Joysticks

ENNOEITAI ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ / ΚΑΛΟ / ΦΤΗΝΟ / ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ !!!!!

Αχ βρε.... πόσες παλαμες ειχα "χαλασει" με την γωνια του......διοτι δεν μου αρεσε να το εχω βεντουζωμενο..... και μην παει ο νους σας στο πονηρο ε!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@gvvampire

:) Πραγματι, ουτε συννενοημενοι να ειμαστε. Αν θα το βγαλει, θα το βγαλει usb απο οτι εγινε κουβεντα. Απο εκει και περα, δεν βλεπω τον λογο να μην υπαρχουν και απλες εκδοσεις, ή καποιος μετατροπεας, κλπ κλπ.

Σε αυτο που θελω να επιμεινω, ειναι οτι για να κανεις μια τετοια κινηση εν ετη 2009, θα πρεπει να υπαρχει ενεργο ενδιαφερον (π.χ καποια προπαραγγελια), ωστε να ξεκινησεις και να κατασκευασεις και καποια κοματια παραπανω. Οποτε αν δεν υπαρξει κατι τετοιο δεν νομιζω οτι θα μπουν στην διαδικασια παραγωγης και πολυ ευκολα.

@Wally

Λεγωντας κρουση τι εννοεις? Πηγατε απο κοντα και μιλησατε σαν site, ή καποιος απο εσας μονος? Ή απλα απο τηλεφωνο? :)

Οσον αφορα την ποιοτητα, ή θα βγει, ή δεν θα βγει! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εαν μαζευτουμε ολοι οσοι θελουν απο εδω αλλα και απο φιλους φιλων πιστευω οτι μπορουμε να δωσουμε μια προπαραγγελια.

Πιστευω οτι με μια καλη συννενοηση και ιδιως μεσω του site θα βρεθει λυση και μαλιστα πολυ καλη.... ε ? τι λετε?

Ξεκαρφωτο!!!! Υπαρχει περιπτωση να βρουμε πουθενα ΚΑΙ το παλαιο joystick?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατι τετοιο εννοω και εγω αρκει φυσικα να μαζευτουμε ολοι απο εδω και να δουμε ποσα θα παρουμε συνολο.

Μετα με μια καλη συννενοηση και με το amiga μπορουμε να δωσουμε μεγαλη παραγγελια.

Για να ξεκινησω εγω θελω 2 (δυο) μεταλλικα και εαν μπορεσει και με ανταπτορα για τα παλαια ακομα καλυτερα.

Φυσικα πρεπει να δουμε και την τιμη αν και πιστευω οτι δεν θα μας κρεμασει σε αυτο το θεμα ο φιλος μας ο Στελιος.....Σωστα????

Χρυσοβαλαντης
 
Εχεις δικιο. Αν δεν ειναι γνωστη η τιμη δεν μπορει να υπαρξει προπαραγγελια.

Παντως οσες εμπειριες εχω με καταρτισεις προπαραγγελιων, 90% πεφτουν στο κενο.

Λογω νοοτροπιας οι Ελληνες γουσταρουμε να τα χωνουμε και να ψωνιζουμε στο ατακα. Η εννοια της λιστας, καλως ή κακως, βρισκεται στα πλαισια της Ευρωπαικης Ολοκληρωσης και στο μυαλο της Δανεζας νοικοκυρας. :)

Οι ευγενεστατοι τυποι στην CMS χωρις λιστες και κιταπια πιστευω οτι πετυχαν (αλλιως δεν θα συνεχιζαν να κατασκευαζουν το CMS stick).

Τα sticks του Ανερουσση ειναι σαφως μια κλαση παραπανω οποτε θεωρω οτι αν τα κυκλοφορησει,χαμενος δεν θα βγει...my 2 cents
 
Θελω να πιστευω οτι ο aneroussis, δεν θα ακολουθησει το σημερινο παραδειγμα της cms, παροτι εχω και εγω ενα πλαστικο και μαλιστα εχω <<ανεβασει>> και οδηγο μετατροπης του.

Αλλιως καλο ειναι να μην βγαλει τιποτα. :p

Για να γινω ποιο κατανοητος, θελω να πω οτι ο κοσμος ζητα να βγει το παλαιο πρωτοτυπο, και οχι μια απομιμηση, οπως κανουν αλλοι για λογους κοστους.

Για εμενα το σωστο joystick, θα πρεπει καταρχας να εχει αυθεντικο μεταλλικο ζυγισμενο arcade μηχανισμο εσωτερικα, ο οποιος να πλαισιωνετε απο μεταλλικο κουτι (με το καταλληλο βαρος) ωστε να <<στεκετε>> μονο του, αφηνωντας απερισπαστο το παικτη να παιξει.

Οποια αλλη περιπτωση, δηλαδη να κοιτας να τον κρατας μην τυχον ξεβεντουζαρει ή <<κουνηθει>>, ή ακομα και αν ο μοχλος σταματησει να ειναι <<ευαισθητος>> μετα απο καποια χρηση, δεν νομιζω οτι ειναι και η καλυτερη. ;)
 
santosp είπε:
... Για να γινω ποιο κατανοητος, θελω να πω οτι ο κοσμος ζητα να βγει το παλαιο πρωτοτυπο, και οχι μια απομιμηση, οπως κανουν αλλοι για λογους κοστους.
Για εμενα το σωστο joystick, θα πρεπει καταρχας να εχει αυθεντικο μεταλλικο ζυγισμενο arcade μηχανισμο εσωτερικα, ο οποιος να πλαισιωνετε απο μεταλλικο κουτι (με το καταλληλο βαρος) ωστε να <<στεκετε>> μονο του, αφηνωντας απερισπαστο το παικτη να παιξει.

Οποια αλλη περιπτωση, δηλαδη να κοιτας να τον κρατας μην τυχον ξεβεντουζαρει ή <<κουνηθει>>, ή ακομα και αν ο μοχλος σταματησει να ειναι <<ευαισθητος>> μετα απο καποια χρηση, δεν νομιζω οτι ειναι και η καλυτερη. ;)

Συμφωνώ και επαυξάνω...

+1

Δωσε ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ στο λαο!!!!!
 
Wally είπε:
Εχουμε κανει και εμεις κρουση στον Ανερουσση πριν καιρο.Ειναι κριμα να μην τα κυκλοφορησει μιας και ουτε μεγαλο κοστος εχουν και θα κλεισει και μια τρυπα στην αγορα (εννοω του γερου-εργονομικου-φθηνου χειριστηριου - οποιος θελει κατι παραπανω παει για arcade stick).

Φυσικα εννοειται οτι ο κοσμος θελει τα παλια και οχι τιποτα πλαστικες λαβες, σκαρτες βεντουζες και αναιμικους διακοπτες.

Ειδομεν...
Επειδή έχω συζητήσει το θέμα αρκετές φορές...και με τους ανθρώπους από τη CMS...το πρόβλημα με τα μεταλλικά χειριστήρια είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν τα καλούπια....

Ένα φθηνό καλούπια έχει λίγα χιλιάδες ευρώ (από όσο ξέρω κάπου στα 2 με 3 χιλιάρικα) ...πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος είναι τεράστιο και είτε θα πρέπει να γίνει πολύ μεγάλη παραγωγή ώστε να γίνει απόσβεση του αρχικού κόστους ή θα πρέπει η τιμή πώλησης του χειριστηρίου να είναι ιδιαίτερα υψηλή...

κοινώς...εκτός εάν οι τύποι από την Aneurousis control έχουν ακόμα καλούπια στη διάθεσή τους...μάλλον θα πρέπει να μην έχετε πολλές ελπίδες...

μακάρι βέβαια να κάνω και λάθος....
 
Plink είπε:
Επειδή έχω συζητήσει το θέμα αρκετές φορές...και με τους ανθρώπους από τη CMS...το πρόβλημα με τα μεταλλικά χειριστήρια είναι ότι πλέον δεν υπάρχουν τα καλούπια....Ένα φθηνό καλούπια έχει λίγα χιλιάδες ευρώ (από όσο ξέρω κάπου στα 2 με 3 χιλιάρικα) ...πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος είναι τεράστιο και είτε θα πρέπει να γίνει πολύ μεγάλη παραγωγή ώστε να γίνει απόσβεση του αρχικού κόστους ή θα πρέπει η τιμή πώλησης του χειριστηρίου να είναι ιδιαίτερα υψηλή...

κοινώς...εκτός εάν οι τύποι από την Aneurousis control έχουν ακόμα καλούπια στη διάθεσή τους...μάλλον θα πρέπει να μην έχετε πολλές ελπίδες...

μακάρι βέβαια να κάνω και λάθος....

Απο οτι μου ειπε εμενα Στελιος ειναι οτι τα καλουπια υπαρχουν επειδη δεν τα κανανε παραγγελια αλλα τα φτιαχνανε αυτοι.

Οποτε μαλλον θα βρουμε ακρη και μαλιστα καλη και ...ελπιζω φτηνη.
 
Αρχισα να βαζω σε ταξη το χαος στο σπιτι μου. Πρωτη οργανωση εγινε φυσικα στο "οπλοστασιο"! Ετσι καθαριστηκαν επιμελως και μενει μονο το retouching απο τα χειριστηρια του πολεμου. Η τριαδα των Tomahawk δεν ηθελε πολλα πολλα, μιας και το ενα ηταν το παλιο καλο δικο μου που ειχε προσεχθει (λεμε τωρα!) ενω και τα δυο που προστεθηκαν ειναι σε αψογη κατασταση. Φυσικα υπαρχει η μαουνα του ανερουση, το Pacman 2 το οποιο δεν εζησα απο κοντα στις δοξες του και δεν ειναι "αλητεια" σαν τα απλα Tomahawk, αλλα εχει και αυτο το δικο του λογο υπαρξης. Βεβαια, προχωροντας προς τα πισω στα μοντελα του ανερουση, εχουμε το Pacman 2 (με το διπλο κουμπι), Tomahawk, Pacman (Το Tomahawk δηλαδη με αλλο ονομα), το Star Fighter 2000 (που ειχε ιδιου μεγεθους κουμπι με το Tomahawk αλλα κατω αριστερα συν ενα autofire) και ακομα και πριν απο αυτο.. χεχε.. υπηρχε το Super Stick 2000! Πρωτο μοντελο και με ντροπες αν αναλογιστει κανεις οτι λειπει η σφραγιδα του ανερουση στην βαση, αλλα αποτελεσε την βαση που εξελιχθηκαν ολα τα υπολοιπα της σειρας. Autofire υπαρχει, το κουμπι (μικροτερης διατομης) κατω αριστερα, και το ιδιο χειρηστηριο/τερας. Holy grail? You freakin bet!

Τι κοινο εχουν ολα αυτα? Κοντο λεβιε, απολυτο χειρισμο, και ειναι αριστα δειγματα μιας εποχης που περασε. Κανενας δεν τα φτιαχνει ετσι πλεον.

Και για να κλεισει η παρεα, και ενα μεταλλικο CMS, ετσι για γαρνιτουρα στην συλλογη. Almost as good as the Tomahawk, almost as accurate, almost as durable, almost as awesome.. but never there.. :) Παρολα αυτα ειναι πολυ καλυτερο σε αισθηση απο τα σημερινα CMS, και πολυ πολυ ιδιο με την πρωτη φουρνια των πλαστικων CMS με το μοναδικο κουμπι. Eκεινα πλησιαζαν ΠΟΛΥ τα Tomahawk.

picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ διαθέτω ενα Pacman και ενα Tomahawk, αλλά διακαής μου ποθος ειναι το μεταλικό CMS που φαίνεται κατω δεξιά. Θα προσπαθήσω να καλοπιάσω τον gtsamour οτι εχει καλό αμάξι, μπας και μου το πουλήσει 5-10 ευρουλακια. :D
 
μα που τα βρηκες τα τομαχοκ με κατακοκκινο λεβιε; εγω εχω 2 τομα, 1 πακμαν, ενα σταρ 2000, μια "μαουνα", 2-3 CMS και ολα εχουν γινει μωβ... τα καθαριζεις;

picture.php


αυτη ειναι παλια φωτο... τα υπολοιπα τα εχω παει στο αλλο σπιτι μαζι με ενα καρο κονσολες και micro γιατι δε χωραω εδω μεσα
 
stra fighter 2000 και pacman 2 κουμπιών είναι τα δικά μου!
 
@Ethaniel: Το δεξι σου CMS μου λειπει τρελα φιλε.. ηταν το πρωτο σοβαρο joystick που ειχα (προ tomahawk εποχη) με frankenstein μεταλλικη βαση και πεταχθηκε απο την μητερα μου, ενω ως δια μαγειας δεν πεταξε και το Tomahawk.

Oσο για το μωβ χρωμα στις λαβες σου.. μηπως ειναι εκτεθειμενα στον ηλιο? Δεν τα κανω τιποτα ιδιαιτερο, απλα νορμαλ χρηση και συντηρηση.

Το Star Fighter 2000 δεν το ειχα ποτε και το θελω τρελα..
 
Παιδιά έχει κανείς σας ακουστά για το multi joy της Ελληνικής microtechnica? Τι ξέρουμε για αυτό;
 
Μιλας για την ACS Microtechnica. Τετοιο εχει ο Σπυρος ο Παρασχης των kickoffαδων, αν σκασει μυτη απο δω θα μας πει περισσοτερα.

Μεχρι τοτε ριξε μια ματια στο site του που περιγραφει μια χαρα τι ακριβως ειναι το ACS.

http://www.paraschis.gr/showarticle.php?key=joystick_rewire

newwire0.jpg
 
Έτσι όπως τα λες είναι Ηρακλή. Ο Σπύρος δεν εγκαταλείπει αυτή την κακομούτσουνη αντίκα, παρά μόνο όταν τον εγκαταλείπει εκείνη! Πράγμα που συμβαίνει τις πιο ακατάλληλες στιγμές... όπως για παράδειγμα πριν από τα ημιτελικά του Παγκοσμίου του 2007, οπότε και αναγκάστηκε να παίξει (και να κατακτήσει τελικά τον τίτλο) με το δικό μου joystick.
 
Μερικά χειριστήρια από το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο Kick Off 2:

ko_wc_d_jk_20101024-200115_imgp0664.jpg


ko_wc_d_jk_20101024-200142_imgp0665.jpg


ko_wc_d_jk_20101024-200233_imgp0668.jpg


ko_wc_d_jk_20101024-200406_imgp0669.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα