Moλις ποσταρες ενα δειγμα της εποχης των 80ς μεσα απο τα συγκεκριμενα περιοδικα ,ολα ειχαν παρομοιο περιεχομενο. Και εννοειται τα sci-fi ηταν τα καλυτερα τοτε .Dominion είπε:H μητέρα μου είχε ένα παραπεταμένο ΜΑΝΙΝΑ έτους 1983. Eίχε συνέντευξη από τον Βλάση Μπονάτσο (τότε με μουστάκι και με την Αλίκη μαζί)...επίσης μέσα είχε ένα παράξενο sci fi κομικ...όπου σε ένα κολλέγιο θηλέων στους αγώνες κολύμβησης η ηρωίδα αντιλαμβάνεται ότι πολλές συναθλήτριες είναι cyborgs. Τέλος κοντά στις τελευταίες σελίδες είχε ΚΟΣΜΙΚΑ και ... φυσικά...σε στρόγγυλα μπαλονάκια τους Γαρδέλη, Μιχαλόπουλο και Αλιμπέρτη στην disco JACKIE - O
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι Μυρτούλα.Η δικαίωση αργεί να έρθει,αλλά κάποια στιγμή έρχεται και σε λυτρώνει...MamaMyrto είπε:Εγώ από εκείνη την εποχή λάτρεψα τα σκισμένα και μπαλωμένα τζιν με μεγάλη καμπάνα αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα μέχρι το 1994 που ξανακυκλοφόρησαν οι καμπάνες κι εγώ κυκλοφορούσα για χρόνια σαν παλιάτσος...μην σου πω ότι ακόμη μου το λένε μερικοί...κανεις δεν αναγνωρίζει την Sarah Key που έκριβα μέσα μου...
Τη θυμάμαι την ΑΡΙΑ. Την είχαν βάλει και στο ΜΠΛΕΚ ( ή στο ΑΓΟΡΙ; )...Rakeesh είπε:Ειχαν πεσει καποιες Κατερινες στα χερια μου... μου αρεσαν πολυ τα γραμματα των αναγνωστριων... μια ιστορια που μου εκανε φοβερη εντυπωση ηταν μια επικη-φαντασυ με τιτλο Αρια... τη θυμαται καμια σας;;
Ανεμοδούρας.. Ένα πολύ σημαντικό επώνυμο για τον παιδικό μου κόσμο..mhmerotategiatipino είπε:Βασικός συντελεστής του περιοδικού υπήρξε από την αρχή η Κατερίνα Ρώσσιου-Ανεμοδουρά, συζύγος του γιου του Στέλιου Ανεμοδουρά, Γιώργου Ανεμοδουρά, ο οποίος σήμερα (2007) είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εκδοτικής εταιρείας Περιοδικός Τύπος.Βλέπε λήμμα Κατερίνα (περιοδικό) στη wikipedia.
Απο ΒικιπαιδειαΒασικός συντελεστής του περιοδικού υπήρξε από την αρχή η Κατερίνα Ρώσσιου-Ανεμοδουρά, συζύγος του γιου του Στέλιου Ανεμοδουρά, Γιώργου Ανεμοδουρά, ο οποίος σήμερα (2007) είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εκδοτικής εταιρείας Περιοδικός Τύπος. Από μικρή η Κατερίνα ήθελε να ασχοληθεί με τα έντυπα, ενώ είχε σπουδάσει γραφικές τέχνες και Ιστορία Τέχνης στη Σχολή Δοξιάδη, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα στην ΑΣΚΤ. Αρχικά είχε εργαστεί στην εταιρεία γραφικών τεχνών Ασπιώτη ΕΛΚΑ. Η Κατερίνα εκτιμούσε ιδιαίτερα τον πεθερό της Στέλιο Ανεμοδουρά και είχε μια ιδιαίτερη επαγγελματική σχέση μαζί του. Ήταν αυτή που πρότεινε να δημιουργηθεί ένα εφηβικό περιοδικό, ανάλογο του Μπλεκ, αλλά για κορίτσια. Ο Στέλιος Ανεμοδουράς είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση της Κατερίνας και για το όνομα του περιοδικού ο Στέλιος Ανεμοδουράς πρότεινε το όνομα της. Η ίδια ζήτησε από τα στελέχη του «Περιοδικού τύπου» να ψηφίσουν για το όνομα του περιοδικού, θέλοντας αυτό να είναι κάτι που θα αρέσει σε όλους. Το όνομα «Κατερίνα» επικρατεί.
Το εβδομαδιαίο περιοδικό βασιζόταν στα θέματα που απασχολούσαν την εποχή εκείνη τις έφηβες. Πρόσωπα της επικαιρότητας ήταν τότε η ηθοποιός Τσέριλ Λαντ από τους «Αγγέλους του Τσάρλι», ο Τζον Τραβόλτα, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, το ντουέτο Πάριος Χατζής, κ.α. Περιελάμβανε ακόμα πληθώρα κόμικς που απευθύνονταν σε νεαρά κορίτσια, μυθιστορήματα σε συνέχειες, παιχνίδια, μόδα, κατασκευές, κ.α.
Η κυκλοφορία του περιοδικού συνεχίζεται έως σήμερα ανελλιπώς. Η κυκλοφορία συνήθως κυμαίνεται συνολικά στον αριθμό των 60.000 αντιτύπων. Το πρώτο τεύχος της «Σούπερ Κατερίνας» με εξώφυλλο τον Τζον Τραβόλτα πούλησε περίπου 70.000 αντίτυπα. ’λλα τεύχη με υψηλές πωλήσεις ήταν: 72.000 τον Ιούλιο του 2006 με εξώφυλλο την Φαίη Ζαφειράκου, 73.000 τον Απρίλιο του 2006 με εξώφυλλο την Anastasia, ενώ το τεύχος με τις υψηλότερες πωλήσεις ήταν του Ιανουαρίου του 1998 με εξώφυλλο τις Spice Girls με 113.000 αντίτυπα
Απο βικιπαιδειαΤο εβδομαδιαίο περιοδικό Μανίνα εμφανίσθηκε στα μέσα του 1972 και η έκδοσή του διακόπηκε στα τέλη του 1992.
Απευθυνόταν κυρίως σε κορίτσια ηλικίας 8-15 ετών και αρχικά περιελάμβανε πολλές εικονογραφημένες ιστορίες (κόμικς) από ξένους εκδοτικούς οίκους, όπως φυσικά η πλειονότητα των περιοδικών που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα, αφού σπάνιζαν οι εγχώριοι τίτλοι. Με την πάροδο του χρόνου προστέθηκαν στην ύλη του διάφορα ένθετα αφιερώματα αλλά και πολλές προσφορές (ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του '80) προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστικό σε σχέση με τα υπόλοιπα έντυπα που υπήρχαν στην αγορά.
Ο υπεύθυνος έκδοσής του Νικόλαος Δεληγιώργης είχε παλαιότερα δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο συγγραφέα και μελετητή κόμικς Νίκο Νικολαΐδη ότι οι ιστορίες άγγιζαν μοντέρνα θέματα της καθημερινότητας που είχαν κοινωνικές προεκτάσεις και απέφευγαν τις ακρότητες. Στο γεγονός αυτό οφείλονταν η επιτυχία που γνώρισε το περιοδικό, επιτυγχάνοντας στην κορύφωσή της τον αριθμό των 140.000 τευχών κάθε εβδομάδα.
"Sport24"Το ιστορικό κοριτσίστικο περιοδικό Κατερίνα κλείνει 35 χρόνια ζωής και σύμφωνα με το Δ.Τ του Περιοδικού Τύπου ήρθε η ώρα για ανανέωση. Θα μεγαλώσει λοιπόν σε διάσταση, θα εμπλουτιστεί η ύλη της, θα βελτιωθεί το χαρτί, θα γίνει πιο trendy.