H Ιστορία του Retromaniax (πάλαι ποτέ GRM: Greek Retro Maniax)

Wally είπε:
.....Χωρις να θελω να γινω Ξανθοπουλος, να πω οτι τουτο το site εχει την χαρα/ευνοια να τρεχει απο την πιο αξιοπρεπη κοινοτητα μελων που εχω συναντησει.
:headbangdude:

Η χαρά (να μπορούμε συμμετέχουμε και να προσφέρουμε στο χώρο που μας αξίζει) είναι όλη δική μας!!!
 
Πού το ξεθάψατε αυτό το thread ρε;;;

mike είπε:
Ενα απο τα πρωτα ατομα που συναντησα ηταν ο manos426F οπου ειχε ακομη το 426F !!!!

circleag είπε:
Αγαπητό μέλος ο Μάνος και έχει δώσει πάρα πολλά σε τούτο το φόρουμ!

Amigos είπε:
.. οσο για τον Μανο ειναι απο τα λιγα παιδια και ο καλυτερος μου φιλος απο εδω μεσα μαζι με telonio, maxouli
Περισσότερο για το...internet-ικό "fair play",καθώς την εκτίμηση που τρέφω για εσάς τη γνωρίζετε,ανταποδίδω τις φιλοφρονήσεις και σπεύδω να πω ότι είναι χαρά μου που σας έχω γνωρίσει,όπως και τα άλλα παιδιά που αναφέρει ο Amigos. :)

Χαίρομαι μάλιστα που έχουμε βρει τον τρόπο να εξακολουθούμε να διατηρούμε τη διαδικτυακή επαφή μας... ;)

mike,μεγάλο καημό μου ξυπνάς εσύ μπρε... :(
 
Δουλεψε Recuva σημερα σε κατι σκληρους λαπτοπ 15 και πλεον ετων και ψιλοχαθηκα σε δεινοσαυρους mail,φωτογραφιων,video των 300KB ,bookmarks κτλ κτλ.


Στο προκειμενο κατι αναμνηστικα.


Link

Link

retrologo.jpg

retrologos.jpg

retrologo.jpeg

@$@#,εγινε το Retromaniax Ρετρο,παει γερασαμε.

 


Kαι ενα Mail για τις νεοτερες γενεες...



Αγαπητέ(ή) AARDVARK, 


Ενεργοποιήσαμε τον λογαριασμό σας στο Greek Retro Maniax.


 


Μπορείτε να βρείτε:



http://www.ellhnismos.org/retro/index.php

 


Οι πληροφορίες του λογαριασμού σας είναι οι ακόλουθες:


 


Όνομα χρήστη: AARDVARK



Κωδικός πρόσβασης: ό,τι δηλώσατε κατά την εγγραφή σας


 


Σας υπενθυμίζουμε η εφαρμογή κατά την εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης θεωρεί διαφορετικούς χαρακτήρες τα κεφαλαία απο τα πεζά γράμματα.


 


Για να επεξεργαστείτε το προσωπικό σας προφίλ επισκεφτείτε την σελίδα:
http://www.ellhnismos.org/retro/profile.php?do=editprofile

 


Ευχαριστούμε,



Greek Retro Maniax team
 
Ήμουν που λέτε αραγμένος και εγώ μια μέρα στον ακάλυπτο, δεν θυμάμαι καν για τι έψαχνα στον αχανέστατο κόσμο του διαδικτύου και ξαφνικά.... η αποκάλυψη!!! Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι βρίσκομαι με παλιούς φίλους, παλιούς συμμαθητές, παιδιά που παίζαμε μαζί στην αλάνα (και παραμένουμε φυσικά παιδιά). Δεν θα ξεχάσω τη μια και μοναδική φορά που ήρθα σε συνάντηση στο Θησείο γιατί έκατσε εκείνες τις μέρες να βρίσκομαι στην Αθήνα. Γενικά, δεν ξεχνάω τίποτα. Άσχετο αν στο πέρασμα του χρόνου βρέθηκα αντιμέτωπος μα κάποια προσωπικά ζητήματα και χάθηκα. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου παραμένει εδώ. Πως γίνεται εξάλλου να "πετάξεις" την παιδική σου ηλικία; Τους παιδικούς σου φίλους; Τις παιδικές σου αναμνήσεις. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! 
 
Χρήστο,μην ξεχνάς ότι απόψε θα έχεις την τιμή να κόψεις την πίτα που αποτελεί και επέτειο των 3 χρόνων του GRM.

@Ιωάννα, έδωσα εντολή η πίτα να αναγράφει "3 χρόνια Retromaniax", με την ελπίδα να μην το ξεχάσουν και να το γράψουν και σωστά. Κεράκια δε θα έχει, αλλά πιστεύω αυτό φτάνει. Να προλάβουμε να τη βγάλουμε φωτογραφία ολόκληρη, πριν ορμήσει ο μαχοθλης να την κατασπαράξει. :D

Ενθυμούμαι.....(ένα δάκρυ κυλάει από το μάγουλο....βρίσκει σε γένια, περιδινείται και καταλήγει στ'αυτί).....Εκείνη την τούρτα την είχε φέρει ο Γουώλης με το παπί. Τα γράμματα είχαν μπερδευτεί και αυτό το γεγονός τον στιγμάτισε. Από τότε κλείστηκε σε τρελάδικο για να συνέλθει και συνάμα να κρυφτεί από τη ντροπή του απέναντι στον κόσμο. Η γυναίκα του τού έφερνε τσιγάρα, τα οποία μισούσε οπως ο σκύλος όταν του πέρνουν το μπωλάκι, κάποτε όμως ενέδωσε και τώρα είναι πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου των Born-again Smokers.

Εκανα μπούμπ το θρεντ (I did bump to thread).....αδτά....αφτά.
 
Ρίγανη το θυμάμαι αυτό το περιστατικό! :lol:

2011 πρέπει να ηταν στο γνωστο μερος στο Θησειο!

Ανοίξαμε την πίτα και ειχε τα σοκολατένια γράμματα εδώ και εκεί και τα είχαμε φτιάξει λιγο να μην φαινοντε οτι ειχαν φυγει απο την θεση τους!

Ηταν και ο Paspartoo εκει και γέλαγε!
 
Οχι το 2009 ηταν :D

Edit: Ακυρο. Ηταν Γενάρης του 2010, 8/1 για την ακρίβεια και ναι ηταν στο Αθηναίων Πολιτεία. Και για του λόγου το αληθές, παραθέτω τρανταχτή απόδειξη για το πόσο μάστορας είναι ο Γουώλης πάνω στο πάπί. H πίτα γράφει "ΧΡΟΝΙ ΟΛΑ, 2015"

IMG_0334.JPG

Γουώλη, αφιερωμένο ρε!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ήταν μια βροχερή βραδιά Πρωτοχρονιάς, χαραυγή του σωτήριου έτους 2006. Περιδιαβαίνοντας τις λεωφόρους του διαδικτύου και ψαχουλεύοντας όρους αναζήτησης στο google που είχαν άμεση συνάφεια με τις γλυκιές αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας, ο ταπεινός υποφαινόμενος ξεψάχνιζε νοσταλγικά μια σειρά από σκόρπιες ιστοσελίδες. Παλιές ταινίες, σειρές, περιοδικά, παιχνίδια, βιβλία, τραγούδια κι ένας ολόκληρος τρόπος ζωής, μια νοοτροπία που σιγά σιγά άρχιζε να ξεθωριάζει στη μνήμη του και να χάνεται στον απόηχο του παρελθόντος, του θύμιζαν ότι ο χρόνος που μόλις έκλεισε πρόσθεσε ένα ακόμα έτος στην καμπούρα του και ταυτόχρονα τον απομάκρυνε ακόμα περισσότερο από την κουλτούρα μιας ολόκληρης εποχής...κι όμως, κάτι μέσα του τον 'έτρωγε΄...δεν ήθελε με τίποτα να την δει να ξεχνιέται...

