[Hasbro] Subbuteo

πηρα το τοταλ σοκερ απο τον μουστακα.κοστιζε 50 ευρω..

Θετικο: οι παικτες ειναι πιο ευλύγιστοι με νουμερακια κ σημερα

αρνητικα:1. αντι για μινιατουρα κυπελου εχει ΧΑΡΤΙΝΟ τροπαιο παγκοσμιου κυπελλου(αυτο με ξενερωσε τρελα).πρωτοφανες για set subbuteo να εχει χαρτινο τροπαιο.

2. τα τερματα ειναι ασπρα..θα μπορουσε να ειχε τερματα οπως τα σετ παλαιοτερων παγκοσμιων κυπελλων πχ του usa 1994 ειχαν τα χρωματα της σημαιας της αμερικης

3.ΔΕΝ εχει καθολου οδηγιες εκμαθησης του παιχνιδιου(αν κ τα παιχνιδια στο site της κατασκευαστριας εταιριας εχει τους κανονες παιχνιδιου σε 3 γλωσσες μαλιστα.αρα ενα παιδι ή ενας πρωταρης δεν ξερει πως παιζεται!!!

4.εχει μονο μια μπαλα εν αντίθεση με τα sets της κατασκευαστριας που εχουν 2 μπαλες με τα χρωματα του Π.Κ.

5.κανει 50 ευρω ενω απο την astrobase το βρισκεις με 40ευρω

για ακομα μια φορα η εταιρια εισαγωγης 'εκανε το θαυμα της' και το setακι ειναι χειροτερο απο αυτο που πουλαει πχ η astrobase αλλα κ παλι το θεωρω ωραια αγορα γιατι ειναι συλλεκτικη αγορα λογω του ΠΚ 2010
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
στο Νο 5. εννοείς 40? και οχι 10? ,

για μεγάλη αγορά, 2-3 ομάδων το λιγότερο αξίζει νομίζω να γίνει από εξω.

αρνητικό επίσης για μενα είναι ο χορηγός στη φανέλα των παικτών (για συλλόγους). χαλάει πολύ την εμφάνισή τους.
 
andreas είπε:
στο Νο 5. εννοείς 40? και οχι 10? ,
για μεγάλη αγορά, 2-3 ομάδων το λιγότερο αξίζει νομίζω να γίνει από εξω.

αρνητικό επίσης για μενα είναι ο χορηγός στη φανέλα των παικτών (για συλλόγους). χαλάει πολύ την εμφάνισή τους.
ναι,εχεις δικιο εγραψα λαθος νουμερο

συμφωνω με ολα μαζι σου :)
 
Στον Μουστάκα πουλάνε ξεχωριστά μόνο την Εθνική Ελλάδας?
 
@boukitsas

Αν και γνωριζω γενικα τα εκ των εσω, να σου θυμισω οτι επι της ουσιας Ομοσπονδια δεν υπαρχει και ουτε υπηρξε ποτε αν εξαιρεσουμε τον Π.Ο.Σ. πριν απο αρκετα χρονια (που και παλι Ομοσπονδια δεν θα τον αποκαλουσες ακριβως). Ο ΠΣΕΑΕΠ που υπαρχει σημερα ειναι μια εκφραση καποιων ανθρωπων, κατα τη γνωμη μου αρκετα καλυτερη απο τις κοκορομαχιες που λαμβαναν χωρα πριν 6-7 χρονια. Και ο ΠΣΕΑΕΠ ξεκινησε καλα αλλα στη πορεια στραβωσαν καποια πραγματα. Παρ'ολα αυτα ομως δε νομιζω οτι ειναι σωστο ενα ατομο που θα θελησει να ξανασχοληθει με το subbuteo να το αποθαρρυνουμε ετσι. Τα τουρνουα ειναι εκει για οποιον θελει και φυσικα υπαρχουν αξιολογα ατομα ετοιμα να βοηθησουν. Ας μη μπλεκουμε κανεναν με γεγονοτα που δεν το ν αφορουν και φυσικα δεν εχουν καμια σχεση με το αγνο ενδιαφερον για ενα χομπυ/"αθλημα" του παρελθοντος. Το subbuteo, με τα νεα δεδομενα κανονισμων κι εξοπλισμου, ειναι σε θεση να δωσει γερες συγκινησεις σε πολλους. Γνωμη μου στο φιλο απο Θεσσαλονικη: βρες αλλους 3-4, οργανωθειτε, επισκεφθειτε ενα τουρνουα στην Αθηνα ή ελατε πιο κοντα σας, στο Βολο και στο κλαμπ μας για να δειτε απο κοντα το νεο subbuteo. Στη συνεχεια θα δειτε οτι ολα θα ερθουν μονα τους.

http://www.volosubbuteo.webs.com

http://www.subbuteo.gr

http://www.pseaep.gr
 
Καλο το Total Soccer αλλα οχι "the real thing". Για να ειμαστε ειλικρινεις, subbuteo οπως το ξεραμε δυσκολα θα ξαναβγει. Αν θελει κανεις ομως τη καλυτερη (κατα τη ταπεινη μου γνωμη) σειρα subbuteo των τελευταιων 8-9 ετων καλα θα κανει να ριξει μια ματια στη σειρα "Subbuteo - La leggenda" που κυκλοφορει στην Ιταλια εδω και καποιους μηνες με μια γκαμα 100 ομαδων ολων των εποχων, με πολυ καλες λεπτομερειες και βαψιμο συν αρκετα αξεσουαρ (τερματα, μπαλλες, τσοχα κλπ). Δυστυχως στην Ελλαδα δεν ερχεται γιατι απλα στην Ιταλια κυκλοφορει ως προσφορα με καποια περιοδικα. Ειναι licensed by Hasbro οποτε ειναι αυθεντικο subbuteo μεχρι καποιο βαθμο και μπορει να βρεθει κυριως μεσω ebay.

για περισσοτερες πληροφοριες εδω:

http://www.fabbrieditori.it/Opere/Minisiti/60190/opera.html

Παντως επειδη τυγχανει να εχω στα χερια μου ορισμενες ομαδες αυτης της σειρας καθως και απειρες απο διαφορετικες εποχες του subbuteo, οφειλω να πω οτι ειναι απο τις καλυτερες κυκλοφοριες ολων των εποχων κυριολεκτικα. Μακαρι η μεγαλη ζητηση που εχει στην Ιταλια, να αφυπνισει και τη Hasbro για νεες κυκλοφοριες.
 
Μόνο η Ελλάδα δεν θα με συγκινούσε να πάρω σαν ομάδα σε subbuteo, μη κοιτάτε την παγκόσμια έκπληξη στο σύνολο του αθλητισμού που έκανε η ποδοσφαιρική ομάδα της εθνικής μας στο euro2004.
 
Παντως η εταιρια που το εφερε εκανε λαθος που δεν εβαλε μεσα στο πακετο κανονισμους στα ελληνικα(ουτε καν στα αγγλικα)

πως θα γνωρισουν το subbuteo τα νεα παιδια που θα το παρουν στα χερια τους?

επισης κατα την γνωμη μου θα επρεπε να ειχε εισαγει κ τα αλλα sets(πχ ισπανια-βραζιλια,ισπανια-αργεντινη,αγγλια-βραζιλια,ιταλια-βραζιλια,ιταλια-γαλλια)

κ εμενα η ελλαδα δεν θα με συγκινουσε(εχω 3 διαφορετικες ελλαδες απο subbuteo 80s)αλλα αυτη της η εμφανιση ειναι ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ..το κουλο ειναι που κυκλοφορησε και η ιαπωνια :p

συμφωνω με τον portarinos78 πως ειναι απο τις καλυτερες κυκλοφοριες ολων των εποχων.δινει μεγαλο Plus το σηματακι(σε φανελα-σορτσακι) κ ο αριθμος καθε παικτη αλλα κ αλλες λεπτομερειες οπως πχ διαφορετικα χρωματα παπουτσιων κ μαλλιων(ο βερον κλασικα καραφλος :p )

στην αρχη που ειδα τους ευλύγιστους παικτες ξενερωσα γιατι μεσα στο κουτι ειχαν στραβωσει(ειναι αθλια η συσκευασια) και νομιζα οτι ειχαν στραβωσει οπως οι παλιοι παικτες που ηταν μισο κλικ απο το να σπασουν αλλα τελικα ειναι καλυτερη η τωρινη κατασκευη

