς...

...είναι τα software rendering plugins, δηλαδή τα P.E.Op.S soft gpu plugin και gpuBladeSoft.

Προσοχή όμως διότι "χωρίς βελτιώσεις" και "χαμηλές αναλύσεις" δεν σημαίνει και χαμηλότερες απαιτήσεις, αν και εδώ που τα λέμε, δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα, σε αυτόν τον τομέα...
 
Πολύ καλά νέα !! :thumbup: Ο ePSXe ήταν ο αγαπημένος μου playstation emulator.

Aν και ήμουν πολύ ενεργός στον τομέα των psx emus την περίοδο 1998-2004, έχω πλέον καιρό να ασχοληθώ.

Παρ' όλα αυτά, η νέα έκδοση θα κατέβει (και θα παιχθεί και κάποιο παιχνιδάκι), for old times sake. :)
 
Θέλω να πω, ποιο rendering/graphics plugin θεωρείται το πιο συμβατό με μεγαλύτερη γκάμα τίτλων; Ανεξαρτήτως από δυνατότητες βελτιστοποίησης των γραφικών, καθώς προσωπικά θέλω να τα παίζω στη native ανάλυση σε CRT, οπότε αναζητώ απλά μέγιστη συμβατότητα.

Το ρωτώ αυτό, γιατί θυμάμαι πριν μερικά χρόνια δοκίμασα το Tekken 2 με κάποιο "βελτιωτικό" plugin και είχα σοβαρά προβλήματα, ενώ βάζοντας ένα απλοϊκό (είχε ελάχιστες επιλογές), το παιχνίδι έτρεχε αψεγάδιαστα, καθώς και διάφοροι άλλοι "δύστροποι" τίτλοι.
 
Noμίζω η απάντηση παραμένει η ίδια που έδωσε πιό πάνω ο Ace: τα software plugins. :) (δες και αυτό το thread για επιπλέον πληροφορίες).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντως και το Pete's OpenGL plugin έχει επιλογή να παίξεις τα games σε native ανάλυση χωρίς filters και βελτιωτικά. Το προτιμώ από το software plugin γιατί με το software αν επιλέξεις να κάνει stretch σε όλη την οθόνη για να είναι full screen βάζει αυτόματα και ένα bilinear filter και θολώνει όλη η εικόνα. Ενώ με το Pete's OpenGL έχεις native ανάλυση σε full screen και βλέπεις τα χοντροκομμένα pixels πεντακάθαρα, χωρίς θολούρες :)
 
Project64 2.0!

Παιδιά δεν ξέρω αν είναι πρωταπριλιάτικο, μόλις τον εγκατέστησα και λέει version 2.0.0.14, I'm very excited και δεν έλεγξα τίποτα περαιτέρω! Επίσης τα plugins του είναι έκδοσης 1.7.χ.χ!

Προσοχή κατά το setup, να μην δεχτείτε την εγκατάσταση μιας κάποιας toolbar και search engine!

Επίσημο site: Download
 
Ace είπε:
Παιδιά δεν ξέρω αν είναι πρωταπριλιάτικο, μόλις τον εγκατέστησα και λέει version 2.0.0.14, I'm very excited και δεν έλεγξα τίποτα περαιτέρω! Επίσης τα plugins του είναι έκδοσης 1.7.χ.χ!
Προσοχή κατά το setup, να μην δεχτείτε την εγκατάσταση μιας κάποιας toolbar και search engine!

Επίσημο site: Download
Έχει γούστο!...... Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να παίξω αυτό, που μ' έβαλε ιδέες ο Imgema?

Αν ναι, θα σκεφτώ πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να παίξω κι ένα lotto! :biglaugh:

Thnx, Ace! :thumbup:
 
Δεν μπορώ να πω ότι με έχει ενθουσιάσει το Project64 2 μέχρι στιγμής... καταρχάς είχε κάποια προβλήματα με το frame rate σε παιχνίδια που έτσι κι αλλιώς τρέχανε καλά στον 1.6, όπως SM64, wave race, F-Zero, Starfox, Zelda κλπ και έπρεπε να απενεργοποιήσω σε όλα το "fixed audio timing" για να διορθωθούν. Οπότε τα default settings δεν είναι ιδανικά.

Το fixed audio timing βοηθάει πολλά παιχνίδια που είχαν audio pops και glitches αλλά χαλάει την ομαλότητα στην κίνηση. Χωρίς αυτό το option τα παιχνίδια τρέχουν σωστά αλλά έχουν audio glitches. Αυτό το πρόβλημα υπήρχε πάντα, δεν είναι της έκδοσης συγκεκριμένα, αλλά το fixed audio timing δεν είναι η σωστή λύση... αν ήθελα να χαλάω το frame rate για να ακούω καλό ήχο μπορούσα να το κάνω και πριν με άλλους τρόπους. Οπότε το Mupen64 εξακολουθεί να είναι μονόδρομος για πολλά games που έχουν αυτό το πρόβλημα.

Γενικώς δεν ξέρω τι άλλαξε, δεν βλέπω κανένα παιχνίδι που να μην έπαιζε πριν και να παίζει τώρα, ούτε κάποιο fix που να διορθώνει κάποιο παλιό, γνωστό bug όπως το clipping στο Body Harvest που είναι πρόβλημα στο core εδώ και χρόνια. Ο Emulator είναι μάλλον πιο σταθερός από την beta έκδοση του 1.7 (δεν κάνει crash σε κάποια σημεία που θυμάμαι) ωστόσο και πάλι δεν μπορώ να εγκαταλείψω ούτε αυτήν αλλά ούτε τα Mupen, PJ64 Audio fix, Nemu και ICE 64 σαν game specific emulators αφού πάλι πολλά games παίζουν καλύτερα εκεί. Και τα plugins που έχει μου φαίνεται είναι ακριβώς τα ίδια με την 1.7 οπότε και πάλι θες το Glide64 final και το Azimer audio αφού είναι καλύτερα.

Με λίγα λόγια δεν μου φαίνεται και τόσο βελτιωμένος για να πεις ότι είναι καινούρια έκδοση... Και δεν υπάρχει κάποιο change log να δούμε τι γίνεται, ακόμα και το Game Faq που έχει, αλλά και τα διάφορα άλλα docs είναι ακόμα της έκδοσης του 1.6... Βέβαια δεν έχω τεστάρει ακόμα και τα 300+ παιχνίδια του N64, αλλά τέσταρα αρκετά για να έχω μία άποψη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να δουμε...θα σου απαντησει ο Zilmar? ;)
 
Μπα... To θέμα είναι ότι οι απορίες μου δεν έχουν τόσο πολύ νόημα για κάποιον που κανονικά θα έπρεπε έχει ασχοληθεί μόνο με την έκδοση 1.6. Αν δεν υπήρχε η 1.7 θα ήμουν μια χαρά με την έκδοση 2, ότι game δεν δουλεύει καλά απλά το κάνουμε να δουλεύει όπως η 1.6 και τουλάχιστον δεν γίνεται χειρότερο (αυτό έχω καταλάβει μέχρι στιγμής). Το θέμα όμως είναι ότι έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με την 1.7 (από τότε που την κατέβασα από Underground gamer, δεν είμαι donator) και όντως κάποια games που δοκίμασα χαλάνε σε σχέση με αυτήν. Κυρίως το timing είναι το μεγάλο θέμα και ο ήχος.

Δεν περιμένω πολλά από τους παλιούς developers πλέον, εξάλλου αυτοί έκαναν ότι είχαν να κάνουν και μάλιστα πολύ καλά. Τώρα ελπίζω να αρπάξει κανένας μάγκας νέος προγραμματιστής το source code και να τo ξεζουμίσει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα