[Hasbro] Sindy

Fraoulitsa, ίσως να μην ήρθαν πολλές στην Ελλάδα. Δεν θυμάμαι αν το έχουμε ξαναπεί, η hasbro έδωσε τα δικαιώματα στην funskool στην Ινδία να κατασκευάζει sindy για την δική τους εσωτερική κατανάλωση. Αυτό έγινε γιατί η πιο συντηρητική κοινωνία της Ινδίας, ήθελε να δει κούκλες που να ταιριάζουν με την παράδοσή τους. Ετσι έφτιαξε κάποιες sindy που φοράνε τις εθνικές τους ενδυμασίες και έχουν τη χαρακτηριστική βούλα στο μέτωπο. Γενικά, οι κούκλες που έφτιαξαν ήταν πιο "συντηρητικά" ντυμένες, αν και η καημένη η sindy ήταν πάντα ένα συμμαζεμένο κορίτσι! :) Σήμερα η sindy κυκλοφορεί στην Ινδία με τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Παιδιά, όλα αυτά είναι πληροφορίες που έχω συλλέξει από εδώ και από εκεί στα διάφορα sites και forum, οπότε τα μεταφέρω απλώς. :xm: Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα και δυστυχώς δεν ξέρω λεπτομέρειες.

thebest20, καμία sindy hasbro και κανένα αξεσουάρ της (από αυτά που έχω στα χέρια μου τουλάχιστον) δεν είχε στο κουτί κατάλογο. Αυτή τη δουλειά την έκανε ένα μηνιαίο (τριμηνιαίο? :xm: ) περιοδικό που κυκλοφορούσε με την ονομασία Sindy. Μάλιστα, έχω την εντύπωση ότι αυτό το περιοδικό κυκλοφορούσε ανελλιπώς από την αρχή μέχρι και το 2005? Με επιφύλαξη αυτό, απλά στους πλειστηριασμούς έχω δει τεύχη από σχεδόν όλες τις εποχές. Στο κουτί κάθε κούκλας, από πίσω, έχει μια μεγάλη φωτογραφία της, ενώ τα ρούχα και τα αξεσουάρ της που έβγαιναν κατά κανόνα σε τετράδες για κάθε collection, απεικονίζονταν στο αντίστοιχο οπισθόφυλλο. Από αυτά τα οπισθόφυλλα θα προσπαθήσω να κανω έναν κατάλογο και νομίζω ότι η soufle μας έχει κάποια που δεν έχω, θα ξαναδιαβάσω τα ποστ σου soufle και θα σου πω :flower:

Για σήμερα, θα ήθελα να σας δείξω μία πολύ γνωστή sindy hasbro πρώτης γενιάς, όταν την έβγαλαν σε έκδοση που είχε ηλιοκαμένο δέρμα.

Είναι η superstar sindy από το 1987.

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eίναι μία πανέμορφη Sindy και να τη χαίρεσαι καλή μου!! Ειδικά τα βραχιόλια :dribble: έρωτας με την πρώτη ματιά!!!!! Κοίταξε ότι θέλεις από τα παλιά post και αν χρειάζεσαι κάτι πες μου mytiny. Επίσης κάποια από τα αξεσουάρ τα έχω διπλά και αν τα θέλει κάποιος ας μου πει. Είναι αυτά που έβαλα εδώ:

http://www.retromaniax.gr/vb/showpost.php?p=239235&postcount=286

Περνάω ακόμη μία φωτό από τη συλλογή της αγαπημένης μου φίλης myvictoriax. To φορεματάκι ήταν από καρτέλα ρούχων και συνοδευόταν και από ένα ζευγάρι λιλά πέδιλα. Το μαγιό με το παρεό τα φορούσε μία beach Sindy η οποία και αγνοείται...
 
Mytinyworld, σε ευχαριστώ για τις πολυ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!!! Θα συμφωνήσω με την soufle, η Superstar Sindy είναι χάρμα! Να τη χαίρεσαι!!!!

