H Ιστορία του Retromaniax (πάλαι ποτέ GRM: Greek Retro Maniax)

Κάπου πρέπει να έχω το βίντεο από την κοπή πίτας του 2008. Να το ανεβάσω πουθενα;
Ποιο; Εκείνο το θολό; Πιο θολό κι απ'την ΥΕΝΕΔ;

Βασικά, δεν ήταν θολό ακριβώς, αλλά σκοτεινό, λες και κάναμε βουντού. Βοηθούσε και ο χώρος που ήταν λίγο περίεργος, περα από τα συνηθισμένα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Blast from the Past! H δομή του Greek Retro Maniax, λίγο πριν την μετονομασία του σε Retromaniax (σωτήριον έτος 2007). Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, την καταλυτική προτεραιότητα είχε το retrocomputing, το οποίο ήταν και ο αρχικός λόγος δημιουργίας του forum. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ήταν αρκετά ριγμένο. Ίσως είναι η ώρα να επέλθει στις ημέρες μας μια μεγαλύτερη ισορροπία... (oι παρατηρητικοί θα προσέξουν ήδη κάποιες αλλαγές στην τρέχουσα δομή, που θα συνεχιστούν).


Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
 
Τελευταία επεξεργασία:
ΑΕΟΝ , είμαι στον Τζερεμέ (GRM ! ) από το 2007 . Τόσα χρόνια δεν θυμάμαι να σε είχα αντιληφθεί . Ίσως να άλλαξες σήμα και στο μυαλό-μου να μου έχει κολήσει το παλιότερο . Το σίγουρο πάντως είναι πως ποτέ-μου δεν είχα καταλάβει πως εσύ είχες στήσει τη συνδιάλεξη αυτή ! Να είσαι καλά λοιπόν και σε ευχαριστώ !

Συμπλήρωση : η παλιά εμφάνιση του ιστοτόπου μου άρεσε πολύ περισσότερο από τις μετέπειτα !
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τhanks @iliekater (εγώ σε θυμάμαι πάντως!). To avatar που χρησιμοποιούσα τότε ήταν το game cover του Elite:

1602285080585.png
 
Πωπω! Τι ωραια πραγματα ειναι αυτα!
Κι εμενα μου αρεσει παρα πολυ η παλια εμφανιση του φορουμ μας. Χαιρομαι πολυ παντως που δεν ασχολουμαστε μονο με κομπιουτερ γιατι αν ηταν ετσι δε θα μπορουσα να συμμετασχω. Τωρα εχουμε μια πληροτητα και το φορουμ ειναι για ολες τις προτιμησεις και ολα τα ενδιαφεροντα.
 
Το καλοκαίρι του 2006 καποιος φίλος σε ένα φόρουμ μηχανόβιων μου είπε ότι βρήκε ένα αλλο φορουμ που σκανάρουν Πίκτσελ (έτσι τα έλεγε η μάνα μου). Μπηκα, γράφτηκα και κατέβασα ό,τι είχα δει σκαναρισμένο. Και μετά δεν ξαναβγήκα. Εξάλλου εδώ μέσα γνώρισα τα πιο αισχίστου ποιότητας άτομα που θα μπορούσα να γνωρίσω. :fafoutis:

Ευτυχώς που υπάρχει το archive.org και βλέπουμε και καμια παλιά φωτό!
 
Εγώ έμπαινα ως guest κ έβλεπα retro υλικό κυρίως για καρτούν της εποχής αν θυμάμαι καλά. Έπειτα βρήκα στο retromaniax μια ζεστή γωνία να παρουσιάσω το masterpiece of art Το οποίο ήταν ένα bartop arcade με θέμα το αγαπημένο back to the future.
 

Συνημμένα

  • IMG_20201010_103932.jpg
    IMG_20201010_103932.jpg
    88,6 KB · Προβολές: 3
Βλέποντας το συγκεκριμενο τοπικ προσεξα ότι είμαι μελος του retromaniax 12,5 χρόνια τώρα.... Από όσα θυμάμαι το ανακάλυψα τυχαία μια νοσταλγική χειμωνιατική μέρα που έψαχνα στο διαδίκτυο για αναφορες στα home μηχανηματα της παιδικής και εφηβικής μου ηλικίας καθώς και στα περιοδικά αυτής. Πρακτικά η ενασχόληση μου με το ρετρομανιαξ ήταν η αιτία που οι ρετρο υπολογιστές έγιναν ένα από τα χόμπυ μου και με ώθησε ουσιαστικά στην απόκτηση 5 ρετρο υπολογιστών τους οποίους μάλιστα έχω αποθηκευμένους ακόμα! Ένα μέλος του φόρουμ τότε, ο plink αν θυμάμαι καλά, είχε αναστησει την α1200 μου! Με τον καιρό γνώρισα μάλιστα και κάποιους ακόμα από εσάς και ανταλλάξαμε απόψεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα sensible gathering κάπου στα εξάρχεια το 2010... 12,5 χρόνια μετά οικογενειάρχης και πατέρας πλέον, δεν έχω την ίδια θέρμη και διάθεση να ασχοληθώ σε συνδυασμό φυσικά με τις περισσότερες υποχρεώσεις και την έλλειψη χρόνου που συνοδεύει τους περισσότερους από εμάς στα mid 40's! Προσπαθώ να παρακολουθήσω κάποια θέματα όταν μπορώ όμως πλέον συμμετέχω σπάνια.
Όπως και να έχει, τα χαιρετίσματα μου σε όλους όσους μιλούσαμε παλαιότερα και ειδικότερα σε εναν παλιοαταρά που ανεχόταν τα χοντροκομένα αστεία μου για τα st, τον Dino!!!

