To... αυτό! Πλην κάποιων συγκεκριμένων axis boards που έχουμε σε κάποιους δικούς μας υπολογιστές, τόσα ολοκληρωμένα πρώτη φορά βλέπω σε μητρική!....Shock είπε:Πιο πυκνοκατοικημένη motherboard δεν έχω ξαναδεί!
Ήρθε πολύ αργά στην αγορά. Εκείνη την εποχή το Apple II ήταν ήδη παρελθόν και το PC μέρος του ήταν πίσω. Δυο χρόνια νωρίτερα να είχε έρθει...D@redevil είπε:Ακόμα δεν το πιστεύω πως δεν "έπιασε" στην αγορά.
Eυχαριστω πολυ Κε Γεωργοπαπαδακο! Η παρουσιαση ειναι επιτηδες φτιαγμενη ετσι ωστε να θυμιζει τις παλιες καλες εποχες!georgopa είπε:Πολύ ωραία παρουσίαση και φωτογραφίες του εσωτερικού του κουτιού της κεντρικής μονάδας ! Μου θυμίζουν κάτι από παλιά,αν και όλα τώρα πια είναι παρελθόν. Το εσωτερικό της κεντρικής μονάδας δεν το είχα δει ποτέ.
Η εξωτερικη εμφανιση εχει το πλεονεκτημα της απλοτητας..βαζεις ενα μεταλλικο κουτι χωρις πλαστικη προσοψη και γλυτωνεις χρονο και χρημα..Stanfromgreece είπε:Αψογα, άψογα! Πραγματικά σε γυρνάει πολλά χρόνια πίσω! Κάπως έτσι ήταν μέσα ως προς την "πυκνοκατοίκηση" και το Hyundai Super16V (όχι δεν ήταν δεκαεξαβάλβιδο! ) PC-XT που είχα, χωρίς όμως τα καλωδιάκια για τις διορθώσεις (α ρε Ελληνικό ταμπεραμέντο!).Αυτό που θα μπορούσαν να είχαν "δουλέψει" περισσότερο, ίσως θα έπρεπε να ήταν η εξωτερική του εμφάνιση, αν και τότε τα περισσότερα "συμβατά" κάπως έτσι ήταν, με λίγες μόνο εξαιρέσεις. Πραγματικά άργησε πολύ να βγεί στην αγορά... ίσως τους πήρε πολύ χρόνο από project να μπεί στην παραγωγή, καθώς δεν ήταν και εύκολο το όλο εγχειρημα! Πάντως είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ένα μηχάνημα του τότε, να λειτουργεί σήμερα κανονικά!Μπράβο για την καλή δουλειά παιδιά! :flower:
Eυχαριστω Maddog!To pixel γραφει οτι ο υπολογιστης διαθετει 2 σειριακες,μια παραλληλη,και μια θυρα για joystick ή ποντικι..Λογικα αυτη που ειναι διπλα στην 9πινη πρεπει να ειναι η 2η σειριακη, τωρα μενει να βρεθει ποια απο τις αλλες 2 ειναι η παραλληλη ...τα tests συνεχιζονται οποτε μολις εχω νεοτερα θα σας πω...Maddog είπε:Πολύ ωραία παρουσίαση, πραγματικά εξάπτει την περιέργεια σου να μάθεις περισσότερα για το συγκεκριμένο Ελληνικό μηχάνημα!
Για τις 3 άγνωστες 25-pin θύρες πίσω δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε στα παλιά περιοδικά;
Θα το κοιταξω και θα σου πω..Rygar είπε:Καθότι θεωρώ το θρεντ αυτό μεγάλης ιστορικής σημασίας, το εκανα Υπομνημα.
Δεν είχα προσέξει ότι εχει 65c816. Αυτό σημαίνει ότι εχει την ιδια CPU με τον IIgs, αρα θεωρητικά θα μπορούσε να μπουτάρει και prodos 16.χμμμμ....
Χμμμμμμμ....
EDIT: 65c816 έγραφε το Pixel. Ομως το μοντέλο που εχει ο angel_grig τί CPU έχει;;;
Thanks freaktmp!Ειχα κοιταξει και εγω στο e(vil)bay αλλα δεν ειχα βρει κατι!Ελπιζω να ειναι το dos disk και οχι μονο τα utilities!Rygar τι λες?freaktmp είπε:Και αν δεν βρεθει αλλη λυση υπαρχει και στο ebay σε πιο λογικες τιμες.