Δεν ήταν λίγες οι φορές που αναρωτιώταν τι απέγινε εκείνη η υπέροχη μεταβατική και τόσο σημαντική γενιά των late 70s και 80s. Όλα όσα αξιόλογα ζήσαμε, όλα εκείνα τα βιώματα και οι εμπειρίες που διαμόρφωσαν τον ψυχισμό και τον χαρακτήρα μας και κάθε τι που αποτυπώθηκε σε χαρτί, μαγνητική ταινία ή βινύλιο από τον ευρύτερο πολιτισμό της εποχής εκείνης... Ο χρόνος φίλοι μου είναι αμείλικτος, τίποτα δεν αντιστέκεται στο σαρωτικό πέρασμα του, εκτός αν εφεύρεις έξυπνους τρόπους να τον κοροιδέψεις, "συμμαχώντας" τρόπον τινά με την αιωνιότητα. Ένας από αυτούς (θέλω να πιστεύω) είναι και το Διαδίκτυο, το οποίο εκτός σεισμού, λιμού, καταποντισμού διαθέτει, με την πληθώρα επιλογών που παρέχει, την ικανότητα να συμβάλει ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην διαφύλαξη όλων των πολύτιμων μνημών και των όμορφων αναμνήσεων. Πόσες και πόσες φορές δεν αναρωτήθηκα για όσες στιγμές έχουμε να μοιραστούμε με τις επερχόμενες γενιές από το κτίσιμο ενός τέτοιου "ζωντανού μουσείου". Αναλογιστείτε το απλά...Χαρούμενα περιστατικά, αλησμόνητα πρόσωπα και καταστάσεις, αλλα και παραδείγματα προς μίμηση ή αποφυγή.. ότι θα θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά ή στα εγγόνια μας για εμάς τους ίδιους, τον τρόπο που μεγαλώσαμε και τα ενδιαφέροντά μας, συγκεντρωμένα σε μια ενιαία Δικτυακή Πύλη. Με μια φράση ότι θα άξιζε να μείνει ανεξίτηλο...Πόσο μάλλον αν λάμβανε την μορφή μιας διαρκώς εμπλουτιζόμενης βιβλιοθήκης πληροφοριών μέσα στην οποία δρα και κινείται μια ολοζώντανη κοινότητα, γεμάτη από προικισμένα άτομα, νοσταλγικές φυσιογνωμίες, ενθουσιώδεις εκπρόσωπους της παλιάς και της νέας γενιάς που διψούν να θυμηθούν και να μάθουν.

Αφορμή λοιπόν δημιουργίας του Greek Retromaniax, αλλά όχι αιτία, ήταν η κατάληξη της περιπλάνησής μου εκείνο το βράδυ στο περίφημο Insomnia forum, όπου μεταξύ άλλων είχα την ευτυχία να αναγνώσω ιδιαίτερα συγκινητικά posts από τους τότε συντάκτες των περιοδικού Pixel και User, δυο από πιο τις πιστές συντροφιές της παιδικής και εφηβικής μου ηλικίας. Εκεί συνάντησα για πρώτη φορά και τον εκλεκτό φίλο billy, στον οποίο εκμυστηρεύτηκα τα σχέδια μου για υλοποίηση της πρωτότυπης αυτής ιδέας που δειλά-δειλά είχε αρχίσει να εκκολάπτεται στο μυαλό μου. Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, στήθηκε αυτό που ακόμα και σήμερα αποτελεί τον θεματικό πυρήνα του φόρουμ που έχετε τώρα στα χέρια σας, ενώ ξεκίνησε παράλληλα να συγκεντρώνεται όλος ο κόσμος που θα γοητευόταν από ένα τέτοιο εγχείρημα και θα συμμερίζονταν τον ενθουσιασμό μου. Η μηχανή του GRM απέκτησε επίσημα ζωή για πρώτη φορά στις 6/1/2006.. και πραγματικά τίποτα δεν έμελλε να είναι πια το ίδιο...