Soufle μου, πολύ όμορφα τα ρουχαλάκια! :)

Να βάλω κι εγώ το Edwardian dream μου (ό,τι κατάφερα να διασώσω από αυτό, για την ακρίβεια...);;;; #) Δεν έχω Sindy hasbro κάπου έξω, οπότε το φόρεσα στην αλλη μου Sindy, αυτή της Pedigree... νομίζω της πάει πολύ!

picture.php
 
Ευχαριστώ κορίτσια μου! :)

Soufle μου, το μοβ ρουχαλάκι είναι απο την bridesmaid collection. Θα χρειαστώ τη βοήθειά σου να κάνουμε τον κατάλογο, γιατί αυτά τα αξεσουάρ αν και τα έχω (όχι όλα βέβαια) δεν έχω κρατήσει τις καρτέλες τους. Θα σου πω σύντομα.

Fraoulitsa με πρόλαβες, ήθελα να στο ζητήσω!! Τέλειο φόρεμα, ευχαριστώ που μου δίνεις τη δυνατότητα να το δω πως είναι, μέχρι να μαζέψω την απαιτούμενη δύναμη για να ανοίξω την δική μου!! #) Φοβερή δουλειά κάνανε με αυτό το φόρεμα!! :eek: Να το χαίρεσαι και να το προσέχεις, τέτοια κομμάτια δεν τα βρίσκεις εύκολα! ;) Στην sindy hasbro που είναι πιο ψηλή και αδύνατη θα είναι τέλειο, αλλά της πάει και της pedigree, εξάλλου είχε πολλά ρούχα σε αυτό το ύφος, της πάνε τα επίσημα φορέματα!! :)
 
Να ΄σαι καλά Mytinyworld! Είμαι σίγουρη πως αν αποφασίσεις να βγάλεις την κούκλα από το κουτί της τελικά σε εσένα θα φαίνεται ακόμη καλύτερο, μιας και θα είναι ολοκληρωμένο! :) Προσωπικά, τόσο στην Sindy Pedigree όσο και στη Bibi-bo μας νομίζω πως πάνε πολύ τα επίσημα ρούχα! Στην Sindy Hasbro, πάλι, νομίζω πως απλά πάνε.. όλα!
 
Ευχαριστώ για την πληροφορία mytimy!! Όποτε χρειαστείς πες μου!! Χαίρομαι που σας άρεσαν!!

Κρίμα fraoulitsa! Τουλάχιστο σου έμεινε αυτό το υπέροχο φόρεμα!! Να το χαίρεσαι!! Και η Sindy Pedigree που έχεις είναι μία κούκλα!!

Κάνοντας μια βόλυα στο u tube βρήκα το διαφημιστικό της Sindy Hot Blades που παίχτηκε στην Ελλάδα και σας το περνάω. Να ρωτήσω μήπως ξέρετε, η κοπελίτσα που παριστάνει τη Sindy παίζει να είναι η Erika Eleniak από το Baywatch?

http://www.youtube.com/watch?v=doNm2FrJ4qs&feature=related
 
Δεν το πρόσεξα,γιατί πάνω έχει πολλές διαφημίσεις σε ένα video!!!!Πάντως αυτή είχε και cd walkman,κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τότε στην Ελλάδα σε κανονικό!
 
Suprise Jeans, 1993

Νομίζω ότι είναι μια από τις πιο όμορφες sindy τρίτης γενιάς, η suprise jeans από το 1993

picture.php
 
Σ'ευχαριστούμε thebest20 για τις διαφημίσεις! Αν βρεις κι άλλες σε παρακαλώ να μας τις δείξεις!

Η denim dazzle sindy από το 1990 (στο δεύτερο βίντεο)

picture.php
 
προσφατα βρηκα την ντουλαπα και κατι επιπλα σε μια αποθηκη με τετοια τησ εποχης...
 
thebest20, σ'ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Περιμένω να δω κι άλλες!!! :D
 
thebest20 ευχαριστούμε πολύ για τις διαφημίσεις!!!

spine21r υπέροχα τα έπιπλα Sindy!! Και να τα χαίρεσαι!! Την καταπληκτική αυτή ντουλάπα μας την είχε δείξει και η Δωροθέα από τ παιδικά της παιχνίδια. Μήπως υπάρχει ημερομηνία στο κουτί? Αν μπορέσεις κάνε τον κόπο θα χαρεί πολύ να μάθει!!

mytiny ειλικρινά δεν ξέρω πια να πρωτοθαυμάσω!! Όλες σου οι κούκλες είναι καταπληκτικές!!! Να τις χαίρεσαι καλή μου!!
 
Νομίζω πως αρχίζει να με πιάνει Sindomania... όταν όμως τις βρήκα δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό!!!

Η πρώτη είναι η making eyes Sindy (Hasbro 1995) που μέσα στην τσαχπινιά κάνει "ματάκια" στον καλό της. Έχει ένα διακοπτάκι στο πίσω μέρος του κεφαλιού και κουνάει τα μάτια της δεξιά αριστερά. Το δε ταίρι της ο Paul της κλείνει το μάτι.

Η δεύτερη είναι η Beach party Mel (Vivid Imaginations 2001) και είναι η πρώτη μου μελαμψή κούκλα. Στο κουτί της έχει ζωγραφισμένη και μια σανίδα του serf που την κόβεις σύμφωνα με τις οδηγίες για να ολοκληρωθεί η σκηνή που δείχνει στο πίσω μέρος.

picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Sindy Go Girls, 1998-2000

spine21r, να χαίρεσαι τα επιπλάκια σου!

soufle μου, εύχομαι περαστικά για τη sindomania που σε έπιασε, αν και νομίζω ότι αν κολλήσεις αυτόν τον ιό, δεν έχει γιατρειά... :p

Αχ, αυτή την sindy με τα τσαχπίνικα ματάκια, τη βρήκαμε μαζί με τη κουνιάδα μου σε ένα μαγαζί και της άρεσε πολύ και μου λέει: "τη θέλεις? αν δεν τη θέλεις να την πάρω εγώ!" :xm: Τι να της πω εγώ τώρα, το έπαιξα ευγενική και τώρα τη θέλωωωωω!!!! :precry: :angry:

Τη beach mel την έχω κι εγώ! Να τις χαίρεσαι!! :) :)

Για να ανακεφαλαιώσω λίγο την ιστορία της sindy: είδαμε ότι το 1996 η hasbro σταμάτησε την παραγωγή της sindy, την οποία ανέλαβε πλέον η giochi preziosi, αν και τα δικαιώματα εξακολουθούσε να κρατάει η hasbro. H giochi preziosi, τον πρώτο χρόνο, το 1997 κυκλοφόρησε τη sindy με τη μορφή της ιταλικής tanya. To 1998 συνέχισε την παραγωγή τους με το σώμα της tanya, αλλά ένα καινούριο πρόσωπο. Ενα πραγματικά πολύ όμορφο πρόσωπο, με υπέροχα μεγάλα γαλάζια μάτια! Απ'οτι έχω καταλάβει στην Ελλάδα συνέχιζαν να φτιάχονται αυτές οι sindy από την hasbro hellas/giochi preziosi, ενώ στην Αγγλία είχαν αρχίσει οι vivid imaginations ήδη από το 1998.

Επομένως, υπάρχουν κάποιες sindy, οι sindy hasbro/giochi preziosi (οι άγγλοι συλλέκτες τις λένε greek sindys) που κυκλοφόρησαν κυρίως στην Ελλάδα και κυριως τη χρονική περίοδο 1997-2000.

Σήμερα σας παρουσιάζω 4 από τις πιο όμορφες κατά την άποψή μου greek sindys, τις go girls! Η σειρά αποτελούνταν από 6 κούκλες. Δυστυχώς (αλλά και ευτυχώς) έχω καταφέρει να βρω τις 4 από αυτές! :( :)

Τις δύο ακριανές μου της βρήκε και μου τις χάρισε η αγαπημένη μου rapunjel και την ευχαριστώ πολύ πολύ! :thanx2: :thanx2:

Rapunjel μου, η φωτογραφία αφιερωμένη σε σένα! :)

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα