[Hasbro] Subbuteo

Για όσους δεν μπήκαν στον κόπο να πιάσουν από την αρχή το θέμα και να περιηγηθούν, σας θυμίζω ότι αυτό : www.volosubbuteo.webs.com είναι το site της Λέσχης Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου που έχουν δημιουργήσει στο Βόλο ο portarinos78 μαζί με άλλους λάτρεις του Subbuteo.Επίσης δανείζομαι και μεταφέρω και εδώ από την Ασπρόμαυρη ρετρό έντυπη διαφήμιση άλλη μία διαφήμιση για το Subbuteo (thanks krios)Προβολή συνημμένου 48983

10349.jpg
 
Παραθέτω κι εγώ κάποια δικά μου στοιχεία, χωρίς να έχω διαβάσει όλες τις αναρτήσεις :

- Το Subbuteo νομίζω ότι στην αρχή το έφερνε μόνο η "Πανελλήνιος Αγορά" (Σταδίου, δεν υπάρχει πια).

- Με σκοπό τη διάδοση του αθλήματος, η Πανελλήνιος Αγορά κάποια στιγμή τη δεκαετία του 80 διοργάνωσε πανελλήνια πρωταθλήματα. Οι αγώνες γίνονταν σε "περιφερειακά" πρωταθλήματα διαφόρων clubs, και οι προκριθέντες συμμετείχαν στην τελική φάση. Έχω παίξει 2-3 φορές, στο ξενοδοχείο Park (Aλεξάνδρας) και στο Holiday Inn (Μιχαλακοπούλου, νυν Crown Plaza). Ψυχή του εγχειρήματος ο κύριος Ζαλώνης, που ήταν και ποδοσφαιριστής στον ΠΟΨ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ψυχικού), στη Γ' ή Δ' Αθήνας, αν θυμάμαι καλά.

- Ένας από τους πανελλήνιους πρωταθλητές που θυμάμαι ήταν ο Γιώργος Φλαμουρίδης, συμμαθητής μου στο Ωδείο Νέας Σμύρνης.

- Άπειρη ψύχωση, είχαμε πάντα πρόχειρη μια LOGO να κολλάμε τους παίχτες που σπάγανε. Πρόλαβα τους πρώτους παίχτες, ή "φιγούρες", όπως τις λέγανε, σε ημικαθιστή στάση, καθώς και τους τερματοφύλακες με λυγισμένο κορμό. Μετά οι παίχτες γίναν όρθιοι σαν ρομπότ και οι τερματοφύλακες σε ημικάθισμα, μπήκαν ελατήρια στο βραχίονα κλπ.κλπ.

- Άλλα χαρακτηριστικά αξεσουάρ ο "κορνεράκιας" και ο "αραουτάκιας", ειδικά κομμάτια για ρεαλισμό στο κόρνες και το αράουτ αντίστοιχα.

- Η πρώτη μπάλλα που πρόλαβα ήταν η μεγάλη "καφέ", που τη λέγαμε "καρύδι", και τα πρώτα τέρματα με καφέ διχτάκι και "ποδαράκια", τα κρατούσες στη θέση τους με το χέρι. Μετά βγήκαν αυτά με τις πινέζες. Α, καλά που το θυμήθηκα, βάλε κι ένα κουτί πινέζες από δίπλα για να στερεώνεται η τσόχα και τα τέρματα σωστά πριν από τον αγώνα (σαν τον επόπτη που κοιτάει τα δίχτυα).

- Μεγάλη αγωνία να βρεις ένα σωστό κόντρα πλακέ να μη σκεβρώνει (γιατί άλλαζε τροχιά η μπαλλιά), αλλά και να αλφαδιάσεις σωστά με τις κατάλληλες σφήνες την όλη κατασκευή πάνω στο τραπέζι. Γιατι φυσικά το Subbuteo στο πάτωμα, ή πάνω σε κουβέρτες κλπ. ήταν...ξενέρα ! Κάποια στιγμή βγήκε το μεσαίο (official) μέγεθος μπάλας, αλλά και κάποια μικρή, με την οποία τα γκολ έμπαιναν...για πλάκα.

- Βάφαμε μόνοι μας εμφανίσεις που δεν υπήρχαν, με χρώματα αεροπλάνων AIRFIX (τι θυμήθηκε ο Θεός...) και λεπτά πινελάκια. Μάλιστα όταν βγήκαν και οι διαφημίσεις στις φανέλες, οι πιο πορωμένοι τις γράφαμε με ψιλό ραπιντογράφο !

- Όλα τα αξεσουάρ εκείνη την εποχή ήταν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ. Θυμάμαι κάποιος συγγενής μας είχε δώσει για δώρο ένα χιλιάρικο, και όταν πήγαμε και πήραμε 2 (μόνο) προβολείς, η μάνα μας μας μάλωσε και μας είπε να μη δει τι πήραμε, γιατί θεώρησε ότι "πετάξαμε" τα λεφτά μας αντί να πάρουμε κάτι καλύτερο.

- Πριν από "επίσημα" παιχνίδια γινόταν ακόμα και...σιδέρωμα της τσόχας ακόμα και με Meritto (!) ενώ κάποιοι περνούσαν και γυαλιστικό -α λα bowling- στις βάσεις των παιχτών για να γλυστράνε (ήταν χρήσιμο όταν έπρεπε να σουτάρεις από απόσταση από τη μάλλα, γιατί ο παίχτης στο δρόμο στριφογύριζε...). Γενικά ο καθένας έκανε ό,τι του φαινόταν απαραίτητο για να κερδίσει έναν αγώνα.

Στην πορεία θα θυμηθώ σίγουρα κι άλλα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με το subbuteo ήρθα σε επαφή όταν ήμουν στο δημοτικό ακόμα, ήταν δώρο στη γιορτή μου. Από τότε ότι λεφτά έπεφταν στα χέρια μου από κάλαντα, γιορτή κτλ.... κατάθεση στην τσόχα του subbuteo. Ήταν ωραίες εποχές.... κάπου πρέπει να υπάρχοθν όλα αυτά... σε κάποια αποθήκη. Θα ψάξω να τα βρώ. Είμαι 41 ετών και έχω αρκετά χρόνια που είχα ξεχάσει την παλιά μου αγάπη, να είστε καλά που μου την θυμήσατε.
 
Γεια χαρά!!! Ποτέ δεν είναι αργά για να το ξαναρχίσεις Σαταν....καλή αρχή εύχομαι!
 
Αγαπητοι φιλοι καλως σας βρηκα και καλο καλοκαιρι σε ολους ευχομαι.

Οποιος θελει να εφοδιαστει με αυθεντικες ομαδες και αξεσουαρ του Subbuteo μπορει να παει στο καταστημα [edit] Διαφήμιση καταστήματος [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αγορασε καποιος το νεο subbuteo να μας πει εντυπωσεις?αν ναι που το βρηκε?στα μεγαλα καταστηματα παιχνιδιων δεν το εχω βρει!
 
αγορασε καποιος το νεο subbuteo να μας πει εντυπωσεις?αν ναι που το βρηκε?στα μεγαλα καταστηματα παιχνιδιων δεν το εχω βρει!
 
φίλοι

το σουμπούτεο της δεκ '80 ήταν με ημικυκλικές βάσεις. Οι παίκτες πήγαιναν κάνοντας καμπύλη και ευθεία στις πολύ μικρές αποστάσεις.

Στα μεσα της δεκ '90 λόγω κάθετης πτώσης πωλήσεων , η hasbro/subbuteo σταμάτησε την παραγωγή.

Οι λίγοι πάικτες που συνέχισαν εξέλιξαν το παιχνίδι, κατήργησαν τον όρο "σουμπούτεο" και χρησιμοποίησαν τον όρο table football/soccer kai επιτρ. ποδόσφαιρο στα ελληνικά.

΄Μικρότερες εταιρείες (κυρίως ιταλικες) συνέχισαν παραγωγή προιόντων τα οποία πωλούνταν διαδυκτιακά.

Στα καταστήματα επανήλθε το 2010 απο την total soccer η οποία εκμεταλλέυτηκε εμπορικά το μουντιάλ της Ν. Αφρικής για να κάνει εμπορική επιτυχία.

Στο σημερινό εξελιγμένο παιχνίδι οι παίκτες γλυστράνε ευθεία (οι βάσεις απο κάτω είναι επίπεδες) πάνω στην τσόχα και δεν κινούνται κάνοντας καμπύλη τροχιά. Για καλύτερο γλύστρημα οι παίκτες γυαλίζουν τις βάσεις πριν κάθε ημίχρονο. Ορισμένοι παλαιοί παίκτες μάλλον ξενερώνουν με αυτές τις αλλαγές.

Εγω έπαιζα με παρέες και σταμάτησα λόγω "ωρίμανσης" την δεκ 90, αλλά επανήλθα το 2010 λόγω γιου και επειδή είμαι εχθρός των ηλεκτρονικών.

Αν κανείς επιθυμεί πέρα από παρέες (δύσκολα βρίσκονται σήμερα) να παίξει αγωνιστικό σουμπούτεο , υπάρχουν γύρω στα 15 κλαμπ

Μπορειτε να τα βρειτε στο pseaep.gr

Sta νότια προάστια υπάρχουν oi Roligans Ilioupolis kai η Glyfada UTD

Αν κάποιος επιθυμεί να τα βρεί σε μαγαζί μάλλον θα πρέπει να ζητήσει τοταλ σόκκερ και όχι σουμπούτεο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και λίγο ετεροχρονισμένα, καλώς μας ήρθες! :)

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που παραθέτεις! Το δε site ούτε που το γνώριζα! Φαντάζομαι ότι θα χαρούν πολύ οι Subbuteo Fans του φόρουμ!

Ευχαριστούμε πολύ! :)
 
ευχαριστω για την απάντηση σου

δε θελω να κάνω διαφήμηση σε κανένα κατασκευαστή, όμως η τοταλ σοκερ είναι η μοναδική που έβγαλε σε καταστήματα.

Υπαρχει και ιστοσελίδα στα ελληνικα

http://totalsoccer.gr/total_soccer_products.html. Αναφέρει και τα καταστήματα που είχαν φέρει προιόντα.

επίσης ιντερνετικα εκτος απο τα γνωστα εβαυ και αμαζον μπορειτε να κοιταξετε εκει

http://www.subbuteotablesoccer.com/box_sets.htm

http://www.profibase.eu/

http://astrobase.it/en/store/1/playing-modern-table-soccer-70

http://www.subbuteodiscount.altervista.org/

μια ομαδα μάρκας zeugo κοστίζει 10-12 Ε, ένα πλήρες σετ 50-60 ευρώ. Δυστυχώς για τέλειο γλύστρημα χρειάζεσαι τσόχα αστρο με την βελούδινη υφή. Ο παίκτης αν είναι γυαλισμένος με ένα ακούμπημα μπορεί να διασχίσει όλο το γήπεδο. Μια τέτοια τσόχα κοστίζει΄γύρω στο 70 Ε. Οι παίκτες που κατεβαίνουν στα τουρνουά έχουν βάσεις προ. Μπορούν με το παραμικρό ακούμπημα να σηκώσουν την μπάλλα και να νικήσουν τους τερματοφύλακες. Δυστυχώς αυτές οι βάσεις κοστίζουν 40 Ε για μια ομάδα. Επίσης οι παίκτες έχουν μεταλλικους τερματοφύλακες με άνοιγμα χεριών περίπου 20 χιλ δηλαδή όσο η διάμετρος της μπάλλας.

Τέλος εννοείται ότι οι κανονισμοί έχουν αλλάξει. Οι βασικοί βέβαια είναι οι ίδιοι. Τρια ακουμπήματα ο παίκτης, σούτ μόνο στην περιοχή του σουτ. Το οφσαίτ εφαρμόζεται αυστηρα στην περιοχή σουτ ακόμα και αν ο εκτεθειμένος παίκτης δεν επηρεάζει τη φάση.

Για κάθε κίνηση του επιθετικού, υπάρχει και μια αμυντική κίνηση. Η αμυντική κίνηση δεν έχει δικαίωμα να κλέψει τη μπάλλα αλλά, κλείνει τους χώρους. Αυτό κάνει το παιχνίδι πολύ δύσκολο και μεταξύ καλών ισοδύναμων παικτών τα σκόρ είναι πάντα χαμηλά όπως και σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.
 
Γεια σας παιδιά είμαι από την κρήτη συγκεκριμένα από το Ηράκλειο, κάποτε υπήρχε το ΗΡΑΚΛΕΙΟ SUBBUTEO CLUB αλλά με τα χρόνια λιγοστευαν τα άτομα και έτσι το κλαμπ διαλήθικε. Τώρα προσπαθώ να το αναβιώσω ξανά το subbuteo στο Ηράκλειο, όποιος μένει Κρήτη και ενδιαφέρεται να ξανασχοληθεί ή αν ψάχνει άτομα για να παίξει κανένα ματς μπόρει να μπει εδώ : https://www.facebook.com/pages/ΗΡΑΚΛ...29765797045306

ή αλλιώς αν δεν έχει facebook μπόρει να στείλει σε αυτό το e-mail: george_metal_1991hotmailcom

Γεια σας παιδιά καλή συνέχεια !!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Giorgio

Στο Ηρακλειο βρισκεται ο φιλος Βαγγελης Λιολιος ο οποιος επισης εχει μεγαλη ιστορια και με το βαψιμο ομαδων. Ψαξε λιγακι στο google για στοιχεια επικοινωνιας μαζι του.

Κατα τ'αλλα πριν λιγο καιρο αγορασα μια ομαδα της καινουριας σειρας της Hasbro απευθειας απο Αγγλια. Στον 6ο οροφο των Hamley's υπαρχει μια ολοκληρη γωνια με νεο Subbuteo (5-6 ομαδες, τριο διαιτητων, μπαλλες, τερματα) και πραγματικα μου φανηκε απειρως συγκινητικο να (ξαν)αγοραζω Subbuteo απο καταστημα και να αποτελει φρεσκια παραγωγη. Σε γενικες γραμμες οι ομαδες ειναι καλες τοσο απο αποψη λεπτομερειας στις φανελες (σπονσορες κλπ) οσο και απο αποψη βασης. Σιγουρα οι βασεις θελουν αρκετη προσωπικη δουλεια για να θεωρηθουν σχετικα αξιολογες για τα νεα δεδομενα ωστοσο για καποιον ο οποιος δε θελει να ξοδευτει ιδιαιτερα, ειναι μια καλη αρχη! Στην ουσια προκειται για ομαδες ιδιες με τις Total soccer (λυγιζουν και δε σπανε οπως παλια) αλλα φερουν το brand Subbuteo τοσο στο κουτι οσο και στις βασεις. Το κοστος ηταν γυρω στα 15ε. Επωνυμες και με λογοτυπα ειναι μονο 6 ομαδες: Liverpool, Chelsea, M.Utd, England, Scotland, Ireland. Yπαρχουν κι αλλες 4 με κοινα χρωματα χωρις ονομα. Απο αξεσουαρ υπαρχουν επισης, φραχτες και καινουρια εξελιγμενη τσοχα λιγο πιο κατω απο τα στανταρ της κλασσικης astropitch και φυσικα υπαρχει και το καθιερωμενο boxset με ολα τα απαραιτητα.

http://www.paul-lamond.com/listings/?cat=4&sub=209

http://www.paul-lamond.com/listings/?cat=4&sub=208&page=1
 
portarinos78

Γνωριζόμαστε με τον Βαγγέλη και προσπαθούμε να βρούμε κόσμο για να μεγαλώσει λίγο το παιχνίδι και στην Κρήτη, ευχαριστώ πάντως !!!
 
Καλησπερα και απο μενα.Εγω ξεκινησα παλι το χομπυ αυτο που ειχα μικρος μαζι με την ανηψια μου.Ευτυχως ειχα κρατησει μερικες ομαδες αλλα πηρα μεσω ebay τσοχα και τερματα γιατι αυτα που ειχα εγω δεν κανα.Παρτε μια ιδεα απο τις φωτογρσαφιες26752_389497713396_4752800_n.jpg

391397_10150379805798397_1950400788_n.jpg

386930_10151107166228397_1624569191_n.jpg

26752_389500233396_8237276_n.jpg
 
[h=1]Subbuteo: Champions League και Europa League το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ[/h]



Οι κορυφαίοι αστέρες και οι καλύτερες ομάδες του κόσμου στο επιτραπέζιο ποδόσφαιρο (Subbuteo) θα βρίσκονται στον Πειραιά, το Σαββατοκύριακο (27-28/10) και θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό Κύπελλο, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας της πόλης.

Το Subbuteo έχει εκατομμύρια φίλους σε όλο τον πλανήτη και στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αγαπητό, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις των οπαδών του επιτραπέζιου ποδοσφαίρου. Και αποτελεί τη μέγιστη τιμή για το ελληνικό Subbuteo η φιλοξενεία της διοργάνωσης στο ΣΕΦ, όπου θα διεξαχθεί το αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Το Σάββατο θα διεξαχθούν οι προκριματικοί αγώνες και την Κυριακή από τις 3 το μεσημέρι και μετά θα διεξαχθεί η τελική φάση.
 
Παιδιά ποτέ δεν έμαθα να παίζω με τους κανόνες και γι αυτό δεν έπαιξα ποτέ σοβαρά με τις ομάδες subbuteo αλλά έκανα πάντρεμα με ότι μου κατέβαινε στο κεφάλι....!!!!απίστεθτο παινχίδι όμως.....πάντα ήθελα να φτίαξω ένα γήπεδο και στο τέλος τα κατάφερα...!!!!!

IMGP0361.jpg...... :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
IMG_2469.jpgΣας έβγαλα μία φωτογραφία για σύγκριση της τσόχας από την PYROPLAST TOYS,και την τσόχα του SUBBUTEO(HASBRO) από το βασικό πακέτο2001-2002.

Ανέβασα φωτο της τσόχας της PYROPLAST TOYS H' AIRGAM TOYS ήταν η ίδια εταιρεία σχεδόν,αφού η πρώτη ήταν ελληνική και εισήγαγε την δεύτερη την ισπανική αν δεν κάνω λάθος!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μολις σήμερα αγόρασα μόνο με 20 ευρώ τα εξής ....τσόχα - 3 ομάδες στα κουτιά τους (Δ. Γερμανία - Αργεντινή - Ολλανδία) πίνακα σκόρ - 2 φωτεινούς προβολείς - φράχτη - μια μικρή κερκίδα ......συγκινήθηκα χαχαχαχαχαχα
 
Πίσω
Μπλουζα