ΚΑΤ restoration project part 1
Λοιπόν για να μην σας κρατάω άλλο σε αγωνία ξεκινάω με το πως κατάφερα να εκκινήσω τον ΚΑΤ...
O Shock ειχε την ευγενή καλοσύνη να μου παραχωρήσει τον ΚΑΤ που μας έδωσε ο Κος Γεωργοπαπαδάκος προκειμένου να δοκιμάσω την τύχη μου και εγώ....
Μετά από ένα καλό καθάρισμα (monitor-keyboard-κεντρική μονάδα) έστησα τον υπολογιστή όπως βλέπετε πιο κάτω......
....και πάτησα το on off switch.Στην οθόνη εμφανίστηκε το εξής:
Όταν το είδα καταλαβα οτι ο υπολογιστής ξεκινά σε apple mode,και επειδή στο drive δεν βρίσκει λειτουργικό της apple βγάζει το error που φαίνεται στο κάτω μέρος της οθόνης.
Το ζητούμενο όμως ήταν να λειτουργήσει σε ΙΒΜ mode αφου μόνο εκεί είχαμε δισκέττες εκκίνησης ..καλά ολα αυτά αλλά πως όμως θα γίνει αυτό?????
Η απάντηση ειναι απλή:πηγαίνουμε στο
www.retromaniax.gr και κατεβάζουμε το pixel no42.Eκεί στο test του ΚΑΤ διαβάζουμε ότι για να περάσουμε από το ένα mode στο άλλο χρησιμοποιούμε ένα συνδιασμό 3 πλήκτρων.Ωραια μέχρι εδώ αλλά ποια είναι τα πλήκτρα αυτά???
Αυτο που σκέφτηκα ειναι ότι λογικά τα 2 απο αυτά θα πρέπει να είναι το Alt + Ctrl .Ετσι κρατώντας τα πάτησα το sys request αλλά δεν εγινε τίποτα.Μετά δοκίμασα τα Function keys ξεκινώντας απο το F1 και όταν έφτασα στο F9 είδα αυτό:
Εννοείται ότι μετά άρχισα να χοροπηδάω γύρω από τον ΚΑΤ.. :hurrah:
Βάζοντας την δισκέττα του DOS είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα:
Δοκίμασα-τι άλλο-και ένα παιχνίδι για να τεστάρουμε και λίγο τα γραφικά:
...to be continued