ειναι ομορφη αγορα απλα την περιμενα πιο προσεγμενη δουλεια πχ σαν το set της premier league που ειχε κυκλοφορησει απο την hasbro το 2001 αν θυμαμαι καλα(ειχε κ 3 διαιτητες κ σημαιακια Premier league κ το τροπαιο)

παντως ειναι καλυτερη αγορα απο το Subbuteo Ultimate Stadium με τα χαρτινα παιχτακια..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για συλλεκτική και συναισθηματική αξία θέλω να πάρω μόνο την εθνική Ελλάδας. Δεν πηγαίνει και συχνά στο μουντιάλ. Όσο για το Euro 2004 συμφωνώ ότι ήταν μια έκπληξη που δύσκολα θα μπορούσε να ξανά πραγματοποιηθεί.

Στο μουντιάλ του 1982 μου είχε κάνει εντυπώσει η στολή της Περού με την διαγώνια κόκκινη γραμμή και πήγα και την αγόρασα . Για εκείνη την εποχή ήταν πρωτότυπη, καθώς εδώ στην Ελλάδα οι ομάδες φορούσαν μονόχρωμες στολές η με ρίγες από τα χρώματα τους.
 
teo214 είπε:
Για συλλεκτική και συναισθηματική αξία θέλω να πάρω μόνο την εθνική Ελλάδας. Δεν πηγαίνει και συχνά στο μουντιάλ. Όσο για το Euro 2004 συμφωνώ ότι ήταν μια έκπληξη που δύσκολα θα μπορούσε να ξανά πραγματοποιηθεί.Στο μουντιάλ του 1982 μου είχε κάνει εντυπώσει η στολή της Περού με την διαγώνια κόκκινη γραμμή και πήγα και την αγόρασα . Για εκείνη την εποχή ήταν πρωτότυπη, καθώς εδώ στην Ελλάδα οι ομάδες φορούσαν μονόχρωμες στολές η με ρίγες από τα χρώματα τους.
Αυτη ηταν και η φανελα της στο μουντιαλ του 1978 αν θυμαμαι καλα

οντως πολυ καλη εμφανιση

απο εθνικες,πανεμορφες ηταν και της σοβιετικης ενωσης και της Δυτικης γερμανιας(του 1990 κυριως)αλλα κ της δανιας του 1992
 
aims είπε:
Αυτη ηταν και η φανελα της στο μουντιαλ του 1978 αν θυμαμαι καλαοντως πολυ καλη εμφανιση

απο εθνικες,πανεμορφες ηταν και της σοβιετικης ενωσης και της Δυτικης γερμανιας(του 1990 κυριως)αλλα κ της δανιας του 1992

Ναι συμφωνώ πολύ ωραία στολή αυτή της Γερμανίας στο μουντιάλ του 1990.
 
Το βρισκεις με 40 ευρω αλλα θελεις και 10+ ταχυδρομικα (οποτε θυμιθει να στα στειλει ο Ιταλος που ειναι γνωστος καφρος). Για τις μπαλλες και το κυπελλο εχεις δικιο.

Τελος παντων, καλο ειναι το σετ, καλο ειναι να ασχοληθει και κανα παιδακι με αυτο το χομπυ γιατι εχει πλακα, μην το παρουμε και σοβαρα το θεμα ομως και ανοιγουμε μεγαλες κουβεντες, δεν το αξιζει.

@πορταρινος : φαινεται να ξερεις πολλα για καποιον που δεν εχει κατεβει ο ιδιος σε τουρνουα τα τελευταια 3 τουλαχιστον χρονια. εγω δεν αποθαρυνα κανεναν, για να ειναι σε 80ς φορουμ μαλλον καποιος ειναι 30+ σε ηλικια. απλα περιγραφω αυτο που εγω ζω και σαν ενηλικας κρινω. απορω πως εχεις αποψη αφου δεν ερχεσαι στα τουρνουα. Ξερω για το κλαμπ σας και μπραβο σας αλλα πρεπει να εισαι εκει για να κρινεις. σαν συλλεκτης-πωλητης εισαι αξιολογος και γνωστος αλλα για τα τεκταινομενα του χωρου ας μιλησει καλυτερα καποιος που το ζει και απο κοντα πιστευω.

Τωρα οσον αφορα στον απο Σαλονικη φιλο μας, σου προτεινω να ερθεις μια φορα αθηνα να παιξεις σε τουρνουα ΑΦΟΥ παιξεις αρκετο καιρο με τα φιλαρακια σου ΚΑΙ αποκτησεις κανονικη ομαδα ("επαγγελματικες" βασεις κατα προτιμηση απο extremeworks για να μην αγοραζεις ο,τι να ναι και πετας λεφτα) γιατι κανεις δεν θα ασχοληθει μαζι σου, θα κανεις ταξιδι αθηνα , θα παιξεις 2 ματς ολα ολα στον ομιλο , θα φας αρκετα γκολ και θα αναρωτιεσαι αν αξιζε τον κοπο να κανεις το ταξιδι.

Στην αρχη να προτιμας τα future, satellite και οχι τα International open kai Grand prix. εχεις ολο τον καιρο να ετοιμαστεις αν θες, εχει το επομενο σ/κ το grand prix (αυτο ειναι το μεγαλυτερο τουρνουα ΦΙΣΤΦ που γινεται στην ελλαδα) και μετα παμε παλι απο Σεπτεμβριο που ξεκιναει η νεα χρονια.

Αυτες οι μικρες συμβουλες
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πήρα σήμερα το total soccer απο το max στο ελληνικό στα 49.99 οδηγίες στα Σε εμένα πάντως έχει ελληνικές οδηγίες μεσα στο κουτι.

Γενικα μου άρεσει οπότε δέν θα σταθω σε αυτο,θα σταθώ στα αρνητικα

που είδα

Οι παιχτες είναι ελλαστικοί,αλλα αν το χρώμα που εχουν δέν είναι

Επιγόντος πρέπει να περαστεί με βερνίκι TR αλιώς θα ριγματώσει το χρώμα

Και το αλλο,μονο μια μπάλα!!!!ελεος,και χάνετε ευκολα η ριμάδα!

Κατα τα αλλα ολα καλά.

4463_argentina_.jpg
 
Oντως,για τα λεφτα του αξιζει να αγοραστει..

Μακαρι να συνεχιστει η προσπαθεια κ να βγαλουν κ αλλα πακετα..

Πλάκα θα ειχε να εβγαζαν setακια Παο-οσφπ-αεκ-παοκ-αρης κλπ το γραφω μιας κ αυτο το set ειναι μονο για ελλαδα οποτε,γιατι οχι?

ή ενα set για CL :p

παρεμπιπτόντως βρηκα κ ενα ελληνικο blog για subbuteo

δεξια βλεπω εχει περιοδικακια για subbuteo..στα ελληνικα :)
 
Παντώς εγώ ψήνομαι για τουρνουα,οχι τιποτα αλλο αλλα να μου μάθετε πως παίζετε :cool:
 
@boukitsas

επειδη μολις τωρα ειδα καποια πραγματα που γραφτηκαν, επισημαινω:

1) ξέρω οσα χρειαζεται να ξερω και καλως ή κακως εχω μιλησει και μιλω με πολυ κοσμο απο την Αθηνα. Εχω αποψη γιατι εχω επαφη και με τις 2.....ή καλυτερα να πω 3 μεριές. Υπαρχουν άτομα που σέβομαι απολυτα τόσο για το παικτικο επίπεδο τους όσο και για το ηθος και τη προσφορα τους στο χομπυ

2) σε τουρνουα Satellite, συμμετείχα μονο 1 φορα και αυτη ηταν οταν το διοργανωσαμε (με αρκετη....αποτυχια οπως ειπωθηκε τοτε) στο Βολο το 2004. Η προσπαθεια εγινε τοτε απο 3 ατομα ολα κι ολα, χωρις καν επισημο ή ανεπισημο club σε συσταση και πιστεψε με ο στοχος εδω επετευχθη γιατι σημερα μετραμε τουλαχιστον 15 ενεργα ατομα στο Βολο. Το θεμα ειναι οτι μ'αυτα και μ'αυτα που μπορουμε να καυτηριαζουμε επι ωρες, η παρεα εμεινε μονο εδω και δε κατεβηκε σε τουρνουα στην Αθηνα γιατι απλουστατα δεν θα ειχε ιδιαιτερο νοημα. Καποιες ανοητες, για να μη χρησιμοποιησω αλλη εκφραση, συμπεριφορες αποθαρρυναν καθεναν που ηθελε να συμμετασχει. Επιπλεον, δεν κατεβηκαμε ποτε σε κανενα τουρνουα για τον απλουστατο λογο οτι συνειδητοποιησαμε πως καλο θα ηταν να "προπονηθουμε" καμια πενταετια ωστε να κατεβουμε καπως πιο ενημεροι. Δεν το λεω ειρωνικα, ειναι η απολυτη αληθεια.

3) δεν ειπα οτι αποθαρρυνες καποιον εσυ προσωπικα. Ειπα απλα οτι καλυτερα θα ειναι για καποιον που θελει να ξαναμυηθει στο subbuteo, να μεινει εξω απο καθε ειδους παρασκηνιο, ειτε παλιο ειτε πιο φρεσκο. Εξαλλου, καλο θα ηταν επισης, οι πιο εμπειροι να δωσουν τα φωτα τους σε ολα τα επιπεδα και ο καθενας μετα να ειναι υπευθυνος για τις επιλογες του. Για παραδειγμα, αναφερεις στο φιλο τις βασεις της extreme. E και......;;;Ο "καημενος" δε ξερει καν οτι υπαρχουν καινουριες βασεις και νομιζει οτι θα τσιμπαει το παιχτη και θα φαλτσαρει οπως παλια. Αν δεν ερθει σε καποιο τουρνουα, ανεπηρεαστος απο φημες και κουτσομπολια, αν δε δει απο κοντα το νεο θαυμαστο κοσμο του Μοντερνου Επιτραπεζιου Ποδοσφαιρου, αν δε δει δεκαδες διαφορετικες βασεις, γυαλισμα, υλικα, αξεσουαρ, τεχνικες κλπ κλπ κλπ πως θα ξανασχοληθει αραγε; Αυτο εννοω οτι ειναι απαραιτητο: να ερχεται κοσμος πιο κοντα στο subbuteo χωρις να ενδιαφερεται για κλικες και ιντριγκες κι ας τρωει 15 γκολ σε καθε επισημο ματς, τουλαχιστον στην αρχη! Ολοι καπως ετσι ξεκινησαν αλλωστε.

4) συλλεκτης ειμαι, πωλητης δεν ειμαι. Απλα εβγαλα καποια στιγμη διαφορα διπλά αντικειμενα απο τη προσωπικη μου συλλογη. Ευχαριστω παντως για την αναγνωρισιμοτητα που μου προσδιδεις :) Ευχαριστω και για το καλο σου λογο για το κλαμπ μας στο Βολο. Ειναι αποτελεσμα διαθεσης και συνεργασιας διαφορων ατομων.

5) Στο ερχομενο GP θα κατεβουμε (μετα απο 6 χρονια απουσιας απο επισημα τουρνουα) 4 ατομα απο Βολο για πολλα γκολ.....(να φαμε εννοειται). Θα χαρω να με πλησιασεις και να τα πουμε απο κοντα. Εσυ θα μπορεσεις να μας αναγνωρισεις γιατι θα ειμαστε 4 ξεκαρφωτοι απο Βολο με μπλε μπλουζακια. Μακαρι να κουβεντιασουμε και τοτε.

:D :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εγω μεχρι τελος αυγουστου θα ειμαι αγιο ανδρεα (αττικης). εχω τραπεζι ομαδες μπαλες κλπ .οποιος επιθυμει να παιξουμε σουμπι ας μου στειλει πμ και τα βρισκουμε απο κει
 
Σωστη προταση. Οποιος ειναι Αθηνα, ας κανει μια προσπαθεια. Αξιζει το κοπο.

Παντως το GP του Σ/Κ ηταν αρκετα ωραια εμπειρια. Την επομενη χρονια θα τα πουμε και πιο συχνα στην Αθηνα και γιατι οχι και εκτος Αττικης για κανενα τουρνουα ;)
 
Πίσω
Μπλουζα