Aπλά το kabamaru έχει περισσότερα shounen elements από τα συνηθισμένα shoujo μανγκα (πρώτη φορά έκδοση σε κόμικ το 1983 και καπάκια η παραγωγή από το στούντιο Group Tac για την Toho - την μεγάλη εταιρία με σκηνοθέτες όπως ο Kurosawa)
Το wikipedia αναφέρει και για μια live action μεταφορά στην μεγάλη οθόνη με τον Shony Chiba (Hatory Hanso στο Kill Bill, εδώ στο ρόλο του Σάϊζο)
εδώ από κάτω στο λινκ που παραθέτω χώρια ότι το έχει shoujo αν κοιτάξτε αναφέρει και για ένα ΟVA (Οriginal Animation Video)
http://www.sandg-anime-reviews.net/tvdb/aanim_detail.php?ID=536
και επίσης ότι... χε χε... εδώ γελάμε.... η (ΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ) Yu Azuki (γεν. 1948) βασήστηκε στην ταινία Ιga No Kagemaru του 1963 και στο ομότιτλο shounen κόμικ του 1961. Ο δικός μας καμπαμαρού (της Azuki) σε όλα του 1983 (κόμικς, σειρά, Ova, Και ταινία με τον chiba ) είναι παρωδία (spoof) (γέλια)
δειτε εδώ
http://www.accessup.org/ejpmovie/7_Iga_20no_20Kagemaru/
Domniki wrote:
"Εσυ που εισαι ειδικος Dominion φανταζομαι θα εχεις αλλη γνωμη: νεα τεχνολογια, καλυτερα γραφικα."
Γνωρίζω πολλά λόγο επαγγέλματος.. το ειδικός (αν και με κολακεύει) είναι too much... το έντονα σχετικός το προτιμώ (άλλωστε πάντα υπάρχουνε περισσότερο γνώστες από τον καθένα μας παντού και πάντα, και μερικές φορές κάνω και γω τα λαθάκια μου
)
τώρα σχετικά με τις ποιότητες πρώτα στο Japan
1) Αnimated σειρές, συνήθως η ποιότητα είναι μέτρια λόγω γρήγορης δουλειάς για να είναι έτοιμη για παράδοση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (ίσως και ένα με 2 επεισόδια την βδομάδα)
2) ΟVA (original video animation) ο όρος που έγινε γνωστός μετά το 1984 (και την ταινία Dallos) Και αναφέρεται σε κιν. σχέδια αυτοτελή σαν ταινίες με αρκετά καλύτερη ποιότητα στο animation απ΄οτι στις τv σειρές)
3) movie. Δηλαδή για σινεμά μεριά (συνήθως παράγει 1 - 2 ταινίες το χρόνο κάθε μεγάλο στούντιο) η ποιότητα στην σχεδίαση αυξάνεται λόγο μεγάλης οθόνης και περισσότερου διαθέσιμου χρόνου-προσοχής των σχεδιαστών στο project που μπορεί να πάρει και 9 - 12 μήνες (ίσως και παραπάνω). Τρανά παραδείγματα το Akira (το οποίο χρησιμοποιεί την full time animation τεχνική κάθε κιν. καρέ και σχέδιο και όχι την σύνηθη στατική προσέγγιση της πλειοψηφίας των ανιμέ), το Macross do you remember love - 1984, Το Fist of The North Star (απλά συγκρίνεται την ταινία του 1986 με την σειρά του 1984 και θα δείτε)
Τώρα με την Disney σταμάτησα να παρακολουθώ από τον Βασιλίά τον Λιονταριών και μετά πλέον το έχουνε γυρίσει στο 3d και στην κλασσική μπεμπελάκ συνταγή. Τους έχω βαρεθεί. Κάποτε μου άρεσε το στούντιο του Don Bluth (Το Μυστικό του Νημ (1982), τώρα πάει και αυτό το τρώει η μαρμάγκα με τελαυταία καλή απόπειρα The Iron Giant.