Υ.Γ. Μια σπέσιαλ μνεία και στον τρελαμένο αμιγκα τον Mike που μάλιστα είχε επισκεφτεί τον χώρο μου πολλάκις τότε και είχε εισπράξει ..."φάπες" στο sensible soccer. (Αν με πετύχεις τώρα Μιχάλη θα με συντρίψεις διότι εχω να ασχοληθώ από τότε...)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Από τα τελευταία post, φαίνεται να είναι κοντά ο καιρός που το ίδιο το γεγονός της δημιουργίας του ρετρό μανίακς, Θα θεωρείται κι αυτό ρετρό. Έχει επισημανθεί και σε άλλα τόπικ, αλλά τα παραπάνω ποστ Δείχνουν να έρχεται Η στιγμή αυτή σύντομα....χεχεχε
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το φορουμ μου το είχε προτείνει μια συνάδελφος, γιατί συζητούσαμε για παλιές παιδικές σειρές. Μου είχε στείλει το link για το θέμα του Παραμυθά. Μετά έφτιαξε ο Wally το θέμα με τίτλο "Με έχει πρήξει η γυναίκα μου να της βρω τα επεισόδια της Κάντυ-Κάντυ" ή κάπως έτσι. Έχουν περάσει 13,5 χρόνια από τότε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Happy Anniversary, από την 16η (ανήμερα των Φώτων) επέτειο ίδρυσης του forum & της κοινότητάς μας! Time flies!
 
Να τα εκατοστήσουμε!

shirt-1563221076-1679bc5c2af6aa533cbb1c8a04a832c2.png


Τίποτα πιο ρετρό από μια τούρτα από πίκτσελς (που λέει κι ο Rygar).
 
Χιλιοχρονοι! Και οι επομενες γενεες να διαβαζουν ολα τα τωρινα μας σχολια και να λενε "Μα ποσο ρετρο ηταν αυτοι οι παππουδες μας τελος παντων;"

1641482518958.jpeg
 
Ζω για την ημέρα που τα εγγόνια μου (δε θέλω μόνο ένα τρομάρα μου), θα μπαίνουν στο ρετρομάνιαξ για να αντλούν πληροφορίες για εργασίες του σχολείου που αφορούν κινηματογράφο, τηλεόραση, παλιές φωτογραφίες και πολιτιστικά στοιχεία του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα.
Χρώνια μας πωλλά σε ώλωυς χωρίς ώμικρων. Που θα πάει θα τελειώσει δε θα τελειώσει;
(Rygar σε έσκισα στην ορθογραφία έτσι;)
 
Ζω για την ημέρα που τα εγγόνια μου (δε θέλω μόνο ένα τρομάρα μου), θα μπαίνουν στο ρετρομάνιαξ για να αντλούν πληροφορίες για εργασίες του σχολείου που αφορούν κινηματογράφο, τηλεόραση, παλιές φωτογραφίες και πολιτιστικά στοιχεία του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα.
Χρώνια μας πωλλά σε ώλωυς χωρίς ώμικρων. Που θα πάει θα τελειώσει δε θα τελειώσει;
(Rygar σε έσκισα στην ορθογραφία έτσι;)
Ελπίζω όχι στο waybackmachine
 
Ωχ ναι ρε σεις!!! Κλείσαμε 16 χρόνια. Τότε ήμουν 15 και σύντομα μπαίνω στο 18ο έτος. Για πείτε καμια σχολή να δηλώσω για τις πανελλαδικές.

Χαίρομαι που είμαι ακόμα εδώ, στεναχωριεμαι που αρκετά από τα παιδιά που γνώρισα τότε απέχουν για τον οποιονδήποτε λόγο. Τουλάχιστον ελπίζω να είναι καλά. Πρέπει να ομολογήσω ότι εδώ έχω κάνει τις πιο ποιοτικές παρέες και κουβέντες. Αλλωστε ένας από τους στόχους του ΑΕΟΝ ήταν η ποιότητα των κειμένων.

Efxaristo gia ola.:fafoutis:

Χρώνια μας πωλλά σε ώλωυς χωρίς ώμικρων. Που θα πάει θα τελειώσει δε θα τελειώσει;
(Rygar σε έσκισα στην ορθογραφία έτσι;)
Σώρι, ποιό ακριβός θα τελειόσει;
 
Πίσω
Μπλουζα