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς....Υπήρξαν διάφορες ατάκες που επρόκειτο να παίξουν όπως (για να σας μπάσω λίγο στο πνεύμα) "Greek Retromaniax: Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι" ή "Που το θυμήθηκες αυτό βρε παιδί μου...γράψ' το στο Retromaniax!", αλλά εγκαταλήφθηκαν ως ελαφρώς κιτς! :D Με την πάροδο των μηνών ήρθαν παιδιά από το mame.gr, το insomnia και αλλού...κυρίως λόγω της πρωτοτυπίας και της θεματολογικής γκάμας του, από φράση που ξεκίνησε στόμα σε στομα, το GRM γρήγορα απέκτησε διαστάσεις χιονοστιβάδας. Σύντομα απαρτίστηκε το πρώτο συντονιστικό team κι άρχισαν να λαμβάνουν χώρα αμίμητες συζητήσεις, πραγματικός πόλος έλξης για κάθε παλαβιάρη που κρατούσε ακόμα ζωντανό το παιδί μέσα του. Κόσμος άρχισε να συρρέει από παντού και να ψάχνει πληροφορίες για κάθε τι αγαπημένο που πίστευε ότι είχε για πάντα χαθεί στην λήθη του χρόνου. Ακόμα και οι πιο απίστευτες, οι πιο ξεχασμένες ονομασίες και τίτλοι αγαπημένων πραγμάτων έρχονταν για άλλη μια φορά στην επιφάνεια, και μαζί τους οι αναμνήσεις από όλα εκείνα τα μοναδικά συναισθήματα και γεγονότα που τα πλαισίωναν. Ποτέ δεν έλειπαν τα ευτράπελα (ακόμα και μεταξύ συντονιστών), αλλά μήπως κι αυτά δεν προσέθεταν τελικά το αλατοπίπερο στην συνολική γεύση; Στην διαδρομή, διάφοροι προσπάθησαν κατά καιρούς να μιμηθούν την επιτυχία ή να αντιγράψουν το περιεχόμενο του GRM λιγότερο ή περισσότερο αποτυχημένα, αλλά όπως ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, τίποτα δε συγκρίνεται με το Αυθεντικό. Κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και με τον καιρό το GRM project γιγαντώθηκε...υπήρξαν μετεγκαταστάσεις, συγχωνεύσεις και δώσ' του πάλι μετεγκαταστάσεις. Όλα τα παιδιά που αποτελούν το σημερινό διαχειριστικό team έβαλαν την ψυχή τους για αυτό το site, εργάστηκαν φιλότιμα (πολλές φορές around the clock) για να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο Portal, μια πλήρης Retro Database και να εμπλουτιστούν παράλληλα οι δραστηριότητές μας με συνεντεύξεις retro διασημοτήτων και διάφορα events ώστε να γνωριστούμε καλύτερα. Και ξέρετε κάτι; Xωρίς καμμιά υπερβολή τίποτα δεν ανταλλάσεται με τις φιλίες και ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργήθηκαν με αφορμή τη συγκέντρωση ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα σε αυτή τη μεγάλη δικτυακή παρέα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλα τα παιδιά που ακούραστα και με πολλές προσωπικές θυσίες συνέβαλαν όλη αυτή τη δύσκολη 3ετία να γίνει το όνειρο πραγματικότητα...και με τρόπο μάλιστα που είτε ξεπέρασε κάθε αρχική προσδοκία είτε βρίσκονταν κρυμμένο μόνο στους πιο μύχιους και ευσεβείς μας πόθους. Ειδική μνεία θέλω να αποδόσω στην παλιοπαρέα των πρώτων ημερών, τον πολυμαθέστατο μπαρμπα-billy, τον ακούραστο Segata Wally, τον ιππότη και Κύριο telamona.stoko, τον metal-brother keeper7k, τον πληθωρικό akmakas, τον imperious leader ambu_dare, τον ρετρο-απίθανο exetlaio, τον τσαχπινογαργαλιάρη pooky και τον GNU shock (που στην πρώτη μας συνάντηση έσκασε μύτη με μπλούζα pac-man!). Θέλω να ξέρετε ότι σας αγαπώ και σας εκτιμώ όλους σας, ασχέτως των εν πολλοίς προβλεπόμενων ερίδων και αψιμαχιών για διαδικαστικά θέματα, που όταν μια τέτοια προσπάθεια αποκτά μεγάλες διαστάσεις είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενα φαινόμενα. Yπομείνατε καρτερικά τις γκρίνιες, τις ολιγωρίες και τα τερτίπια μου και γι' αυτό σας είμαι διπλά ευγνώμων. Περάσαμε μαζί πολλές φουρτούνες και κύματα, αλλά αυτό που στο τέλος πάντα απομένει είναι η μαγεία του ταξιδιού και η αγαλλίαση της άφιξης στον πολυπόθητο προορισμό.

Πάντα θα είμαι στο πλευρό της διαχείρισης και θα βοηθώ δια βίου, είτε ως συνδιαχειριστής ο ίδιος είτε ως 'εξωτερικός συνεργάτης / σύμβουλος', στο μέτρο των προσωπικών αντοχών μου και στον βαθμό που επιτρέπουν οι εκάστοτε υποχρεώσεις μου. Η προσπάθεια αυτή ξεπερνά εδώ και καιρό τα όρια του ενός ατόμου. Είναι και επιβάλλεται να είναι συλλογική στην φύση της και αποτέλεσμα δημιουργικής συνεισφοράς και συνεργασίας από όλους όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν.

Να θυμάστε ότι το Greek Retromaniax, ή σκέτο Retromaniax όπως θα αποκαλείται εφεξής, αποτελεί πλέον την χρυσή βίβλο του ελληνικού internet σε οτιδήποτε αφορά τα 70's και τα 80s και παρόλο που θεματικά εστιάζεται στο παρελθόν, το μέλλον του προδιαγράφεται κάτι παραπάνω από λαμπρό!

The Retromaniac Spirit Rages On!

Υ.Γ. 1: Ο τίτλος, για να αποδίδουμε τα εύσημα, ήταν εν μέρει εμπνευσμένος από ένα ελληνικό χεβυμεταλλάδικο IRC κανάλι που τιτλοφορούταν #80s_metal_maniax και στο οποίο σύχναζα λίγο παλιότερα.

Υ.Γ. 2: Σας θυμίζω ότι ξεκινήσαμε με '80s και '70s, αλλά όσο περνούν τα χρόνια ότι παλιώνει, σαν το παλιό καλό κρασί, θα βρίσκει σταδιακά τον χώρο του εδώ, στις φιλόξενες ενότητές μας.

Y.Γ. 3: Το μόνο που ζητώ από τα νέα παιδιά είναι να αγαπήσουν το Retromaniax όσο το αγαπήσαμε και εμείς και να σεβαστούν την άπειρη δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα από ένα σωρό κόσμο για να μπορούν να απολαμβάνουν απρόσκοπτα το περιεχόμενο του.
Η καλύτερη χρονομηχανή για μένα το retromaniax....αισθάνομαι τυχερός που το έμαθα εντελώς τυχαία. ..Αρχικά έμπαινα σαν αναγνώστης μετά δημιούργησα και λογαριασμό και δειλά άρχισα να δημοσιεύω και γω....το καλύτερο forum που έχω πετυχει όλα τα χρόνια που μπαίνω στο διαδίκτυο. ..
 
@Rygar Δεν είχες μπορέσει να έρθει με την μηχανή γιατί ήσουνα εκτός Αθηνών. :p

Κάθε χρονο μαζευόμασταν καμια 30αρια ρετρομανιακοι (είτε ήταν συνάντηση είτε κοπή της πίτας)!

Το 2011 είχαμε φτάσει τα 40+ άτομα και είχαμε κλείσει ολο τον όροφο του μαγαζιού! :)
 
@Rygar Δεν είχες μπορέσει να έρθει με την μηχανή γιατί ήσουνα εκτός Αθηνών. :p

Κάθε χρονο μαζευόμασταν καμια 30αρια ρετρομανιακοι (είτε ήταν συνάντηση είτε κοπή της πίτας)!

Το 2011 είχαμε φτάσει τα 40+ άτομα και είχαμε κλείσει ολο τον όροφο του μαγαζιού! :)
Θυμήθηκα ότι δεν είχα έρθει λόγω βροχής. Θα ερχόμουν με τη μηχανή μου γιατί κάποτε σε μία ρετρομανιακή έξοδο που είχα πάει με το αμάξι με είχαν γράψει και από τότε είπα ότι μονο με μηχανή στο Θησείο. Αν και δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η πίτα το 2011 είχε γίνει στο Αθηναίων Πολιτεία, ίσως ούτε καν στο Θησείο αλλά κάπου αλλού. Κι εκείνες οι εποχές πάνε να γίνουν ρετρό πια. Τότε ήμουν 25, τώρα κοντεύω τα 24.
 
έτσι...άρχισαν όλα...

2010...καθισμένη μια μέρα στον υπολογιστή και κυριευμένη από μια δόση νοσταλγίας για τη δεκαετία του 80 και του 90 (το παθαίνω συχνα...) άρχισα να αναζητώ παλιές σειρές της τηλεόρασης και συγκεκριμένα την κωμική σειρά ''Πατήρ, υιός και πνεύμα'' (Mega channel). Ώσπου βρέθηκα μπροστά στο retromaniax που είχε εκτενή αναφορά στη σειρά αυτή...
Δεν έκανα εγγραφή αμέσως γιατί δεν είχα ιδέα από forum και πώς λειτουργεί...
Από εκείνη τη στιγμή πραγματικά μπήκα σε μια κιβωτό αναμνήσεων από τα καλύτερά μας χρόνια...

Φέτος συμπληρώνω 10 χρόνια στο Retromaniax στην όμορφη παρέα σας.
Πόσες αναμνήσεις χώρεσαν στις σελίδες του φόρουμ; Αμέτρητες! Εχουν όλες ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στο μυαλό μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη για την όμορφη παρουσία τους στο forum!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ποια χρόνια περνάνε καλέ ;

poura6.jpg


:rofl:
 
@maxouli Θα σου θυμίσω κάτι..

Ναμιντας & Κυριαζής και τρελό γέλιο το 2008!!! ;) :lol:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα